Dávám tenisu maximum a v posledním roce se mi to vrací, raduje se Svitolinová

22. 2. 2018, 15:19
Aktuality 0
Jelina Svitolinová vyhrála v úvodu letošní sezony devět zápasů v řadě a v Brisbane vybojovala svou 10. trofej v kariéře. Tento týden obhajuje Ukrajinka titul na podniku WTA Premier v Dubaji, na němž dnes po výhře nad Japonkou Osakoaovou postoupila do semifinále. Tenisu dávám všechno a jsem moc ráda, že se mi to v posledním roce vrací, radovala se aktuálně čtvrtá hráčka světa.
Profily hráčů
Jelina Svitolinová (© Getty Images)

Svitolinová má za sebou úžasný vstup do letošní sezony. Ukrajinka si na úvodním podniku roku v Brisbane připsala svou desátou turnajovou trofej a na grandslamu v Melbourne pak došla až do čtvrtfinále, čímž zaznamenala šňůru devíti výher v řadě. V boji o semifinále australského grandslamu aktuálně čtvrtá hráčka světa prohrála s překvapením turnaje Elise Mertensovou z Belgie a na následujícím turnaji v Dauhá nestačila již ve druhém kole na rozjetou Petru Kvitovou.

"Myslím, že to byl solidní začátek sezony," prohlásila ukrajinská hráčka, jež jen v loňském roce ovládla pět turnajů. "Jsem ráda, že je moje hra na tak vysoké úrovni, že můžu porážet i ty nejlepší hráčky. Snažím se dávat tenisu maximum, a to se mi v posledním roce vrací, což mi dělá radost."

Svitolinová tento týden obhajuje titul na prestižním turnaji WTA Premier v Dubaji, kde již zvládla úvodní dvě kola. Už ve svém prvním utkání ale měla třiadvacetiletá tenistka problémy, když musela s Číňankou Wangovou do tří setů. V dnešním utkání proti Japonce Naomi Osakaové už však Ukrajinka žádné komplikace nepřipustila a vyhrála hladce 6-2 6-4.

"Na konci druhé sady jsem rozhodně nehrála svůj nejlepší tenis, ale vyhrála jsem, a to je důležité. První set byl solidní, ale na konci mi to nějak nešlo. Snažila jsem se ale nepropadat panice a hrát to, co jsem hrála na začátku utkání. Jsem ráda, že jsem vyhrála a jdu dál," hodnotila utkání Ukrajinka.

"Podle výsledku to možná vypadá, že to byl snadný zápas, ale ona měla také velmi dobré momenty. Má výbornou hru od základní čáry a umí změnit tempo hry," řekla na adresu Japonky Svitolinová.

"Už jsme spolu několikrát hrály, ale v poslední době ne, takže mi kouč musel připomenout její hru. Jsem ráda, že plán, který jsme si stanovili, fungoval," dodala obhájkyně titulu, jež si o postup mezi čtveřici nejlepších zahraje s Němkou Kerberovou, která letos vyhrála již devatenáct zápasů a prohrála pouhé dva. Ve vzájemné bilanci vede Ukrajinka nad Němkou 6-5.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist