Davis Cup: Austrálie si pozvala Američany na trávu do Kooyongu

26. 12. 2015, 10:03
Aktuality 0
Tenisté Austrálie pozvali výběr Spojených států k utkání 1. kola Davisova poháru na travnatý kurt do Kooyongu. Domácí výběr povede poprvé jako kapitán Lleyton Hewitt, který po Australian Open ukončí kariéru.
Profily hráčů

Na předměstí Melbourne v Kooyongu se v minulosti konalo Australian Open. V současnosti se v Kooyong Lawn Tennis Club pořádá týden před úvodním grandslamem roku exhibice, která tenistům slouží jako generálka na první vrchol sezony.

Příští rok bude Kooyong hostit poprvé po deseti letech také zápas Davisova poháru. Domácí tenisté, které povede poprvé v roli kapitána bývalá světová jednička Lleyton Hewitt, si na Američany připraví travnatý kurt. Ten bude instalován na slavném centrálním kurtu.

"Je to obrovské privilegium hrát Davis Cup v Melbourne, které je domovem australského tenisu, a v klubu Kooyong, který má velkou tenisovou historii," řekl Hewitt. "Kooyong poskytuje ideální prostředí pro tým vstupující do soutěže a není pochyb o tom, že za námi bude stát publikum. Bude to můj první zápas v roli kapitána a snad klukům pomůžu i k nastartování dobré sezony."

"Jsme rádi, že australský svaz vybral právě Kooyong Lawn Tennis Club, který je duchovním domovem australského tenisu. Daviscupový zápas na trávě v našem klubu vyvolá řadu vzpomínek starší tenisové generaci a mladším fanouškům nabídne pohled do skvělé tenisové historie této země," řekl prezident klubu Peter Carew.

Austrálie s USA se ve slavné soutěži o salátovou mísu utkají už ve 46. vzájemném duelu, ale poprvé od roku 1999. Tehdy v americkém Massachusetts vyhrál tým Austrálie, za který bodovali osmnáctiletý Hewitt a Patrick Rafter.

Osm zápasů prvního kola Davisova poháru se bude hrát od 4. do 6. března. Jedním z osmi duelů bude také souboj německých a českých tenistů, kteří se střetnou v Hannoveru. Vítězové postoupí do červencového čtvrtfinále, poražené týmy bude v září čekat baráž o udržení mezi elitou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist