Deblistky Peschkeová ani Voráčová do finále Wimbledonu nepostoupily

14. 7. 2017, 19:06
Aktuality 11
WIMBLEDONU - Finále čtyřhry žen bude ve Wimbledonu bez české účasti. V semifinále neuspěla Květa Peschkeová s Němkou Anno-Lenou Grönefeldovou, ani na životním grandslamu hrající Renata Voráčová s Japonkou Makotou Ninomijaovou.
A.L Grönefeldová a Květa Peschkeová

Renata Voráčová se na grandslamových turnajích nedostala nikdy dál, než do 3. kola. Až ve 33 letech a na svém celkově 45. grandslamu to dotáhla poprvé do semifinále. Povedlo se jí to ve Wimbledonu na teprve druhém společném turnaji s o deset let mladší Japonkou Makotou Ninomijaovou

Nesehraný česko-japonský pár v průběhu turnaje vyřadil nasazené dvojici Hradecká/Siniaková a Kuzněcovová/Mladenovicová a dnes byly blízko výhře i proti turnajovým devítkám Hao-Ching Chan a Monice Niculescuové. Od postupu do finále je dělily pouhé dva míčky, ale k mečbolu se Voráčová s Ninomijaovou nedostaly a nakonec po tříhodinovém maratónu prohrály 6-7 6-4 7-9.

Květa Peschkeová, deblová vítězka na londýnské trávě z roku 2011, dnes s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou prohrála s druhými nasazenými Jelenou Vesninovou a Jekatěrinou Makarovovou z Ruska 5-7 2-6.

Od začátku utkání Pescheková s Grönefeldovou dotahovaly náskok olympijských vítězek z Ria de Janeiro. V prvním setu si třikrát prohrála Němka a jednou i česká tenistka. Třikrát dokázaly získat ztracený brejk zpět, ale napočtvrté už ne. "Byly tam šance a trošku nám to proklouzlo mezi prsty," řekla Peschkeová.čt

Druhý set začala ztrátou podání Peschkeová a česko-německý pár měl problém zakončit na síti voleje. Rusky výborně bránily a dobře returnovaly. Vesninová se blýskla několika přesnými loby a vysloužila si i potlesk Peschkeové. Právě česká hráčka přišla ve druhém setu ještě jednou o servis a po hodině a půl byl konec.

"Ve druhém setu už byly na koni, začaly hrát líp. V jednom byly mnohem lepší a to byl servis. Podáním si hodně pomohly," řekla Peschkeová. Z účasti ve svém osmém grandslamovém semifinále měla radost. "To je skvělé. Jsme spokojené, i když je lepší být spokojený až na konci, ale byl to výborný turnaj pro nás obě a doufejme, že to dál půjde taky," řekla Peschkeová.

Dvaačtyřicetiletá hráčka získala ve Wimbledonu jediný grandslamový titul. Před šesti lety uspěla v páru se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou. Od té doby žádná česká tenistka čtyřhru na londýnské trávě nevyhrála. Ve finále se naposledy představily Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou v roce 2012.

Makarovová s Vesninovou budou v neděli bojovat o třetí společný grandslamový titul. Niculescuová ani Hao-Ching Chan grandslam ještě nikdy nevyhrály.

• WIMBLEDON 2017 •
Velká Británie / Londýn, tráva, 13.924.819 dolarů
páteční výsledky žen (14. 07. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Makarovová/Vesninová (2-Rus.) - Grönefeldová/Peschkeová (12-Něm./ČR) 7-5 6-2
Hao-Ching Chan/Niculescuová (9-Tchaj-wan/Rum.) - Ninomijaová/Voráčová (Jap./ČR) 7-6(4) 4-6 9-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
darek.vrana
Teď koukám na deblový žebříček a napadla mě jedna věc. Zranění Mattekové rozhodně nepřeju a je škoda, že holky přišly o šanci na GS, ale na druhou stranu by se Šafina díky tomu měla časem stát jedničkou, nebo ne? Nebýt toho, asi by se jí to nepodařilo.
Reagovat
FulnekUltras
a když nebude úplně blbá, ještě si tuto chlácholivě obluzující pozici spolu s Barčou upevní
Reagovat
tommr
to by ovšem musela toho debla hrát. Mám trochu obavy aby Lucka během léčby BMS na debla úplně nerezignovala ... :(
Reagovat
misa
Do začátku US Open má velkou šanci. Snad není tak hloupá, aby toho nevyužila.
Reagovat
tommr
zejména Renata Voráčová k tomu byla hodně blízko ... :(
Reagovat
gigin
Tak na to, že Voráčku pár dnů před turnajem poslala její původní spoluhráčka do řiti, a ta sedla na netu a hledala parťačku, nakonec dobré...
Reagovat
tommr
to ani nevím. S kým měla původně hrát? :)
Reagovat
gigin
Já nevim s kým, ale tohle se stalo :)
Reagovat
pockerface
Škoda, snad to vyjde příště. Voráčková sehrála dlouhý tříhodinový a bylo to o fous.
Reagovat
tommr
to druhý semifinále bylo nejen dlouhý a napínavý, ale i velice kvalitní. Jen ten konec nedopad dobře ...
Reagovat
pockerface
Jo přepínal jsem to, když jsem neměl nervy na ty TB mezi Tomem a Rogerem. Takže od stavu 4:5 ve 3.setu jsem to viděl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist