Deblová veteránka Peschkeová na prvním turnaji s Latishou Chan získala jubilejní 30. titul

5. 8. 2018, 22:16
Aktuality 3
WTA SAN JOSE - 43letá deblová specialistka Květa Peschkeová na turnaji WTA Premier v San Jose slaví zisk jubilejního 30. titulu. Vybojovala ho na prvním společné akci s Tchajwankou Latishou Chan, když ve finále přehrály dvojčata Ljudmilu a Nadiju Kičenokovy z Ukrajiny.
Květa Peschkeová a Latisha Chan

Květa Peschkeová a Latisha Chan na prvním společném turnaji dlouho čekaly na první zápas. Do semifinále se dostaly bez odehrání jediného míčku, neboť v úvodním kole měly jako nejvýše nasazený pár volno a před čtvrtfinále jejich soupeřky Sofia Keninová a Aryna Sabalenková kvůli zranění Bělorusky ze soutěže odstoupily.

A když už se na kurt bývalé nejlepší deblistky světa dostaly, neztratily ani set a pouhé dvě výhry jim stačily k triumfu na podniku WTA Premier.

Za ten si rozdělí 42.850 dolarů (tedy téměř půl milionu korun pro každou) a obě si připíšou po 470 bodech do světového žebříčku. Latisha Chan se posune na 2. místo před Kateřinu Siniakovou, jediná čtyřicátnice v žebříčcích žen Peschkeová si polepší o dvě pozice a bude dvanáctá. 

Peschkeová s Latishou Chan si v sobotním semifinále poradily se čtvrtými nasazenými Japonkami Mijou Katovou a Makotou Ninimijaovou, v dnešním finále porazily 6-4 6-1 turnajové trojky Ljudmilu a Nadiju Kičenokovy - šestadvacetiletá dvojčata z Ukrajiny.

Třiačtyřicetiletá Peschkeová si v 71. deblovém finále připsala jubilejní 30. titul. Osmadvacetiletá Latisha Chan má nyní finálovou bilanci 29-22.

Dvouhru v San Jose vyhrála Rumunka Mihaela Buzarnescuová, která si ve 30 letech připsala premiérový titul na okruhu WTA.

• WTA PREMIER SAN JOSE •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 799.000 dolarů
nedělní výsledky (05. 08. 2018)
• Dvouhra - finále •
Buzarnescuová (5-Rum) - Sakkariová (Řec.) 6-1 6-0
• Čtyřhra - finále •
Peschkeová/Latisha Chan (1-ČR/Tchaj-wan) - L. Kičenoková/N. Kičenoková (3-Ukr.) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Aussie
S Květou Peshke, tehdy ještě Hrdličkovou, jsem dělal interview na Gold Coast asi před 20 lety. Moc milá dáma. Jak ten čas letí...
Reagovat
misa
San Jose je Premier bez číslovky.
Reagovat
EllNino
1. kolo bye, 2. wo, semi a finále se ztrátou 10 her dohromady :) ... ale na to se historie neptá
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist