Deblový triumf Isnera nakopl. V Miami si zahraje proti rozjetému Del Potrovi o finále

29. 3. 2018, 07:46
Aktuality 12
ATP MIAMI - John Isner se letos dlouho trápil, před deseti dny v Indian Wells však vyhrál čtyřhru a získané sebevědomí nyní prodává v Miami, kde hraje svůj nejlepší turnaj v sezoně. Po výhře nad Korejcem Hyeon Chungem postoupil už do semifinále, v němž vyzve 15 zápasů neporaženého Juana Martína Del Potra. Argentinec ve čtvrtfinále udolal po 3 hodinácb boje Kanaďana Milose Raonice.
John Isner

John Isner z prvních osmi zápasů sezony šest prohrál, ani jednou nevyhrál bez ztráty setu. Na vítěznou vlnu se naladil až ve čtyřhře, když předminulý týden ovládl společně s Jackem Sockem Masters v Indian Wells.

Dvaatřicetiletý Američan věřil, že si pohodu přenese i do dvouhry a dočkal se hned na dalším turnaji. V Miami nejprve udolal Jiřího Veselého, v dalším kole si proti Južnému připsal první letošní dvousetovou výhru, vzápětí si vyšlápl na světovou trojku Marina Čiliče a včera si ve svém prvním čtvrtfinále sezony poradil 6-1 6-4 s jednadvacetiletým Korejcem Hyeon Chungem.

Isner získal 97 procent fiftýnů (31 z 32) po prvním podání a zvítězil za 69 minut hry. Soupeři oplatil porážku ze začátku sezony, kdy s ním prohrál po třísetové bitvě v Aucklandu.

"Dostal jsem se na kurtu do dobrého rytmu. |Staral jsem se hlavně o svůj servis, ale cítil jsem se dobře i ve výměnách. Byl jsem trpělivý a měl ze své hry dobrý pocit. To se mi letos asi ještě nestalo. Ne že bych teď trénoval víc nebo tvrději, je to jen o mém sebevědomí," řekl Isner.

O své 25. finále, z toho čtvrté na podniku Masters 1000, si dvoumetrový Isner zahraje s Juanem Martínem Del Potrem. S o tři roky mladším Argentincem prohrává ve vzájemné bilanci 3-6.

"Del Potro teď hraje nejlepší tenis na světě. O tom není pochyb," uvědomuje si Isner formu jihoamerického tenisty a šestého hráče světa.



Devětadvacetiletý Del Potro totiž neprohrál už 15 zápasů v řadě. Ve čtvrtfinále udolal v tříhodinovém maratónu 5-7 7-6 7-6 Kanaďana Milose Raonice a během dvou týdnů tak otočil bilanci vzájemných zápasů na 3-2.

"Byla to velká bitva, stála mě hodně sil, kterých už opravdu moc nemám," přiznal Del Potro, který má šanci jako 11. tenista v historii získat Sunshine Double (tituly z Indian Wells a Miami během jednoho roku). 

Na Sunshine Double dosud dosáhli Jim Courier (1991), Michael Chang (1992), Pete Sampras (1994), Steffi Grafová (1994, 1996), Marcelo Rios (1998), André Agassi (2001), Roger Federer (2005, 2006), Kim Clijstersová (2005), Novak Djokovič (2011, 2014, 2015, 2016) a Viktoria Azarenková (2016).

Pokud Del Potro v Miami postoupí do finále, posune se na post světové čtyřky a vyrovná své dosavadní maximum. V případě triumfu by se dokonce poprvé stal třetím hráčem světa.

• ATP MASTERS 1000 MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 7.972.535 dolarů
středeční výsledky (28. 03. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Del Potro (5-Arg.) - Raonic (20-Kan.) 5-7 7-6(1) 7-6(3)
Isner (14-USA) - Hyeon Chung (19-Korea) 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
annah
V článku u přehledu, kdo dokázal vyhrát Sunshine Double, chybí u Federera rok 2017! je tam jen 2005 a 2006.
Reagovat
Krisboy
Teď koukám, že Delpo se v případě triumfu může posunout na třetí místo na žebříku, což by samozřejmě bylo jeho kariérním maximem. Tak vamós!!!
Reagovat
blixa
Jeho současná výkonnost minimálně třetímu místu odpovídá ... i když spíš druhému ;-)
Reagovat
Krisboy
Jj, dvojka by mu slušela. Ale na tu si bude muset počkat minimálně do 11.června :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dle nekterych kriterii fans Big4 rozhodne i prvnimu mistu:)
A vlastne se stal Goatem Goatu:)))
Reagovat
smazaný uživatel
BigMac, Lejvr, Lendl...atd... jsou nejvetsimi hraci historie, kde pak:)

1111 Come On!

A ceka nas zapas, vrchol sezoony:) Famozni PotIs:)
Reagovat
smazaný uživatel
Kurde neříkejte mi, že ten DelPo, který je snad největší marod na okruhu dokáže vyhrát sunshine double a 16 zápasů v řadě. Vsadím si na Johna i dnes. Včera mě potěšil.
Reagovat
Krisboy
No já jsem si říkal už včera před zápasem s Milošem, že už by mu mohla dojít šťáva. Dneska máá za sebou těžkej tříseťák, kdežto Johnny The Tower se zdá být ve velké pohodě...tak hodně štěstí ;-)
Reagovat
Pavol
Delpo ho urobí.
Reagovat
smazaný uživatel
To asi urobí, ale ten kurz na Johna je hratelný. Určitě to zkusím.
Reagovat
spaniel
Myslím že Isner má šanci víc než dobrou...DelPo je unavený a Isnerovi jde servis.
Reagovat
Krisboy
https://www.csfd.cz/film/17962-souboj-titanu/prehled/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist