Definitivní konec. Haas už se na kurty jako hráč nevrátí

13. 2. 2018, 10:41
Aktuality 26
Tommy Haas odehrál poslední soutěžní zápas loni v srpnu, a i když konec kariéry loni avizoval, až doteď ji oficiálně neukončil. Bývalá světová dvojka a vítěz 15 titulů se dle svých slov na kurty už jako hráč nevrátí a bude se soustředit na funkci ředitele turnaje v kalifornském Indian Wells.
Profily hráčů
Tommy Haas

Tommy Haas se divákům naposledy představil loni v srpnu na antukovém podniku ATP v Kitzbühelu, kde zaznamenal šestou porážku v řadě a nejspíše se rozhodl, že právě rakouský antukový turnaj bude jeho posledním vystoupením. Od té doby se na kurtech neukázal, přestože kariéru nikdy oficiálně neukončil.

Definitivně pověsil raketu na hřebík až tento týden, kdy německému tisku oznámil, že s tenisem končí. "Poslední vítězství jsem si připsal nad Rogerem Federerem," vzpomínal na loňskou překvapivou výhru nad fenomenálním Švýcarem na trávě ve Stuttgartu.

V loňské sezoně byl devětatřicetiletý Němec jedním z pěti hráčů, kteří dokázali Federera porazit. Haas si určitě sem tam do míčku exhibičně ještě pinkne a bude se pohybovat na okruhu ATP v jiných rolích, než byl zvyklý, nicméně hektický život profesionálního tenisty už je pro něj minulostí.

"Návrat v tenise není jednoduchý. Musíte být stoprocentně připravení a myslím, že na to už nemám," přiznal vítěz 15 titulů na okruhu ATP, jenž v žebříčku ATP nejvýše figuroval na druhém místě, a to v květnu 2002.

Haas, který se během své dlouholeté kariéry potýkal s mnoha zraněními a podstoupil devět velkých operací, ale u tenisu minimálně nějakou dobu zůstane. Před dvěma lety byl totiž jmenován ředitelem prestižního turnaje ATP a WTA v Indian Wells, kde se každoročně v březnu souběžně konají podniky ATP Masters 1000 a WTA Premier Mandatory.

Navíc chce fungovat jako poradce hráčů na okruhu ATP. Tuto funkci si vyzkoušel na letošním Australian Open. Do Melbourne Parku doprovodil francouzského tenistu Lucase Pouilleho.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

26
Přidat komentář
a.magerova
Tak hodně štěstí... ;-)
Reagovat
Davor1
Spolu s Andrem Agassim môj obľúbený tenista ever. Vďaka za množstvo krásnych emócii a veľa šťastia v ďalších rokoch. Legenda :)
Reagovat
Roger_Federer
Dalsi "Legenda" odchazi, smutny pohled na kurty bude za par let bez hracu zacatku tisicileti.
Cela generace tech mlady hracu, zije stale uplne ve stinu Federera, Nadala, Djokovice, nikdo si jejich jmena za 50let nevybavi, jako by nikdy "nehraly"..
Reagovat
Fandina
Ale vybaví, jako si člověk vybaví spoustu jiných jmen z minulosti. Samozřejmě Roger bude nejlepší, ale neznamná to, že na Tommyho a další si nikdo nevzpomene.
Reagovat
insanezy_
On ale myslel, ze se prave na Haase vzpominat bude, ale treba na Thiema atd. ne
Reagovat
Fandina
Někdo přijít musí, až současné legendy skončí. A samozřejmě se o nich vědět bude. Kdo bude ale za deset let vyhrávat GS se teď neví.
Reagovat
Krisboy
Ne?
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Fandina
:P
Reagovat
Krisboy
Legenda.
Reagovat
Mayo
Síce som mu nikdy nefandil ale pamätám ako vyfackal Nojeho v Miami.
Reagovat
Fandina
největší fešák na okruhu s krásným jednoručným BH. Nádherně se mi na něj dívalo.
Reagovat
Padme
;)
Reagovat
Pe3k
Sympaťák, jako největší fešák mi připadá Grigoruv trener.
Reagovat
Fandina
To je hezounek, ale fešný chlap je Tommy.
Reagovat
smazaný uživatel
nn, najvacsi fesak je jednoznacne Fabio :)
Reagovat
Fandina
Na můj vkus je příliš jemný, ani postavu nemá top.
Reagovat
smazaný uživatel
aha, no mne sa prave paci jeho postava, nemam rada, ked je niekto uplne vyrysovany ako Rafa napr :)
Reagovat
insanezy_
Rafa neni prave moc vyrysovany, rozhodne ma vice tuku nez treba Grigor. Kazdopadne svalovy hmoty ma zase naopak o dost vic.
Reagovat
Fandina
Já nemluvím o Rafovi, ale o Tommym. Vysoký, štíhlý, sexy vzhled i pohled. Celkově fešák.
Reagovat
smazaný uživatel
ja viem, to bol priklad :)
Reagovat
Lina
.. charizma.
Reagovat
Fandina
přesně
Reagovat
annah
To je fakt. Je to opravdu největší fešák na okruhu. Na některých fotkách ho Roger trumfne, ale opravdu jen někdy, protože má trochu cyranovský nos. Haas je prostě fešák konstantně. A sympaťák k tomu. Jen mě napadá, že když už to chtěl loni zabalit, mohl to udělat před Stuttgartem. Že by nám tím pádem nepokazil večírek... :-)
Reagovat
a.magerova
To tak muselo být... tím pádem 8. Wimbledon byl 1111. vyhraný Rogerův zápas... ;-)
A Tommy první i poslední zápas s Rogerem vyhrál, takže pěkná storka pro vnoučata a taky má stříbro z OH... :-)

http://www.xy1.cz/ekxz

http://www.xy1.cz/ffpux
Reagovat
annah
To je fakt. Číselná magie zafungovala. Někdo shora to prostě řídil a věděl, jak nejlíp zařídit tu 1111...:-)
Náš stuttgartský smutek byl vystřídán nejvyšší blažeností...:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist