Del Potro je čtvrtým jistým účastníkem Turnaje mistrů

3. 10. 2018, 15:53
Aktuality 6
Juan Martín Del Potro si dnes v Pekingu po výhře nad Rusem Chačanovem zajistil postup do čtvrtfinále a také účast na letošním Turnaji mistrů v Londýně, kde naposledy startoval v roce 2013. Argentinský tenista se tak přidal k dalším jistým účastníkům Rafaelovi Nadalovi, Novakovi Djokovičovi a Rogerovi Federerovi.
Profily hráčů
Juan Martín Del Potro

Del Potro letos předvedl parádní jízdu v březnu, kdy získal titul v Acapulku a v Indian Wells premiérově dobyl podnik série Masters. Jeho vítězná série čítající celkem 15 zápasů skončila až v semifinále v Miami.

Třicetiletý Argentinec, který v roce 2009 vyhrál US Open, hrál dále finále v Aucklandu, Los Cabos a také na US Open. Z grandslamů se mu "nepovedlo" pouze Australian Open, kde ve třetím kole prohrál s Tomášem Berdychem. Na French Open došel až do semifinále a ve Wimbledonu do čtvrtfinále.

Momentálně startuje na akci ATP 500 v Pekingu, kde bez ztráty setu zdolal Alberta Ramose a dnes Karena Chačanova. Právě díky dnešnímu vítězství si zajistil účast na letošním Turnaji mistrů v Londýně, který je na programu od 11. do 18. listopadu.

Závěrečného vrcholu sezony se rodák z Tandilu zúčastní popáté v kariéře a poprvé od roku 2013. Premiéru si odbyl před deseti lety, tehdy se ještě naposledy hrálo v Šanghaji. Jeho nejlepším výsledkem v londýnské O2 areně je finále z roku 2009.

Start na akci pro osm nejlepších tenistů sezony si již dříve zajistili Rafael Nadal, Novak Djokovič a Roger Federer, kteří si rozdělili letošní grandslamová prvenství. Federer triumfoval na Australian Open, Nadal kraloval na French Open a Djokovič slavil ve Wimbledonu a na US Open.

Letošní ATP race

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Patik
Vyzerá to na kvalitný Turnaj Majstrov.
Reagovat
gigin
Ako ináč, Juančo je velký hráč, panes, aj taký je šport.
Reagovat
Nola
omg
Reagovat
blixa
Intergalaktický forehand panuje ! S tím se smiř ;-)
Reagovat
Nola
:D snad aspon gigin pochopil
Reagovat
gigin
:DDDDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist