Del Potro je po dvou letech na grandslamu. Tenis si znovu užívám, raduje se

28. 6. 2016, 21:00
Aktuality 16
Juan Martín del Potro letos prochází areálem All England Clubu rozzářen víc než ostatní hráči. Aby ne, po čtyřech operacích zápěstí a po dvou a půl letech je znovu na grandslamu a vyhrál 1. kolo.
Profily hráčů
Juan Martín Del Potro

Ve Wimbledonu dnes vítěz US Open 2009 zvládl před deštěm, který předčasně ukončil program druhého dne, duel se Stéphanem Robertem z Francie a zvítězil 3:0 na sety.

"Je to nádherné, jsem po třech letech zpět ve Wimbledonu," řekl sedmadvacetiletý Del Potro po svém prvním vystoupení na londýnské trávě od roku 2013. V pavouku turnaje velké čtyřky naposledy figuroval na Australian Open v lednu 2014.

Kariéru bývalého čtvrtého hráče světa výrazně přibrzdily problémy se zápěstími. Levé měl operované třikrát a pravé jednou. Uvažoval i o konci kariéry. Po mnoha rehabilitacích a tréninku je ale zpět na kurtu a vrací se do formy.

"Znovu si tenis užívám," řekl aktuálně 165. hráč žebříčku ATP ve Wimbledonu. "Začínáme se bavit o mé hře a nikoli o zápěstí. To je důležité. Chtěl bych na tour ještě pár let vydržet a myslím, že jsem teď blízko k naplnění tohoto cíle."

Letos už hraje Del Potro osmý turnaj a dvakrát došel do semifinále. Nyní si vylepšil zápasovou bilanci na 12 výher a sedm porážek. "Cítím se lépe každý týden, dělám malé krůčky dopředu. Ráno vstanu, naplánuju i odehraju trénink."

Skoro dvoumetrový Argentinec hraje pravou rukou, ale levou potřebuje k obouručnému bekhendu. Jeho největší zbraní ale je zabijácký forhend, z kterého vyslal na Roberta dvacet vítězných míčů, zatímco z bekhendu ani jeden. "Pracuji na tom mentálně, pořád to trochu bolí, když se do toho chci opřít," řekl.

Ve druhém kole Wimbledonu může ukázat záblesky své obnovené kariéry proti čtvrtému nasazenému Stan Wawrinkovi ze Švýcarska. "Je to skvělý hráč a už se na zápas těším. Bude to zajímavé," řekl vítěz dvou grandslamů Wawrinka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Škoda, že v dalším kole narazí zrovna na Wawrinku :-( ale nic neni nemožný a určitě může překvapit, já bych mu to přála :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To teda je smůla na los, ale za Juana jsem moc ráda a Wáwrovi taky fandím, takže budu spokojená, ať vyhraje kdokoli z nich :)
Reagovat
Davor1
Ani si nepamätám, kedy sa naposledy hral na Grandslame v druhom kole zápas medzi dvoma GS šampiónmi. Obrovská škoda, že Delpovi los trochu nedoprial, kľudne tu mohol urobiť aj osemfinále, ak by sa vyhol v prvých kolách tým úplne najlepším. Ale Stan na tráve je v pohode poraziteľný, hoci vo Wimbledone hral posledné 2 roky konzistentne dobre. Bude to super zápas...
Reagovat
janek_da
Pamatuju AO 2012. Roddick-Hewitt
Reagovat
smazaný uživatel
Či Hewitt- Del Potro na US Open 2013
Reagovat
Lunej..
To byl ten skvělý zápas na 5 setů?
Reagovat
smazaný uživatel
jj
Reagovat
smazaný uživatel
klasická "Hewittovka" :D
Reagovat
Lunej..
To si vzpomínám, že ten 5. set byl naprosto úžasný, co tam oba předváděli a myslím, že Hewwitt prohrál nebo se pletu? Ale to byl tenis.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Raaawrrr! Hewittek vyhrál. V onom roce 2013 chytl od French Open až po Brisbane 14 druhý dech :))))
Reagovat
Lunej..
Au, nekousej mě:D
Reagovat
smazaný uživatel
ňuňuňu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hewitt Delpo aj na W okolo 2010..
Reagovat
smazaný uživatel
V té době ještě Del Potro GS neměl :P
Reagovat
smazaný uživatel
Za předpokladu, že myslíš jejich zápas z roku 2009 ve W
Reagovat
FulnekUltras
že se DelPo musí střetnout už ve 2. kole s Wáwrou. Tomuhle zápasu by slušelo nejmíň of.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist