Del Potro slaví vítězný návrat. Nezaváhali ani Kyrgios a Wawrinka. Zverev překvapivě končí

30. 5. 2017, 13:08
Aktuality 53
FRENCH OPEN - Juan Martín Del Potro se po pěti letech představil na French Open a začal vítězně, když zdolal krajana Guida Pellu. V souboji dvou Argentinců zvítězil 6-2 6-1 6-4. Dál jde také Nick Kyrgios, jenž si poradil 6-3 7-6 6-3 s Philippem Kohlschreiberem. Do turnaje dnes vstoupí také světová jednička Andy Murray, který bude čelit Andrejovi Kuzněcovovi z Ruska.
Juan Martín Del Potro

Juan Martín Del Potro odstartoval kvůli zdravotním problémům letošní sezonu až na konci února v Delray Beach. Před startem letošního French Open odehrál jen 17 zápasů. Na tvrdém povrchu prohrával pouze s hráči elitní desítky (Delray Beach - Raonic, Acapulko a Indian Wells - Djokovič, Miami - Federer).

Antukové jaro zahájil v prvním květnovém týdnu v Estorilu. V prvním kole smetl Juičiho Sugitu a poté se musel z turnaje kvůli smrti dědečka odhlásit a odcestovat domů do Argentiny.

Na kurty se vrátil na Masters v Římě. V hlavním městě Itálie porazil Grigora Dimitrova, Kyla Edmunda a Keie Nišikoriho, ve čtvrtfinále poté nestačil na Novaka Djokoviče.

Poslední přípravu před antukových vrcholem sezony absolvoval minulý týden v Lyonu, kde prohrál ve druhém kole s Gastaem Eliasem. Na vině však byly další zdravotní komplikace.

Del Potro si stěžoval na záda a rameno a zvažoval, zda se druhého grandslamového podniku sezony poprvé po pěti letech vůbec zúčastní. Rozhodnutí padlo až po tréninku na pařížské antuce.

Argentinec se rozhodl dobře, protože v dnešním argentinském derby jasně přehrál Guida Pellu, proti němuž vyhrál i druhý vzájemný duel.

Vítěz US Open 2009 dnes fantasticky servíroval (72%), ve třech setech ztratil na podání pouhých patnáct fiftýnů, svého krajana zasypal třinácti esy a nečelil jedinému brejkbolu.

Del Potrovi se dařilo také na returnu. Celkem pětkrát Pellu brejknul, když využil pět z patnácti brejkbolů, nastřílel skoro dvojnásobek winnerů (33) a vyrobil o sedm nevynucených chyb méně (24).

Ve druhém kole si bývalá světová čtyřka zahraje s Marcosem Baghdatisem, nebo Nicolasem Almagrem.


První kolo zvládl i Kyrgios
Nick Kyrgios byl od konce února na vzestupu. Vše začalo v Marseille, kde si australská jednička zahrála semifinále. Další parádní výkony předváděl dvaadvacetiletý Australan v Acapulku (semifinále), Indian Wells (čtvrtfinále) a také v Miami (semifinále). Během dvou týdnů dokonce dvakrát porazil Novaka Djokoviče.

Na začátku dubna pomohl australskému daviscupovému týmu dvěma body k postupu do semifinále. Poté však přišla krutá rána. Kyrgiosovi zemřel dědeček a aktuálně 19. hráč světového žebříčku nechtěl původně startovat ani v Madridu.

Nakonec do hlavního města Španělska odcestoval, v prvních dvou kolech neztratil jediný set, ovšem v osmifinále uhrál proti Rafaelovi Nadalovi pouhé čtyři gamy. Nevedlo se mu ani minulý týden v Lyonu, kde překvapivě vypadl hned v prvním zápase s Nicolasem Kickerem.

Letošní French Open nicméně zahájil ve skvělé formě. Se svým dnešním soupeřem Philippem Kohlschreiberem ani jednou nezaváhal na servisu. Australan trefil 70% prvních podání, odvrátil všechny tři brejkboly, nastřílel rovných dvacet es a dalších dvacet vítězných míčů.

Sám naopak na brejkbolech exceloval, když využil dvě ze tří šancí. První a třetí sadu rozhodl právě jediný brejk Kyrgiose. Ve druhém dějství musel do tie-breaku, také ve zkrácené hře měl jasně navrch a vyhrál ji poměrem 7-4.

"Hodně otazníků viselo nad tím, jak se mi dnes bude dařit. Na antuce jsem toho letos moc neodehrál a chybí mi sebevědomí. Myslel jsem si, že to bude těžší, ale v klíčových momentech jsem opravdu dobře servíroval," zhodnotil utkání svěřenec Sebastiena Grosjeana.

O vyrovnání svého maxima na pařížské antuce (3. kolo) svede Kyrgios souboj s Kevinem Andersonem, jemuž bude moci oplatit loňskou porážku z čínského Chengdu.

Stejně jako Del Potro neměl v prvním kole problémy ani Kyrgios

První kolo v Paříži zvládla světová jednička Andy Murray. Třicetiletý Brit, jenž bral minulý týden antibiotika, porazil 6-4 4-6 6-2 6-0 Rusa Andreje Kuzněcova. Murray si vybral slabší chvilku v druhém setu, kdy prohrál čtyři gamy za sebou, dalšími sadami však prolétl se ztrátou pouhých dvou her.

Do druhého kola již postoupil šampion ročníku 2015 Stan Wawrinka, jenž na kurtu Suzanne Lenglenové ve třech setech vyřadil slovenského kvalifikantka Jozefa Kovalíka.

První kolo naopak nezvládl jeden z největších favoritů Alexander Zverev. Jeho souboj s Fernandem Verdaskem byl včera za stavu 1-1 na sety přerušen a v dnešní dohrávce byl úspěšnější o třináct a půl roku starší Španěl.

"Hrál jsem úplné h*vno," řekl po utkání zklamaný Zverev, jenž podle expertů udělal chybu, že v pondělí souhlasil s Verdaskovou výzvou nepokračovat v zápase.  "Soupeř hrál velmi dobře a chytře. Tlačil mě za základní čáru. Dnes jsem necítil míč. Můžu si za to jedině sám," pokračoval v hodnocení dnešní dohrávky.

"Někdy hrajete dobře a nemáte si co vyčítat. V Římě jsem hrál dobře a vyhrál celý turnaj. Tady jsem vypadl v prvním kole. Svět se kvůli tomu nezboří. I tak jsem zatím s letošní sezonou spokojený," dodal.

 

• FRENCH OPEN MUŽI •
Francie, antuka, 36,000.000 eur
úterní výsledky (30. 5. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Murray (1-Brit.) - Kuzněcov (Rus.) 6:4, 4:6, 6:2, 6:0
Del Potro (29-Arg.) - Pella (Arg.) 6-2 6-1 6-4
Kyrgios (18-Austr.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-3 7-6(4) 6-3
Wawrinka (3-Švýc.) - Kovalík (SR) 6-2 7-6(6) 6-3
Nišikori (8-Jap.) - Kokkinakis (Austr.) 4:6, 6:1, 6:4, 6:4
Verdasco (Šp.) - A. Zverev (9-Něm.) 6-4 3-6 6-4 6-2
Monfils (15-Fr.) - Brown (Něm.) 6:4, 7:5, 6:0
Isner (21-USA) - Thompson (Austr.) 6:3, 4:6, 7:6 (7:5), 6:3
Chung (Kor.) - Querrey (27-USA) 6-4 3-6 6-3 6-3
Istomin (Uzb.) - Escobedo (USA) 7-6(3) 6-3 6-4
Dolgopolov (Ukr.) - Berlocq (Arg.) 7-5 6-3 6-4
Kližan (SR) - Lokoli (Fr.) 7-6(4) 6-3 4-6 0-6 6-4
Anderson (JAR) - Jazírí (Tun.) 7-6(4) 6-3 7-6(4)
Edmund (Brit.) - Elias (Portug.) 6:3, 6:2, 7:5
Lorenzi (It.) - Berankis (Lit.) 6:0, 6:2, 6:4
Chačanov (Rus.) - Jarry (Chile) 6:4, 3:6, 7:6 (7:4), 6:1
Chardy (Fr.) - Albot (Mold.) 6:2, 6:4, 7:6 (7:3)
Almagro (Šp.) - Baghdatis (Kypr) 6:7 (3:7), 6:4, 6:3, 7:6 (7:1)
Monteiro (Braz.) - Muller (Fr.) 7:6 (7:4), 2:6, 4:6, 7:6 (7:3), 6:0
• Čtyřhra - 1. kolo •
Jebavý/Veselý (ČR) - Barrere/Olivetti (Fr.) 7-5 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

53
Přidat komentář
smazaný uživatel
Znova sa ukazuje prečo absolútna špička ignoruje 250 tesne pred GS. Holt, je to proste kontraproduktívne sa týždeň naháňať za loptičkou, vyžmýkať sa a potom vypadnut na GS v prvom kole. Tsonga ma k tomu blizko blizučko.
Reagovat
smazaný uživatel
ale on jeste zabojuje, naposledy vypadl v prvnim kole s Roddickem v r. 2005!!! To mam od Vlcka tedy.. :-)
Reagovat
Fandina
A já to zase našla tady na TP v jeho profilu, předešlé výsledky na tomto turnaji :-))
http://www.tenisportal.cz/hrac/tsonga/
Reagovat
smazaný uživatel
tak ja vim, ze se da vsechno dohledat, spocitat, srovnat, porovnat, ale ja se v podobnych statistikach absolutne nevyzivam, kdyz to nekdo zmini, rada se treba podivim :-))) nebo si neco i pripomenu, ale skutecne nejvic me zajima ziva hra, tady a ted.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jo a rada se podivam i na tenisovou periferii.. :-))
Reagovat
Mayo
My chceme pokračovať! ):
Reagovat
Mayo
Jo Willy Allez !!!!!
Reagovat
Kuzzie
Jak muzou jeste hrat?
Reagovat
fialka
Tsonga s brejkom vo štvrtom. Dúfam, že ho nestratí. Toto by mohol byť ešte dlhý duel.
Reagovat
Nola
Olivo je antukar, returnuje ako Rafa 5 m od BL, vsetko dobehne a vrati, Tsongove vitazne udery vracia do kurtu....
Reagovat
fialka
A Jo veľa chýb. :(
Reagovat
Herbert_Hoover
Tsonga bída bíd...
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak Renzo Olivo není žádné ořezávátko, zejména na grandslamech. Na AO dokázal třeba vyřadit i J1rku.
Reagovat
smazaný uživatel
ale tim se ovsem vse radikalne meni, pokud nedokazal Juru motivovat, je Olivo tuzkar a jestli Conga nevyhraje, zbyva mu uz jen lahev whisky a pistole.. :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak nepatří k té absolutní špičce, která dokáže J1rku správně namotivovat, ale není to tužkař, jinak by ho nikdy neporazil...
Reagovat
smazaný uživatel
spis klikar bude - musel se nejak dostat do slepe zony, kdyz Jura vypinkaval nebo ladil, jinak proste nechapu a nerozumim.. :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Pěkně podlej klikař, protože čestný hráč v rámci fair play počká, až soupeř naladí.

Jak by to vypadalo, kdyby na koncertu začali někteří muzikanti hrát, ještě když ostatní ladí.
Reagovat
Stan_Borowitz
tedy ten z prvního a druhého setu. Ten, který to pak dohrál, si jde nejvýš pro čtvrtfinále.
Reagovat
Herbert_Hoover
Btw Kokkinakis dnes slušně :) a to chtěl prý nedávno ukončit kariéru..snad mu dnešní čtyřseťák s top 10 členem dodá optimismus :) Ale chápu, že když člověk za dva roky odehraje dva soutěžní zápasy, tak ho začne napadat i tohle krajní řešení. Strašně jsem mu přál postup, ale i tak může být spokojen.
Reagovat
gigin
Jj, Kokki dnes moc dobře. Čekal jsem, že dostane větší kládu. Moc mu přeju, aby byl cajk. Mám ho po Gulbovi nejvíc rád.

http://sport360.com/article/tennis/international-tennis/232238/thanasi-kokkinakis-interview-aussie-youngster-opens-up-about-lifetime-of-injuries-and-hopes-of-an-imminent-return-to-tennis/
Reagovat
Nola
Conga uz zapni konecne !
Reagovat
Nola
hrozostrasne, co ten dnes hra
Reagovat
Tuttovka
Já tomu taky nemůžu uvěřit. Doufal jsem, že dojde daleko, ale tady ho možná čeká stopka, jestli se neprobere.
Reagovat
Nola
Olivo vsetko vrati, beha ako srnka, Jo vsetko vyhodi, snad superovi dojde stava
Reagovat
Fandina
Finalisti s Lyonu teď nějak haprují. Finále hráli předevčírem. Berďa dva sety všechno odstřílel a třetí a čtvrtý se přetahují. Tsonga zase začal špatně, tak snad to oba dotahnou.
Reagovat
Fandina
z Lyonu
Reagovat
Kozoroh
Klid Nola, Jo-Will otočí :-)
Reagovat
Lunej..
Proste paradicky:)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
gigin
VAMOOOOOOOOOOOOS!!
Reagovat
Kozoroh
Otázka ohledně nejvýše nasazeného hráče RG nezní, jestli prohraje, ale kdy. Už teď se Andy s protivníkem babrá. Stačit mu to dnes bude, ale v 3. kole na DelPovi ztroskotá. Toť můj odhad.
Reagovat
Nola
Andy si vybral iba jeden spatny set, hra dobre, DelPovi neverim...
Reagovat
smazaný uživatel
Kludne moze uhrat finále. A dostat sa dalej ako Djokovic. Trebars
Reagovat
Nola
vobec nevyzera, ze by mal zdravotne problemy, vsetko vrati aj z tribun, asi to bola iba novinarska kacica
Reagovat
Kozoroh
Pro Sašu je prohra s Verdaskem trpkým koncem úspěšné antukové sezóny. Holt doplatil na los, Nando je do prvních kol velice nepříjemným protivníkem. Na letošním RG jsem Sašovi věřil, že může dojít daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
Daleko dojde Kyrgios. Na losu nezáleží. Palba.Nevím jak to má Nadal v pavouku, ale Kyrgios bude problém. Pro každýho. Hraje parádní tenis
Reagovat
Nancy_z
Už když jsem viděla ten los, tak jsem se zhrozila. Postup by si při současný formě zasloužili oba, ale tak to holt někdy chodí. Ale Saša toho má ještě hodně před sebou a Nando je sympaťák :-)
Reagovat
fialka
Fernando, ten vie vždy prekvapiť. Aj keď mu fandím, myslím, že sa po ďalšom kole balí. Vlani na AO tak v 1. kole vyradil Rafu v 5-setovom trileri a potom ho zrovnal Sela.

Nando bol ako tiger. Vyhral 2 TB a Rafu dorazil v 5.sete 6:2. To bola sladká pomsta za AO 2009. uff, ani nechcem spomínať.
Dnes sa mi nezdalo, že by až tak drel. Zverev skrátka nebol takým bojovníkom ako Rafa. On ešte dozreje a všetkým ukáže. :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Sladká? Spíš trpká, ne?
Reagovat
fialka
Pre Nanda sladká, ak vyhral či...
Reagovat
Stan_Borowitz
Výhra sladká, ano, ale pomsta trpká, protože šlo pro něj o bezvýznamnou výhru, na rozdíl od porážky v semifinále...
Reagovat
fialka
áále, no tak. Nebudeme sa predsa chytať za slovíčka. Bezvýznamná výhra azda nie, keď porazil Rafu. Už len kvôli zdvihnutiu sebavedomia. Podľa mňa má každá výhra význam a je jedno v akej fáze turnaja.
Reagovat
Herbert_Hoover
a Saša už demoluje raketu, nojo čerstvých 20 :) ale stejně jsem mu celkem věřil..nu což zástupce kapitána fantasy parníku nejspíše padá přes palubu :)
Reagovat
a.magerova
Jj.... taky ho mám ve finále s Rafou....
Reagovat
Herbert_Hoover
Co jsem si všiml, tak ho má celkem dost lidí, takže to asi nebude až tak směrodatné :)
Reagovat
Empe
Hlásím se do klubu. :D Alexandrova říše holt padla...
Reagovat
Herbert_Hoover
proč jsem si já nešťastný nevzal i Pabla Cuevase? :)) a že jsem s tou myšlenkou koketoval předlouho, nakonec mi to přišlo zbytečný, když by se potkali tak brzy, heh..nojo, člověk taktizuje až dotaktizuje :)
Reagovat
sprchon
Taky. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Aký máš nick na Fantassy Herbe?...

Obrovský Hype okolo Zvereva, ktorému som nepochopil. Vo fantassy ho maju snad vsetci..okrem mna..:)
Reagovat
a.magerova
H_H má A-Rod ikonku... :-))
Reagovat
Herbert_Hoover
Dalo se to vyložit dvěma možnými způsoby no..buďto neunese tlak očekávání a bude mít problém emočně navázat na Řím, anebo bude pokračovat na vítězné vlně. O to lákavější bylo ho tam šoupnout skrz relativní výkonnost Andyho. Ačkoliv jsem čekal, že s Lendlem v týmu půjde hore, tak jsem vnímal šanci..šel jsem víceméně vylučovací metodou - Delpo forma neforma + si stěžoval na bolístky a nebylo do začátku turnaje jasné, jestli bude hrát. Nishi podobná situace, Stana jsem vzít nemohl, páč jsem měl Rafu..Gael taky po zranění, navíc přes Stana jsem mu nevěřil že by prošel a to tam ještě měl Ríšu, se kterým často krajané prohrávají i když není ve formě. No až zpětně jsem četl, jak se Gael moc těší a že to směřoval vše na RG :D ale stejně by mi uhrál míň bodů než Saša (alespoň v mých simulacích). Kyrga taky emočně vyprahlý a nebyl zdravotně ok. Pak už byl ve hře jedině Berdych, jinak by ta větev byla nepokrytá..nebo tam naházet víc menších ryb, což je taky loterie :) Uvidíme na konci no. Mám tam ještě Izzyho, Čongu a Marina..třeba budou šlapat, i když JWT se nějak trápí s Olivkou. Asi jsem to přehnal s olivami do salátu, teď se mi jejich generál mstí :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné, chápem. To mne sa teraz dobre mudruje, keď som hral na inú kartu a vyšlo mi to...Ja som Zvereva vypustil, lebo som nebol presvedčený ani o jeho triumfe s Nandom a z celej jeho antukovej sezóny som videl len dva jeho zapasy. S Rafom a Cuevasom. Oba prehral..Skusil som skor Goffina, ktoremu verim aj na Thiema (preto som Doma vypustil a dal Nishiho) a Dimitrova, ktoremu verim na Raonica v 4.kole..Ale toho Thiema este olutujem podla mna. Chlieb sa bude aj tak lamat na konci. Vela stastia kazdopádne...Je to celkom sranda si takto sprijemnit GS.
Reagovat
Herbert_Hoover
Goffin klidně může porazit Doma, i když věřím, že se tak nestane, tak on je dost nevyzpytatelný :) Griša ale ještě musí porazit Bustu, tam čuchám problém, a tak jsem ho ani nevzal..každopádně favorit určitě bude :) Přesně, je to pěkné zpříjemnění. Dříve existoval tenismanažer, kde se skládaly týmy z tenistů a tenistek tuším každý týden..byly dlouhodobé žebříčky, škoda že ta stránka už delší dobu neexistuje :) Bylo docela náročné se o ten chod starat a tuším i z toho důvodu to přestalo fungovat. No je to už dost dlouho. Díky moc, Tobě taky hodně zdaru! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist