Del Potro vynechá Masters v Monte Carlu

1. 2. 2017, 09:02
Aktuality 2
Juan Martín Del Potro se chce letos vyhnout zraněním, a proto bude hrát menší počet turnajů ATP než ostatní tenisté. Argentinec chce šetřit zejména zápěstí, které mu v minulosti způsobilo obrovské problémy. Vítěz US Open z roku 2009 kvůli potížím s levým zápěstím vynechal Australian Open a nyní se rozhodl, že nebude startovat ani na Masters v Monte Carlu.
Profily hráčů
Juan Martín Del Potro

Juan Martín Del Potro se na kurtech naposledy představil během finále Davis Cupu v Chorvatsku, kde byl výrazným strůjcem titulu. První letošní zápas odehraje na turnaji ATP 250 v Delray Beach, který startuje 20. února. Argentinec se tak do tenisového kolotoče vrátí po bezmála třech měsících.

Bývalou světovou čtyřku často sužují různá zranění, trápí ho hlavně zápěstí, kvůli němuž musel vynechat start letošní sezony včetně Australian Open. Jako prevenci se osmadvacetiletý Argentinec rozhodl letos odehrát méně turnajů.

Proto vynechá i jediný nepovinný podnik série Masters v Monte Carlu a antukovou část sezony zahájí až 1. května v Estorilu. "Jsem moc rád, že si na antuce zahraju letos poprvé právě v Estorilu," řekl Del Potro, který v Estorilu slavil titul v roce 2011 i 2012 a už devět utkání v portugalské metropoli neprohrál.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
Tak to je škoda. Letos se do MC chystám, myslela jsem, že ho uvidím hrát. V Madridu jsem ho tedy viděla, tak alespoň to.
Reagovat
Herbert_Hoover
Delpo, když nebudeš hrát nikde, tak existuje velmi malá šance, že se zraníš. Zkus pouvažovat. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist