Del Potrovi sezona zřejmě skončila. V Šanghaji si zlomil kolenní čéšku

14. 10. 2018, 21:19
Aktuality 14
Argentinský tenista Juan Martín del Potro utrpěl při pádu v utkání na turnaji v Šanghaji zlomeninu v pravé kolenní čéšce. Čtvrtý hráč světového žebříčku neoznámil, jak dlouhou dobu léčení si zranění vyžádá, podle všeho však přijde o zbytek sezony včetně listopadového Turnaje mistrů.
Profily hráčů
Juan Martín Del Potro

Třicetiletý Del Potro se zranil ve čtvrtek v utkání 3. kola proti pozdějšímu finalistovi Bornovi Čoričovi z Chorvatska. Vysoký Argentinec v závěru první sady podklouzl a tvrdě dopadl na pravé koleno. Set dohrál, ale poté musel kvůli bolesti vzdát. Sobotní vyšetření poté odhalilo zlomeninu v čéšce.

"Je to pro mě hodně těžký okamžik. Jsem strašně smutný, nemám vůbec sílu a je pro mě náročné přemýšlet o rekonvalescenci. Vůbec jsem nečekal, že k něčemu takovému může dojít," uvedl na sociálních sítích Del Potro. Lékaři by mu měli sdělit dobu léčby během příštích dnů.

Del Potro má dlouhodobě smůlu na zranění. Kariéru vítěze US Open z roku 2009 výrazně ovlivnily čtyři operace zápěstí, po nichž se nicméně dokázal vrátit do špičky. Letos si znovu v New Yorku zahrál finále, v němž podlehl Novaku Djokovičovi, a jako jeden z pěti hráčů má jistotu účasti na Turnaji mistrů v Londýně.

Pád Juana Martína Del Potra v Šanghaji v čase 2:15:

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Izzy, prichádza tvoja šanca.

Nedojeb to :)
Reagovat
ivecka
Tak to je smůla, moc mě to mrzí. Bude mi na TM moc chybět.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám to stejně !!
Reagovat
smazaný uživatel
Nepřeju mu to, ale na TM mi chybět nebude.
Reagovat
kada.tom
+1
Reagovat
Mayo
To je katastrofa :/
Reagovat
blixa
Szafra. Ten chlap má fakt smůlu :(((
Reagovat
Stan_Borowitz
To teda jo... navíc to nejsou nikdy zranění, která se dají "vyležet" a zahnat pitím zázračných čajíčků. DelPovi fandové (sám se mezi ně řadím) by mohli oprávněně brečet nad tím, o kolik velkých titulů kvůli tomu přišel...
Reagovat
Pe3k
Přesně.
Reagovat
turista
Má smůlu, ale na na AO 2019 v Melbourne by teoreticky hrát mohl i když bude nerozehraný.
Reagovat
smazaný uživatel
Vsetci budu nerozohraní.

AO je vyslovene lotéria, aj posledne dva ročníky priniesli kuriózneho víťaza..
Reagovat
Stan_Borowitz
Výjimečně trefný postřeh, souhlasím. Opravdu je vlastně kuriozita, když v dnešním atletickém a silovém tenisu dva ročníky po sobě hráč, který věkově spíše už patří na seniorský okruh, zametal kurt s hráči o jednu, dvě a někdy i tři tenisové generace mladšími.

O kolik víc tenisového umu musí takový hráč mít, aby dohnal a předehnal věkový, a tedy i atletický handicap...
Reagovat
smazaný uživatel
Zhruba o polovicu mensi kus umu, ako potreboval 17 ročný klučina na skalp "goata" na vrchole formy. Preco?
Reagovat
Stan_Borowitz
Aj taký je šport...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist