Delray Beach: Sock letos poprvé vyhrál, Hyeon Chung se vrátil vítězným obratem

20. 2. 2018, 11:32
Aktuality 0
ATP DELRAY BEACH - Až na třetím letošním turnaji se Jack Sock dočkal první výhry. V Delray Beach domácí obhájce titulu a nasazená jednička porazil Australana Johna-Patricka Smithe a za své úspěchy za posledních 14 let byl korunován 'Králem Delray Beach'. Úspěšný návrat na kurty má za sebou také Korejec Hyeon Chung, který od Melbourne nehrál kvůli léčbě puchýřů.
Jack Sock

Jack Sock má za sebou životní sezonu, během které se stal hráčem Top 10 a kterou zakončil životním triumfem na Masters 1000 v Paříži a premiérovou účastí na Turnaji mistrů, na němž se dostal do semifinále.

Rok 2018 ale ideálně nezačal. Jedinou výhru v nové sezoně si připsal vlastně ještě 30. prosince na Hopman Cupu v Perthu, kde navíc laboroval s bolestmi kyčle. Na obou individuálních turnajích Sock selhal; v Aucklandu nestačil na Němce Petera Gojowczyka a na Australian Open ztroskotal na Japonci Sugitovi. 

Na kurty se pětadvacetiletý Američan vrátil až po šesti týdnech na domácí půdě v Delray Beach a po losu to s jeho vyhlídkami dobře nevypadalo. Hned v prvním kole se totiž měl nejvýše nasazený tenista utkat s Milosem Raonicem, který se jako první nevešel mezi osmičku nasazených.

Po odhlášce zraněného Nicka Kyrgiose se však Raonic nakonec posunul mezi nasazené a došlo k revizi pavouka, na základě které se stal Sockovým soupeřem až 225. hráč světa Australan John Patrick Smith, který prošel kvalifikací.

A loňský šampion Sock příznivějšího losu využil k první letošní výhře. Proti devětadvacetiletému Australanovi odvrátil všechny čtyři brejkboly a za 81 minut zvítězil 6-4 6-4.

"Má hodně neortodoxní hru. Je to levák a často hraje styl servis-volej. Má dost neobvyklé údery. Je to nevyzpytatelný soupeř a tak jsem samozřejmě moc rád, jak jsem to zvládl," komentoval osmý hráč světa Sock, který byl po zápase korunován 'Králem Delray Beach. 

Sock totiž v Delray Beach vyhrál tři různé soutěže ve dvouhře i ve čtyřhře. V roce 2005 dominoval na turnaji chlapců do 12 let, v roce 2009 kraloval na turnaji juniorů do 18 let, v roce 2013 vyhrál na podniku ATP čtyřhru s Jamesem Blakem a loni získal titul i ve dvouhře.

Poprvé od Australian Open se včera na kurty vrátil také Hyeon Chung. Jednadvacetiletý Korejec, který v Melbourne vyřadil Alexandera Zvereva či Novaka Djokoviče a až v semifinále vzdal kvůli bolestivým půchýřům na chodidle Rogeru Federerovi, měl nečekané potíže s Cameronem Norriem

Osmý nasazený Hyeon Chung prohrál s o rok starším britským lucky loserem první set a druhý začal ztraceným servisem, od té chvíle se však dostal do tempa, vývoj otočil a zvítězil 3-6 6-3 6-1.

"Dnes to byl hodně těžký zápas, protože foukal opravdu silný vítr. Ale snažil jsem se zůstat trpělivý a soustředit se na každý bod, protože soupeř hrál od začátku velmi dobře," řekl vítěz loňského ATP Next Gen Finals Hyeon Chung, aktuálně 30. hráč světa.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA / Florida, tv. povrch, 622.675 dolarů
pondělní výsledky (19. 02. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Sock (1-USA) - Smith (Austr.) 6-4 6-4
Hyeon Chung (8-Korea) - Norrie (Brit.) 3-6 6-3 6-1
Tiafoe (USA) - Ebden (Austr.) 6-2 2-6 6-2
Young (USA) - Ramanathan (Indie) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist