Díky bohu, že jsem ještě mladá, jinak bych to asi nedala, prohlásila po bitvě s Kontaovou Kasatkinová

22. 2. 2018, 13:46
Aktuality 0
Darja Kasatkinová si ve druhém kole turnaje v Dubaji připsala cenné vítězství. Proti světové dvanáctce Johanně Kontaové odvrátila dva mečboly, otočila nepříznivé skóre a postoupila tak do čtvrtfinále prestižního turnaje. Díky bohu, že jsem ještě mladá, jinak bych tak náročnou bitvu asi nezvládla, smála se po výhře Ruska.
Profily hráčů
Darja Kasatkinová (© Getty Images)

Kasatkinová patří ve dvaceti letech k talentům nastupující tenisové generace. Ruská tenistka se na okruhu WTA začala prosazovat ve druhé polovině sezony 2015, kdy postupně přešla z turnajů kategorie ITF na okruh WTA. Cenný krok udělala na US Open, kde si zahrála třetí kolo a v závěr sezony si zahrála finále domácího podniku v Moskvě.

O rok později hrála semifinále v Petrohradu a čtvrtfinále prestižních podniků v Indian Wells, v Charlestonu, v Montreálu i na olympijském turnaji v Rio de Janeiro. V sezoně 2017 vybojovala Ruska na antuce v Charlestonu svůj premiérový titul a sezonu zakončila další finálovou účastí na domácím turnaji v Moskvě, tam však v boji o titul prohrála s Němkou Görgesovou.

I přesto, že již v minulosti ruská hráčka porazila řadu hráček ze světové špičky (např. Ostapenkovou, Wozniackou, Radwaňskou, Halepovou, Kerberovou), vydřeného vítězství nad Johannou Kontaovou si velmi cení. "Byly jsme na kurtu asi tři hodiny, já mám ale pocit, že to trvalo necelou hodinu," konstatovala s úsměvem Kasatkinová na tiskové konferenci.

"Byla jsem tak hluboce ponořená do zápasu a absolutně jsem nevnímala nic kolem," přiznala Ruska, jež Britku udolala po třech hodinách boje 4-6 7-6 6-2, přestože ve druhém setu prohrávala 1-3 a v tie-breaku čelila dvěma mečbolům. "Teď vlastně ani nevím, co mám říct. Je to šílené a zvláštní, ale je to za mnou a jsem moc ráda, že jsem to zvládla."

"Byla to snad největší bitva, kterou jsem kdy odehrála. Snažila jsem se nad ničím nepřemýšlet a prostě hrát. Myslím, že jakmile jsem se do toho dostala, tak šla všechna taktika stranou a já se snažila hrát instinktivně. Ona byla blízko k vítězství, měla dva mečboly, ale já zabojovala a otočila to na svou stranu. Víte, když jste v zápase a bojujete o každý balon, tak vám většinou ani nepřijde, že máte mečbol, snažíte se to vnímat jako každý jiný bod."

"I proto jsem se právě v těchto situacích snažila hrát tak, jako jsem hrála předtím," objasnila aktuálně 24. tenistka světa. "Věděla jsem, že moje šance ještě přijde. Hrát proti Johanně je neskutečně náročné. Ona výborně podává, hraje rychle, agresivně a chodí si pro body. Jsem opravdu šťastná, že jsem nad ní dokázala vyhrát, protože ona je přesně ten typ hráčky, která vám prostě nedá nic zadarmo a já si to musela vybojovat."

"Díky bohu jsem ještě mladá," vydechla si Ruska s úsměvem. "Mám stále ještě hodně sil, protože pokud bych je neměla, tak bych dnes rozhodně nevyhrála. Teď jsem v euforii a necítím vůbec nic, ale uvidíme, jak se budu po tak náročném zápase cítit zítra. Uvidíme, jak to bude probíhat dál," dodala Kasatkinová, jež si o postup do semifinále zahraje s krajankou Elenou Vesninovou, s níž jediný vzájemný zápas vloni na antuce ve Stuttgartu prohrála.

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist