Dimitrov i Kyrgios v Brisbane zvládli další tříseťáky a čeká je vzájemný souboj

5. 1. 2018, 13:39
Aktuality 7
ATP BRISBANE - V semifinále turnaje v Brisbane se utkají dva favorité - obhájce titulu Grigor Dimitrov a domácí Nick Kyrgios. Oba v úvodu sezony odehráli už dva náročné třísetové duely, Bulhar dnes zdolal Brita Edmunda a Australan otočil duel s Ukrajincem Dolgopolovem.
Grigor Dimitrov

Grigor Dimitrov zahájil loňskou životní sezonu titulem z Brisbane a zakončil ji triumfem na Turnaji mistrů a na třetím místě světového žebříčku.

A tak také rok 2017 šestadvacetiletý Bulhar začíná tradičně na svém oblíbeném turnaji v Brisbane, kde svůj čtvrtý ze šesti startů proměnil minimálně v semifinále. Letos však do něj vedla cesta přes dvě náročné třísetové bitvy. Včera Dimitrov přežil dva mečboly proti domácímu Millmanovi a dnes ho dvě a půl hodiny trápil Brit Kyle Edmund.

Dimitrov za celý zápas nepřišel o podání, přesto měl s 50. hráčem světa problémy. Do nich ho dostaly i dva nevyužité brejkboly za stavu 6-3 a 4-4, protože zanedlouho sadu prohrál v tie-breaku. V závěru mu možná pomohlo zranění Edmunda, který si za stavu 4-4 bolestivě podvrtl kotník a Dimitrov mu sprintem spěchal na pomoc. 

Brit se do hry vrátil a dokonce v devátém gamu bojoval o brejk, ale k brejkbolu se nedostal, vzápětí podruhé ztratil servis a Dimitrov zvítězil po boji 6-3 6-7 6-4.


"Byl to hodně těžký zápas. Myslím, že jsem hrál dobře, ale měl jsem dnes proti sobě velmi silného a kvalitního soupeře. Doufám, že to jeho zranění nebude vážné a bude brzy fit," řekl nejlepší Balkánský sportovec roku 2017 Dimitrov.

V semifinále se šestadvacetiletý Bulhar potká v repríze finále loňského Masters 1000 v Cincinnati s domácím Nickem Kyrgiosem, s nímž vyhrál oba vzájemné duely

Rovněž třetí nasazený Australan Kyrgios první dva zápasy sezony vyhrál ve třech setech, oba dokonce musel otáčet ze stavu 0-1 na sety. Po krajanu Ebdenovi si dnes poradil s Ukrajincem Alexanderem Dolgopolovem, kterého zdolal 1-6 6-3 6-4 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 3-0.

 

• ATP 250 BRISBANE •
Austrálie, tv. povrch, 528.910 dolarů
páteční výsledky (05. 01. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Dimitrov (1-Bulh.) - Edmund (Brit.) 6-3 6-7(3) 6-4
Kyrgios (3-Austr.) - Dolgopolov (Ukr.) 1-6 6-3 6-4
De Minaur (Austr.) - Mmoh (USA) 6-4 6-0
R. Harrison (USA) - Istomin (Uzb.) 7-6(6) 4-2 skreč I.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Bob
ale já tohle srdcervoucí chování Dimitrova nežeru :)
Reagovat
Fandina
super. Doufám, že ho ta výhra na loňském TM posílila. Dřív se mi zdálo, že takovéhle zápasy nedokázal vyhrávat, když dlouho prohrával, tak to nakonec nedokázal otočit a včera s Millmanem vyhrál a dneska to samé. I když jsem tenhle zápas neviděla, ale prý to bylo hodně vyrovnané. Takže super Gríšánku a jen tak dál!!! Go!!!
Reagovat
Krisboy
Tak na jejich semíčko se těším, to bude super mač. Škoda, že se nepotkají až ve finále, to by bylo ještě pikantnější :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dufam, ze to Nicky da a cele to tam vyhra, aby si doma trosku napravil reputaciu :)
Reagovat
Fandina
Nick bude mít domácí výhodu, ale Grigor ho dvakrát porazil, tak uvidíme, jestli to zopakuje.
Reagovat
smazaný uživatel
No ani jeden tu nehra v top forme, uvidime :)
Reagovat
Krisboy
Přesně tak, vůbec si netroufám tipovat vítěze. Ale přeci jenom - trošku víc věřím Grigorovi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist