Dimitrov je letos už počtvrté ve finále, čeká ho obhájce titulu Del Potro

21. 10. 2017, 15:26
Aktuality 8
ATP STOCKHOLM - Nejvýše nasazený Grigor Dimitrov potvrdil v semifinále turnaje ve Stockholmu roli favorita a po výhře 6-3 7-6 nad Italem Fabio Fogninim postoupil již počtvrté v letošní sezoně do finále. O čtvrtý letošní a celkově osmý kariérní titul si Bulhar zahraje s vítězem druhého semifinále mezi Del Potrem a Verdascem.
Grigor Dimitrov

Grigor Dimitrov si finále turnaje ve Stockholmu zahraje již potřetí v kariéře. Vítěz podniku z roku 2013 a finalista ze sezony 2014 přehrál v dnešním semifinále 6-3 7-6 už počtvrté v kariéře Itala Fabia Fogniniho.

"Hrát proti Fabiovi je nesmírně náročné, což potvrdil i ten dnešní zápas. Povedl se mi začátek, ale ve druhém setu se hodně zlepšil a já jsem s tím chvilku dost bojoval. Naštěstí jsem se ale zůstal pozitivní, šel bod za bodem a v závěru jsem to ubojoval," hodnotil utkání bulharský tenista.

"Jsem rád, že jsem znovu ve finále, protože budu mít šanci bojovat o další titul, a to je důvod, proč hraju tenis. Věřím, že budu na finálový zápas co nejlépe připravený," dodal nejvýše nasazený tenista. 
Dimitrov v neděli zaútočí na svůj sedmý titul, poprvé v kariéře může vyhrát čtyři turnaje během jedné sezony. Jeho posledním sokem bude loňský šampion Juan Martín Del Potro, s nímž sice ve vzájemné bilanci prohrává 2-5, ale poslední dva duely (v srpnu v Cincinnati a před dvěma týdny v Pekingu) vyhrál.

"Finále bude v každém případě náročné. Je to vrchol týdne a zápas o titul chce vyhrát každý. Budu se soustředit na sebe a na to, abych byl na zítra co nejlépe připravený."

Devětadvacetiletý Argentinec Del Potro v dnešním druhém semifinále udolal po velké bitvě 6-7 6-4 7-6 Španěla Fernanda Verdaska a ukončil své 12 měsíců dlouhé čekání na finále.

• ATP 250 STOCKHOLM •
Švédsko, tv. povrch / hala, 660.375 eur
sobotní výsledky (21. 10. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Dimitrov (1-Bulh.) - Fognini (6-It.) 6-3 7-6(2)
Del Potro (4-Arg.) - Verdasco (8-Šp.) 6-7(4) 6-4 7-6(1)
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
Fandina
21:47 ATP Vídeň: Favority jsou Zverev, Thiem a Dimitrov

je chyba. V pavouku není DelPo, ten je v pavouku v Basileji.
Reagovat
smazaný uživatel
To je tusim ten, za ktoreho sa spaniel bil, ze nepatri medzi spicku hardu momentálne..
Reagovat
ipko
akože v Stockholme sa mu darí dlhodobo a k tomu je 1.nasadený takže by mal vyhrať aj tento rok.. a k tomu hráči ako Janowicz, Mischa Zverev alebo Fognini by mu nemali robiť problém, napriek tomu ani jedného súpera výrazne neporazil.. vo finále verím viac Del Potrovi..
Reagovat
Fandina
a gratulka Grigorovi. Občas jsem na něj koukla a super. Gratulka!!!!!!!!
Reagovat
EllNino
v první čisté bosenském semifinále a ATP zvítězil Damir Dzumhur, porazil Mirzu Basice 60 76(9) ...Dokázal ale využít až 11. mečbol, když jich 8 zahodil za stavu 6:5 a returnu, nutno říct, že si Mirza pro všechny ty mečboly schoval skvělé údery a Damir jen bezmocně lomil a rozhazoval rukama, silně gestikuloval ke svému boxu a vypadalo to, že je dost zlomený ... přitom 1. set nenasvědčoval žádnému dramatu, Basic byl limitovaný a působil unaveně, nic mu nešlo, od 2. setu ale zlepšil hru a nakonec z toho mohlo být třísetové drama, protože sám Mirza neyužil setboly, z čehož jeden měl nahraný na forehandu za stavu 8:7 a za stavu 9:8 měl 2 servisy ... pak už neuhrál ani míček a tiebreak nakonec 11:9 pro Damira, který má teď opravdu dobrou formu, je šikovný, malý, ale velmi pevně hrající, bez výkyvů ... oba mají vyrovnné údery, Mirza trochu tvrdší, hlavně z bekhendu umí zahrát pořádně rychlou placku, dobrý timing, ale občas se nesmyslně vyhodí, i proto je v žebříčku až na začátku 3. stovky ... tohle semifinnále ho ale posune, to je jasné ... pamatuji si ho ze zápasu s Berďou na loňském AO, od té doby toho ale moc neuhrál, až teď zase trochu zazářil, tak snad to nebude jen vlaštovka, je to docela sympaťák ...

2. semifinále neméně zajímavé, vyťukávač Mannarino a na druhé straně věčně zraněný talent Ricardas Berankis, který má skvělé čisté údery středem rakety, ale je to hroznej lazar
Reagovat
skott
pěkný souhrn zápasu, vůbec jsem si toho včera nevšimnul, když je to schované u článku ke Stockholmu. Nechápu proč je tady článek ke každému ukončení sezony hráče zvlášť nebo postupu na Next Gen Finals a přitom denní sourhny turnajů chybí. Zvlášť Antverpy s Moskvou jsou prakticky ignorované.
Dzumhurovi se teď hodně daří, dokonce může dát dneska ¨ruský double¨. To se myslím ještě nikomu nepovedlo, ani Kafelnikovi. Nejblíže byl v roce 2011 Tipsarevic, který vyhrál Kremlin Cup, ale v Petrohradě prohrál ve finále.
Reagovat
EllNino
Nakonec finále s Berankisem, který zaskočil Mannarina, který měl set a brejk, ale pak se složil ... vidět Ricardase ve fiále ATP je super
Reagovat
Pe3k
https://youtu.be/N9w2JKx16qU
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist