Dimitrov se dočkal, na osmý pokus porazil Nadala

7. 10. 2016, 21:13
Aktuality 14
ATP PEKING - Grigor Dimitrov si v Pekingu připsal premiérový skalp Rafaela Nadala. Bulharský tenista v osmém vzájemném duelu využil Španělova slabého servisu a postoupil do semifinále.
Grigor Dimitrov

Grigor Dimitrov začal v létě spolupracovat s bývalým trenérem Andyho Murrayho či Tomáše Berdycha Venezuelanem Danim Vallverduem a pod vedením nového kouče šly výkony pětadvacetiletého Bulhara okamžitě vzhůru. 

V Cincinnati vyrovnal postupem do semifinále své maximum na turnaji Masters 1000, když po dvou letech vyhrál čtyři zápasy po sobě, na US Open se dostal poprvé od Australian Open 2015 do osmifinále grandslamu a dnes v Pekingu si připsal svůj premiérový skalp Rafaela Nadala. O pět let staršího Španěla, s nímž prohrál všech sedm předchozích vzájemných soubojů, porazil 6-2 6-4.

Dimitrov vyhrál pětkrát v řadě game na returnu a vedl 6-4 a 2-0. I když v dalších třech hrách na returnu neproměnil už žádný z pěti brejkbolů, náskok si pohlídal. Klíčovým bylo nejen Nadalovo trápení na servisu, ale i jeho vysoký počet nevynucených chyb, kterých spáchal 32, zatímco Bulhar dvacet. 



"Nebudu lhát, že za tuhle výhru jsem opravdu moc rád. Už jsem hrál s Rafou několikrát, někdy to bylo hodně těsně, někdy jsem dohrával v křečích. Ale dnes jsem odehrál excelentní zápas. Nemám co bych víc řekl, než že jsem na svůj výkon pyšný. Tvrdá práce se vyplácí," radoval se Dimitrov, který nastoupil proti Nadalovi poprvé s trenérem Vallverduem v zádech.

O své třetí letošní finále si Dimitrov zahraje s Milosem Raonicem. Třetí nasazený Kanaďan dnes ddpoledne zvládl osmifinálovou dohrávku s Tunisanem Malekem Jazírím a večer pak potvrdil roli favorita i proti Španělovi Pablu Carreñovi, který předtím vyřadil Richarda Gasqueta.

První semifinálovou dvojici vytvořili nejvýše nasazený Brit Andy Murray a Španěl David Ferrer.

• ATP 500 PEKING•
Čína, tv. povrch, 4.164.780 dolarů
páteční výsledky (07. 10. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Raonic (3-Kan.) - Jazírí (Tun.) 6-3 6-4
Carreňo (Šp.) - Gasquet (8-Fr.) 5-7 6-4 6-1
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Murray (1-Brit.) - Edmund (Brit.) 7-6(9) 6-2
Dimitrov (Bulh.) - Nadal (2-Šp.) 6-2 6-4
Raonic (3-Kan.) - Carreňo (Šp.) 6-4 6-4
Ferrer (5-Šp.) - A. Zverev (Něm.) 6-7(4) 6-1 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Fandina
Gríša v prvním setu přišel ze začátku o podání a potom už Andy set dotahl do konce. Gríša dost chyboval. Ve druhém setu zase přišel Gríša o podání, ale za stavu 4:5 srovnal na 5:5. Teď se hraje TB. Tak držím palce Gríšo. Go!
Reagovat
Fandina
Tak bohužel. V TB Grigor nestačil. Hlavně po svém podání nebododoval.
W/UE Andy 15/25 Gríša 17/40
síť Andy 9/12 Gríša 15/19
Reagovat
Fandina
ve finále. Tak jsem zvědavá, jak to dopadne. Andy je jasně favoritem, ale ráda bych, kdyby Gríša zabral, protože se mi tu moc líbí, jak hraje a Andyho porazil. Letos to bude potřetí spolu. V Cinci vyhrál Gríša ve třech setech. Na USO vyhrál Andy a celkem Gríšu přejel. A zase jsem měla dojem, že podobně jako Berďa, když ho začal trénovat Vallverdu, to na jeho bývalého svěřence přestal Gríša umět :-). Tak držím palce Gríšo, těším se na mač, doufám, že ho uvidím a go!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak neviem, či má vidiny alebo je to pravda, čo je v expreskách. Grigor idééé !!
Reagovat
smazaný uživatel
*mám
Reagovat
kada.tom
Grigor ve finále bez boje ... Milos si zranil včera kotník a nenastoupí do zápasu ...

zítra tedy finále Andy - Grigor :-)
těžko vybrat komu budu fandit víc :-)
Reagovat
kada.tom
Andy dneska Ferrera (opět) zašlapal do země :-)
Paráda :-)
Reagovat
Kozoroh
Velká škoda, že včera nepostoupil Saša, Murrayho by asi neporazil, ale byl by to kvalitnější a vyrovnanější zápas. David má slabé podání a nemůže tak dostatečně čelit Murrayho returnu.
Reagovat
kada.tom
Bryani OUT, Rafa i Pablo se v tom deblu nějak rozjeli (jeden v Riu, druhý v New Yorku) .. snad získaj titul, přál bych jim ho :-)
Reagovat
Mayo
Skoda, chcel som finále Býk Vs Marej.
Reagovat
smazaný uživatel
A takto dopadol..
Reagovat
Grigor_Murray
Škoda jen, že má formu z 2014 jen párkrát do roka. Chtělo by to víc konstantnosti. Udržet si formu delší čas. Vždycky se vybičuje proti top 10, ale klidně prohraje i s 200. hráčem :( .

Rafan mě hodně zklamal, už v něm vůbec není zarputilost, kazí jasné míče, nekoncentruje se. Nechci shazovat výkon Dimiho, který byl zase po několika měsících výborný, ale Rafan tomu vítězství hodně přidal.
Reagovat
Ma3ek
aspon mi nevadí že by som dnes nevidel zapasy
Reagovat
Fandina
se mi dneska moc líbil. Dobře se pohyboval a kromě začátku i celkem dobře podával. Mám radost a jen tak dál. Gríšo go!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist