Dimitrov udolal Kyrgiose ve čtyřech setech. Ve čtvrtfinále ho vyzve Brit Edmund

21. 1. 2018, 13:34
Aktuality 15
AUSTRALIAN OPEN - Grigor Dimitrov v osmifinále Australian Open udolal 7-6 7-6 4-6 7-6 domácího Nicka Kyrgiose, oplatil mu dva týdny starou porážku z Brisbane a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 3-1. O zopakování loňského výsledku a vyrovnání svého grandslamového maxima si šestadvacetiletý Bulhar zahraje s Britem Edmundem.
Grigor Dimitrov

Grigor Dimitrov v Melbourne odehrál už třetí těžký zápas. Po pětisetové bitvě s americkým outsiderem McDonaldem a čtyřsetové výhře nad vzdorujícím ruským mladíkem Rubljovem dnes svedl úspěšnou bitvu se svým zatím nejtěším soupeřem Nickem Kyrgiosem.

Šestadvacetiletý Bulhar porazil o čtyři roky mladšího Australana loni ve finále Masters 1000 v Cincinnati, před dvěma týdny v Brisbane mu však podlehl. Dnešní odveta na australské půdě se mu povedla, když o svém vítězství rozhodl lépe zvládnutými tie-breaky.

Třetí hráč světa Dimitrov vyhrál po 3 hodinách a 30 minutách 7-6 7-6 3-6 7-6. Ve druhé a čtvrté sadě neudržel vedení 5-3, koncovky setů ale pokaždé ustál. Svůj druhý mečbol proměnil parádním prohozem.

"Hrát s Nickem je vždy velmi těžké. Před čtrnácti dny jsem s ním prohrál v Brisbane. Dnes znovu neuvěřitelně podával a hrál skvěle. S ním si musíte neustále dávat pozor, protože nikdy nevíte, s čím zrovna přijde. Druhé servisy dává přes 200 km/h," komentoval Dimitrov.

"Dnes skvěle bojoval a byl to jeden z těch zápasů, kdy oba musíte bojovat o každý míč. Když jsem podával na vítězství, tak mi bylo jasné, že to ani zdaleka nemám vyhrané a čeká mě ještě hodně práce."



Do čtvrtfinále grandslamu Dimitrov postoupil počtvrté v kariéře, z toho potřetí v Melbourne. Ve Wimbledonu 2014 a na Australian Open 2017 to dotáhl až do semifinále.

"Přišel jsem na to trochu později, jak na sobě správně pracovat a zlepšovat se. Ale jdu teď krok za krokem a je to čím dál lepší. Jsem zkušenější a chytřejší. Mám za sebou skvělý rok a věřím, že další mám před sebou," řekl Dimitrov, který loni vyhrál Turnaj mistrů a vyšplhal se na post světové trojky.

O třetí grandslamové semifinále si Dimitrov zahraje s Britem Kylem Edmundem, s nímž odehrál dva vyrovnané třísetové zápasy. Naposledy ho porazil na začátku sezony v Brisbane.

"Také s Kylem jsem už letos hrál. Je to další zápas, který potřebuju zvládnout. Musím se soustředit hlavně na sebe, na svou půlku kurtu. Ze začátku turnaje mi to tolik nešlo, ale dnes jsem se svou hrou spokojený a doufám, že se budu ještě zlepšovat," dodal Dimitrov.

Třiadvacetiletý Edmund je ve čtvrtfinále grandslamu poprvé v kariéře. Mezi osmičku nejlepších se dostal po výhře 6-7 7-5 6-2 6-3 nad Italem Andreasem Seppim.

• AUSTRALIAN OPEN 2018 •
Austrálie, tv. povrch, 55.000.000 australských dolarů
nedělní výsledky (21. 01. 2018)
• Dvouhra mužů - osmifinále •
Nadal (1-Šp.) - Schwartzman (Arg.) 6-3 6-7 6-3 6-4
Dimitrov (3-Bulh.) - Kyrgios (17-Austr.) 7-6(3) 7-6(4) 3-6 7-6(4)
Čilič (6-Chorv.) - Carreňo (10-Šp.) 6-7(2) 6-3 7-6(0) 7-6(3)
Edmund (Brit.) - Seppi (It.) 6-7(4) 7-5 6-2 6-3
• Dvouhra juniorů - 1. kolo •
Štyler (14-ČR) - Zeppieri (It.) 6-2 7-6(6)
Svrčina (ČR) - Draper (Brit.) 6-3 6-4
• Čtyřhra juniorů - 1. kolo •
Henning/Paulson (JAR/ČR) - Baird/Hardt (USA/Dom. rep.) 6-4 7-6(1)
Boyer/Cerundolo (5-USA/Arg.) - Forejtek/Svrčina (ČR) 7-6(5) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
raduz
Finále Federer vs Dimitrov je spíše nerealným přáním,nebot si myslím,že Federer rupne s Berdychem.Z tria Federer,Nadal,Djokovič má až do čtvrtfinále nejlehčí soupeře Federer.Nadal hrál sice s pidilidama,což nemá žádnou vypovídací hodnotu,ovšem Cilič se zbláznit může.Djokovič ,kterému bych titul opravdu moc přál zjevně není uplně zdravotně fit,tudíž ho ve finále asi neuvidíme.Jak říkám,bacha na Berdycha.přijde mně fakt podezřele klidnej,herně výtečnej ,navíc s ním nikdo nepočíta.Z top tria má tedy pro čtvrfinále dle aktualní formy nejtěžšího soupeře Federer,
Reagovat
janek_da
podezřele klidnej?
Reagovat
raduz
Samozřejmě po stránce herní.Hraje skvělej,vyváženej a rychlej tenis.Považuji ho za černého koně turnaje.To nic nemění na tom,že Federer pro mě zůstane nejlepším tenistou,ktery kdy vstoupil na kurty,ačkoliv není mým top oblíbencem.
Reagovat
Labi
tak Berdych loni vypadl z první desítky a hlavně do loňské sezony se počítalo s tím, že na to má a že ten jeden GS může mít formu a urvat. Po loňské sezóně ho už mnozí odepsali a to asi pomáhá, hlavně hlavě.
Reagovat
Torn
Dle mého je i klidnější z toho, že už nemá Gorana, ne že by byl špatnej nebo tak, ale je to tzv. "superkouč" a u toho se očekává, že tě k tomu dovede. Dovedl takhle Čilice, pokud se nepletu? Dle mého toho chtěl loni prostě moc a zdravotní problémy do toho...zkrátka je asi lepší nemít očekávání, nevytvářet si na sebe tlak atd.. Tomáš je herně TOP hráč, ale mentálně mi kolikrát příjde horší jak některé holky na WTA..
Reagovat
turista
Kéž by vyhrál případné finále Djoker. Na druhé straně Berďa by si ten vyhraný GS po mnoha zmařených šancích zasloužil. Musí na to ale poslat domů Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
A uz porazil Fabia? :)
Reagovat
pockerface
Já bych si přál finále Roger x Grigor. Uvidíme, třeba se moje přání vyplní.
Reagovat
smazaný uživatel
Finale Sandgren vs Edmund. Porazit sa mozu iba sami.
Reagovat
mahycek
Hodně zajímavý zápas, jeden z nejlepších. Grigorov (Dimitrov), žhavý favorit na finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda, ale Dimi je pre Nicka najhorsi match up, dufam, ze sa tak skoro neuvidia v tej istej polke.
Reagovat
Kozoroh
Nejhorší matchup pro Gyrose je Murray, prohrál s ním na všech GS podnicích.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, nanho som aj zabudla.
Reagovat
Fandina
po prohře s ním před dvěma týdny jsem se Nicka moc bála. Ale Grigor to zvládnul, vyhrál, takže gratulace veliká a držím palce dál. Go Gríšánku go a khajde.
Reagovat
a.magerova
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist