Djokovič a Chardy utekli z mečbolů. Nišikori poprvé vyzrál na Nadala

15. 8. 2015, 06:44
Aktuality 128
ATP MONTREAL - Páteční program čtvrtfinálových zápasů v Montrealu narušil déšť, ale jinak si fanoušci přišli na své. Kei Nišikori na osmý pokus přehrál Rafaela Nadala, Novak Djokovič byl dvakrát jeden míček od porážky s Gulbisem a Jerémy Chardy utekl dokonce ze sedmi mečbolů Isnerovi, kterého po více než třech hodinách udolal i počtvrté a postoupil do prvního semifinále turnaje Masters
Kei Nišikori

Kei Nišikori prohrál s Rafaelem Nadalem sedm vzájemných zápasů. Naposledy loni ve finále antukového turnaje v Madridu vzdal dobře rozehrané finále. Na osmý pokus se ale prvního skalpu čtrnáctinásobného grandslamoého šampiona konečně dočkal.

Zápas na tvrdém povrchu v Montrealu Nišikori ovládl. Ve druhém gamu odvrátil brejkbol a pak už neohroženě mířil za postupem. Za stavu 6-2 a 4-1 s dvěma brejky v zádech sice poprvé ztratil podání, ale větší zdramatizování nedovolil. Díky využití všech čtyř brejkbolů zvítězil a za necelou hodinu a půl 6-2 6-4.

"Nadalovi dnes příliš nefungoval první servis," všiml si Nišikori. "Takže jsem věděl, že musím být maximálně agresivní při jeho druhém servisu. Taktika fungovala skvěle, takže jsem teď moc šťastný, že jsem ho konečně porazil," radoval se pětadvacetiletý Nišikori.

"Už v Madridu jsem proti němu byl blízko výhře, ale dnes všechno klaplo. Když hrajete proti Rafovi, tak musíte nějakým způsobem změnit svou taktiku. A hrát na sto procent, pokud ho chceme porazit," dodal čtvrtý nasazený Japonec.

Nišikori letos vyhrál už 46 zápasů a blíží se svému maximum z loňské sezony, kdy si připsal 54 výher. Do semifinále Rogers Cupu postoupil poprvé v kariéře a usilovat v něm bude o své druhé finále na podniku série Masters 1000.

Nadal stále čeká na první letošní titul z turnaje Masters 1000, bez kterého neukončil už devět sezon v řadě. 

Nišikori se v sobotním semifinále střetne s Andym Murraym, s nímž ve vzájemné bilanci prohrává 1-4.  Britský tenista ve večerním čtvrtfinále porazil 6-4 6-4 obhájce titulu Jo-Wilfrieda Tsongu, kterému oplatil porážku ze stejné fáze loňského Rogers Cupu. Od té doby Francouze zdolal už potřetí v řadě. 

"Spousta lidí tu zůstala a moc mi pomohla. Vytvořili skvělou atmosféru a já jim za to děkuju," řekl Murray, který nastřílel 24 winnerů, zatímco Tsonga udělal 28 nevynucených chyb. Osmadvacetiletý Brit si výhrou zajistil start na Turnaji mistrů.

Namále měl ve čtvrtfinále Novak Djokovič. Nejlepší tenista světa se nadřel na výhru nad Ernestsem Gulbisem, kterého zdolal až po odvrácení dvou mečbolů 5-7 7-6 6-1. Osmadvacetiletý Srb tak navýšil vedení ve vzájemné bilanci na 6-1.

Gulbis, který před turnajem ani jednou v této sezoně nevyhrál dva zápasy po sobě, mohl v Montrealu zvítězit už pošesté v řadě a pojedenácté v sezoně. V prvním setu otočil z 2-4 na 7-5 a v tie-breaku druhé sady byl za stavu 6-4 míček od vítězství. Ale ani jeden z mečbolů neproměnil a Djokovič nakonec roli favorita potvrdil.

"Musím uznat, že odehrál vynikající zápas. Kdyby vyhrál, bylo by to zaslouženě," řekl osmadvacetiletý Djokovič po 51. výhře v sezoně, ve které prohrál pouze tři utkání a získal šest titulů. Vyhrál čtyři z pěti turnajů Masters 1000, na nichž má letos bilanci 24-0. V Madridu nestartoval. V Montrealu se snaží navázat na své triumfy z let 2007 a 2011, Rogers Cup vyhrál také v roce 2012 v Torontu. Celkově útočí na 25. titul z turnaje Masters 1000.

O finále si Djokovič zahraje překvapivě s Jeremym Chardym, s nímž v devíti vzájemných duelech neztratil ještě ani set, Chardy, který po French Open prohrál pět zápasů v řadě, v Montrealu už potřetí otočil zápas za stavu 0-1 poté, co v druhé sadě zvládl tiebreak.

Ve čtvrtfinále Chardy zlikvidoval dokonce sedm mečbolů proti Johnu Isnerovi, kterého zdolal po téměř třech a čtvrt hodinách boje 6-7 7-6 7-6 a vyhrál tak i čtvrtý vzájemný souboj. 

Osmadvacetiletý Francouz v prvním setu nevyužil dva setboly a ve druhém prohrával 1-3. Pak bylo utkání kvůli dešti přerušeno a Chardy se po pauze vrátil do hry. i když byl na pokraji vyřazení, kritické situace ustál a vybojoval své první semifinále na turnaji Masters 1000.

• ATP MASTERS 1000 MONTREAL •
Kanada, tv. povrch, 4,178.500 dolarů
páteční výsledky (14. 09. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Djokovič (1-Srb.) - Gulbis (Lot.) 5-7 7-6(9) 6-1
Murray (2-Brit.) - Tsonga (10-Fr.) 6-4 6-4
Nišikori (4-Jap.) - Nadal (7-Šp.) 6-2 6-4
Chardy (Fr.) - Isner (16-USA) 6-7(9) 7-6(13) 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

128
Přidat komentář
kada.tom
Bryani ve finále :-)
Ale byla to zase fuška, nicméně na severoamerických betonech jsou prostě silní :-)
Snad zítra zdolaj Nestora s Vasselinem :-)
Reagovat
kada.tom
Jůů, v Cincy bude hrát debla Tomáš s Mardym :-)
Reagovat
smazaný uživatel
s kým odehrajou ten jeden zápas? ;)
Reagovat
kada.tom
Klaasen/Ram
Reagovat
Mayo
Djokovič hľadá súpera aj naďalej. Je 5% šanca, že ho nájde vo finále.
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak třeba včera ho našel a kdyby se ten soupeř nezalekl výhry, už by Novak dnes trénoval v Cincinnati.
Reagovat
COMEON
:)
Reagovat
MarcelPersch
kdyby je jen kdyby, důležité je, co je dnes
Reagovat
Stan_Borowitz
Jasně, já jen reagoval na to, že Novak hledá soupeře, to znělo jakoby všechny deklasoval rozdílem třídy, přitom v zápase s Gulbisem kus zápasu hrál přesilovku dva na jednoho - Djokoivč a jeho anděl strážný vs. Gulbis.
Reagovat
Grigor_Murray
Už teď je jisté, že finále bude atraktivní
Reagovat
Mayo
Ľudia...Dubaj vs Cincinnati...ktorý je podľa vás rýchlejší?
Reagovat
rod_laver
Cincinnati, dnes telefonicky diskutováno s místním uživatelem :-)
Reagovat
Grigor_Murray
Že by se to začalo rozjíždět?
Reagovat
Mayo
Novakéro 6-4.
Reagovat
Grigor_Murray
Skore vypadá vyrovnaně, ale zápas je naprosto jednoznačný
Reagovat
Mayo
Tak až to druhé semifinále bude bitva si myslím.
Reagovat
Marduch
Velká bitva.
Reagovat
Grigor_Murray
Myslím, že Samuraj-Múra bude na 3 sety, vítěz?
Reagovat
Mayo
škoda, že to dali na takú hodinu nekresťanskú...obaja hrali predošlé zápasy neskoro a teraz opäť a potom za pár hodín finále pekne
Reagovat
Grigor_Murray
Co se dá dělat, USA je prostě daleko :)
Reagovat
Marduch
Tipnul bych spíš Nishiho, pokud zopakuje včerejší performance, kdy točil Rafu na Matějský :))
Reagovat
Mayo
tak ale Rafu točí hocikto...Andy bude ťažší oriešok...ale budú to pekné bh výmeny zase
Reagovat
Kozoroh
Doufám, že Chardyho zmákne ve dvou, aby na finále pošetřil síly.
Reagovat
Mayo
veď na finále bude pošetrený tak či tak...hentí dvaja sa tam budú ťahať dostatočne
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič bude hrát ještě debl, ale tam se asi moc vyčerpávat nebude.
Reagovat
Grigor_Murray
Tak djokovic má takový fyzický fond, že by dal klidně i dva tříseťáky za sebou
Reagovat
Grigor_Murray
:)
Reagovat
Kozoroh
Ten tvůj koment je tak "vtipný", že ses tomu sám zasmál. Svého času se svým vtipům smál Petr Novotný...
Reagovat
Mayo
Petr Novotný a jeho Chuťovky som mal rád. To je už tak dávno, ten čas letí.
Reagovat
Stan_Borowitz
Dnes je po mrtvici a je rád, že dá dohromady kloudnou větu. Nikdy jsem ho neměl rád, ale tohle mu fakt nepřeju.
Reagovat
Roger_Federer
Novotný...to byl jednu dobu nějpředplacenejsi člověk v republice.
Neuměl nic, prodával celému národů blbe řeči a bral vic než Havel.
Reagovat
Mayo
Raz som ho videl naživo u nás na námestí. Ale to už je pekných pár rokov dozadu. A hej počul som o tom, že je na tom zle veru chudák.
Reagovat
Marduch
hm, Nole od začátku před servisem oklepává ruku :(
Reagovat
Grigor_Murray
Tak ona je to djokovicova taktika, hraje si na nemocnýho a pak pomalu a jistě drtí. (bolestivá vzpomínka na finále AO 2015)
Reagovat
smazaný uživatel
a nebo ho ta ruka fakt bolí, co ty na to :))
Reagovat
Grigor_Murray
líbí se mi moje verze, Djokovic je přece z gumy, nic ho bolet nemůže :)
Reagovat
gigin
http://www.buzzfeed.com/ditazelma/14-reasons-why-ernests-gulbis-is-the-reason-to-wat-t4sk?utm_content=buffer2b8ed&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer
Reagovat
Marduch
U 11-ky to popletli, to je imitátor Jablonský.
Reagovat
Grigor_Murray
Tak se jdu dívat na tu nakládačku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Au au Rafoooo ;-) no nic, asi nikdo necekal nejakej epickej tah na zlatou branu...ale presto to mrzi. Tak uvidime jak Cinci. We will rock them!!! Vamooooos ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, kurz 17.00 na Chardyho. Asi aby se napálilo hodně lidí. Ale stejně, taková neúcta... to musí No11111e vyhrát 6:0, 6:1.
Reagovat
rod_laver
Stejný byl i včera na Gulbu. Nole je letos stroj, ale někdy mi kurzy na něj i na soupeře přijdou mimo.
Reagovat
stopan
aby dnes Nole neprehral, sice som nevidel Chardyho posledne zapasy, no bolave zapastie ho do znacnej miery moze limitovat (minuly rok mal Novak so zapastim problemy tiez, pred US open je to dost riziko)
Reagovat
Kozoroh
Nemá bolavé zápěstí. V zápase se Sockem měl tejp na lokti, proti Gulbisovi však už tejp neměl, asi teď má ruku v pořádku.
Reagovat
spaniel
Uz mu to masiruji, nejspis bude i tejp.
Reagovat
Kozoroh
Z tohoto zápasu jsem měl mírné obavy, neboť když Ernest "chce hrát", tak je velmi nebezpečný. Ale nečekal jsem, že No1e bude muset odvracet mečboly. Ernímu se mohlo podařit to, na čem si letos vylámali zuby Federer, Nadal, Murray, Berdych a další, a to porazit Djoka na M1000.
V prvních dvou setech hrál Gulbis nebojácně, dokázal občas Djoka přetlačit od základní čáry.
Bodem zlomu byla zkrácená hra druhého setu. Opět se ukázalo, jak důležitou roli má v tenise psychika (slyšíš Fandino:). První mečbol odvrátil Novak exkluzivně, výborným útokem. V třetí sadě Gulbis odpadl, nevyužití dvou MP ho zlomilo.
Pro No1eho výborný test, který ho prověřil po psychické stránce. Vyhráno však stále nemá. Nišikori zastínil Nadala a bude schopen zatopit i Djokovi. Murray má taky dobrou formu. Ať již se ve finále střetne s Keiem nebo Andym, No1eho každopádně čeká těžký zápas, který může rozhodnout až třetí set.
Reagovat
smazaný uživatel
s Chardym se vůbec nepočítá a není divu, proti Novakovi v devíti zápasech neuhrál ani set, ale zase si říkám, kdy jindy Novaka potrápit než teď. Jeremy hraje v Montrealu skvěle a od Novaka známe suverenější jízdy. Pokud měl šanci Gulbis, tak by mohl mít šanci i Chardy. Druhá věc je psychika obou hráčů, díky které to může být zápas na hodinku a možná to tak i bude. Ale osobně Jeremyho neodepisuju a kdyby vyhrál set, nepřekvapil by mě.
Reagovat
Marduch
jj, Chardy může pozlobit. Navíc mi Novak proti Gulbisovi přišel zkoncentrovaný na tento turnaj tak na 75 %...
Reagovat
smazaný uživatel
Sakryš, tak zajímavý match-upy mi v noci utekly, jdu zkouknout hajlajty, no ale dopadlo to, jak jsem si myslela. To je tak, když si plánujete, že se podíváte a pak se vrátíte z neplánovaný akce v 6 ráno :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hrálo se do půl 8 :D Andyho bys stihla.
Reagovat
smazaný uživatel
kupodivu mě napadlo se podívat na telku, ale tam už to nebylo (Fanda) a kompa se mi už nechtělo pouštět, radši to zalomit za světla v 7 :D
Reagovat
peggy
Rafo,nebyl to spatny zapas,ale je treba lepe.Tve zapasy sleduje i muj staford a kdyz Ti to padne spatne vrci a puvodem Spanel Zaraf a chce abys
byl zase sampion jako on.
Reagovat
tommr
průběžnej žebříček ATP k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraném čtvrtfinále v Montrealu ...
Vzhledem k posunu kalendáře už byly všem hráčům odečteny body za lonský Cincinnati i když se tam hraje až příští týden ...
Hvězdička * znamená, že hráč postoupil v Montrealu do semifinále ...
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha ...

1. Djokovic 14025 (+8885) *
2. Federer 8065 (+2925)
3. Murray 8020 (+2880) *
4. Nishikori 6385 (+1245) *
5. Wawrinka 5575 (+435)
-----------------------------------
6. Berdych 5140
-----------------------------------
7. Ferrer 3695 (-1445)
8. Nadal 3680 (-1460)
9. Cilic 3505 (-1635)
10. Raonic 2925 (-2215)
11. Simon 2765 (-2375)
12. Isner 2270 (-2870)
13. Gasquet 2105 (-3035)
14. Goffin 2090 (-3050)
15. Anderson 1955 (-3185)
16. Monfils 1930 (-3210)
17. Dimitrov 1690 (-3450)
18. Thiem 1655 (-3485)
19. Tsonga 1645 (-3495)
20. Troicki 1594 (-3546)
21. Karlovic 1575 (-3565)
...
Reagovat
tommr
Tomáš Berdych zůstává i přes šokující prohru s Youngem i nadále na 6.místě ...
Vzhledem ke zdravotním potížím Ferrera se jeho náskok na sedmý místo dokonce zase o něco zvýšil ...
Jeho ztráta na čtvrtý místo však stále narůstá ...

Z ostatních hráčů stojí za zmínku hlavně ohrožení 2.místa Federera - pokud Murray porazí v semifinále Nishikoriho odsune Federera na třetí místo. Zajímavý je taky pomalý ale jistý stoupání Nishikoriho a Nadala žebříčkem - Nishikori se už posunul na čtvrtý místo před Wawrinku a Nadal se posunul na osmý místo před Cilice. Tsonga se vrátil do první dvacítky ... ...
Reagovat
smazaný uživatel
zas tak šokující to nebylo ;)
Reagovat
ipko
boj Rogera s Andym o 2.miesto sa bude rozhodovať v Cinci..
Reagovat
panzer.dragon
gulba moc pěkně, bohužel za stavu 66 v tb bylo gulbovi vidět na očích, že mise skončila neúspěšně
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/TennisTV/videos/10153557870213958/?fref=nf
Reagovat
Davor1
By ma zaujímalo, kde je teraz Rafahonič, ktorý tu nedávno Keia zhadzoval a robil z neho nejakého priemeráka, ktorý na harde nie je o nič lepší ako Nadal v naslabšej forme života.

Kei s veľkým prehľadom, ani náhodou som to nečakal tak jednoduché a rýchle. S Andym to bude super zápas a aspoň mám istotu, že budem mať vo finále nejakého favorita, či už postúpi jeden, alebo druhý, Kei je pre mňa ale jasná priorita.

Škoda Gulbisa, tomu by Djokov skalp neskutočne pomohol a pomohol by zrejme aj Nishimu/Andymu k Masters titulu, teraz keď bude vo finále čakať Novak, tak to bude o dosť ťažšie...nie však nemožné, snáď to jeden z nich už konečne Djokovi zlomí, tú tohtoročnú neporaziteľnosť na Masters...
Reagovat
stopan
nema čas teraz evidentne, zrejme prepočitava body z najblizsich turnajov do atp rebricku aby pri najblizsej prilezitosti zverejnil cas navratu Nadala do prvej trojky :D a nasledne na post Num.1, zaroven spisuje novu teoriu na obhajenie atp race rebricka, lebo teoria o najlepsom prehlade formy mu akosi nevysla, pri rovnosti bodov v rebricku nejako Nishikori Rafana jednoznacne prehral.
Reagovat
Marduch
Když je Kei svěží, dokáže na kurtu mimořádné věci. Však loni na USO vyřadil právě Novaka (a o kolo dříve v parádním duelu Stana), následně ve finále to už ale nebyl on.
Na mě udělal dojem svojí hrou s Rafou v tom směru, že v řadě výměn, a to včetně několika hodně důležitých, potřeboval na winner až tři nebo čyři high-class údery za sebou na hranici rizika, aby Rafu pokořil, aniž by se vyhodil, což je právě cílem Rafovy extrémně urputné defenzivy. V tom byla vidět opravdu vysoká kvalita.
Reagovat
Marduch
A ještě jedna "drobnost", přišlo mi, že Kei v mezičase zapracoval na servisu, což byla herní činnost, ve které oproti ostatním top hráčům dosud ztrácel...tak uvidíme, zda to potvrdí i proti Andymu.
Reagovat
Davor1
Ten servis je u neho ako kedy, už minulý rok mal niekoľko zápasov, kde servíroval ako z partesu a potom zase zápasy, kde mu servis neišiel a dostával ho pod tlak. On zrejme nikdy nebude podávať konzistentne dobre, kvôli výške to proste jeho zbraň nebude, ale zase stačí, aby to nebola veľká slabina, on má ohromné kvality niekde inde, ako na servise :-))
Reagovat
tito
Pozn.: Nadal 1,85 Federer 1,85 Djokovic 1,88
Servis je v Rafovo případě momentálně velká slabina a zároveň je to úder, který může zlepšit. Časy, kdy se mohl spoléhat na to, že si brejk vezme kdykoliv zpět, jsou v konfrontaci s nejlepšími pryč. Na druhou stranu pokud by si stabilně uhrával svoje, tak zkoncentrovat se na možnost brejku by neměl být problém. V tom je dobrý stále. A bude. Doufám, že to stejně vnímá i realizační tým. Velkým dílem tato změna určuje stabilní výkonost Novaka, Marduchem zmiňovaný Nishi to také pochopil.
Reagovat
Davor1
+1
Presne tak, proti Rafovi je práve toto najťažšie, nestačí byť len obyčajne agresívny, ale musí dokázať to tempo udržať permanentne, Kei včera hral parádne, mal perfektný timing hneď od začiatku a ten tlak z jeho strany bol úžasný. Podobne hral s Nadalom už vlani v Madride a som si istý, že keby vtedy nebol zranený, tak by ten zápas dotiahol a porazil ho už vtedy. Celkovo mi jeho hra veľmi pripomína Davydenka v najlepších rokoch, ktorý podobným spôsobom na harde Nadala pravidelne ničil...
Reagovat
stopan
Rafan je podla mna o pol metra, meter pomalejsi ako este pred 2-3 rokmi ,jeho hra je postavena predovsetkym na skvelom pohybe, tam straca najviac s pribudajucim tenisovym vekom, pomalsi pohyb vo vymenach sposobuje zly timing, nestiha, a castejsie kazi, to ho zraza psychicky dole, nikdy nebol servisman, aj ked servis nemal nidky najhorsi, ten mu vyhral niekolko hardovych turnajov. S poklesom rychlosti straca svoju najvacsi zbran a je badat, ze uz v dlhych vymenach straca dominanciu a tym aj jeho sebavedomie ide dole.
Reagovat
spaniel
Cece, jeste si nemel prispevek, kde bys do predmetu nedal "no".
Reagovat
stopan
ale mal mal :D
Reagovat
kada.tom
http://live-tennis.eu/playersSchedule
Reagovat
smazaný uživatel
Z Indie blízko :D
Reagovat
kada.tom
jako proč ne, mám rád, když se tenisté vydávají na turnaje, kde v minulosti nehráli nebo jen výjimečně, ale zrovna u Tomáše mi to dost překvapuje :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Potřebuje trochu nakopnout, teď mu to moc nejde ...
Reagovat
smazaný uživatel
jenže Petrohrad je až po Us Open :-) on by potřeboval nakopnout teď
Reagovat
smazaný uživatel
No tak teď na to má ještě Cincy a Winston Salem ... :D Tam ale nejede :D :D Jeho mínus :D
Reagovat
tommr
pokud by v Cincinnati dopad stejně neslavně jako v Montrealu tak do Winston-Salemu určitě pojede ...
Reagovat
SwissMaestro
No myslím si, že kdyby Tomáš vyhrál Tm místo GS tak to bude nemenší úspěch :)
Reagovat
smazaný uživatel
no, ale tomu sám nevěříš :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kukám dobre? Rafa hneď druhé kolo Chardy. no nazdar
Reagovat
smazaný uživatel
v Cinci
Reagovat
baggik
Johne tos posjal. Nemam slov. https://www.tipsport.cz/ViewUsersTicketAction.do?idu=-72632280972&idb=-1&hash=7f278792&t=dGlrZXQgMTIuODUgemEgMTAwS8SNIEtP%0A&data=QUtVOzEwMDtDWks7MTIuODU7Ng%3D%3D%0A&affid=QDLNii%2B1OfQEoUJmfHEs
bw%3D%3D&popup=1
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mi to John posral :D
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbi, prooooč :D
Reagovat
Fandina
super a mám moc velkou radost. A držím palce dál, rychlý kluku se šikovnou hrou. Gratulkaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Reagovat
Nola
Chardy je borec, zvladol v rade dvoch servismanov, sialeny los, musi mat velmi dobru psychicku odolnost, cakat kedy superovi odide servis....
Reagovat
yenda1
Gulbis-Djokovic

Nejlepší tenisová podívaná roku.(první dva sety)
Reagovat
Pe3k
Nebyl to špatný zápas, ale nejlepší ani omylem. I když je pravda, že letos těch špičkových zápasů moc nebylo.
Reagovat
yenda1
Pro mě jednoznačně tenhle zápas. Hlavně teda Gulbis z toho udělal show.
Reagovat
Pe3k
Jasně, když to Géniusovi náhodou zrovna jde (což se klidně může stát :D) tak je na tu jeho hru radost se podívat...
Reagovat
Carmelo
je hodně dole a už celkem dost dlouho. Byl by zázrak, kdyby ještě získal nějaký grandslam. Nevěřím mu vůbec
Reagovat
yenda1
Nadal hraje svůj letošní standard. Možná už je třeba opustit tu premisu, že je nějak dole a někam se hrabe. Vypadá to, že na tomto levelu zůstane.
Reagovat
Marduch
Já bych ten včerejší zápas nepovažoval úplně za bernou minci, kromě servisu mu toho podle mého nebylo moc co vytknout. Oproti duelu se Stachovskijm 100%-ní zlepšení. Jasně, ta neomylnost FH kladiva z r.2013 k vidění nebyla (ruku na srdce-to nebylo lidský:), sem tam chybu z FH vyrobil, jenže taky tam měl dost vynikajících FH úderů a winnerů, které umí z určitých pozic jen on. Se včerejším Nishikorim by podle mě měl problém zřejmě každý :)
Reagovat
Pe3k
https://www.youtube.com/watch?v=RhySDAvrFqo

Nadal naprosto bez šance. Gulbise je mi hodně líto, už by měl někdo Novaka sestřelit. Když není v turnaji Federer či Wawrinka, tak na Novaka nikdo nemá. Semíčko Niši-Andy bude zajímavé, škoda, že se hraje v takový čas. Musí vyhrát Kei, protože Můra zas proti Nolemu zkolabuje.
Reagovat
ipko
Murray s Djokovičom sú už istý.. kolkáty je Roger?
Reagovat
smazaný uživatel
http://live-tennis.eu/race
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste, ze jsem to nevidel. Nejdriv hraje Gulba hoouno, a potom si male vytre anus s no 1. Je silenej.
Reagovat
gigin
Taky proto mu fandím.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
SwissMaestro
Nejsem Gulbisův fanoušek, ale miluju tu jeho vůli vytáhnout se proti elitě......borec!
Reagovat
Nola
videla som od stavu 4:4 druheho setu, Nole nezvládol setboly za stavu 5 :4, Ernest zase mečboly v tiebreaku, riadna pinkana na nervy, radsej som sa mohla poriadne vyspat, co sa dialo v 1. sete netusim, Gulbis vo forme je velmi nebezpecny super, uz sa o tom presvedcili viaceri spickovi hraci...
Reagovat
Kozoroh
Mezi géniem a šílencem bývá tenký rozdíl :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte, jestli už jsou odečtené i body za Cincy? Protože Andy má na Rogera podle live tennisu už jen 45 bodů. Kdyby dneska uspěl, jde před něj. Podle mě už je tam ale odepsané i Cincy, měl větší náskok. Takež dnešní výhra a případné vzájemné SF v Cincy by rozhodovalo i o nasazení pro US Open.
Reagovat
rod_laver
Už je i odepsané Cincinnati.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel jsem si, to by pak sedělo no. Takže tak či ona může být Andy před Rogerem už na US Open, to bych bral, potkat Djokoviče až v případném finále. Musel by ale dneska vyhrát a pak dojít mniimálně stejně daleko jako Roger v Cincy.
Reagovat
rod_laver
O to bude případné SF v Cinci lepší :) S Nishim to bude mít Andy dneska těžké.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, šance vidím asi 50:50, možná 55:45 pro Andyho, víc ne, bude to bitva. Ale snad se stejným koncem jako v Madridu.
Reagovat
rod_laver
Roger do OF velmi lehký los, pak už to je horší :-) Na Rafu by ale mohl mít vzhledem k Rafově formě a povrchu (proti Rafovi v Cincinnati, Dubaji a ve Wimbledonu má největší šance).

Novak celkem těžký los (OF Tsonga, ČF Stan, SF ve formě hrající Nishi). Jsem zvědavý, zda letos zkompletuje sbírku Masters. Povrch v Cinci mu, na jeho poměry, moc nesedí.
Reagovat
smazaný uživatel
To já jsem z pohledu fanouška Andyho maximálně spokojen - Troicki, Dimitrov, Čilič/Gasquet, což je do čtvrtfinále to nejlehčí snad. V SF se vyhne Djokovičovi, takže zřejmě Roger, v Cincy proti němu nebude favorit, ale radši hrát s ním než s Nolem.
Reagovat
rod_laver
Souhlasím, Andy los celkem vyhrál. Případné SF s Rogerem bude těžké, ale pokud Roger do SF dojde, tak bych řekl, že se půjde ve ČF do tří setů, přece jen už v šatně bude prohrávat 0:1 :) Může na něm pak znát únava, ale to už dost předbíhám. Každopádně se těším, Cinci je můj oblíbený turnaj.

Já jsem vůči Nolemu skeptický, ale myslím si, že to ani letos nedá.
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufám taky, chci pro Andyho aspoň jeden z těchto dvou Masters a tady v Kanadě podle mě Noelho neporazí, zvlášť, když zas hraje poslední a má těžšího soupeře na SF, kde není vůbec jisté, jestli postoupí vůbec. Každopádně na Cincy se taky těším, akorát mi tam vadí ta nízká kamera.
Reagovat
rod_laver
Já jsem bohužel z Toronta žádný zápas neviděl, jen highlights, ale připadá mi, že je povrch pomalejší? Nevím proč, ale měl jsem zafixováno, že turnaje před Cinci (Montral a Toronto) mají povrch podobný US Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Montreal a Toronto jsou trošku pomalejší no, US Open je podle mě někde mezi Montrealem a Cincy, možná už na úrovni Montrealu no.
Reagovat
rod_laver
To myslím že ne, US je rychlejší než Montreal (alespoň dle záznamů)
Reagovat
smazaný uživatel
Poslední roky už moc nebylo právě.
Reagovat
rod_laver
Já jsem bohužel z Toronta žádný zápas neviděl, jen highlights, ale připadá mi, že je povrch pomalejší? Nevím proč, ale měl jsem zafixováno, že turnaje před Cinci (Montral a Toronto) mají povrch podobný US Open.
Reagovat
Vojtiik
gigine ja vubec nevim co napsat, jsem beze slov:(

jinak Keisuke Honda absolutni skoleni, jsem mel porad jeste trochu naivni strach z toho mace... budu mu verit i proti Andymu, ktery ale taky hraje vyborne
Reagovat
smazaný uživatel
Já se Keie taky bojím, nemá výraznější slabinu, které by Andy mohl využít. Podobně jak Andy teda 2. servis asi no, return má taky výborný, BH taky, FH lepší. Těším se, mohl by to být super zápas, snad nebudou kluci moc unavení.
Reagovat
Vojtiik
to je přesně ono, Kei je neskutečně silný z obou stran a ta agresivita ve hře se mi neskutečně líbí.. Bude imho záležet na tom, jak moc dlouhe bude hrat andy míče, páč cokoliv kratšího pujde samuraj okamžitě do kurtu a bude tlačit a řekl bych že ani Andy se svou obranou se neubrání, když už pod tím tlakem bude...
Reagovat
gigin
No, co na to říct. Velice nic. Nadruhou stranu v zápase s Domem utekl dvoum mečounům, dnes měl Novak ve druhém setu dva setboly 15-40 na Ernieho podání, to taky odvrátil, tak holt se to vrátilo jinde no. Samozřejmě obrovská škoda, zklamání. Ale celkově, když se na to dívám teď už s chladnější hlavou, tak spokojenost. Užil jsem si to maximálně. Jako úvod zápasu byl špatný, chyb tři zadky na obou stranách, pak se to pomalu začalo rozjíždět a moc jsem se bavil. Ernie se snažil neortodoxníma úderama Novaka trošku vyvést z tempa, je jas, že si s ním nemůže vypinkávat od BL jak šílený. I když k tomu taky někdy došlo, a nebyl neúspěšný. Hlavně BH ho držel, jak už bývá poslední dobou tradicí. Ale i z FH měl několik solidních úderů, viz FH winner 154 km/h kdy šel v prvním setu na 6:5. No a pak ty mečouni... fakt škoda. Nic no, jedeme dál, snad už to bude jen lepší a lepší. Neobhajuje nic do konce roku (no a pak vlastně taky ne :))), tak snad se blýská na lepší časy.
Tady malá ochutnávka ze včerejška:

https://twitter.com/jessica4stein/status/632365529844445185
Reagovat
Stan_Borowitz
génius i mrhač... včera nám ukázal všechny svoje klíčové charakteristiky. Ten kluk to prostě v sobě má, byly chvíle, kdy Novaka doslova školil. To vyvádění z tempa bylo učebnicovou ukázkou tenisové chytrosti. Úplně nejlepší ale bylo, jak Novaka dokonale rozhodil při smečích, ten se je od určité chvíle bál zahrát. Možná měl při prvním mečbolu zahrát krátký lob někam k téčku a mohl Novak už sedět v Greyhoundu směr Ohio.
Reagovat
Roger_Federer
M? tedy ne potěšil.Po Hamburku, jsem čekal lepší vysledek.Hold není to antuka.Letos proste na hráče top 10 nemá.
Reagovat
rod_laver
Gulby škoda, 17 kurz byl úlet. Měl jsem za výhru v plánu nakoupit chutné pálenky, zajet za giginem a šlahat na géniův úspěch pálenky, revat u toho a zabékat si. Každopádně paráda, Gulba má potenciál :D
Reagovat
peggy
Rafa,bude postupovat rychle a ja mu verim,ze se dostane pred toho namysleneho Berdycha,na to ma.????
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, vyčerpáním usnu v 11 hodin, že nevadí, mrknu pak na nějaký záznam. A buch, 7:15 se náhodou vzbudím, mrknu na telefon a čumím jak pus, že Andy ještě hraje. Rychle vstát a mrknout na poslední dva gamy :D Šílené, hlavně Izzyho je mi líto, Gulbis taky něco mohl uhrát, takhle i kdyby Andy zvládl Keie, tak titul udělá Djokovič. Chardy dneska podle uhraje dneska tak 5 gamů maximálně.

Kei potěšil, tak jasné jsem to nečekal. Andy taky v pohodě, ale končit o půl 2 jejich času a hrát pak hrát za nějakých 18 hodin znovu, to bude fuška. Jestli to zmákne, tak ho fakt pak Nole zničí. Ale rád bych se mýlil. Na zápas s Keiem se těším.
Reagovat
smazaný uživatel
*jak puk
Reagovat
steve79
Koukal jsem nalos c cincinatti actvrtfinale federer nadal. Bylo by to zajimave.
Reagovat
letityfanousek
že se dostal tak daleko. Je velký rozdíl hrát s průměrnými hráči a nebo s top4
Reagovat
bIbec
Génius měl prej 2 mečboly. Škoda :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě že je Gulbis ven ((((((((((((:
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist