Djokovič je bez superkouče. S Beckerem se po třech letech rozešel

7. 12. 2016, 07:57
Aktuality 17
Srb Novak Djokovič po sezoně, v níž přišel o post světové jedničky, ukončil spolupráci s koučem Borisem Beckerem. Během tří let s Beckerovou pomocí vyhrál 25 turnajů, z toho šest grandslamů, čtrnáct podniků Masters 1000 a dva Turnaje mistrů.
Profily hráčů
Boris Becker a Novak Djokovič

Devětadvacetiletý Djokovič angažoval o dvacet let staršího trojnásobného vítěze Wimbledonu v prosinci 2013. Během společného období hvězdný Srb vyhrál dvakrát Australian Open, dvakrát Wimbledon a po jednom titulu získal na US Open a Roland Garros, kde letos zkompletoval kariérní i nekalendářní grandslam.

Ve druhé polovině letošní sezony však Djokovič ztratil velký náskok v čele žebříčku ATP, částečně i vinou zdravotních potíží. Na prvním místě ho vystřídal Brit Andy Murray.

"Po třech velmi úspěšných letech jsme se s Borisem dohodli na ukončení spolupráce," oznámil Djokovič na své webové stránce i sociálních sítích.

"Cíle, které jsme si na začátku společně stanovili, jsme zcela naplnili. Chci mu poděkovat za spolupráci, týmovou práci, obětavost a nasazení," pochvaluje si rodák z Bělehradu.

"Ale mými profesionálními plány jsou teď udržet dobrou úroveň své hry, udělat správný plán a stanovit si nové cíle do další sezony. V těchto věcech se teprve budu rozhodovat," dodal druhý hráč světa.

"Poslední tři roky jsem si opravdu užil. Byl jsem ve svém živlu. Ničeho nelituju, byla to neuvěřitelná jízda," řekl v nedávném rozhovoru Becker, čímž rozvířil spekulace o svém konci.

Podle informací deníku Bild za rozchodem s Beckerem stojí hlavně španělský mentální kouč Pepe Imaz, který měl na Djokoviče stále větší vliv. V jeho realizačním týmu stále působí Slovák Marián Vajda, který se srbského tenisty ujal v roce 2006 a dostal ho mezi světové hvězdy.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
spaniel
Jinak je to trochu zvlastni, Becker uz nejakou dobu dava rozhovory, ze nevi jak se Novak rozhodne, zda zustane nebo ne a ze on by rad zustal, ale je to na Novakove rozhodnuti atd. A pak da Novak vyhlaseni, ze se spolecne dohodli na ukonceni spoluprace :) Trosku zbabele.
Reagovat
smazaný uživatel
asy to budou zas čachri machri aby se z toho rafael polekal a viklidil pozyce ale rafael je vobrovskí bojovník víte
Reagovat
gigin
se asi nudit nebude no:

http://www.eurosport.de/tennis/australian-open-4/2017/australian-open-2017-tennislegende-boris-becker-wird-eurosport-experte_sto5973969/story.shtml
Reagovat
blixa
Lucko, Boris je volnej !!! ;-)
Reagovat
kada.tom
no nevím ... já tomu duchovnímu guru nebo co to má být moc nevěřím ...
Reagovat
Stan_Borowitz
Je to evidentní příživník a netáhlo. Takovej španělskej Guru Jára, snad nebude Jelenu nebo nedejbože Novaka odháčkovávat...
Reagovat
spaniel
Tak na youtube je 2 hodinove video z jeho meditace za ucasti Novaka. Treba odhackovava jeho :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to asi nechci vidět.
Reagovat
VlS
To může bejt divoký. Chápu, že vrcholoví sportovci jsou pod stálým tlakem a hledají něco, jak se uvolnit, ale adoptovat vesnici Masajů mi připadá smysluplnější než Guru Jára z Andalusie. ( ta vesnice asi vyjde levnějc)
Reagovat
Bob
Já budu Novakovo novej trenér!!
Reagovat
Frick
https://scontent-fra3-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/e35/15337184_1824452231129685_6850523217086382080_n.jpg?ig_cache_key=MTM5OTEwMjA4Nzc5NDgzNDE2Nw%3D%3D.2

Asi nějaká inovace. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
potom, co Boris dal No2emu ultimatum bud Pepe Imaz nebo ja.
Reagovat
Roger_Federer
;),;)
Reagovat
Lunej..
Vajda je nejsympatičtější :)
Reagovat
aligo
"Cíle, které jsme si na začátku společně stanovili, jsme zcela naplnili.

Na to abys přišel o post světové jedničky bych ti stačil i já :D
Reagovat
George_Renel
Pro mě je úsměvná představa, že o výměně kouče rozhoduje nějaký španělský mentální guru s designem spícího Inda.
Jen jestli mu ho tam nenarafičil Rafa. :-)
Reagovat
Tuttovka
V okolí známých, vlivných, úspěšných a bohatých lidí jsou velmi časté mocenské boje o přízeň. Stačí se podívat na náš Pražský hrad, kde se snaží získat moc různé zájmové skupiny, které z toho chtějí mít benefity. Chtějí se tam udržet za každou cenu. Podobně je to asi i u Djokovice. Tihle lidé jsou občas velmi ovlivnitelní, neboť se toho okolo nich děje tolik, že to nestíhají registrovat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist