Djokovič je v Šanghaji ve čtvrtfinále, dál jde i Murray

13. 10. 2016, 11:20
Aktuality 25
ATP ŠANGHAJ - Novak Djokovič v Šanghaji opět nezaváhal. S kvalifikantem Vaškem Pospíšilem zvládl osmifinálový duel dvakrát 6-4 a postoupil do čtvrtfinále. V boji o semifinále vyzve světová jednička dalšího kvalifikanta Mischu Zvereva.
Novak Djokovič (© Getty Images)

Novak Djokovič na podniku Masters v Šanghaji útočí celkově na 67. titul a čtvrtý v Šanghaji. Světová jednička zatím pokračuje bez větších komplikací. V prvním kole si poradil dvakrát 6-3 s Italem Fogninim. Dnes v osmifinále porazil Kanaďana Vaška Pospíšila i počtvrté a je opět o něco blíže k obhajobě loňského titulu.

Vašek Pospíšil musel v Šanghaji projít dvoukolovou kvalifikací, ve které se pořádně nadřel. Tři sety potřeboval proti Mannarinovi i Cervantesovi. Úspěšná kvalifikace však Kanaďana nakopla k lepším výsledkům a v hlavní soutěži překvapivě ve dvou setech vyřadil Karloviče i Dimitrova.

Světová jednička už byla ale nad jeho síly. Djokovič měl zápas od začátku do konce pod kontrolou a kvalifikantovi nedal sebemenší šanci na překvapení. Jediné zaváhání Srba přišlo hned v prvním setu, kdy ztratil jediné podání v utkání a tím i rychlé vedení 4-0.

I přesto měl Djokovič stále jeden brejk k dobru a náskok si pohlídal. Ve druhé sadě sebral Srb soupeři podání v sedmém gamu a v desáté hře proměnil hned první mečbol.

Djokovič si v zítřejším čtvrtfinále zahraje s Mischou Zverevem, s nímž se zatím utkal jen jednou před sedmi lety v Marseille. Němec dnes otočil osmifinálový duel s Marcelem Granollersem a po prohraném tie-breaku úvodní sady ztratil jen pět her.

Turnajová devítka Jo-Wilfried Tsonga udolal v dramatické bitvě Alexandera Zvereva a přiblížil se tak v Šanghaji obhajobě loňského finále. Nasazená patnáctka Roberto Bautista porazil přemožitele Rafaela Nadala Srba Viktora Troického dvakrát 6-3.

O semifinále si zahraje právě s Tsongou. S Francouzem má Bautista vyrovnanou bilanci a v obou letošních utkáních zvítězil.

Končí nasazená pětka Miloš Raonič. Toho překvapivě vyřadil Jack Sock. Kanaďan v první sadě uštědřil soupeři "kanára" a měl v závěrečné zkrácené hře dva mečboly, Sock ale obě šance zlikvidoval. Naopak Američanovi dva mečboly stačily, aby obrat dokonal.

Sock si ve čtvrtfinále zahraje překvapivě s Gillesem Simonem, jenž vyřadil dvakrát 6-4 trojku turnaje Stana Wawrinku. Oba borci spolu mají vyrovnanou bilanci 1-1.

Andy Murray je také ve čtvrtfinále. Nasazená dvojka si snadno poradila s Lucasem Pouillem 6-1 6-3. Ve čtvrtfinále vyzve Brit Davida Goffina, který otočil ze 4-6 1-4 duel s Gaëlem Monfilsem. Brit zatím Belgičana ve všech čtyřech zápasech přehrál.

• ATP MASTERS ŠANGHAJ •
Čína, tv. povrch, 7,655.640 dolarů
čtvrteční výsledky (13. 10. 2016)
Dvouhra - 3. kolo
Djokovič (1-Srb.) - Pospíšil (Kan.) 6-4 6-4
Sock (USA) - Raonič (5-Kan.) 0-6 6-4 7-6(8)
Tsonga (9-Fr.) - A. Zverev (Něm.) 6-7(4) 6-2 7-5
M. Zverev (Něm.) - Granollers (Šp.) 6-7(4) 6-4 6-1
Bautista (15-Šp.) - Troicki (Srb.) 6-3 6-3
Murray (2-Brit.) - Pouille (13-Fr.) 6-1 6-3
Goffin (11-Belg.) - Monfils (6-Fr.) 4-6 6-4 6-2
Simon (Fr.) - Wawrinka (3-Švýc.) 6-4 6-4

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

25
Přidat komentář
VlS
moc pěknej zápas na koukání.
Reagovat
Nola
bol, pre fans Noleho ciastocne nervy drasajuci, obaja dnes skveli na sieti, Nole ma touto cinnostou dnes celkom mile prekvapil
Reagovat
Krisboy
Ten Mischa Zverev je nějakej našláplej. Po skalpech Harrisona, Kačanova, Granollerse a ..ehm..Kyrgiose teď vede nad Djokovičem. Nemyslím, že by mohl vyhrát ale už to, svědčí o fakt dobrý formě. Na jeho poměry samozřejmě.
Reagovat
kada.tom
no, Novak je jednou noho venku z turnaje
Reagovat
Mayo
Noje uz vo zvyšku sezóny nenájde súpera. Až v tej ďalšej.
Reagovat
kada.tom
zatím v Shanghaji nenarazil na silného soupeře, teprve až s Joem nebo Andym se ukáže ... :-)

osobně bych si rozhodně nevsadil na to, že vyhraje Shanghai, Paris i TM .. dokonce bych řekl, že všechny tyto 3 podniky budou mít odlišného (nebo minimálně dva) vítěze
Reagovat
kada.tom
můj tip:

Shanghai - Andy
Paris - Novak
Londýn - Andy
Reagovat
Mayo
to je nonsens...pokiaľ by došlo na finále dvoch naj favoritov a Noje by bol max na 50% zranený (ruka), tak Andy uhrá tak 4 gemy. Pokiaľ bude Noje 100% fit, tak Andy dá tak 2 gemy.
Reagovat
janek_da
ale klidně dá Andy i set, ale pak se zesere
Reagovat
Krisboy
Copak, chystáš se v příští sezóně vstoupit na tour?
Reagovat
Marduch
No jestli se tvoje prognoza "potvrdí" stejne jako na USO, kde mel No1e od QF ztratit uz jenom set, tak v tom případě nas v pristim roce čeká bezprecedentni hegemonie Novaka Djokovice. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je pohroma, z prvých 10 nasadených je už 8 out. Nuž, zostáva len Andy, aby skosil Srba. M. Zverev vo 1/4 finále je šok! Podobne aj Simon. Ten vie potrápiť, ale nič viac.
Reagovat
smazaný uživatel
A tak ako takmer vždy, neočakávaný Rafov kat vypadol v ďalšom dueli.
Reagovat
kada.tom
Wawrinka OUT :-D
Nejlepší zpráva dne ze Shanghaje :-)
Reagovat
Kozoroh
Každá prohra Wawrinky potěší :-)))
Reagovat
kada.tom
přesně!
Reagovat
Marduch
mno.... pozor na něj, čím méně vyhrává na menších turnajích, tím víc hrozí na GS. Prostě tam pak jezdí odpočatej, kazišuk ;)
Reagovat
Kozoroh
Standartní, dobrý výkon, akorát ztracený servis za stavu 4-1 v prvním setu trochu kazí dojem, ale Novak byl v pohodě, měl za sebou ještě jeden brejk. Když porovnám tento zápas se záznamy utkání na US Open, tak Djoko líp servíruje, lépe si rozehraje výměny. Bohužel ho minulý a předminulý měsíc bolesti moc omezovaly...
Ve čtvrtfinále ho bude čekat velmi překvapivě Mischa Zverev, píšu překvapivě, neboť se očekávalo, že v této fázi turnaje No1e změří síly s Berdychem nebo Kyrgiosem. S Gyrosem se Djoker doposud na ATP okruhu nestřetl, velmi by mě zajímala jejich premiérová konfrontace.
Reagovat
tommr
a nevypustil Kyrgios ten zápas se Zverevem schválně, aby se vyhnul hrozícímu souboji s Djokovicem? :)
Reagovat
Krisboy
Teda Gaeli...takhle projet dobře rozehranej mač! Ale jenom to potvrzuje, co vím už dávno - Gofán je zasr..ě dobrej!!
Reagovat
Fandina
Donna Vekic včera ještě hrála v Tianjinu a dneska fandí Stanovi v hledišti v Šanghaji. Láska jako trám.
Reagovat
kada.tom
Andy k mému překvapení vyloženě smetl Lucase, čekal jsem, že Lucas se hecne a bude Andyho trápit.
Reagovat
kada.tom
Jack dostal kanára, ale přesto bude v QF hrát on :-)
Reagovat
turista
Novak Djokovič dnes přidal další tzv.povinnou,rutinní výhru v cestě za 67.titulem. Jen tak dál.
Reagovat
Krisboy
Pěkně se Honza Ponožka oklepal z kanára. Zápas jak WTA :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist