Djokovič možná vynechá Peking. Rozhodnu se do tří dnů, řekl Srb

26. 9. 2018, 12:59
Aktuality 40
Novak Djokovič v posledních měsících prožívá znovuzrození. Jednatřicetiletý vítěz letošního Wimbledonu a US Open se měl po skončení závěrečného grandslamu sezony na kurty vrátit příští týden v Pekingu, ovšem nyní svůj start v hlavním městě Číny zvažuje. Rozhodnutí by mělo padnout v nejbližších dnech. Srbský tenista přislíbil účast na Masters v Šanghaji.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Djokovič se před startem antukového jara vrátil k trenérovi Vajdovi a se Slovákem znovu sbírá úspěchy. Rodák z Bělehradu vyhrál letošní Wimbledon, v Cincinnati zkompletoval jako jediný hráč v historii sbírku trofejí ze všech devíti podniků série Masters a další triumf, celkově už 14. grandslamový, přidal na US Open.

Po skončení závěrečného grandslamu sezony se zúčastnil exhibičního Laver Cupu, kde prohrál dvouhru s Jihoafričanem Andersonem a po boku Švýcara Federera neuspěl ani v deblu. Tým Evropy přesto nakonec slavil obhajobu loňského titulu.

Další zastávkou Djokoviče měl být turnaj ATP 500 v Pekingu, který je na programu příští týden. Aktuálně třetí hráč světa však po skončení Laver Cupu odcestuje domů do Srbska, aby strávil čas s rodinou, a právě na domácí půdě padne rozhodnutí, zda začne svou asijskou pouť už v Pekingu, kde všech šest předchozích startů (2009 - 2010, 2012 - 2015) proměnil v celkové prvenství.

"Jedu domů do Srbska, abych strávil nějaký čas s dětmi. V příštích třech dnech se rozhodnu, jestli do Pekingu pojedu. Pořád si nejsem jistý. Stoprocentně se ale představím v Šanghaji," uvedl ve včerejším rozhovoru Djokovič.

Djokovič v letošní race ztrácí na prvního Nadala, jenž kvůli zranění pravého kolene vynechá Peking i Šanghaj, 1 035 bodů a v žebříčku pro nasazování 2 315 bodů. Je tak největším Španělovým konkurentem v boji o tenisový trůn, jelikož ve zbytku sezony neobhajuje žádné body na rozdíl od Nadala a druhého Federera.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

40
Přidat komentář
No-le
Myslím, ze Novak Peking vynechá, aby sebral energii na Šanghaj, Paříž a TM...
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že do Pekingu pôjde, lebo sa ulakomí na 500b.

Na druhú stranu, ak vyhrá Peking, nemyslím si, že vyhrá Šangaj.

O koncoročnej jedničke, tak ako tak rozhodne dvojica turnajov Paríž-Londýn. Nadal sa má oficiálne vrátiť až v Paríži.
Reagovat
turista
Myslíš, že Šanghaj vyhraje Federer v případě Djokova úspěchu v Pekingu? No pokud ano, tak mu stačí vyhrát doma v Basileji a 100 titulů má doma. Novak aby se rozkrájel. Tu jedničku chce urvat co nejdřív ale má malé děti a chce s nimi strávit nějaký čas. To je pochopitelné. Tak nevím. A Rafa - obrovské uznání za to že se posunul ze 141 týdnů na pozici jedničky až někam na 190 týdnů.
Reagovat
EllNino
Snad Rob nepřenesl do jeho týmu prohry z mečbolů od Lucky Šafářový ... dneska to bylo vyloženě, jak prohrát vyhraný zápas, měl 5:3 ve třetím, otočil z 0:40 a měl dokonce mečbol a stačilo nastavit raketu .... místo toho totální zběsilá smeč, a nakonec 6:7 6:3 5:7 ...
Reagovat
smazaný uživatel
Prohrál po druhé v řadě v prvním kole s o parník slabším hráčem, nebo je on sám tam, kde na to nemá?

Čekám, že Shapovalov vyhučí taky, oni tak spolu jezdí z turnajů domů.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak Jaziri to byla moje dnešní největší tutovka. Viděl jsem Mannarina hrál v Métách minulý týden a ten je totálně mimo
Reagovat
dunphy
Jsi naprosto evidentně šílený band-wagoner. Když je kolem někoho trochu hype, tak je to samý Sáša a Cici a kdoví kdo všechno, ale jakmile to trochu opadne, tak je to ten starý zlý/špatný/neschopný Zverev, Tsitsipas... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hodnotím aktuální situaci, nejsem vědma. Je evidentní, že Cici je těžce z formy a Shapovalov taky. Saša se mi líbil na LC a je otázka, zda to bude schopný zopakovat dále v sezóně. Vy tady hejtujete jenom BIG4 to je složité. :)
Reagovat
EllNino
my tady nic nehejtujeme :D
Reagovat
Pe3k
Na LC vypadal Novak přešle, asi mu chybí místo ve vytryne na gs trofeje nebo maso... řekl bych že tam ale i tak pojede, neboť chce být na konci roku jednička...
Reagovat
annah
Kdo by nechtěl? Je jasné, že Novak využije příležitost, je to pochopitelné. Ze stejného důvodu jel Roger v únoru na turnaj do Rotterdamu.
Reagovat
Patik
Pokiaľ viem a ak sa nemýlim..Roger nepridal Rotterdam aby získal post svetovej jednotky..len ho zamenil za Dubai na ktorý chodí každoročne.
Reagovat
annah
Po turnaji říkal v rozhovoru, jak moc byl při zápase s Haasem ve čtvrtfinále nervózní. Určitě proto, že vítězství znamenalo post světové jedničky. Ale je fakt, že jezdíval do Dubaje, na tu měl ale z roku 2017 špatné vzpomínky, tak si jel pro body blíž. Rotterdam má ze Švýcarska za rohem.
Reagovat
turista
To je pravda. Ale už by mohl splnit těch 100 titulů na které jistě myslí.
Reagovat
annah
Jo, to už bude v této etapě zvané ODCHÁZENÍ velmi těžké. Leda by zajel na nějaké dvěstě padesátky.:-) Třeba to časem udělá.
Reagovat
smazaný uživatel
Může to udělat teoreticky i letos. Otázka, co bude hrát. Rafa je zraněný, takže v Basileji má walkover až do závěrečného ceremoniálu. Otázka, kdo tam bude hrát. Je to v hale, takže šance, že tam Rogera někdo porazí mimo Noleho je tak 5%.

A turnaj mistrů je ve hvězdách. Na Laver Cupu předvedl Roger dost slušný tenis, pokud udrží level ze zápasu s Isnerem, kdy ztratil po servisu asi dva míčky za set a každý game začínal na stavu 40:0, tak má dost šanci urvat i nějaký větší titul.
Reagovat
Patik
Keby Roger skúsil tento rok aj Paríž Masters..tak teoreticky by mohli vo finále Turnaja Majstrov s Djokovičom bojovať o post jednotky nie ?
Reagovat
annah
Naposledy hrál v Paříži v roce 2015. A vypadl už v osmifinále s Isnerem. Aby toho letos na jeho "staré" tělo nebylo už moc před Turnajem mistrů: Basilej, Šanghaj, Paříž...
Reagovat
turista
Novak už ztrácí na Rafu opravdu jen drobné. Stačí vyhrát jeden titul a semifinále jinde a je to tam. Jenže Novak začíná být pod tlakem. Je momentálně v situaci, kdy i prohrané finále na jakémkoliv turnaji je pro něj neúspěch. A to trochu svazuje. Idemo Novak!
Reagovat
Patik
V podstate je to aj jedno..Novak tou jednotkou bude tak či tak..keď nie koncoročnou tak budúci rok určite..potom keď bude obhajovať grandslamy to bude zaujímavejšie.
Reagovat
Marduch
slavnej Lavor cup ://
Reagovat
Nola
asi tak nejak.....
Reagovat
Krisboy
Tak tam se zrovna on moc nenadřel.
Reagovat
Nola
pred LC odohral najviac zapasov, 13 v rade, startoval aj v Toronte, nie je najmladsi, v Cincy a Toronte nemal volno v 1.kole, nadrel, nenadrel, ale hral 2 zapasy, DelPo nato hodil bobek...
Reagovat
Marduch
O to možná ani tak nejde, spíš to vypadá, že chce být s rodinou, plus toho během Lavor cupu asi taky moc nenatrénoval.
Reagovat
annah
Ajaj! Novak v Šanghaji! To Roger nemá moc šancí obhájit titul... :-)
Reagovat
Pe3k
Pokud by oba hráli ve stejné formě jako na LC byl by Rožér favorit.
Reagovat
misoSK
Nemôžeš porovnávať vážny turnaj s hentým divadielkom.
Reagovat
annah
Henté divadielko nabídlo tenis vrcholné úrovně. Novakovi se tam nedařilo, ale za měsíc v Šanghaji může být zase všechno jinak.
Reagovat
annah
Jeho zápas s Andersonem jsem sice neviděla, ale nezdá se mi pravděpodobné, že by do něj Novak šel s malým nasazením, že by se nesnažil vyhrát jen proto, že nejde o body, že to není klasický turnaj. Určitě hrál, jak nejlíp to bylo v té chvíli možné. Šlo přece o prestiž a o tým. Ale je možné, že když půjde o ty body, tak se víc vyhecuje. Podvědomí zapracuje.
Reagovat
turista
Šanghaj je otevřená záležitost i když Novak tam bude horký favorit. Ale do Basileje určitě nepojede. Tam Djoko nejezdí. Tam to bude jen na Rogerovi jak si to tam ohlídá.
Reagovat
Pe3k
V Šanghaji je favoritem Roger, na wtf už to nebude tak horké...
Reagovat
Mayo
Asi, že ide do Šanghaja. A má šancu obhájiť.
Reagovat
Ereinion
zrovna Šanghasj by Rogerovi měla sedět, je to teď nejrychlejší Masters na okruhu...
Reagovat
Pe3k
Přesně tak! Jsem rád že totu nemusím psát.
Reagovat
Mayo
annah mimo ako tradične
Reagovat
EllNino
kroť se ... annah rozhodně není mimo tradičně ...
Reagovat
Fandina
co kdybys přestal druhým říkat, aby se krotili, ne že s tebou nesouhlasím, ale tohle se nedělá
Reagovat
ivecka
Nesouhlasím s tebou, jako první byl hnusný Mayo a EllNino se annah zastal, což se mi líbí moc.
Reagovat
Fandina
Já netvdím, že se mnou každý musí souhlasit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist