Djokovič odložil svůj návrat po zranění. V Abú Dhabí ho nahradí Murray!

29. 12. 2017, 12:13
Aktuality 29
Novak Djokovič dnes na exhibici v Abú Dhabí proti Robertu Bautistovi nenastoupí. Trojnásobný srbský šampion se z generálky na novou sezonu odhlásil kvůli přetrvávajícím bolestem pravého loktu, kvůli němuž nehraje od Wimbledonu. Pořadatelé však našli adekvátní náhradu, neboť jim 'trn z paty' vytáhl Andy Murray.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič odehrál svůj poslední zápas v červenci ve Wimbledonu, kde vzdal čtvrtfinále proti Tomáši Berdychovi. Zastavily ho chronické problémy s pravým loktem, v němž měl podle lékařů kostní modřinu, a srbský tenista se rozhodl nevzít raketu pár měsíců do ruky a ukončit sezonu. 

Mezitím doplnil svůj trenérský tým o Radka Štěpánka, který se připojil k Andrému Agassimu, a v listopadu Djokovič začal s přípravou na novou sezonu. Jenže zranění se vyřešit nepodařilo a loket v přibývající zátěži znovu bolí. Proto se bývalý první hráč světa rozhodl odložit svůj návrat a premiéru pod Štěpánkovým vedením.

Dnes se Djokovič oficiálně odhlásil z generálky na sezonu 2018, kterou si naplánoval na prestižní exhibici do Abú Dhabí. Odpoledne se měl trojnásobný šampion utkat o postup do finále s Robertem Bautistou.

"Jsem strašně zklamaný, že musím zrušit svou účast. Bohužel jsem v minulých dnech zase cítil bolest v lokti. Po vyšetření mi lékaři doporučili, abych neriskoval, odhlásil se z turnaje a začal s léčbou," uvedl na svém webu Djokovič.

Zatím není jasné, do jaké míry ovlivní obnovené zranění Djokovičův další program v úvodu sezony, kterou by měl začít už příští týden v Dauhá. "Může to mít na to vliv, ale rozhodnutí padne až v příštích dnech," uvedl Djokovič. Úvodní grandslam roku Australian Open začíná v Melbourne 15. ledna.

Omluvenky? Wawrinka, Raonic, Nadal a teď i Djokovič
Jubilejní 10. ročník Mubadala World Tennis Chamnpionship, který vyhrál čtyřikrát Rafael Nadal, třikrát Novak Djokovič a dvakrát Andy Murray, má nejslabší obsazení v historii soutěže. Před Vánoci se totiž pořadatelům omluvilo také hvězdné trio Rafael Nadal, Stan Wawrinka a Milos Raonic a z původní šestice pozvaných hráčů tak zůstali jen Dominic Thiem a Pablo Carreño-Busta.

Nicméně místo Djokoviče se organizátorům povedlo na poslední chvíli zlákat alespoň adekvátní náhradu. Do Spojených arabských emirátů už s předstihem dorazil bývalý první hráč světa a vítěz exhibice v Abú Dhabí z let 2009 a 2015 Andy Murray.

Rovněž třicetiletý Brit se vrací po zranění, stejně jako Djokovič hrál naposledy v červenci ve Wimbledonu. Od té doby léčil zranění kyčle. V dnešním druhém semifinále se Murray utká od 16:00 SEČ se Španělem Robertem Bautistou.

První místo v sobotním finále obsadí Rakušan Dominic Thiem, nebo Jihoafričan Kevin Anderson.

Začátek sezony kromě Djokoviče nestihnou ani Rafael Nadal (pravé koleno), Stan Wawrinka (koleno), Kei Nišikori (pravé zápěstí) či Jo-Wilfried Tsonga (zápěstí). Z tenistek zůstávají mimo hru Sloane Stephensová (koleno) nebo Viktoria Azarenková (osobní důvody).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
Haitik
Novak dneska..
https://pbs.twimg.com/media/DSOfg9MX0AANRRF.jpg:large

No, ten loket nevypadá, že by měl být do dvou týdnu ready..
Reagovat
Krisboy
Je cosi shnilého v ATP. Těch zranění je už prostě moc :(
Reagovat
Patik
špičkoví hráči sú zranení preto lebo nemajú na turnajoch konkurenciu..sú nútení zachádzať do neskorších kôl..nevypadnú v prvom druhom kole..nemajú toľko času na regeneráciu..
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa s Nolem si moze podat ruku...

Djokovic ale vyzerá na základe nejakého povrchného statementu viac vytočený a zaskočený...

Uvidime, ktorý z nich sa predstaví v Austrálii a hlavne v akej forme. Snád obaja.
Reagovat
Kozoroh
A ty se mu divíš? Sestavil si nový tým, do sezóny hodlal vletět s velkými cíli a přetrvávající zranění mu kazí plány.

No1e i Rafa snad budou hrát na AO, postup do druhého týdne bude ale pro oba tak trochu zázrak.
Reagovat
aligo
opravdu skvělá náhrada...
Reagovat
smazaný uživatel
mal si ist hrat ty :)
Reagovat
aligo
Šel bych, ale mám ruku v sadre, takže smůla
Reagovat
smazaný uživatel
no to je :)
Reagovat
Patik
No podľa všetkého to vyzerá že Federer (pokiaľ sa mu nič neprihodí po zdravotnej stránke)si svoje body obháji začiatkom sezóny..Murray usudzujem podľa dnešnej exibície nieje schopný hrať na vysokej úrovni a ešte nieje 100 percentne v poriadku..Djokovič tiež potrebuje viac času..ako aj ostatní hráči Nishikori, Wawrinka , Raonič, Nadal..myslím že do popredia pôjdu hráči ako Goffin, Del Potro..mladý Zverev..možno Berdych , Čilič..Dimitrov..Každopádne favorit turnajov novej sezóny je jasný.
Reagovat
Ondra979
ale no tak - patri jiste k favoritum, ale klidne se muze stat, ze neobhaji ani
jeden ze tri titulu, v 36 muze kdykoliv prijit vypadek. A obhajit vse to povazuji za temer nemozne..hlavne at je zdravy a bavi nas svou hrou
Reagovat
Patik
Stať sa môže čokoľvek..v tenise sa dejú prekvapenia..ale osobne si myslím že Federer si ustráži vačšinu..čím bude starší tým bude hrať agresívnejšie to je jasné..a myslím si že túto sezónu skúsi hrať aj na antuke.
Reagovat
Patik
a samozrejme..jasné treba si vychutnať jeho hru..a celkovo krásny tenis všeobecne..nielen Rogerov.
Reagovat
Ondra979
no ja uz jsem v tomhle radsi opatrny. Tato sezona byla neuveritelna, a asi tezko to prekona. Napr po nepresvedcivem USO jsem moc neveril, ze vyhraje Shanghai, a vyhral. Pak to same Basilej, a taky vyhral. Pak jsem teda veril, ze uz by to mohl dotahnout a vyhrat WTF, a nevyslo to. Takze asi tak - hlavne at mu to hraje a jakykoli titul nebo i finale v jeho veku by bylo skvele, kdyz to nevyjde, nic se nedeje, hlavne at drzi zdravi
Reagovat
Patik
Škoda toho US Open ..myslím si že by ho vyhral keby prešiel cez Del Potra..tak ako aj WTF keby prešiel cez Goffina ..Dimitrov by mu už nerobil problém..tohtoročné výhry nad Nadalom mu dodali veľa sebavedomia a ak sa bude fyzicky cítiť dobre ..dovolím si tvrdiť že si trúfne poraziť Nadala aj na antuke..koniec koncov..Nadala na antuke porazili aj slabší hráči..uvidíme prajem každému tenistovi nech sa dobre zotaví a pripraví na nasledujúci rok..bude to zaujímava sezóna.
Reagovat
mahycek
Magerko, nesýčkuji, jen jsem mírně pesimistickej. Kdyby vyhrál 20 GS. tak já na jeho místě bych odešel. Víš co bych si přál, aby vyhrál Roland Garros. A klidně ať vynechá co bude chtít. To by byl šok !!! Vážněji, mně se bude také stýskat, že tady nebude, ale jednou to přijde a nechtěl bych, aby skončil mimo dvacítku. Měj se pěkně, přežij Sivestra a dobře vykroč do r. 2018. Já se neožeru, mám povinnosti v kapele, musím bavit, takže mnoho štěstí. Mahyček.
Reagovat
mahycek
Tak se mé pochyby z poledne potvrdily. Djoko tam není, těšil jsem se. Uvidíme, co Můra. Asi je to ještě brzy jít na trh, když není hráč 100% zdráv. A to asi není, ani Djoko, Wawroš, či Nadal a další.
Teď si trošku optimisticky vypálím od boku. Dobrá zpráva pro Toma, konečně šance na GS. A hned na AO. Jasně, smějete se, jsou tam další z dvacítky, ale co když Berdychovi se to sejde ? Všem Vám přeji mnoho úspěchů v osobním i pracovním životě v roce 2018 a také pokud možno zraví a štěstí. A hlavně se tady neurážejte s blbostma. Jste natolik chytří a fundovaní a rozumíte tenisu, že to není zapotřebí. Já na silvestra hraji, těším se, ale ať už je rok 2018. Může to být (bude) poslední Rogerův.
Takže zdraví a štestí přeje MAHYCEK. Jo a zítra v 10.30 hraje Federer na Hopman Cupu. Potom Benčičová a pak smíšená čtyřhra. Vše na Eurosport 2.
Reagovat
a.magerova
Roger má podepsané smlouvy i a rok 2019, tak jakýpak copak... ještě i s OH Tokio počítám... ;-)
Reagovat
a.magerova
https://pbs.twimg.com/media/DSNgNIhW0AEgRTc.jpg

https://www.instagram.com/p/BdR8VKxFHu0/?hl=en&taken-by=rogerfederer
Reagovat
Pe3k
Berdych bere AO, to je jas jasů :D
Reagovat
janek_da
záleží jenom na Tomovi
Reagovat
Jabadu
"Vy jste se zase kochal, pane doktore, že? ..."
:-)
Reagovat
FulnekUltras
Díky moc a příjemné plnění povinností... ;-)
Reagovat
Olympiada
Zaznamenal někdo djoka někde někdy s raketou ? Byl by to zvláštní návrat. Federerovo tzv loňský návrat byl navázanej na intenzivní dvouměsíční trénink!
Reagovat
Mayo
Zdá sa, že Aussie by mohlo byt minimálne bez Rafaela a Novaka.
Reagovat
Nola
vcera si tu vylieval srdce Forehand ako Rafu limituju zranenia, ako vidi, nie je sam.....Rafovi vynechavanie casti sezony paradoxne vzdy pomohlo, Novakovi zrejme nie, ktovie ci nevynecha aj AO.... som zvedava ako je na tom Andy
Reagovat
steve79
Je to škoda. Cela špicka krome Fedexe marodi.
Reagovat
Kozoroh
Těžko říct, jak se věci mají. Možná No1e nechce návrat zbytečně uspěchat. Pokud se odhlásí i z Dauhá, bude to před AO špatné znamení.
Reagovat
woody
Je to bohužel špatne.Pokud se neco leci temer pul roku a ono se to po par tydnech vrati,tak tezko pomuze par dni klidu,jsou dve varianty. Bude se lecit znova a dlouho (treba puk roku) a nebude opet jiste jestli to pomuze. A nebude zacne hrat s bolesti... Coz si myslim bylo pouze trapeni...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist