Djokovič opepřil Mahutovy třicátiny výpraskem, čeká ho Hewitt

21. 1. 2012, 09:25
Aktuality 78
AUSTRALIAN OPEN muži - Novak Djokovič oslavence Nicólase Mahuta nešetřil. Obhájce titulu zvítězil 6-0 6-1 6-1 a ve třech zápasech tak ztratil pouhých 10 her. V osmifinále se utká s miláčkem domácího publika Hewittem. Své výkony stupňují bývalý finalista Jo-Wilfried Tsonga a Brit Andy Murray, naopak končí světová devítka Janko Tipsarevič či Gael Monfils.
Novak Djokovič
Sobota na Australian Open:

Kvitová drtila Kirilenkovou, Ruska po 7 gamech vzdala







Oslavenci na Australian Open nedostávají od soupeřů k narozeninám žádné postupové dárky. Tomáš Berdych vyřadil v druhém kole Belgičana Oliviera Rochuse v den jeho 31. narozenin, dnes neměl první hráč světa Novak Djokovič slitování s francouzským tenistou Nicolasem Mahutem a třicetiny mu opepřil drtivou porážkou.

Obhájce titulu v Melbourne Mahuta, kterého v duelu trápilo zraněné koleno, nijak nešetřil. Djokovič za 74 minut nasázel 31 vítězných úderů, udělal pouze 8 chyb a vyhrál po setech 6-0 6-1 6-1.

"Všiml jsem si, že se soupeř nemohl moc dobře pohybovat a nedokázal vydržet ve výměně více než dva tři údery," řekl Djokovič. "Všichni asi čekali, že vzdá a bude se šetřit, ale on to dohrál do konce, za což mu patří obdiv," ocenil Srb.

Novak Djokovič a Nicólas Mahut Mahuta mohlo alespoň trochu potěšit, že dostal od pořadatelů k narozeninám dort. "S Djokovičem se dá těžko hrát, když má životní formu. Já jsem hrál na svém maximu, ale pokud on je na vrcholu, je prostě příliš dobrý," konstatoval Francouz.

Čtyřiadvacetiletý Djokovič si pochvaloval, že se cítí stejně dobře a silný jako v minulé sezoně, v které vyhrál tři grandslamové tituly. "Jsem na vrcholu, jsem pořád mladý a cítím, že hraju v životní formě. Užívám si tenis a bavím se," řekl rodák z Bělehradu, který zatím v devíti setech ztratil pouhých 10 gamů.

Lleyton HewittVe 4. kole ale Djokovič nemůže počítat s podporou publika. To požene za vítězstvím Lleytona Hewitta, který dnes po více než třech hodinách zdolal 4-6 6-3 7-6 6-4 kanadského mladíka Milose Raonica.

"Ještě před měsícem bych za to dal cokoliv, kdyby mi někdo řekl, že budu podávat na postup do osmifinále," radoval se Hewitt. "Rozhodně jsem nečekal, že bych mohl postoupit do druhého týdne. Už v prvním kole jsem hrál těžký zápas se Stebem, pak mě čekal Roddick. Kdyby se nezranil, kdoví, jak by to dopadlo," uvažovala bývalá světová jednička a vítěz dvou grandslamů. 

"Dnes to bylo asi nejtěžší. A měl jsem i trochu štěstí. On (Raonic) měl setbol, ale pokazil volej. Tenis je někdy i o štěstí," uznal rodák z Adelaide, který startuje už na 16. ročníku Australian Open a posedmé postoupil minimálně do 4. kola. 

Teď ho čeká asi nejtěžší možný soupeř. Zastavit se pokusí obhájce titulu a světovou jedničku. Třicetiletý Hewitt Djokoviče porazil pouze v roce 2006 na US Open. Dalších pět vzájemných duelů - včetně dvou wimbledonských a jednoho v Melbourne - už vyhrál o šest let mladší Srb.

"Je jasné, že Djokovič je momentálně nejlepší na světě. Já do toho zápasu půjdu na plno a uvidím, jak to dopadne. Půjdu si to užít," těší se na magnet pondělího programu.

Jo-Wilfried TsongaTsonga: Věřím si
Rychlý proces udělal se svým soupeřem také černý kůň turnaje Jo-Wilfried Tsonga. Francouzský tenista smetl třikrát 6-2 Portugalce Frederika Gila, když odvrátil všech šest brejkbolů a proměnil šest ze sedmi příležitostí k brejku. V Melbourne si finalista z roku 2008 vylepšil bilanci na 20-5.

"Každý rok a každý turnaj je to pro mě stejný příběh. Lepším se každým zápasem," řekl Tsonga. "Dnes jsem hrál opravdu dobře a na kurtu jsem nestrávil zbytečně moc času a to je dobré pro zbytek turnaje. Věřím si," hlasí šestadvacetiletý Francouz, který před rokem ve 3. kole prohrál - v pěti setech s Dolgopolovem.

V osmifinále Tsongu čeká Kei Nišikori, se kterým prohrál loni na podzim v Šanghaji i před týdnem na exhibici v Kooyongu. Dvaadvacetiletý Japonec dnes zdolal 4-6 7-6 7-6 6-3 Francouze Juliena Benneteaua a postupem do 4. kola vyrovnal své grandslamové maximum, které si vytvořil v roce 2008 na US Open.

V osmifinále Australian Open je prvním Japoncem v Open éře. "Jsem nadšený, že jsem tu v osmifinále. Je to můj nejlepší výsledek na grandslamu a budu se snažit ho překonat," řekl subtilní Nišikori.

Andy Murray a Michael Llodra Kukuškin vyřadil Monfilse a vyzve Murrayho
Tsonga by se ve čtvrtfinále mohl utkat s Britem Andy Murraym, který v Melbourne Parku své výkony rovněž stupňuje k čím dál lepším výkonům. Dnes porazil hladce ve třech setech 6-4 6-2 6-0 Francouze Michaela Llodru, se kterým diváky pobavili řadou skvělých - místy až exhibičních - výměn, kterým v hledišti tleskal i známý bavič Mansour Bahramí.

Llodra se minulý týden představil na exhibici v Adelaide (video) a po boku Leconteho či Bahramího se neztratil. A když dnes pochopil, že proti favorizovanému Britovi nemá šanci, úspěšně bavil diváky náznaky exhibičních parádiček. Murray pro to ale příliš pochopení neměl a snažil se soustředit až do posledního míčku, ani britský tenista se ale exhibičním kousků neubránill. 

Set a půl to bylo velmi náročné. On (Llodra) na mě při podání vytvářel velký tlak a často chodil na síť. Ale nakonec to byl velmi zábavný zápas. Myslím, že si ho diváci museli užít," řekl Murray. "Mé výkony jsou tu čím dál lepší, mám ze své hry dobrý pocit," dodal. 

Michail KukuškinV osmifinále se britský tenista překvapivě neutká s Gaelem Monfilsem, nýbrž s Michilem Kukuškinem.  Murray se už s Kukuškinem potkal v prvním letošním utkání v Brisbane, kde nakonec triumfoval, ale v 1. setu prohrával 1-5. "On v Brisbane hrál prvních šest gamů neuvěřitelně. Skoro nechyboval. Pro mě to bylo hodně nečekané. Tedy vyhrál už dva pětisetové zápasy, očividně je v dobré kondici," řekl Murray.  

Ruský rodák s kazašským pasem Kukuškin dnes zvítězil nad nasazeným Francouzem Monfilsem ve vyhecované bitvě plné emocí 3-2 na sety. 

Monfilse od začátku zápasu trápily bolesti zad, které si nechával opakovaně ošetřovat. Nevypadalo to s ním vůbec dobře a bylo divu, že zápas nevzdal. Kukuškin za stavu 6-2 7-5 a 5-4 podával na postup, souboj však ani zdaleka nekončil. Monfilsovi zřejmě léčba pomohla a zavelel k obratu.

Během něj si naopak začal na zdravotní problémy stěžovat Kukuškin, který vinou frustrace málem trefil švihem rakety podavače míčků a publikum si definitvně posla proti sobě. Diváci hnali Monfilse, který vyrovnal na 2-2 a v rozhodujícím dějství vedl 2-0. Náskok ale neudržel a navíc ho za stavu 4-5 a 30-15 rozhodilo přerušení výměny. Z hledistě na kurt spadl molitanový míč (na podpisy tenistů) a výměna se musela opakovat. Francouz udělal dvojchybu, ztratil i následný fiftýn a náročný obrat definitivně zazdil další dvojchybou proti mečbolu.



- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
sobotní výsledky mužů (21. 01. 2012)

Dvouhra - 3. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Mahut (Fr.) 6-0 6-1 6-1
Murray (4-Brit.) - Llodra (Fr.) 6-4 6-2 6-0
Ferrer (5-Šp.) - Chela (27-Arg.) 7-5 6-2 6-1
Tsonga (6-Fr.) - Gil (Port.) 6-2 6-2 6-2
Gasquet (17-Fr) - Tipsarevič (9-Srb.) 6-3 6-3 6-1
Kukuškin (Kaz.) - Monfils (14-Fr.) 6-2 7-5 5-7 1-6 6-4
Hewitt (Austr.) - Raonic (23-Kan.) 4-6 6-3 7-6(5) 6-3
Nišikori (24-Jap.) - Benneteau (Fr.) 4-6 7-6(3) 7-6(4) 6-3 

Čtyřhra - 2. kolo:
Čermák/Polášek (11-ČR/SR) - E. Kudrjavcev/A. Kudrjavcev (Rus.) 4-6 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

78
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jak jsem měl radost, že Murray není konečně v polovině s Nadalem, tak teď bych to i bral. Djokovič famózní zatím.
Reagovat
gigin
Andy zatím taky v klidu... :-) dneska byly velké parádičky, super..
Reagovat
tito
No pokud neporazí Novaka, tak bude stále jen ten druhý jako Rafa minulý rok. Takže je vcelku jedno, kdy na něj narazí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě no, ale jde i body a za semifinále by ztratil 480 bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
AO nemůže vyhrát nikdo jiný než Džoky. Ta forma je drsná.
Reagovat
gigin
se tak fajn čte :-))
Reagovat
kejv2
Kdo nevidel (treba jako ja) utkani Llodra-Murray, podivejte se aspon na highlights. Stoji to za to. Llodra se zaradil k tenistum, kteri zahrali uder kolem tyce.
http://www.australianopen.com/en_AU/video/index.html#ooid=5wcDdjMzpg3addGArCxoH5hZBF6t_kWd
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mne by si ten zapas mel asi uzit, tak sanci asi moc nema. Snad jedina sance muze byt takova, ze bude hrat uplne uvolnene, kreativne, uplne jinym stylem, tak ze bude rozbijet jakykoliv rytmus hry, proste ulet, neco ve stylu Bahramiho:D. Ale i tak...
Urcite to bude pekny souboj, stara legenda vs. nastupujici legenda.
Celkem Hewitta obdivuji v tom jake ma nervy, ze v takovych zapasech jak dnesni, ti divaci behem vymen uz silne reaguji a mu se ta ruka nerozklepe..to musi byt fakt narocne tohle zvladnout:)

Jsem opravdu zvedavy co Hewitt na Djokera vymysli...nebot ten chlap hraje jak z jine tenisove planety, a nema podle mne ted snad ani konkurenci, ale porad to je "jen" clovek.:)
Reagovat
gigin
řádků níže to máš jasně napsané a myslím 2x,aby to byl úplný jas :-) Zastavit Novaka může jen Novak. A sojka na toto téma nežertuje !! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pokud bude postoj vzdy takovy, ze je nekdo neporazitelny, uz se na 50% stava opravdu neporazitelnym. A to tam na ten kurt ani nemusi nikdo chodit :D
Djokerovi mohou dat pohar predem, a zbytek tenisoveho pelotonu muze bavit 2 tydny divaky :D
Reagovat
smazaný uživatel
netahej me do vasich "sporu". :-)) Nole bude rad, kdyz se k Rogerovi, prejde-li ten pres Berdu, ;-) vubec dostane! :-)))
Reagovat
gigin
ty máš zase scénáře !! :-) Ale Andyho se bojím, to bych zase kecal, že ne !! a promiň, už si žádného ptáka do huby raději brát nebudu :-DDD (ježíš toto zase vyznělo :-)))
Reagovat
gigin
zatím to nebyli soupeři, aby by byl důvod k panice :-) s Hewittem podle mne taky neztratí ani set. No a pak už půjde asi do tuhého a uvidí se :-D
Reagovat
tito
No Hewitt opravdu není soupeř. Ale - má jednoho z nejlepších trenerů na světě a Tony Roche jej takticky připraví. Navíc bude mít podporu domácího publika. Na vítězství to nebude ale nemá co ztratit a myslím, že jeden set by vcelku i uhrát mohl. Každopádně to bude určitě pěkný zápas....
Reagovat
gigin
Ne !! Nic !!! 3:0 !! :-)))
Reagovat
tito
Sobče :-)))). Aspoň naději, že něco uhrát můžem, by jsi dát mohl.
Reagovat
gigin
To víš, že se na to těším, diváci ho poženou, mohlo by to být fakt pěkné, zajímavé. Akorát mne už bolí hlava z těch nocí. Už su starý cyp, nestíhám :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, výborné výsledky, překvapení Kukuškina jsem trošku čekal, ale v pátém setu jsem věřil více Monfilsovi. Překvapila mě hladká výhra Gasqueta, potěšily výhry Lleytona a Andyho. Murray-Llodra pěkný match, hlavně konec 2. setu s mnoha díky Llodrovi exhibičními výměnami. Hewitt zase ukázal bojovnost, ale Raonic předvedl slabý výkon, pouze 53% prvního podání do kurtu. Při jeho stylu hry, je to klíčový ukazatel. Navíc dost chyboval a toho Lleyton chytře využil.
Reagovat
smazaný uživatel
Noleho a Troickeho fakt nemusim. Od doby co jsme hrali Davis Cup v Srbsku a ti dva se chovali jak nejaka deviantni zver v ustavu pro choromyslne jim uz fakt nic prijemneho nepreju. Djoko bude asi dobrej kluk, ale jsou proste veci na ktere zapomenout nejde ...
Reagovat
Andrew89
Mám stejný názor
Reagovat
gigin
další.... :-o
Reagovat
smazaný uživatel
Nezbyva vam nic jineho nez podla prani ;) tupci
Reagovat
smazaný uživatel
nejsmutnejsi vsak je, kdyz nekomu zbydou uz jen nadavky.
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu sojka. Vse ostatni uz bylo vyzkouseno
Reagovat
smazaný uživatel
Áááá pan je zrejme myslitel a intelektual. Vase egomaniakalni velikost zrejme nedovoluje ostatnim vyslovit prani rozporujici tomu Vasemu. Velice se omlouvam pan Kvizac, ze jsem odporoval Vasim intencim. Kaji se, mazu sve vzpominky a odted uz navzdy fandim jen s Vama, ó velký!!
Reagovat
gigin
ale to přece nikdo po tobě nechce, jen ses mohl mírnit s tím přirovnáním a že jim nepřeješ nic příjemného. To si rovnou mohl napsat, aby pochcípali. Hrozně mi to vyznělo :-( však každá diskuze je super, když je v rámci nějakých pravidel, mantinelů.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To ze jim nepreju nic prijemneho jeste prece neimplikuje ze jim preju neco neprijemneho. :)
Reagovat
gigin
zas vím ho...o !! :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Lapidarne receno, budu rad, kdyz vyhraje kdokoli jiny nez Djoko. Teda krome Troickeho, ale ten je nastesti uz venku. :-)
Reagovat
gigin
Cvak. Jsem doma :-) Jo jasně, já jsem to pochopil už z tvých prvních řádků. Můžu se zeptat, kdo je tvůj hlavní kůň, oblíbenec?
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz pominu Berdu a Stepnu, tak jako prvni me napadnou... Gael, Richard Gasquet, velkej John, Jo-Wilfried, urcite Marcos, Juan Martin nebo treba i Janko, kdyz jsme u tech Srbu... :-) Z velke 4ky asi nejvice Rafa, kdyz uz bych si musel vybrat. :-)
Reagovat
gigin
hmm.. široká škála.. a kdybys měl vypíchnout jednoho ..
Reagovat
smazaný uživatel
Asi Gael, velkej sympatak, velkej showman ... Tomu nemuzu nefandit. :-)
Reagovat
gigin
Taky ho mám rád. Ale ten dnešek.. fakt nevím, co si mám myslet.. moc jsem mu přál :-( a jestli mne tahal za nos a fakt mu nic nebylo !! Stejně se pravdy asi nedopídím. A nakonec je to jedno, prohrál, tečka.
Reagovat
smazaný uživatel
Jejda, takovehle pokani jsem necekal ;) kvuli tomu beru zpet i svuj komentar. Gigin ale ma pravdu a dle mne bysme se mely aspon trochu mirnit. Zpet ale k tenisu: Djokera porazi jen Fedex pac mezi nima existuje i neco vic nez tenisova rivalita a Dj dle me ma velky respekt vuci F. Hodne ale fandim Tomicovi. Pokud mu zbydou sily tak muze prekvapit.
Reagovat
smazaný uživatel
ze se Djoko po proflamovane noci spatne vyspi, ztrati rakety, udelaji se mu puchyre, natahnou stehenni svaly ... a narazi na soupere ve spickove forme... :-) Musim holt Vam Djokofilum uznat, ze hraje skoro tak dobre jako Kvitova, takze se muze porazit leda sam, to vsak nic nemeni na tom, ze preju spise Rafovi nebo Andymu. Nejlepe kdyby vyhral Berda nebo Lleyton, ale to bych asi chtel moc. I kdyz, pred par lety vyhral Baghdatis, kdo to tenkrat cekal ...
Reagovat
Stan_Borowitz
někdy vyhrál AO nebo nějaký jiný GS turnaj? To snad ne...
Reagovat
SwissMaestro
Moc bych si pral aby to Hewitt s Raonicem vyhral. Zatim to nevypada spatne :-)
Reagovat
tito
Bylo by to příjemné překvapení.
Reagovat
misoSK
Dnes proste nejde Lleytonovi nefandit a to som nikdy nebol jeho fanusikom, ale bola by to obrovska satisfakcia prenho po tom, cim vsetkym si za posledne roky presiel
Reagovat
SwissMaestro
Neuveritelny treti set. Neuveritelny. C mon Hewitt
Reagovat
smazaný uživatel
Milosovo neuveritelne zachveni ruky na zaver TB spis. No uvidime dal, jak na tom bude Hewitt s fyzickou a Milos s nervama, kdyz ma proti sobe tolik souperu...
Reagovat
tito
Tak nakonec to zvládl!! Mám radost i za Tonyho Roche.
Reagovat
smazaný uživatel
ja jenom za Tonyho.. :-)
Reagovat
SwissMaestro
Nádhera! :-)
Reagovat
Heather_Fedex
Dam krk na to, ze prohral kvuli tomu micku co tam spadnul za stavu 5:4 a 30:30 v 5. setu. Jak mohu byt nekreri lidi tak bezohledni??!!
-Gratulace novakovi a richardovi
Reagovat
tito
Závěr zápasu jsem viděl, ten míč byl nepříjemný ale Kukuškin byl hladovější a nebál se riskovat- vyhrál zaslouženě.
Reagovat
smazaný uživatel
jednoznacne souhlasim s titem, Kukuskin mnohem duraznejsi, prinejmensim.....
Reagovat
misoSK
Monfils si to mal postrazit ked viedol 2:0 v piatom, tomuto by som az taky doraz neprikladal, ze tam spadla ta lopticka...Bolo tam mnozstvo vymien uz v geme za stavu 4:4 kde to mal rozhodnut, prehral si to sam...Nehovoriac o tom jeho zahadnom zraneni, ktore v tretom sete pominulo, prve dva sety nezahral Monfils ani jediny normalny forhend, vsetko copoval, podanie hral rychlostou 150 km/h, pohyb mal taktiez nulovy, od tretieho setu zrazu behal ako za normalnych okolnosti, udery hral naplno a postupne pridaval aj na podani a lietealo to tam okolo 190-200 km/h...Pre mna velmi zvlastny zapas a v podstate zasluzeny postup Kazacha
Reagovat
gigin
to bylo ovlivněno zdravotními problémy Galea !! Kdyby nebyl hladový, tak se na to vykvákne po druhém setu.
Reagovat
Andrew89
Žadny problem neměl :)))
Reagovat
gigin
jsem mu to teda sežral i s navijákem .. a su fakt blbý.
Reagovat
smazaný uživatel
mozna mel - mozna nemel, Gael je proste mezi temi, ktere nemuzu brat vazne. A nevim, jestli je to jen moje vina..... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gael umí, ale taky je ochotný ochotník :-)), to přece všichni vědí.
Reagovat
gigin
komediant je to od pohledu. Ale až tak? Však dva sety jenom do toho pinkal, žádný winner, nic. Já jsem jednu dobu myslel, že aj pojde !!
Reagovat
Andrew89
Byl zranenej asi tak jako Kirilenko :DDDD ta, ale vzdala :D
Reagovat
misoSK
Na jednej strane sa mi nechce verit, ze by hral az take divadlo, na strane druhej si treba uvedomit, ze pinkat zacal az od stvrteho gemu 1. setu...A dalsia vec, od tretieho setu to bolo vyrazne zlepsenie jeho hry, nezda sa mi, ze by mu tie bolesti tak ustupili, kazdopadne ho nechcem z nicoho obvinovat, rad si pockam na nejake jeho vyjadrenie k tomu
Reagovat
VlS
Jak jsi jednou trfně napsala k Radkovi - hraje na efekt a je z toho defekt, Gael miluje divadlo
Reagovat
smazaný uživatel
..víc, než tenis..:-))).
Reagovat
misoSK
Monfils ak nezmeni pristup tak nikdy nenaplni svoj potencial
Reagovat
gigin
čekal jsem tvé poselství zhůry :-D ale my se tvých proroctví nebojíme a už vůbec na ně nedbáme !! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
ani "dvojite porce"? (Se mi to zas seka.....):-)
Reagovat
smazaný uživatel
ani "dvojite porce"? (Se mi to zas seka.....):-)
Reagovat
gigin
sice někdy natvrdlý, ale stačí mi to zatím jednou :-))
Reagovat
gigin
nikdo ho nezastaví !! :-)))
Reagovat
tito
Gratulace:-)
Reagovat
gigin
ti, zase dle tvých předpookladů. Říkal jsem ti, že jsi moudrý. Zítra jsem fakt zvědavý, budu se dívat a fandit ti. Přeju si naše finále.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
se sam. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
se sam. ;-)
Reagovat
tito
Finále by bylo parádní, to jo, navíc Rafovi sedí víc pozice menšího outsidera, tak by se tam mohl i dostat. S Feliciana si nedělám hlavu, více se těším na zápas Tomic - Federer. Ne ani proto, že bych si myslel, že Bernard vyhraje ale pro skvělý tenis. Novak bude mít prvního soupeře až v SF.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Finále Djokovič-Nadal? Kristepane nestrašte.....
Reagovat
gigin
už budou všechny zápasy zajímavé. Začíná to nabírat na obrátkách.
Reagovat
gigin
proč ne? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Při takovém finále bych se taky radši schoval pod deku :-))
Reagovat
tito
Když vyhrajou SF tak proč ne?:-) Jinak dneska Andy s Michaelem nic napínavého ale pěkný tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
No už jsem toho z loňska nějak přežranej. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš taková exhibice no. :D
Reagovat
gigin
V pohodě, tak bude finále Kukuškin vs Almagro :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist