Djokovič se hodlá na kurty vrátit na začátku příštího roku v Austrálii

26. 9. 2017, 16:02
Aktuality 40
Novak Djokovič se letos žádného velkého úspěchu nedočkal a letošní sezonu navíc kvůli zranění pravého lokte, které ho trápilo již rok a půl, ukončil předčasně. Na kurtech se naposledy představil ve Wimbledonu a k tréninku se zatím nevrátil. Dvanáctinásobný grandslamový šampion chystá návrat v lednu v Austrálii.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič letos vyhrál jen dva turnaje ATP. Přemožitele nenašel hned zkraje sezony v Dauhá, kde úspěšně obhájil titul, a na trávě v Eastbourne. Do finále už postoupil pouze na Masters v Římě. Na grandslamech došel nejdále do čtvrtfinále. Mezi nejlepší osmičku se probojoval na French Open a ve Wimbledonu.

Právě v All England Clubu se představil naposledy, když po prohrané úvodní sadě kvůli bolestem v pravém loktu skrečoval čtvrtfinálový duel s dlouhodobě nejlepším českým tenistou Tomášem Berdychem.

Djokovič poté na konci července přiznal, že se s bolestmi v pravém loktu trápí již rok a půl a ukončil letošní sezonu předčasně. Na raketu od té doby nesáhl. "Pořád jsem zraněný, ale je to na dobré cestě. Tenis zatím nehraju, proces léčby je pomalý," svěřil se dvojnásobný otec.

Dle srbského tisku se snaží v Monte Carlu alespoň pracovat na kondici a stále dochází k lékářům v rodném Bělehradu. Na kurty se chce vrátit nejpozději v lednu na Australian Open.

Zda se třicetiletý Srb představí již před prvním grandslamovým turnajem sezony je zatím velkou neznámou. Startovat v Dauhá, kde absolvoval přípravný turnaj v posledních třech letech a dvakrát jej vyhrál, ovšem nebude. Pokud zdraví dovolí, je možné, že se zúčastní Hopman Cupu, nebo akce ATP v Brisbane.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

40
Přidat komentář
Nola
snad navrat vyjde, ak nie zemegula sa krutit neprestane, rok bude mat stale 365 dni, rocne obdobia sa v nasich zemepisnych sirkach neprestanu striedat....
za par rokov pride nova generacia a tieto nezmyselne diskusie uz nikoho nebudu zaujimat....

ta pod LC je celkom stavnata, pobavila :D ja sa niektorym diskutujim v zasade vyhybam, nereagujem, priznavam , obcas to neustojim, ale reagovat donekonecna je strata casu, radsej si v poslednej dobe precitam reakcie prispievatelov, ktori sledovali zapasy, ci uz na muzskom, alebo zenskom okruhu, alebo nejake tie vtipne postrehy, ktore ma pobavia....
Reagovat
Franky
+1
Reagovat
Fandina
Neúčasňuješ se diskusí, jako je pod LC, ale psaním o ní si ztrávila víc času než o jiné.
Reagovat
Fandina
strávila
Reagovat
Rip.win
Blbdina se špatně ztrávila
Reagovat
Franky
Tato spolupraca bude silna bud rok citim to a kedze mr.Stats(Kozoroh) u nas hostuje od W17 tak Djokerovi tie 2GS prajem bud rok urcite (RG+USO), AO+W by si este Rog mohol zopakovat :))
Reagovat
Marduch
tak je to pravděpodobnější, pro AO bude Nole Djoker postrádat herní prax a naopak matador Elegán, než odpadne, bude zkraje roku při síle ;-)
Reagovat
Padme
Šanghaj a Basilej... Našla jsem to u něj na stránkách teď...
Reagovat
turista
Hurá! Moc se na něj těším až bude hrát turnaje.
Reagovat
brixner
Jo, všechno dobrý-hráči, pořadatelé, diváci, trenéři, sběrači, kurt...
Ale ten rusák fakt vypadá jako buzňa :-((((
Reagovat
soloo
kto?
Reagovat
Fandina
Ne, je to hezounek. Kluk.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole si uz brúsi zuby. Sezóna 2018 bude mat len jedneho vladcu, Djokovic prepise historiu, podla mna vyhra vsetky Grandslamy.
Reagovat
janek_da
tomu dávám tak 1%, aby se neřeklo
Reagovat
d@ve
Jo jo, dle tradice si po pauze rozdělí s Andym grandslamy na půl.
Reagovat
Roger_Federer
Chapu, ze mimoza, ale tohle je extra mimoza.
Pepe mu tak vymyl mozek, ze bych se nedivil, pokud by pristi rok zkoncil.
Reagovat
Franky
a zacal sa venovat nadpozemskym silam ...
Reagovat
Fandina
Nějak ti ty tvoje zaručené info o mači Borg McEn nevyšly, že? Kde asi soudruzi z DDR udělali chybu?
Reagovat
Kozoroh
Píše ten, co před dvěma lety Rafana přirovnal k umírajícímu zvířeti...
Reagovat
COMEON
Neviete niekto kedy planuje aspon približne svoj navrat?
Reagovat
smazaný uživatel
Přidávám se, ačkoli jsem ho už poslední roky nemusela, zejména kvůli jeho nenormální dominanci a že ničil naděje Rogera na trofeje, tak mu zranění nepřeju, je to legendární hráč a ať se vrátí mezi elitu :))
Reagovat
Marduch
Už aby to bylo!
Reagovat
Kozoroh
Přál bych si, aby No1emu aspoň ještě jednou vyšlo AO, Stanovil by nový historický rekord AO a dosáhl snové 7. Rafan je králem Paříže a Roger panuje Londýnu, tak snad No1e v budoucnu ukáže, kdo je v Melbourne vládcem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a kdo bude kralovat USO ;)
Reagovat
d@ve
Stan. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kyrgios :)
Reagovat
d@ve
Stan má náskok. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
tomu už zbývá jen Wimbleodn a může jít do důchodu :D
Reagovat
Kozoroh
Tak to ani omylem!
Reagovat
turista
Přál bych si aby Novak vyhrál i tu Paříž a antukové tisícovky. Rafa už ty poháry nemá pomalu kam dávat a stejně už nikdo nikdy těch jeho 53 titulů na antuce nedá.
Reagovat
smazaný uživatel
já si zase po LC přeju, aby po té naší zlaté nezaměnitelné generaci přišel postupně čas Kyrgiose (hard), Zvereva (tráva), Thiema (antuka), tahle trojka má podle mě největší potenciál bojovat mezi sebou o grandslamy ;) a mezitím ještě třeba Del Potro, Dimitrov atd. :) opravdu mě tam většina těch kluků mile překvapila, jak jsou moc sympatičtí, soutěžíví, zábavní a hlavně talentovaní :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kyrgios, Zverev a Thiem nebudu mat dohromady ani tolko GS ako najmenej uspesný hrac velkej trojky. A za to by som dal kludne aj ruku do ohna.
Reagovat
Marduch
Chtelo by to, aby jeden z tyhle generace začal sbirat GS tituly..dva, tri a tim vybicoval ty ostatní. Jako tomu bylo u Big 3.
Reagovat
slacker
az odejde big4 tak uz GS tituly nidko nebude ziskavat, bylo by to unfair je pridelovat nekomu kdo nemusel celit nikomu z big4 :-DD
Reagovat
Kozoroh
Snad návrat Serbinátora dopadne tak, jak má.
Reagovat
Mayo
Podľa mna sa to bude niečo ako Rafa 2013, že bude fackovat rad radom s tým, že Noje vyhra viac GS
Reagovat
Marduch
zbytečný příspěvek, to je přece každému jasné! :D
Reagovat
Mayo
Ako skoro každý môj
Reagovat
COMEON
to snad nie
Reagovat
Mayo
Konečne Noje. Bude to intergalaktický návrat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist