Djokovič se na kurtech objeví už příští týden v Acapulku

23. 2. 2017, 22:51
Aktuality 26
Novak Djokovič se na kurty vrátí dřív, než se očekávalo. Druhý hráč světa bude příští týden startovat na divokou kartu na turnaji ATP 500 v mexickém Acapulku, kde si v konkurenci Raonice či Nadala odbyde premiéru.
Profily hráčů

Novak Djokovič v úvodu sezony vyhrál po finálovém skalpu světové jedničky Andyho Murrayho turnaj v Dauhá, ale na Australian Open vypadl již ve 2. kole s Uzbekem Denisem Istominem.

Od té doby (19. ledna) odehrál jediný zápas, když začátkem února pomohl Srbům k postupu do čtvrtfinále Davis Cupu. Už tehdy hrál se zánětem v ramenu a kvůli léčbě se měl na kurty vrátit až v březnu na Masters 1000 v Indian Wells. 

Dnes však druhý hráč světa Djokovič překvapil, když kývl na divokou kartu na turnaj ATP 500 v Acapulku, který se koná od 27. února do 4. března.

"Skvělá zpráva! Zpátky na kurtu mě uvidíte už příští týden v Acapulku. Chyběl jsem vám?" napsal devětadvacetiletý Srb na twitteru.

Nasazení v Acapulku 2017:
Novak Djokovič (1-Srb.)
Milos Raonic (2-Kan.)
Rafael Nadal (3-Šp.)
Marin Čilič (4-Chorv.)
Dominic Thiem (5-Rak.)
David Goffin (6-Belg.)
Nick Kyrgios (7-Austr.)
Jack Sock (8-USA)
+ Juan Martín Del Potro, Ivo Karlovič, Feliciano López...

V Latinské Americe si Djokovič zahraje teprve podruhé v kariéře. Premiéru zažil na loňské olympiádě v Riu de Janeiru, kde utrpěl emotivní porážku už v 1. kole s Juanem Martínem Del Potrem.

Letošní ročník turnaje na tvrdém povrchu v Acapulku tak bude mít jedno z nejsilnějšího obsazení v historii. Djokovič je již šestým hráčem Top 10, když doplnil Milose Raonice, Rafaela Nadala, Marina Čiliče, obhájce titulu Dominica Thiema a Davida Goffina. Startovat bude také Juan Martín Del Potro či Nick Kyrgios.

Hráč Top 2 se turnaje v Acapulku, kde se do sezony 2013 hrálo na antuce, zúčastní poprvé od roku 2001, kdy tehdejší světová jednička Gustavo Kuerten triumfoval.

 

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
Kozoroh
Tak Novak vyměnil Dubaj za Acapulco. Poté, co odmítl divokou kartu v Dubaji jsem se smířil s tím, že ho uvidím hrát až v IW. Musím uvést, že mě tímto krokem příjemně překvapil.
No1e evidentně chce zabojovat o pozici jedničky. Velkou čáru přes rozpočet mu udělal krach na oblíbeném AO, chybějící body je třeba někde nahradit. V Dubaji se mu v posledních letech přestalo dařit, 2x ho zdolal Federer a loni skrečoval kvůli infekci oka. Rozhodl se pro změnu a já ji schvaluji, největším důvodem jsou samozřejmě prachy, ale proč se tlačit do Dubaje, kde je Federer extra silný, když může hrát v Acapulcu, jehož povrch bude víc vyhovovat Djokově hře?
Za loňský rok obhajuje 90 bodů, když Acapulco vyhraje, získá 410 bodů a opět bude mít přes 10.000 bodů a stáhne ztrátu na Murrayho. Andy sice bude hrát v Dubaji, ale tam počítám s tím, že mu Fedex klepne přes prsty.
Jsem si vědom konkurence v Acapulcu a toho, že Djokovi se v posledních měsících moc na jeho poměry nedařilo, pokud však tento překvapivý tah uspěje, může si dodat sebevědomí tolik potřebné pro IW a Miami. Pokud je obhájí, může pomalu začít třást s Andyho trůnem a vrátit se tam, kam patří! :-)
Reagovat
turista
Hurá! Novakovi přeju aby v tom Acapulcu vybojoval 68.titul.
Reagovat
turista
Kozorohu, Novak zabojuje i v dubnu a v květnu na antuce. Umí to dobře i na pomalé a zmoklé antuce. Koneckonců získal už téměř všechny velké antukové tituly a několik menších.
Reagovat
PetaM
Dobře.
Reagovat
gigin
Ristička je ženská jako každá jiná :)

http://www.tennis-arena.cz/novak-a-jelena-hadka-v-primem-prenosu-16888cz/
Reagovat
janek_da
:)
Reagovat
gigin
Reagovat
Marduch
Jen tak dal Jelenko na toho nevycvalance ;-)
Reagovat
Krisboy
Ale v Acapulcu je určitě moc hezky a navíc, kdo by neměl rád Belmonda, že? Tak není divu, že se tam tolik skvělých hráčů hrne...
Reagovat
Herbert_Hoover
Belmondo bude hrát s kým debla? S Pierrem Richardem? ;)
Reagovat
Krisboy
Jasně, proti dvojici Depardieu/Reno :)
Reagovat
a.magerova
A mix se Samantou ze Sexu ve městě, už jsou sehraní, kapku... :-))

http://img.csfd.cz/files/images/film/photos/000/123/123914_64eb82.jpg
Reagovat
Krisboy
Bezva finta taky srdcovka :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Je to jednoduché...tam v bance je idi0t a má rukojmí, my osvobodíme rukojmí a zatkneme idi0ta. :))

Ten zatracenej lidskej faktor! :) To si říkám pravidelně, když sleduju tenis a někdo nedopodává z jasného výsledku :D
Reagovat
janek_da
jj

Máš nějaký plán?
Jo. Najít Lucy a zabít ostatní.
Reagovat
panzer.dragon
super, Karloviče do prvního kola, del potra do druhýho a nadala do semi a bude na co koukat :-)
Reagovat
Krisboy
Docela silné obsazení turnaje...
Reagovat
svetova.dvojka
Konec v 1.kole , ale vidět Mexiko je k nezaplacení... :-)
Reagovat
Nola
bienvenido Nole, gracias
Reagovat
kada.tom
No, Novakovo účastí získává turnaj zajímavý náboj a co do kunkurence se může jít Dubaj se světovou jedničkou a dvojicí Švýcarů skoro bodnout. Kdo by to byl řekl.

Acapulco bude letos hodně zajímavý turnaj :-)
Reagovat
Vojtiik
zbožné přání vepřová hlavo :D
Reagovat
Padme
Budou mít větší šanci nahrát nějaké bodíky... Každého na konci zajímá, kdo vyhrál titul a ne jak to měl těžké:)
Reagovat
kada.tom
já sám se budu orientovat hlavně na Dubaj kvůli Andymu :-)
jen pokud se podíváš na konkurenci obsazení obou turnajů, Acapulco je jednoznačně našlapanější, což se v minulých letech rozhodně nestávalo - Dubaj je pojem :-)
Reagovat
Mayo
Dubaj je trikrát lepsi turnaj.
Reagovat
jackiec
mě nechybíš ty balkánský tragéde
Reagovat
Dobry-den
máš tam hrupku...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist