Djokovič se v Cincinnati snaží zkompletovat sbírku trofejí z Masters. Je to motivace, ne tlak, říká Srb

16. 8. 2018, 14:00
Aktuality 29
Žaludeční problémy nezastavily Novaka Djokoviče v Cincinnati, kde má šanci zkompletovat sbírku titulů ze všech devíti turnajů Masters. S Francouzem Adrianem Mannarinem sice prohrál první set, ale pak už ztratil pouhé tři gamy a je v osmifinále. Na Western & Southern Open hrál jednatřicetiletý tenista z Bělehradu finále už pětkrát, nikdy však poslední zápas nezvládl.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Trofejí - Masters má bývalý lídr žebříčku Djokovič zatím 30, o tři méně než současný tenisový vládce Rafael Nadal. Mannarino pro něj byl ve středu dlouho těžkou překážkou. Navíc v závěru druhého setu za stavu 5-2 si Djokovič nechal na kurt přivolat lékaře a pak přiznal, že má žaludeční obtíže.

"Set a půl jsem se cítil hrozně. Neměl jsem dobrou noc, ale musel jsem to překonat. A pak s pomocí doktora a boha jsem tuto výzvu skutečně překonal," řekl Djokovič pro web ATP.

Zbývajících osm Masters - Canadian Open (v Montrealu či Torontu), Indian Wells, Řím, Madrid, Miami, Monte Carlo, Paříž a Šanghaj - už minimálně jednou dobyl. O to větší je jeho hlad po titulu z Cincinnati. "Spíš je to pro mě větší motivace než tlak," řekl. "Je jasné, že chci tenhle turnaj vyhrát, snad se mi to povede," dodal.

Srbského tenistu, který se na jaře vrátil po delší pauze a operaci lokte, propustil trenérský tým včetně Radka Štěpánka a vyhrál počtvrté Wimbledon, v osmifinále čeká dnes večer obhájce titulu Bulhar Grigor Dimitrov.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
Fandina
Nole Grigor 1:1 na sety. Gríšánek vyhrál první set a ve druhém vedl 3:1, ale Nole to nakonec otočil. Tak jsem zvědavá na třetí.
Reagovat
Davor1
Motivace nemotivace, Djokovič po tom Wimbledone vyzerá presne rovnako, ako do začiatku trávnatej sezóny, presne ako v zápasoch, kedy ho porážali Edmund, Kližan, Daniel a podobní borci. V Kanade to bol Tsitsipas, dnes to bude komediant Dimitrov, ktorý je celú sezónu úplne mimo, ale dnes si s Djokom robí čo chce. Return Djokoviča opäť neexistuje a razancia úderov ako po týždňovom fláme.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže rozdíl mezi mladým Tsitsipasem a Dimitrovem je ten, ze Tsitsipas prohrál první set a potom neztratil ani jednom servis aby zapas otočil. Byl to první zapas Djokovice v sezóně kde nezískal break. Dimitrov to proste opět nedá v hlavě.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsi vyhral prvy set :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo druhý ok chyba, ale princip je stejný. Prostě jediný zápas, kdy Nole neměl break.
Reagovat
George_Renel
Novela DC schválena :-/.
Reagovat
SwissMaestro
RIP Davis Cup
Reagovat
Frick
Ještě, že jsme si to v letech 2013 a ZEJMÉNA o rok předtím stihli užít.
Reagovat
MartinPa
Hoši, pokud Novak vyhrává pomocí boha, tak už ho nikdy nikdo neporazí...
Reagovat
Patik
Ak sa Federer rozbehne bude ho ťažké zastaviť ..na takomto povrchu proti Rogerovi bude musieť predviesť niečo viac ako na Wimbledone..samozrejme ak sa títo dvaja páni vôbec stretnú.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Federer muže být už dneska prakticky nehratelny. Jenom servisem si své gemy bez větších problému uhraje. Takže pokud Mayer nepredvede výkon z Šanghaje a Roger se blbě nevyspi, tak nemá absolutní nárok. Federer si na tom betonu tenis přímo užívá.
Reagovat
Patik
Tiež si myslím..Cinci vyhral tuším 7 krát..rýchla agresívna hra a dobrý servis povrch k tomu dokonale sedí pokiaľ nepríde deň blbec mal by to zmáknuť.
Reagovat
Marduch
Odicky na Fedu, neco pro Kamilka;-)
https://sport.idnes.cz/roger-federer-cincinnati-navrat-po-wimbledonu-f4q-/tenis.aspx?c=A180815_195521_tenis_ten
Reagovat
smazaný uživatel
Já už to tak nezeru. Za ty roky jsem si užil nervu dost. Mě už muže Roger jenom překvapit. Nic od nej necekam. Přeji výhry, ale nemám nervy z proher. Rafa je letos v laufu určitě více.
Reagovat
spaniel
Novak a Andy jsou za zapasy na 2 vitezne i na GS...snad neni mozne s nima. Kvuli milenialum.
Reagovat
SwissMaestro
To jako vážně? Andymu se nedivím, ten už sotva zvládne i to, ale je to hnus.....snad to nikdy neprojde. To bych s pasivním tenisem sekl.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně dva sety na GS by spustily lavinu nahodnych vítězů typu Zverev, Thiem atd kteří dva sety umí jakž takz hrát
Reagovat
SwissMaestro
Souhlas. Už by ani absolutně nešlo porovnávat hráče podle úspěchu před BO5 a po.
Reagovat
Kozoroh
Novak by bez setu navíc nevyhrál USO 2011, AO 2012, WCh 2014 a 2015. Málokdy prohrál z 2:1 na sety a jen jednou z 2:0. Upřímně, nesouhlasím s ním. Dle mě by se formát BO5 měl rozšířit o finále TM.
Reagovat
No-le
Kde jste to četl? Tomu se mi nechce věřit. Vždyť pak by i všechny GS statistiky a historie vzaly za své...
Reagovat
spaniel
Bylo v interview ted v Cinci. Pozdeji muzu najit video.
Reagovat
r.Fever
Presnejšie kvôli generácii Y.

Djokovič a Murray patria do generácie millenialov.

Ale je to blbosť, čo navrhujú, samozrejme.
Reagovat
Road_to_Centre_Court
To se snad zbláznili! Tenis je tak populární dodnes, protože si ty základní pravidla stále udržuje. Jak vypadá, když někdo šaškuje s pravidly, můžeme vidět ve Formuli. Podle mě je to ale téměř neuskutečnitelné zejména proto, že by se ztratila historická návaznost statistik. Bylo by to nesouměřitelné, přitom tenis je dost postavený na srovnávání historických statistik, že si člověk často říká, že jsou to statistiky pro statistiky. :) V každém případě žádný z nejlegendárnějších zápasů nebyl na tři sady, všechny čtyři a více.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dvaja zrelí 30-nici tendenčne lobujú za svoje záujmy..

GS snad ziadne vyrazne zmeny necakajú...

Uz to, ze bude nasadená iba 16-ka, miesto 32ky je velká vec...
Reagovat
Kozoroh
Návrat ke kořenům. Promotéři chtějí víc dramat a upsetů v 1. týdnu.
Reagovat
smazaný uživatel
Už teraz je los často nespravodlivý...

Murray, Wawrinka, Nishikori, Kyrgios a iní ako nenasadení, to je proste lotéria..
Reagovat
No-le
Pokud bude jeho herní projev zase takový neslaný nemastný,tak se nyvypořádá ani s Dimitrovem. Včera v tom jistě hráli roli žaludeční problémy,ale i v těch předchozích zápasech to byla bída...
Reagovat
smazaný uživatel
Akorát rozdíl je v tom, že Nole umí vyhrát i zápas, ve kterém hraje tužku.

Dimitrov bude rozjetý a namotivovaný, ale nedá to v hlavě.
Reagovat
smazaný uživatel
Nolemu ten Golden Masters přeji, ale v pavouku je jeden chlapík, který bude asi proti. A když porovnám prozatimní výkony v turnaji a formu letošního roku, tak se bojím posledního výsledku z r.2015, kdy Nole v zápase vytíral kurt.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist