Djokovič se vrací na kurty v Acapulku. Čeká ho náročný los

28. 2. 2017, 11:38
Aktuality 18
Novak Djokovič vypadl na Australian Open nečekaně už ve druhém kole, a proto se na kurty vrací o týden dříve, než plánoval. V mexickém Acapulku se pokusí naplnit roli nejvýše nasazeného a získat při své premiéře další titul. Letos však do mexické metropole přicestovali i další elitní tenisté a dvanáctinásobný grandslamový šampion to tak nebude mít od prvního kola vůbec jednoduché.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič měl původně po Australian Open startovat až na Masters v Indian Wells a v Miami. Kvůli brzkému vyřazení na úvodním grandslamovém podniku sezony se ale rozhodl na kurty vrátit o týden dříve v mexickém Acapulku, kde bude plnit roli nejvýše nasazeného.

Porážku mu v Melbourne ve druhém kole připravila senzace letošního ročníku prvního turnaje velké čtyřky - Denis Istomin. První zápas od nečekané prohry odehraje světová dvojka dnes.

"Když to shrnu, tak se v tuhle chvíli cítím psychicky mnohem lépe. Tenis miluju. Proto ho hraju a proto jsem tady. Doufám, že mi vydrží zdraví," sdělil Djokovič novinářům v Acapulku.

"Porážku v prvním týdnu Australian Open jsem dlouho nezažil, ale tím si musí projít každý tenista. Je to naprosto normální a očekávané. Někdy prostě nehrajete svůj nejlepší tenis a soupeř naopak podá fantastický výkon. Je to sport a musíte se s tím smířit. Navíc z proher se vždy více poučíte," dodal.

Přestože je Djokovič turnajovou jedničkou, má při své premiéře v Acapulku krutý los. V dnešním prvním kole ho čeká nebezpečný Martin Kližan, ve druhém kole nejspíše narazí na Juana Martína Del Potra, ve čtvrtfinále může čekat Nick Kyrgios a v semifinále Dominic Thiem, nebo David Goffin.

Obsazení v Acapulku je letos opravdu silné. Ze druhé poloviny jsou největšimi favority na finále druhý nasazený Rafael Nadal, trojka Marin Čilič a turnajová sedmička Jack Sock.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

18
Přidat komentář
Kozoroh
Snad No1e vstoupí do turnaje pohodlným vítězstvím. Kližan není lehký soupeř na rozehrání, ale Djoker by ho měl zvládnout. Jinak zítra ode mě komentář nečekejte, až ve čtvrtek.
Reagovat
gigin
Jasné. Středa je zástrčkový den. Budeš s Rističkou. Anebo s Markem. Či s Imazem. Anebo se všema.
Reagovat
Marduch
Něco mi řiká, že by duel s Gyrosem mohl nabídnout povedenou diváckou až exhibicí..
Reagovat
smazaný uživatel
Tú stredu ti teda odpustíme, ale snáď sa to už nebude opakovat!!!..
Reagovat
Kozoroh
Snad na tenhle střet v Acapulcu dojde. No1e je jediný z BIG 4, s kterým Gyros ještě neměl tu čest hrát na ATP. Jejich duel by mě obzvlášť zajímal!
Reagovat
Krisboy
Jinak Novak na tý fotce vypadá jak Ido Portal :)
Reagovat
gigin
Tak Ernests "trénuje" v Beverly Hills, ale prej jen tak vypinkává, když přitlačí, je tu bolest. Dokonce včera rozbil raketu vzteky. Vidím to na konečnou, začínám vyklízet pozice...

Jo a prej stav Petry Kvítové je vážnější, než se čekalo, Černošek o tom prej ani nechce mluvit.
Reagovat
gigin
Jo a sojči, Basa je v Dubaji, byl juknout na trénink Péra, a vysvětloval jeho přítelkyni, co znamená v češtině Berdych plays with Paire :)))
Reagovat
janek_da
ukázal to přítelkyni názorně?
Reagovat
gigin
Nevím jak je zdatný v angličtině. Třeba ji to vysvětlil "francouzsky".
Reagovat
a.magerova
Určitě, je to přece potomek Ámosův čili "Je lépe jedna ukázka než tisíc slov!"
Reagovat
janek_da
No jen aby, jsou Češi, kteří by snažili to jenom suchopárně vysvětlit. Pro některé je to prostě snazší než se trošku namáhat a zaujmout.
Reagovat
smazaný uživatel
hmmmm, az na to Pero (pardon) :-) celkem sileny.. :-((( Dneska jsem koukala na jineho Ernyho, myslim, ze mu fandis (usuzuju logicky, ptze ja ne) houpacka se Stefanem, ale nebylo to v zaveru uplne spatny. A jak ho nemusim, tak je kluk jeste stale cajk, hodil sberacovi rucnik, ktery jim upadl a Escobedo se automaticky (soucasne se sberacem) s takovym tim "jezis, promin" pro nej bleskove sehnul, rucnik sebral a podal normalne. Hezky moment, jeste vi, ze jim ta decka pomahaji, ale neslouzi.. :-) A za odmenu si mohl dokonce zahrat s 1111, kdyby...
Reagovat
gigin
Jj, viděl jsem ráno číselka jenom. Jasně fandím, je to přece Ernesto!! :))) A navíc tu nefandíš, má to svůj příběh a logiku ;) Vidíš, jak je slušně vychovaný. Koneckonců Gulbis taky, akorát ty to nevidíš :)) 1111 zabere až v IW.
Reagovat
gigin
Reagovat
turista
Víte ono taky takové bezdůvodné v podstatě vražedné napadení zanechá následky na psychice oběti. Znám to z vlastní zkušenosti.
Reagovat
gigin
Ale tak zase nemůžeš furt fňukat. Taky znám z vlastní zkušenosti.
Reagovat
George_Renel
Když jsem si to poslechl, zase bych to tak tragicky nepodal.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist