Djokovič v Madridu formu nenašel, ve druhém kole prohrál s Edmundem

9. 5. 2018, 16:19
Aktuality 44
ATP MADRID - Trápení Novaka Djokoviče po zranění loktu pokračuje. Dnes ve druhém kole antukového turnaje Masters 1000 v Madridu podlehl Britovi Kyleu Edmundovi a neobhájí loňské semifinále.
Novak Djokovič

Novak Djokovič se na lednovém Australian Open vrátil na kurty po půlroční pauze, během které léčil zranění loktu. Bolestí se však nezbavil a po Melbourne, kde vypadl v osmifinále s Hyeon Chungem, se rozhodl pro menší operativní zákrok.

Od té doby odehrál pět turnajů a na třech z nich nezvládl úvodní zápas. Tento týden na antukovém Masters 1000 v Madridu sice těžký start zvládl, když zdolal světovou dvacítku Keie Nišikoriho, ve druhém kole ale už ztroskotal. 

Nad síly třicetiletého Srba byl Kyle Edmund. Djokovič ve třech vzájemných duelech neztratil ani set, ale dnes potvrdil, že od své ideální formy je ještě hodně daleko. Po první prohrané sadě sice měl našlápnuto k obratu, v rozhodujícím dějství ale za stavu 3-2 a 40-0 neproměnil žádný ze tří brejkbolů a nakonec prohrál 3-6 6-2 3-6.

Šampion z let 2011 a 2016 Djokovič v Madridu neobhájí loňské semifinále a po rozchodu s trenéry Andrém Agassim a Radkem Štěpánkem se dál neúspěšně pokouší restartovat pod vedením staronového kouče Mariána Vajdy.

Třiadvacetiletý Edmund, který si v lednu zahrál semifinále na Australian Open a minulý měsíc se v Marrákeši dostal poprvé do finále turnaje ATP, tak po skalpu Djokoviče postoupil poprvé do třetího kola podniku Masters 1000. V něm vyzve Belgičana Davida Goffina.

To Rafael Nadal vítězí dál. Na úvod domácího turnaje přehrál hladce 6-3 6-1 Francouze Gaëla Monfilse a svou antukovou neporazitelnost vylepšil na 20 zápasů 48 setů. V osmifinále se pětinásobný šampion střetne s krajanem s Argentincem Diegem Schwartzmanem.

• ATP MASTERS 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 7.190.930 eur
středeční výsledky (09. 05. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Nadal (1-Šp.) - Monfils (Fr.) 6-3 6-1
A. Zverev (2-Něm.) - Donskoj (Rus.) 6-2 7-5
Thiem (5-Rak.) - Delbonis (Arg.) 4-6 6-3 7-5
Anderson (6-JAR) - Kukuškin (Kaz.) 5-7 7-6(3) 6-2
Isner (7-USA) - Harrison (USA) 7-6(1) 7-6(7)
Goffin (8-Belg.) - Haase (Niz.) 7-5 6-3
Edmund (Brit.) - Djokovič (10-Srb.) 6-3 2-6 6-3
Kohlschreiber (Něm.) - Bautista (11-Šp.) 6-3 4-6 7-5
Schwartzman (13-Arg.) - F. López (Šp.) 7-5 2-6 6-2
Mayer (Arg.) - Verdasco (Šp.) 6-2 6-1
Cuevas (Urug.) - Ramos (Šp.) 6-1 6-7(2) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

44
Přidat komentář
Torn
Nemá smysl se hned hroutit. Chce to prostě čas.
Reagovat
woody
Po době době jsem viděl zápas celý a ne sestřih. První set byla ostuda a odevzdanej set kvůli svítícímu sluníčku do očí pri servisu, kdy se s tim proste nevyrovnal... Od druhyho setu az do tretiho za stavu 3:3 hral vyborne, dokonce si troufnu tvrdit,ze kdyby vyuzil sanci 0:40 pri Edmundove podani tak to dopadlo obracnene...Ale pak prislo par trefenych car skvely BH po lajne a konec zapasu...
Momentalne mu nejvice chybi sebevedomi,to je jasne,prilis mnoho porazek... A servis jedte taky neni uplne top...Ze hry uz mam docela dobrej pocit,tak snad se masina brzy rozjede :-)
Reagovat
Nola
teba nezaklial Pepe ale turista :D nevidela som ani lopticku, ale kym neprestane turista pisat tie nezmysly po vyhranom zapase, tak Novak ten dalsi zase neda...... neviem, ako vyzeral ten dnesny zapas, ale asi ho polozili nepremenene BP, hlava asi v hlbokom lese, mozno ani hra tak nie
Reagovat
Krisboy
:D
Reagovat
Fandina
nikdy nepatřil mezi moje topky, ale asi by už bylo dobré, kdyby se mu začlo dařit. Přece není možné, že takový super vyhrávač se tak najednou změní. Takže držím palce Nole. Pojď už!!!
Reagovat
Krisboy
Vidím to úplně stejně. Nikdy jsem ho moc nemusel, ale tuhle mizérii mu nepřeju. Takovej hráč by takhle končil neměl...kujva vzchop se chlape!!!
Reagovat
annah
Taky jsem Djokoviče nikdy moc nemusela, byl mi mírně nesympatický - hlavně díky těm jeho operetním výstupům po vyhraném zápase, ale tenhle propad, který právě zažívá, mu nepřeju. Z legendární Velké čtyřky zbyla Velká dvojka, na antuce pak už jen Velká jednička a tenis to ochudilo o Velká dramata.
Reagovat
Franky
antuka je uplne bez konkurencie...
Reagovat
dunphy
Vamos Kyle! Na zápas s Dejvem se moc těším!
Reagovat
Patik
Ak tipuješ tak daj proti Edmundovi..vždy keď niekto porazí veľkého hráča(čo Novak je..aj keď neni vo forme) v ďalšom kole s prehladom vypadne aj na kvalifikantovi.
Reagovat
dunphy
Ne, já rozhodně nesázím a nikdy sázet nebudu. A už vůbec ne na zápas, který hrají moji dva oblíbení hráči. Tenis si užívám tak jak je a jsem s tím nadmíru spokojený. :D
Reagovat
Andrew89
Na antuce ji chlapec tezko najde:))))
Reagovat
Kozoroh
Djoker si zahrává s nasazením na RG. Bez bodů z Říma má 1315 bodů a to nestačí na TOP 32.
Novak by se měl víc účastnit malých turnajů. Na těch velkých sebevědomí nenabere.
Reagovat
Frantz
Oléé ole ole oléé, No18é..No18éé...Nebreč
Reagovat
GaelM
A podobně bohužel i Tomáš, ačkoliv se zdá být zdravotně fit. Hraje jen ty největší turnaje a slušné body sbírá dost vzácně. Pokud rychle nezačne něco hrát, tak Wimbledon bude pravděpodobně jeho poslední turnaj coby nasazeného hráče.
Reagovat
GaelM
* poslední grandslamový turnaj
Reagovat
Stan_Borowitz
na Roland Garros určitě spoustu bodů přidá. Když to tam celé vyhraje, poskočí někam k sedmému místu.

A když pak urve i Wimbledon, půjde nejspíš na třetí místo.
Reagovat
Marduch
pfff hned jsem klidnější. Nemáš tam ještě něco? :DD
Reagovat
Stan_Borowitz
No, ještě se pak z turnajů, na které se soustředí, hraje US Open, ale nechci na Tomáše vytvářet nějaký tlak.
Reagovat
Torn
Já se obávám, že Tomáš je na tom se sebevědomím tak blbě, že by i finále chalengeru bylo nad jeho mentální síly.
Reagovat
blax
Možná by se Novak místo těch velkohubých prohlášeních, že je připraven na Rafu, měl soustředit na to, aby porazil na antuce vůbec někoho. Například absolutního neantukáře Edmunda.
Reagovat
Patik
Kde to vyhlasoval že je pripravený na Rafu ?
Reagovat
blax
http://www.tennisworldusa.org/tennis/news/Novak_Djokovic/54116/novak-djokovic-i-wouldn-t-be-here-if-i-wasn-t-prepared-to-face-nadal-/
Reagovat
Patik
Tak áno keď sa prihlasuješ na turnaj musíš byť pripravený na každého súpera..a zase je iné hrať proti hráčovi s ktorým máš odohraté 3 zápasy a iné s hráčom s ktorým máš 50 zápasov..navyše s ním zametal posledné dva roky ..už ho má prečítaného..tam je to trošku o inom.
Reagovat
Davor1
Ty sa teda v tom tenise vyznáš, klobúk dolu.
Reagovat
blax
Tak nejdále byl ve třetím kole French Open. Dále 2. kolo Monte Carla, Říma, Barcelony. To jsou podle tebe dobré antukové výsledky?
Reagovat
Davor1
Nedávno mal 23 rokov a ešte 3 roky dozadu hral prevažne challengere. Kedy mal tie výsledky na Masters turnajoch urobiť? Mimochodom, jeho kariérna bilancia na antuke je 129/46, suverénne vyhral niekoľko antukových challengerov, tento rok už bol vo finále v Marakeši a vlani zobral set Nadalovi v Monte Carle. Myslím, že absolútny neantukár vyzerá trošku ináč.
Reagovat
Herbert_Hoover
Nehledě na to, že tyhlety stats jsou vedlejší, pokud má člověk nasledovaného Edmunda, tak musí dle stylu hry usoudit, že antuka rozhodně jeho nepřítel není.
Reagovat
Mayo
Kyle pekne, mohol by si zahrať s kráľom hliny.
Reagovat
Pe3k
Jeho fandové už pomýšleli na titul (lol), ale Nole je vrátil na zem...letos má bilanci 6:6 a všem už je jasné, že jeho problémy jsou psychologického rázu...z toho všeho lse usoudit, že ti co zde psali jak bere titul nejsu schopní realisticky posoudit situaci a zajímají je jen další rekordy atd. (Glory hunting?) o fandění tu až tak nejde.
Reagovat
Herbert_Hoover
Touha ukočírovat Rafovu jízdu některé z nich zaslepila..
Reagovat
Pe3k
No v současné situaci nemá Nole na Rafu žáden nárok, možná by uhrál set, kdyby začali se skórem 0:5 pro Djokera :D
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to bych uhrál i já. I když na antuce asi ne, na trávě ale ano.
Reagovat
Frantz
Leda tak na PS, ty šuldo
Reagovat
Stan_Borowitz
Hraju zhruba stejně jako Dustin Brown.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jako Dustin před zhulením nebo po zhulení? :))
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
Kozoroh
Maya počítáš k Djokolandu? Páč on a ještě turista jako jediní píší o Djokerovi optimistické posty. Sám jsem na Mayovy komenty reagoval tím, že jsou trapné.
Takže přestaň šířit hoaxy.
Reagovat
Pe3k
Maya nepočítám nikam :D
Hoaxy nesirim a žádné nicky jsem neuváděl...
Reagovat
Franky
Mayo je uplne mimo TP...sice ked tak rozmyslam taky FH tiex ale ten sa aspon tvari ze mu to ide :)
Reagovat
Krisboy
Mayo je v pohodě. Ten to má na háku.
Reagovat
Krisboy
Myslím teda.
Reagovat
Marduch
Co ma na háku?
Reagovat
Krisboy
Místní hádky a žabomyší války.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist