Djokovič v Monte Carlu skončil ve třetím kole na raketě Thiema. Rakušana čeká Nadal

19. 4. 2018, 16:48
Aktuality 49
ATP MONTE CARLO - Srb Novak Djokovič skončil na prvním turnaji po obnovení spolupráce s trenérem Mariánem Vajdou ve 3. kole. Na antukovém Masters v Monte Carlu dvojnásobný šampion nestačil na Dominica Thiema, jemuž podlehl 7-6 2-6 3-6. Rakušan ve čtvrtfinále vyzve desetinásobného šampiona Rafaela Nadala.
Novak Djokovič

Novak Djokovič v Monte Carlu nastoupil poprvé od rozchodu s trenéry Andrém Agassim a Radkem Štěpánkem a zároveň návratu k Mariánu Vajdovi, pod jehož 'křídly' zaznamenal většinu svých největších úspěchů. 

V prvním kole třicetiletý Srb deklasoval krajana Lajoviče a pochvaloval si, že konečně po dvou letech hraje bez bolestí. Loni totiž půl roku nehrál kvůli zranění pravého loktu, s nímž byl letos na menší operaci.

Další dva zápasy ale už tak suverénní nebyl. Včera zdolal Chorvata Bornu Čoriče až po využití 10. mečbolu a dnes nestačil na Dominica Thiema. O šest let mladšímu Rakušanovi podlehl 7-6 2-6 3-6 a po loňském Roland Garros s ním prohrál druhý vzájemný duel po sobě.

"Hrál jsem bez bolesti, to je důležité. Jsem moc rád, jak to teď s tím loktem mám," uvedl Djokovič, který od loňského Wimbledonu odehrál jen devět utkání. "Chybí mi zápasová praxe. Proto je pro mě důležité hrát co nejvíc. Teď mě čekají Madrid a Řím a rád bych formu načasoval tak, aby kulminovala na Roland Garros," dodal.

Thiem dnešním vítězstvím Thiem překazil atraktivní čtvrtfinále mezi Djokovičem a jeho dlouholetým rivalem Rafaelem Nadalem. Toho tak vyzve sám čtyřiadvacetiletý Rakušan, který už dva ze sedmi vzájemných soubojů (všech na antuce) vyhrál.

Nadal si dnes poradil 6-3 6-2 s ruským mladíkem Karenem Chačanovem, s nímž neztratil set ani ve třetím vzájemném střetnutí. V Monte Carlu tak desetinásobný šampion nechybí už čtrnáctý rok po sobě ve čtvrtfinále.

Nadal na své oblíbené antuce vyhrál už třicet setů za sebou. Naposledy ztratil sadu na oranžovém povrchu loni v Římě právě s Thiemem, jenž ho tehdy ve čtvrtfinále vyřadil.

"Hraje dobře na všech površích, ale na antuce především. Má tvrdé údery. Nesmím mu dovolit trefovat míč v dobrých pozicích, protože má hodně síly," řekl Nadal k nadcházejícímu zápasu s Thiemem.

• ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO •
Monaco, antuka, 5.238.735 dolarů
čtvrteční výsledky (19. 04. 2018)
• Dvouhra - osmifinále •
Nadal (1-Šp.) - Chačanov (Rus.) 6-3 6-2
Čilič (2-Chorv.) - Raonic (Kan.) bez boje
A. Zverev (3-Něm.) - Struff (Něm.) 6-4 4-6 6-4
Dimitrov (4-Bulh.) - Kohlschreiber (Něm.) 4-6 6-3 6-4
Thiem (5-Rak.) - Djokovič (9-Srb.) 6-7(2) 6-2 6-3
Goffin (6-Belg.) - Bautista (11-Šp.) 6-4 7-5
Nišikori (Jap.) - Seppi (It.) 6-0 2-6 6-3
Gasquet (Fr.) - M. Zverev (Něm.) 6-2 7-5

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

49
Přidat komentář
rosm
Otresne chovani opet ala Djokovic predchozich let kdy nevyhraval, nepodani ruky rozhodcimu a neomalene prebirani micku od sberacu, des bes.
Reagovat
smazaný uživatel
radsej nech je nastvany ako odovzdany,aj ked samozrejme na jeho frustraciu nikto nie je zvedavy,taka Serena aj ked prehra tak PR ma zvladnute na urovni
Reagovat
smazaný uživatel
teda vacsinou:)
Reagovat
janek_da
Prosimtě. Serena po každém vítězném míči soupeřky i za jasného vedení málem brečela. Asi jí to přišlo rasistické nebo co.
Reagovat
smazaný uživatel
ja so myslel po zapase,to je pri podavani ruk samy usmev,po vitaznom s rukou okolo superkynich ramien rozdava kondolencie,neverim jej to,ale ma body za sebaovladanie aj ked v satni ktovie...
Reagovat
smazaný uživatel
superkynych
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá sa mi to, alebo je Rafa z FH tento rok extremne agresívny?..Lieta to tam paradnou rychlostou, dokonca kolmejšie. Neviem, ci je natolko sviezi, oddychnutý, ale brutálne do toho búši a lieta to tam neskutočne. Ak to porovnam s tymi Djokovicovimi pluvancami, ohromný rozdiel..

Rafa vyvhrava turnaje, ak hra standard, niekedy vsak pridá aj vyssi standard a s Karenom to bol mód "roztrhám ťa na kusy tak, ze budes lutovat, ze si kedy zobral raketu do ruky".
Reagovat
smazaný uživatel
no už tolko nestriekaj z neho :)
Reagovat
dorons
Tohto roku si toho viac nasypal na antukovu sezonu,takze ma teen forehand este tvrdsi nez po ine roky. I beha ako 18rocny mlladik. Len mi je zahadou,az skonci antukova sezona,tak je opat zraneny a takto to trva az znovu do zaciatku antukovej sezony,ked je zase zdravy ako rybka.
Reagovat
tito
Prostě je v takovém laufu schopen utáhnout víceméně jen antukovou sezonu. A to, že preferuje svůj nejoblíbenější povrch je snad logické, ne? Murray, Federer dělají přeci to samé. Teď je hladový, ale myslím, že k tomu dospěje i Novak.
Reagovat
turista
Zdravý jako rybička není, ale je dobře provozuschopný.
Reagovat
turista
Rafa Nadal vyhrává na antuce hlavně díky topspinům z obou stran, které vysoko odskakují. Z vlastní zkušenosti vím jak je strašně těžké vracet míče, když na vás soupeř hraje topspiny. A na antuce je to superúčinné. Borg a Vilas hráli koneckonců podobně jako Nadal a taky toho hodně vyhráli.
Reagovat
Patik
Musí byť agresívny..lebo jeho telo už nevydrží to čo kedysi.
Reagovat
Patik
Niet divu že Nadal vyhráva takmer každý antukový turnaj..čajoví súperi ktorých dostáva si z jeho mena naložia skôr než vstúpia na kurty..škoda Djokoviča..hrou na tom nieje sto percentne ale s Vajdom vedia nastaviť dobrú stratégiu..o čom svedčí aj to že s Nadalom zametal posledné dva roky..Nadalovu hru som mal rád kedysi..už mi ale nechutia tie forehandy tri metre nad sieťku vytáčané stále do backhandu súpera a následne priklincované inside outom prípadne forehandom po čiare ..ktoré tvoria 90 percent jeho hry..antuková časť sezóny bude patriť opäť jemu..na tráve bude opäť padať v prvých kolách a ku koncu sezóny by to mohli zamiešať už aj Murray Wawrinka ..Djokovič možno už v plnom nasadení..samozrejme Federer na čele rebríčku. :)
Reagovat
Ma3ek
čajoví súperi už od roku 2005 na antuke :) smutné že? :)musíš trpiet vždy na jar :) prijemnú zábavu prajem :)
Reagovat
turista
Tak soupeři Nadala na antuce nikdy čajoví nebyli. Minulý rok a letos se bohužel sešla ta marodka v první dvacítce tak to má jednodušší než v letech 2005-2014. Federer má dojem, že už si na antuce odehrál dost a nechce hrát, Zverev má psychický blok na Nadala a bohužel Djokovič jde nahoru příliš pomalu což je škoda. Je to jediný hráč na okruhu, který v letech 2011-2016 dokázal dostávat Rafu Nadala i na antuce do neřešitelných situací a 7x ho na antuce porazil. Thiemovi se to podařilo 2x a tenisově taky na Rafu má, ale jakýsi psychický blok mu většinou brání to dotáhnout do konce a Nišikori bohužel je po zranění, tenisově na Rafu Nadala má, ale psychicky to taky nedává.
Reagovat
Patik
tak ja to nejako tragicky neprežívam..keď si to zaslúži..tak mu v tom pogratulujem..ale konkrétne som narážal na posledné roky..je jasné že s ním mali problém aj veľkí hráči ako Federer alebo Novak ale to sú dlhé roky dozadu..a v posledných sezónach sa to zmenilo..Novak a Federer ho už majú pekne prečítaného..veď posledné roky Nadal nevedel Novaka poraziť ani na antuke..Nadal ťahal dlhú šnúru porážok s Novakom..a Federer s ním zametal celú sezónu 2017.
Reagovat
mahycek
Říkám to, už od poloviny roku 2016, že ATP 500 a 1000,
budou na Digi od 2017. Jo, je to průser Nova sport to
tenkrát pustila. Ale Vojtěch Bidrman, skvělej komentátor za to
nemůže. Takže to lovíme po streamech. Přece si nebudu instalovat 3 poskytovatele TV, když z 95 % mají stejné programy. To je bordel v české republice !!!!!! Jsem u SKYLINK a nebudu si kazit svělé dokumenty o přírodě a zvířatech, které jsou u nich nejlepší, myslím v kvalitě obrazu.
A to je většinou, pozor až na některé programy O2, nebo DIGI stejné, ale proč to měnit??? Jo mrzí to, všechny tisícovky jsem sledoval na NOVA SPORT, ale holt není.
Reagovat
plasmovka
Taky to tak mám, Skylink... Můžete nějaký ten stream? Na nova sport +Eurosport super obraz, člověk se namlsá a teď sháním tenis s kvalitou obrazu 4 cenové.. Hruzaaa
Reagovat
taffer
No a já si zase řekl, že si chci vychutnat tenis v určité kvalitě a oželím některé HD programy - tak jsem zhruba před rokem přešel od Skylinku k Digi, i když jsem měl Skylink ještě půl roku předplacen. Na streamy na antuce se opravdu nedá dívat - míček není skoro vidět.
Reagovat
plasmovka
Právě, nejspíš udělám to samé, prostě mi tenis chybí, na šipky nečumím, takže nova sport je mi na nic.. DC na streamu byla hrůza, to nemluvím o neustálém sekání atd. Takže jdu do digi i když fakt nerada.
Reagovat
turista
Souhlasím. Na kabelovce je tenisu bohužel daleko míň než dřív. Zato je tam nesmyslně mnoho brutálního kickboxu a hodně kulečníku a šipek.
Reagovat
smazaný uživatel
milujem brutalny kicbox,snooker aj sipky,si sa teda trafil:-D
Reagovat
plasmovka
Můžete mi prosím poradit nějaký stream, který funguje? Streamcomando tragédie, asi jsem měla fakt přejít k digi, sakra..Děkuji
Reagovat
blax
Už mě to taky štve, neví někdo, jestli ještě bude někdy tenis (mužské negrandslamy) na Nova Sportu, Eurosportu nebo O2TV?
Reagovat
plasmovka
Neee, do 20 digi.. Minimálně
Reagovat
rosm
stahni si redbox nebo live tv do mobilu, jsou vsechny sportovni kanaly zadax.
Reagovat
plasmovka
Zkusím, na TV mi to nejde, napíše nedostatek paměti a nazdar...zkusím NB
Reagovat
rosm
presne se to jmenuje live net tv a redbox, oboji je podobne
Reagovat
Kozoroh
I přes prohru je pro Djoka pozitivem, že předvedl lepší výkon než v IW a Miami.
Je ale řada oblastí, kde se Novak musí zlepšit, aby v budoucnu dosáhl 13. GS titulu. Neuspokojivá útočná hra, moc chyb z obou křídel, podání by taky šlo vyladit.
Snad pojede do Estorilu a posílí si sebevědomí ziskem titulu.
Reagovat
turista
To by bylo fajn.
Reagovat
woody
Je rad ze ma loket v poradku po dlouhe dobe a mel by jet do Estorilu kdyz ho ceka Madrid,Rim a RG?Premyslej trosku...
Reagovat
Nola
neviem, zrejme si to tato novinarka nevymyslela......

https://twitter.com/carole_bouchard/status/987006094609469440
Reagovat
dorons
Tak ten si o 13 GS titule moze nechat zdat...
Reagovat
Kozoroh
Nadal byl před dvěma lety ve stejné situaci (v bleděmodrém).
Reagovat
peggy
Nu Rafo,zitra letim do Monaca,ale mam strach,ze Te v sobotu neuvidi.Skoncis jako Noe nebo ne?
Reagovat
Krisboy
Jako Noe? To snad ne :(
Reagovat
steve79
Bylo by překvapení roku, kdyby nezískal na French Open titul.
Reagovat
turista
Nemůže vyhrávat donekonečna.
Reagovat
steve79
Nadal je fakt na antuce fenomenální. Jsem šokován co stále dokáže. Hraje stejně dobře jako v letech 2005-2012.
Reagovat
Kozoroh
Zatím nečelil soupeřovi, který by ho potrápil. Zítra by se to mělo změnit.
Reagovat
steve79
Myslím si, že Thiem uhraje o 2-3 gamy více. Je to cca 10 co Nadal zničil v Davis cupu Zvereva.
Reagovat
Kozoroh
Zverev má proti Býkovi mentální blok, zatímco Dom dosáhl dvou výher. Na antuce. Zbylí letošní Nadalovi soupeři na antuce nemají nic, čím by ho mohli ohrozit.
Reagovat
turista
Zverev to je o té psychice. Tenisově je téměř dokonalý.
Reagovat
Nola
Rafa nerobi chyby, dnes hral famozne dokonca aj z BH, mne sa jeho BH pacil dnes viac ako FH, skvele returnoval servis - Karen mal v 2polke 1.setu 0 perc. , co je az taka kuriozita, ako keby servirovala Errani
Reagovat
Nola
0 perc. uspesnost po 1.servise - nejak mi to vypadlo
Reagovat
turista
Z BH hraje téměř výhradně krosy. Ale ty jsou opravdu výborné.
Reagovat
Patik
Niet divu že Nadal vyhráva takmer každý antukový turnaj..čajoví súperi ktorých dostáva si z jeho mena naložia skôr než vstúpia na kurty..škoda Djokoviča..hrou na tom nieje sto percentne ale s Vajdom vedia nastaviť dobrú stratégiu..o čom svedčí aj to že s Nadalom zametal posledné dva roky..Nadalovu hru som mal rád kedysi..už mi ale nechutia tie forehandy tri metre nad sieťku vytáčané stále do backhandu súpera a následne priklincované inside outom prípadne forehandom po čiare ..ktoré tvoria 90 percent jeho hry..antuková časť sezóny bude patriť opäť jemu..na tráve bude opäť padať v prvých kolách a ku koncu sezóny by to mohli zamiešať už aj Murray Wawrinka ..Djokovič možno už v plnom nasadení..samozrejme Federer na čele rebríčku. :)
Reagovat
turista
No ale proč by Nadal opouštěl to co na všechny soupeře platí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist