Djokovič v Římě nezaváhal, do osmifinále prošli i Federer a Murray

11. 5. 2016, 17:28
Aktuality 76
Novak Djokovič zvládl svůj první zápas na turnaji v Římě, kde obhajuje loňský titul. Francouz Robert dnes sice vítěze posledních dvou ročníků potrápil, ale navzdory 33 vítězným úderům s favoritem prohrál dvakrát 5-7. Ve dvou setech porazili své první soupeře i Roger Federer a Andy Murray.
Novak Djokovič

Novak Djokovič odstartoval v Římě svou cestu za třetím titulem v řadě proti Stephanu Robertovi, který byl jasnému favoritovi celý zápas vyrovnaným soupeřem. Nejlepší tenista světa se prvního brejku dočkal až těsně před zkrácenou hrou a v dalším setu dokonce musel dohánět ztrátu na soupeře.

Robert se dostal do vedení za stavu 1-1, ale zápas do rozhodujícího setu neposlal. Djokovič srovnal na 4-4, znovu těsně před tie-breakem si vypracoval první mečbol a zápas za necelou hodinu a půl ukončil.

O minutu déle než Djokovič dnes v Římě bojoval o postup do osmifinále Roger Federer. Jeho soupeřem byl o patnáct let mladší Alexander Zverev, který si chtěl vylepšit svou bilanci 0-7 proti soupeřům z Top 10. To se mu nepovedlo: Federer získal za pouhých 28 minut úvodní set díky brejku za stavu 3-2, ve druhé sadě pak ještě dvakrát prolomil servis německé naděje a zvítězil 6-3 a 7-5.

"Jsem opatrný, ale extrémně šťastný. Čekal jsem, že dneska prohraju ve dvou setech," přiznal Federer, který před týdnem v Madridu nehrál kvůli bolestem zad. "S tímhle jsem šel do toho zápasu. Že jsem vyhrál ve dvou setech, to je pro mě velké překvapení. Po pravdě jsem se až po rozehrání rozhodl, že budu hrát," dodal sedmnáctinásobný grandslamový šampion, kterého v dalším kole čeká další nadějný mladík Dominic Thiem.

"Nevím, jak se zítra budu cítit. Doufám, že budu hrát. Jdu doslova od tréninku k tréninku. Jsou to teď dětské krůčky," uvedl Federer.

Bez vážných problémů zvládl svůj první zápas také druhý nasazený Andy Murray. Poražený finalista z Madridu porazil i ve čtvrtém vzájemném zápase Michajla Kukuškina z Kazachstánu, tentokrát 6-3 6-3.

Výsledky - Řím - muži (antuka, dotace 4.300.755 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Robert (Fr.) 7:5, 7:5
A. Murray (2-Brit.) - Kukuškin (Kaz.) 6:3, 6:3
Federer (3-Švýc.) - A. Zverev (Něm.) 6:3, 7:5
Nadal (5-Šp.) - Kohlschreiber (Něm.) 6:3, 6:3
Ferrer (9-Šp.) - García-López (Šp.) 6:4, 6:3
Kyrgios (Austr.) - Raonic (10-Kan.) 7:6 (7:5), 6:3
Gasquet (11-Fr.) - Seppi (It.) 6:3, 6:4
Thiem (13-Rak.) - Sousa (Portug.) 6:3, 6:2
Chardy (Fr.) - Bautista (15-Šp.) 7:6 (8:6), 6:4
Bellucci (Braz.) - Mahut (Fr.) 6:4, 6:3
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

76
Přidat komentář
Lina
Roger má letos rok blbec! Římem už by to mohlo konečně skončit. Na RG mu moc šance nedávám, ale na trávě už by mohl zase řádit.

Ráda bych Dominika s Novakem.
Reagovat
vrabejka
Super Domi. Dobře že postoupil Roger by další zápas stejně vzdal. Aspoň se doleci.
Reagovat
smazaný uživatel
ta intuice na Timeu ti nějak funguje
Reagovat
smazaný uživatel
alespoň ti tenisté si můžou na kurtě hlasitě prdnout.
Chudáci hokejisti ne!!
Reagovat
smazaný uživatel
těm hned pískají "zakázané uvolnění"
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
a.magerova
Gratulace vítězi.
Reagovat
Krisboy
Roger s Můrou už si zase prohodili místa na žebříku.
Reagovat
vrabejka
Snad to Domča nepustí :)
Reagovat
Krisboy
Nastáva game pravdy :)
Reagovat
Krisboy
Borec, nerozklepal se z toho.
Reagovat
woody
Nechápu to proč Roger dnes nastoupil. Jediný důvod mohou být fanoušci,to mu jde ke cti. Jinak hodně riskuje...
Reagovat
horska.kraslice
Taky myslím, že důvodem jsou fanoušci. To k Rogerovi sedne.
Reagovat
spaniel
Protože se cítil, že mlže hrát a potřebuje se dostat do tempa. On jistě ví, kdy je lepší nehrát. A i tak dostal 1.set do TB.
Reagovat
woody
Jistě,protoze vyborne serviruje,to mu pomaha!
Reagovat
Tornes
Tenhle zápas výborně servíruje? Podání má na úrovni Nadala, druhé podání v průměru cca 150 km/h.
Reagovat
Denis92
Pretoze pred zapasom sa nato citil, rovnako ako vcera, kedy to odohral bez problemov. Dnes vsak od 6.gemu je vidiet, ze sa to zhorsilo a nemoze poriadne hrat.
Reagovat
24tomas
Roger, for me it's good.
Roger, it touched the line a little. It's good.
Reagovat
vrabejka
Do mi pojď ještě jeden!
Reagovat
Roger_Federer
Ty zraneni a nemoci letos dost brzdi.., zadna zapasova praxe a rytmus.
Reagovat
Lina
Nevím, jestli má smysl, aby Roger pokračoval, může si jedině zhoršit problém se zády? Zápas postrádá stejně kvalitu. Škoda, mohl to být pěkný mač. Dominika je mě tak líto.
Reagovat
Lunej..
Máš pravdu, když Dominik vyhraje, tak se stejně bude říkat, že jen proto, že byl Roger limitovaný a tím se výkon Domči sníží.
Reagovat
Lina
Dominik hraje dobře o tom není pochyb, podle pohybu Rogera jde vidět, že nemůže hrát na plno, delší výměny bez šance. Co se bude říkatpo zápase, pokud Dominik vyhraje je jedno. Radost z výhry by určitě byla, ale radost z vyhraného zápasu se zdravým Rogerem, je asi něco lepšího. Nebudu předbíhat, ještě není konec.
Reagovat
smazaný uživatel
Líto? Vždyť hraje totální sračku a vítězství v setu utrpěl jenom. Je hrozný, má proti sobě značně limitovaného soupeře, který má viditelný problém a díky němu se snaží výměny urychlovat a co dělá Thiem? Nedokáže udržet míč ve výměně, dělá stupidní chyby, hlavně na returnu je to úplně tragické. Jako jasně, proti zraněnému se hraje těžko, ale tak nějaký "killer instinct" tam být musí. Rozběhat, využít toho, že větší problém má Roger na FH, hlavně, když mu Thiem zahraje kratší úhel. To by si musel ale Thiem vyndat hlavu z prdele a začít u toho přemýšlet trochu.
Reagovat
24tomas
On ti něco udělal? Ty bys proti Federerovi hrál určitě s pevnýma kolínkama :)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by mi měl něco dělat? Jenom nechápu, proč bychom ho měli litovat, má jedinečnou šanci a jenom díky svojí blbosti si ji málem prohrál. Měl štěstí, že v TB trochu zabral.
Reagovat
24tomas
To jo, takhle podaný to beru bez výhrad :)
Reagovat
Lina
Možná by Roger vyhrál, kdyby byl v pohodě? Zahrát si s Rogerem plnohodnotný zápas, je určitě něco jiného, než když to soupeř odchodí. Roger byl na kurtu v podstatě jen do počtu, ale obdivuji ho za tu snahu, protože bolavé záda jsou .. . Je mně líto obou. Každopádně výhra se počítá.
Reagovat
Lina
Dominik nedokáže udržet míč ve výměně?
Reagovat
smazaný uživatel
No první set dělal stupidní chyby, špatná volba úderů tam byla taky. A to nemluvím o tom returnu, ten byl fakt hrozivý. Druhý set radši už nekoukám, znechutilo mi to, tohle není plnohodnotný zápas.
Reagovat
Lina
Není pochyb o tom, že to není plnohodnotný zápas.
Reagovat
Tornes
Říct o hráči, který má v zápase 29 winnerů oproti pouhým 13 UE že neudrží míč ve výměně chce pořádnou odvahu. Federer hrál špatně a šlo na něm vidět, že ho zranění limituje, ale Thiem rozhodně nehrál špatně. I ve chvíli, kdy na Federerovi to zranění nebylo až tak vidět (za stavu 3:3 v prvním) měl Dom 9 winnerů a jen 5 UE, to jsou skvělá čísla.
Reagovat
smazaný uživatel
První set byl Dom otřesný, čísla nečísla, v tom máš i esa například. A vyhozené jednoduché returny ti do UE tayk nezapočítají.
Reagovat
Vojtiik
at to radeji skrecuje a netrapi se, to nema za mák smyslu :)) a domin se trochu pošetří
Reagovat
Roger_Federer
Uz jsi ho videl nekdy skrecovat?
Reagovat
a.magerova
Šak není blbý a ví co si může a nemůže dovolit.... ;-)
Reagovat
Vojtiik
jasně, nikdy, o mnohém to vypovídá... ale kdybych si měl vybrat mezi tím, aby si nepokazil tuhle unikátní statistiku a tím, že si ta záda zhorší a může ho to limitovat i dále v sezóně, tak mám asi jasno... kor s tímhle losem v Římě :-)
Reagovat
Denis92
Mam taky pocit, ze Roger zacina lutovat ze dnes nastupil resp. chrbat ho zacina vyrazne limitovat.
Reagovat
Roger_Federer
No nevypada moc dobre..
Reagovat
Krisboy
Roger už se veze. 0-1 v prvním, to už Dominic nepustí.
Reagovat
mahycek
Také si myslím. že Roger neuspěje, ať se doléčí. Thiem - Roger 6-3 6-2. Promiňte mi ten pesimismus, ale nevidím to dobře, musí být 100 % zdráv, pak se dá věřit. A Nadal také prohraje s Kyrgioses.
Reagovat
seshitec
Nadal musí postoupit ať muze dostat na prdel od djokera
Reagovat
kada.tom
Federer =< Thiem
Nishikori >= Gasquet
Mónaco >= Wawrinka
Ferrer =< Pouille
Chardy < Murray
Nadal >= Kyrgios
Berdych >= Goffin
Djokovic > Belluci
Reagovat
spaniel
Jsem zvědavý v kolik se začne. Vypadá to, že do 12-13 bude pršet.
Reagovat
Tuttovka
Tak co pane meteorolog bude se hrát od dvanácti nebo ne :D? Je to důležité pro pojídání mého oběda :D.
Reagovat
Tuttovka
Myslím si, že Thiem ani Zverev se už velkého jména neleknou. Nejsou to žádná ořezávátka. Thiem porazil Nadala a hrál velmi vyrovnaný zápas s Djokovicem. Podobně je na tom Zverev, který již také sehrál několik velmi vyrovnaných zápasů s hráči Top 10. Federer jim spíš bude vadit díky své variabilní hře, která včera dělala problémy Zverevovi. Bylo jasně vidět, že si s hrou na síti není vůbec jistý a mnohdy Federerovi nalil. Jinak od základní čáry to byl velmi vyrovnaný souboj.
Reagovat
Vojtiik
od zakladni cary hraje s fedexem vyrovnane kde kdo, ale mladi kluci s nim prohravaji, protoze takto variabilne na ne nikdo nikdy nehral a oni si s tim moc neumi poradit.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A hlavně Zverev má ještě obrovské mezery v pohybu díky své postavě, taky proto mu to va variabilita vadila. Hlavně při přechodu směrem dopředu. Roger toho hodně chytře využíval.
Reagovat
vrabejka
Dnes máme spoustu zajímavých zápasů :)

Thiem 2-0 Federera - Radši ať Roger doleci zranění a je fit na,RG. Titul v Rime by stejně neudělal.

Kei 2-0 Richie - Kei má teď slušnou formu s Risou by to měl potvrdit.

Monaco 2-1 Wawrinka - Stan je na tom bídně. Juanovi se daří rozhodně může Stana překvapit.

Ferrer 2-1 Pouille. David by tohle měl zvládnout.

Andy 2-0 Chardy. Jeremy překvapil antukare Bautistu, ale Andy by si s ním měl poradit.

RAFA 2-1 Nick. Tohle je Rafova noční můra. Jediné utkání Nick vyhrál, navíc je v životní formě. Rafova forma od Barcelony je nic moc, ale věřím že Nickovi prohru oplatí.

Tom 1-2 Goffin. Tomova forma na antuce je prostě slabá. David překvapí.

Nole 2-1 Belluci. Nole neoplývá nějakou super formou a Belluci je na antuce hodně nebezpecny. Doufám v 3setovy zápas.
Reagovat
safi1313
RAFOVA FORMA OD BARCELONY NIC MOC :D :D...prohrál 1 z posledních 15 zápasů, navíc měl 3 turnaje v řadě bez přestávky ty odborníku :D
Reagovat
vrabejka
Ano vyhrával ale jeho kvalita hry teď trochu stagnuje. Nick ho dnes pořádně potrápí.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa nehral dobre s Kohlim. Opat kratučké údery, agresivita a výbušnosť, ktorú strácal už v Madride je v háji.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal vs Giros, už se těším! Oba sice nemusím, ale souboj dvou stylů!
Reagovat
mahycek
To jsou šílené dvojice, Roger se s tak dobrým mladým antukářem dlouho nesetkal. Myslím, že Roger neuspěje. Tím neříkám, že Thiem je lepší, ale rozehranější. Pojď Rogere !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Roger ho dá! I když pak budu fandit Dominikovi, až Fedex jednoho hnusného dne skončí. Ale to bude trvat ještě dlouho a doufám, že to Dom do té doby nezabalí!
Reagovat
panzer.dragon
Nadal ma gyrose, fedex thiema to sou docela solidni dvojice :)
Reagovat
Lunej..
Na Nicka se těším, snad proti Rafovi něco předvede. :-)
Reagovat
insanezy_
Ja bych se na nej tesil jen pokud by mu nekdo rozbil ksicht.
Reagovat
Lunej..
dej si bacha, abys ho nepředběhl.
Reagovat
smazaný uživatel
A prešiel aj Rafa. Raonič mal dať Gyrosa, lebo ten je nebezpečnejší. Ak nechytí nervy, Rafa má po chlebe. Bude to ťažké, ale veriť treba. Nesmie stratiť servis, to je úloha č.1.
Reagovat
kada.tom
Rafa absolutně bez potíží dneska, Kohlschreiber neměl moc co nabídnout. Zítra to bude s Nickem o něčem jinačím ..
Reagovat
kada.tom
ať si říká kdo chce co chce ... Lahyani je borec :-)
Reagovat
vrabejka
Federer: Vím, že turnaj v Římě nemůžu vyhrát. Chci posbírat nějaké informace před Paříží. Nemůžu slíbit, že zítra nastoupím proti Thiemovi.
Reagovat
Kozoroh
Dnes sice Fedex vyhrál, ale v dalším kole podle mě končí. Thiem se velkého hráče nezalekne tak jak dnes Zverev, krom toho Thiem je tenisově vyzrálejší než Zverev a antuka je jeho nejsilnějším povrchem. Pokud Fedex nezíská první set, prohraje zápas.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebude to lehký zápas, ale pokud nebude limitovaný nějakými problémy, měl by Roger celkem bez problémů vyhrát. Ale že nemůže letos Řím vyhrát je z jeho strany realistické zhodnocení situace. Semifinále bude úspěch.
Reagovat
Tornes
Ač jsem Thiemovým fandou, tak tvrdit že se nezalekne velkého jména není až tak podložené. V posledních zápasech s Djokovičem i Nadalem se mu přesně toto stalo a dovolil bych si tvrdit, že se mu to "povedlo" i v Brisbane.
Reagovat
Kozoroh
No1eho v dalším zápase čeká Bellucci, s nímž má sice H2H 5:0, ale na antuce umí Djokovi pořádně zatopit - před pěti lety v Madridu a loni v Římě Djoker ztratil první set a měl co dělat, aby tyto ke svému prospěchu otočil. Nebude to zítra lehký duel.
Reagovat
woody
Bellucci je menší překážka než záda,co jsem dnes viděl,tak pohyb hlavně první set špatný díky těm zádům...Nevím jestli zítra riskovat,možná lepší skreč a šetření zad před RG! Každopádně je vtipné,že když má Bellucci formu na antuce potká Djokera, dokonce v roce 2011 v semifinale v Římě vedl 1:0 na sety a ve druhem brejk,stejne prohral...
Reagovat
turista
Novak Djokovič stejně jako kdysi Jimmy Connors umí vyhrát zápas i když se mu nedaří. To neumí nikdo jiný ani z první současné světové desítky.
Reagovat
Stan_Borowitz
To neuměl nikdy nikdo, to vynalezl až Djokovič.
Reagovat
a.magerova
A dal si to patentovat?!
Bo jestli ne, tak to můžou začít ostatní tenisté kopírovat.... :-/
Reagovat
Stan_Borowitz
...furt s těma patentama. Dal si snad Prométheus patentovat oheň?

Navíc Djokovič ví, že je o tolik napřed před ostatníma, že i kdyby se snažili sebevíc, tohle okopírovat nedokážou.
Reagovat
a.magerova
Nedal... a koukni teď do Kanady.... :-/

Nic netrvá věčně... a na stáří si mohl přilepšit, každý takový "opovážlivec snaživý" by mu musel za TO platit... :-P
Reagovat
Stan_Borowitz
Hlavně Řekové by neměli problém s financema a mohli by se Němcům vesele vysmívat ze svých paláců a jachet...
Reagovat
a.magerova
No.... co když ten olympijský oheň oni prodávaj.... pogoogluju... :-)))
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist