Djokovič využil až devátý mečbol, Murray v Cincinnati podlehl Pouillemu

14. 8. 2018, 10:16
Aktuality 15
ATP CINCINNATI - Novak Djokovič potřeboval svém prvním zápase v Cincinnati devět mečbolů, než po dvou hodinách udolal domácího Steva Johnsona. Naopak neuspěl Andy Murray, který poprvé prohrál s Francouzem Lucasem Pouillem.
Novak Djokovič

Wimbledonský šampion Novak Djokovič minulý týden v Torontu vypadl v osmifinále s řeckým překvapením turnaje Stefanosem Tsitsipasem a poslední přípravu před US Open si odbývá nyní v Cincinnati. Na dalším podniku Masters 1000, na kterém si už pětkrát zahrál ve finále, ale ještě nikdy ho nevyhrál.

Na úvod si jednatřicetiletý Srb poradil 6-4 7-6 s domácím Stevem Johnsonem. Na výhru se však nadřel, především na ukončení zápasu. Využít totiž dokázal až devátý mečbol. 

Djokovič vedl 6-4 a 3-0, ale pak prohrál čtyři gamy v řadě a pustil Američana do brejku. Následně se mu povedl rebrejk a za stavu 5-4 měl při podání soupeře pět mečbolů. Žádný z nich neproměnil, stejně jako nevyužil další dvě šance za stavu 6-5, ale v tie-breaku už na celkově devátý pokus duel ukončil povedeným returnem a následným winnerem.



"Spotřebovat tolik mečbolů... nestává se to často a sebero to dost sil, ale hlavní je, že jsem zápas ukončil a nemusel o postup bojovat ještě ve třetím setu," komentoval Djokovič. "Steve je silný soupeř a pro mě je to dobrý start."

Ve druhém kole se desátý hráč světa Djokovič utká s Francouzem Adrianem Mannarinem, se kterým ve třech soubojích neprohrál ještě ani set. Nyní se střetnou poprvé mimo trávu.

Andy Murray před dvěma týdny vyhrál tři třísetové zápasy ve Washingtonu, ale pak kvůli únavě nenastoupil ke čtvrtfinálovému utkání a omluvil se i z Toronta. Do Cincinnati sice dorazil, ale po prvním vystoupení dvojnásobný šampion ze soutěže vypadl. 

Jednatřicetiletý Brit, který pokračuje v náročném comebacku po téměř roční pauze zaviněné operací kyčle, absolvoval čtvrtou třísetovou bitvu v řadě, ale na rozdíl od předchozích utkáních byl neúspěšný. S Lucasem Pouillem prohrál 1-6 6-1 4-6 a Francouz si tak na pátý pokus připsal první Britův skalp.

"Hrál jsem hodně agresivně a to byl klíč k úspěchu. Jsem rád, že po nepovedeném druhém setu jsme znovu našel herní pohodu a pokračoval ve své hře," řekl Pouille.



Pomalu, ale jistě začíná nabírat formu Stan Wawrinka. V Cincinnati třiatřicetiletý Švýcar, který se celou sezonu trápí po loňské operaci kolena, začal cennou výhrou 6-2 4-6 6-3 nad světovou třináctkou Argentincem Diegem Schwartzmanem.

V dalším zápase Wawrinka vyzve Keie Nišikoriho (h2h 4-4). Japonský tenista si na úvod turnaje v ohiu poradil 7-5 6-3 s ruským mladíkem Andrejem Rubljovem.


Souboj mladíků vyhrál Denis Shapovalov. Devatenáctiletý Kanaďan zdolal 7-6 3-6 7-5 o rok staršího Američana Francise Tiafoea a oplatil mu porážku z letošního Delray Beach. Ve druhém kole se utká s Britem Kylem Edmundem (h2h 3-2).


Z duelu dvou domácích hráčů odešel jako vítěz třicetiletý Sam Querrey. Ten porazil 6-4 6-7 7-6 světovou devítku, loňského semifinalistu a finalistu z roku 2013 Johna Isnera a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 5-2.

Ke konci se pomalu chýlí kariéra bývalé světové trojky Davida Ferrera a zkušený Španěl už tenisu zřejmě nedává maximum. Na Masters v Cincinnati prohrál hladce dvakrát 2-6 s Francouzem Benoitem Pairem, kterému ve čtvrtém vzájemném souboji podlehl poprvé, a podesáté v sezoně skončil hned po svém úvodním vystoupení.

V Cincinnati chybí světová jednička a čerstvý šampion z Toronta Rafael Nadal. Naopak po krátkém odpočinku se vrací sedminásobný šampion Švýcar Roger Federer, kterého v prvním zápase prověří Němec Peter Gojowczyk.

• ATP MASTERS 1000 CINCINNATI •
USA / Ohio, tv. povrch, 6.335.970 dolarů
pondělní výsledky (13. 08. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Querrey (USA) - Isner (9-USA) 6-4 6-7(5) 7-6(5)
Djokovič (10-Srb.) - Johnson (USA) 6-4 7-6(4)
Wawrinka (Švýc.) - Schwartzman (12-Arg.) 6-2 4-6 6-3
Carreňo (13-Šp.) - Gasquet (Fr.) 6-3 2-6 6-3
Pouille (16-Fr.) - A. Murray (Brit.) 6-1 1-6 6-4
Nišikori (Jap.) - Rubljov (Rus.) 7-5 6-3
Gojowczyk (Něm.) - J. Sousa (Portug.) 2-6 6-4 7-5
Shapovalov (Kan.) - Tiafoe (USA) 7-6(6) 3-6 7-5
Klahn (USA) - Marterer (Něm.) 7-6(1) 6-4
Mayer (Arg.) - Mmoh (USA) 6-4 1-6 6-4
Chardy (Fr.) - Verdasco (Šp.) 6-1 6-2
Paire (Fr.) - Ferrer (Šp.) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak Cici jede domu. Nevyužil 3 SB a je hotovo. Nevadí. Udělal brutální progres a dnes nehrál úplně na 100%. Navíc David byl velmi dobrý. Chce to to trosku odpočinout a být ready na US Open. Tři turnaje po sobě se někde proste projevit musely.
Reagovat
Patik
Vajda pricestoval do Cincinati tak som zvedavý na Novakov tenis..v Toronte nebol a Novak to tam trošku odflákol..potreboval trošku usmerniť.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak je jako špatný zaměstnanec. Potřebuje neustálý dohled.
Reagovat
Kozoroh
Po herní stránce to teď není žádná sláva, ale se sebevědomím je na tom No1e líp než v 1. polovině sezóny. Řekl si, že 2. set za žádnou cenu nepustí a dostál tomu. Nerozhodila ho šňůra čtyř prohraných gemu ani fůra promarněných mečbolů.
Reagovat
steve79
Čekal jsem, že Djokovič bude po Wimbledonu podávat lepší výkony, ale opak je pravdou. Nadal je teď o třídu lepší než zbytek na okruhu.
Reagovat
Krisboy
Johnson s tím knírkem vypadá jak Jesse Hughes :)
Anebo sňatkovej podvodník.
Reagovat
Mayo
Kto je to Jesse Hughes?
Reagovat
Holahej
Andy, stejně jak prohrál, tak zrovna tak mohl vyhrát, v druhém setu ho válcoval,ale to mu šlo podání aspoň průměrně, muži obecně mají výborné podání, opírají se o něj, dělají hodně přímých bodů i vytvářejí prvotní převahu, kterou pak zúročují v body a nebo jím zamazávají snadno BB. Andy tam má slabinu, má nízký nadhoz a tím málo času, aby stačil míček dobře trefit, chce to velmi rychlý pohyb a to mu nejde, možná by měl nadhazovat výš, jako např. Nole, zaměřit se na to, protože dal tolik DF/8/ a i na BB a jsou hry, kdy nedá vůbec ani jedno první podání a místo aby dostal podáním soupeře pod tlak, je to naopak a jak jsou hráči zdatnější, je čím dál těžší protihráči prorazit servis. V rozhodujícím setu šel první na podání a měl 40/15.... a pak dál spoustu ubojovaných výhod, gam trval cca 14min., ale to podání mu tak zoufale nešlo a i ukončil hned první game v setu DF a ten break si Pouille už udržel, uklidnilo ho to, pak už celý set podával Pouille tak skvěle, všechny šance mu odpálil hned podáním, které mu tam opravdu padalo a Andy nedostal už šanci na návrat?...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to pravda. V tom má Murray problém. Od amatérského tenisu po ATP je servis nejduležitějším faktorem hry. Pokud se na něj můžeš 100% spolehnout, tak pouze čekáš na to, až to soupeř jednou nedá.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy je mimo, chudák. Snad se zvedne, ale radši bych možná ukončil sezónu, tohle je trápení. Přes US Open nemá nic nahráno, vyletí tak v druhém kole.

Nole tápe, pořád se po Wimbledonu hledá. Jeho hra je kostrbatá a bez náboje. Jsem zvědavý, jak si poradí dále, nemá uplně easy los.

Stenly se probírá z agonie, může být nebezpečný, ten rychlý beton mu bude sedět, může se dostat daleko.

Dnešek ukáže více. Nick může klidně vyletět s Kudlou jinak dnes věřím Chungovi, Medveděvovi a jsem zvědavý na Štefana s Denisem. Denis včera hrál těžký zápas, díval jsem se. Jako dát 16 nebo kolik DF za zápas je brutal. Když potvrzoval break ve třetí sadě dal 3x DF za sebou, to nedám ani já. Kdyby to byla DF třeba 1cm, ale ten druhý servis letěl za base line. Musí se trošku uklidnit, nebo přestat brát ty prášky, hraje jako sjetý.
Reagovat
SwissMaestro
Andy se do toho právě potřebuje dostat. Jediné co bych vynechal je US Open. Tam by opravdu neměl moc co dělat a zápasy na tři sety mu zatím podle mě spíše mohou jen uškodit.
Reagovat
smazaný uživatel
No já nevím, moc tomu nevěřím. Jediný, kdo dokázal dlouhodobě figurovat na čele žebříčku a vyhrávat tituly je Federer s Nadalem. Ostatní mohou být sebelepší, ale ty výpadky mají. Nole, Andy, Wawrinka. Tímto se jenom potvrzuje fakt, že Fedal jsou neskutečně výjimeční sportovci a legendy tenisu. Thats all folks.
Reagovat
SwissMaestro
Murray byl konzistentní docela dost. Co se týče absolutního postu sv. 1 asi ne, ale i tak měl každý rok parádní výsledky a celkem vyrovnané turnaje. Už jen to kolik finál. účastí absolvoval.
Reagovat
smazaný uživatel
O tom žádná, ale neudrží to celou kariéru jako Rafa s Rogerem. To je ten rozdíl. Už vidím Murrayho běhat ve 36ti na kurtu :) I tak. Byl jednička, má GS. Muže být v klidu.
Reagovat
Kozoroh
Píšeš o celé jejich kariéře nebo o posledních dvou letech?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist