Djokovič začne sezonu opět v Dauhá. Konkurovat mu budou Nadal či Berdych

27. 11. 2015, 10:25
Aktuality 47
Novak Djokovič odehraje první turnaj sezony 2016 po roce znovu v Dauhá. Nejlepší tenista světa letos v Kataru debutoval a byl to jeho jediný z šestnácti letošních startů, který neproměnil ve finále.
Novak Djokovič

Novak Djokovič bude v úvodu sezony 2016 poprvé po pěti letech chybět na exhibici v Abú Dhabí, kde ještě nikdy neprohrál. Na okruhu ATP ale začne stejně, jako odstartoval rok 2015. Životní sezonu, během které získal 11 titulů včetně tří grandslamových.

Osmadvacetiletý Srb se v týdnu od 4. ledna představí v katarském Dauhá. Letos v Kataru debutoval a poprvé po šesti letech tam absolvoval ostrou generálku na Australian Open. Sice už ve čtvrtfinále prohrál s Karlovičem, ale od té doby odehrál patnáct turnajů a na žádném z nich nechyběl ve finále.

24. ročníku Qatar ExxonMobil Open, který spadá do kategorie ATP 250, se zúčastní také šampion z roku 2014 Rafael Nadal. Španělský tenista se do Kataru přesune ze Spojených arabských emirátů, kde ho se zúčastní exhibice v Abú Dhabí. Titul bude obhajovat další Španěl David Ferrer.

Z českých tenistů je přihlášen šestý hráč světa Tomáš Berdych. Ten se v Dauhá představí třetí rok po sobě a obhajovat bude finálovou účast. Z hráčů Top 10 by měl startovat ještě vítěz z roku 2013 Francouz Richard Gasquet.

"Jsme neuvěřitelně poctěni, že na Qatar ExxonMobil Open znovu dorazí tenisté toho největšího kalibru. V Dauhá začne sezona a tito tenisté půjdou na kurty plní sil," řekl ředitel turnaje Karim Alami. "Novak se do Dauhá vrací jako světová jednička druhý rok po sobě, Rafael Nadal se bude snažit získat druhý titul a David Ferrer bude vítězství obhajovat. Máme se opravdu na co těšit," dodal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

47
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bylo by na čase aby překvapil takový profik
Reagovat
smazaný uživatel
Moc jich neztratí ani v Austrálii on ji umí tady jde oto že ve čtvrtfinále bude top ten a kámen úrazu je na světě:-)a třeba ne no....
Reagovat
adalv87
jj pravdu 2015 semi.2014 semi,2013 OQ
Reagovat
adalv87
necháme se překvapit :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda to mí vypadlo z hlavy.tak to budou další.
Reagovat
adalv87
jo koukal jsem semi a pak hned v Rotterdamu finále a to je myslím 500
Reagovat
adalv87
do května má minimum semifinále.krom Dubaje tam čtvrtfinále
Reagovat
adalv87
do French open obhajuje 3210 bodů
Reagovat
smazaný uživatel
Hned na startu sezóny Tomáš ztratí první body to nevypadá vůbec dobře...
Reagovat
adalv87
je to jen 250.takže těch bodů moc neztratí ale spíš poztrácí hned na AO tam má myslím semi
Reagovat
mahycek
Serte na ty kecy,(I když odborné), ale dost stejně nedoberete pravdy. Jsem na koncertech, ahoj, kamarádi. Mahycek.
Reagovat
FulnekUltras
jj, samý odborný pindy... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Exhibice v Dánsku: Wozniacki - S. Williams 6-3 6-4. [trolling]Takhle se to dělá, egoisto. Domácí hráč v exhibici se má nechat vyhrát.[/trolling]
Reagovat
smazaný uživatel
Roger svojich súperov necháva ako gentlemen zas uspieť na GS...Tam sa ukazuje charakter, nie na exhibícii..
Reagovat
smazaný uživatel
a teď vážně
Reagovat
Mayo
skôr Ivo Karlovič (:
Reagovat
turista
Novak Djokovič tam bude usilovat o 60.titul ATP. Těžko mu to tam někdo překazí.
Reagovat
spaniel
Treba tam bude zase zástupce současné brutální konkurence Dr. Ivo (ktery by se asi divil, ze jeho vyhry nad Nolem se nepočítají, podle zdejších NDodborniku).
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by se nepočítaly? Tam jde o to, že Tornes tu prohru s Karlovičem použil jako argument, aby mohl říct, že Djoković 2015 byl proti Federerovi 2006 tak slabý hráč, že ho dokázal porazit i 30. hráč žebříčku. Kdybych chtěl posuzovat "kvalitu sezóny" tímhle způsobem, tak se vsadím, že najdu desítky lepších sezón, než měl letos Novak. Možná v některé sezóně by i 3-4 hráči současně byli "lepší" (když už to vezmu ad absurdum - protože mi to nepřijde o nic absurdnější než fakt, že se v posuzování dvou podobných sezón používá jako závažný argument žebříčkové postavení nejníže postaveného přemožitele a na druhé straně např. počet výher nad hráči top 10 nebo počet titulů z Masters se bere jen jako nějaká vedlejší statistika).
Reagovat
spaniel
Rekl, ze mu prohra s Karlovicem (stejne jako ty ostatni) pokazila dokonalou sezonu. Coz je pravda, protoze co ma chyby, neni dokonale. Ale abyste se nezblaznili, dokonalost neexistuje, ale Nole se k ni hodne priblizil.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tam vůbec nejde o dokonalost. Dokonalou sezónu neměl nikdy nikdo (nebo možná někdy v pravěku dávno před Open érou, to netuším), to by musela být bez prohry. Můžu napsat, že prohra s Karlovićem je ostuda, ale to bych snižoval kvality Iva, prostě v tom zápase nebyl Novak schopný prolomit jeho servis a svůj si neudržel, tak zaslouženě prohrál. Mně šlo o to, že si někteří RF fans (nemyslím konkrétně tebe) vybírají pro svou argumentaci relativně méně důležitou věc, ale ignorují to podstatnější.
Reagovat
Tornes
Tak když nejde o dokonalost, tak tam předřečník neměl dokonalost tahat...

A jinak původně jsem reagoval na argument, že Federer 06 byl "lama", jelikož se nechal porazit od 19 letých Murrayho a Nadala - tak jsem vytáhl opačný extrém. A neargumentoval jsem jen Ivem, ale celkovým porovnáním všech proher Federera 06 a Novaka 15.

Btw, tak mi schválně najdi alespoň dvě tři lepší sezony i z tohoto měřítka - z hlavy vím o jedné a to jen o fous.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby šlo jen o to jedno měřítko (nejníže postavený přemožitel - bez ohledu na celkové úspěchy), tak těch sezón bude hodně. Např. i Djoković 2014, kdy neprohrál s hráčem mimo top 20. To jsem psal s nadsázkou, chtěl jsem tím zdůraznit, že se tomu dává přehnaná důležitost. Šlo o malý turnaj.

Mně ani tak nešlo o to nějak vytrvale diskutovat o tom, kdo měl lepší svou top sezónu. Chtěl jsem hlavně poukázat na to, že když určitým kritériím subjektivně přidělíte větší důležitost než jiným, tak snadno dojdete k výsledku, který se vám líbí. Já taky. Teď jde o to, co má větší váhu - důležité výhry nebo jednotlivé prohry?
Reagovat
Tornes
Jo, je pravda že s tím jediným kritériem jsem se trošku ustřelil, Novak sám takové má tři, Roger jednu, Rafa jednu. Na druhou stranu dřív jich moc nebude vzhledem k vyšší rozdílnosti povrchů.

No já už jsem dřív argumentoval takhle - to je jeden z důvodů, proč pro mne sezona 07 je u Rogera tou jednoznačně nejhorší v dobách jeho vlády (04-07). Pro mě jsou prohry velmi podstatným ukazatelem. Ale jinak si všimni, že jsem uznal, že čistě výsledkově je na tom Nole 2015 opravdu nejlépe v historii.
Reagovat
panzer.dragon
Novakova prohra s Karlovičem nijak nevybočuje z Djokerovýho standardu, nepřijde mi na tý prohře nic zajímavýho
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť jo, já vím. Jemu vždycky dělali největší problémy servismani - Karlović, Federer...
Reagovat
darek.vrana
Skoro dokonalou měla Navrátilová, bilance 86:1, to je teprve něco.
Reagovat
Tornes
A jinak pokud jsem nějakou prohru použil jako argument, tak Wáwrovu. Přečti si prosím tě ještě jednou, co jsem psal. Mě už fakt nebaví pořád vyvracet něco, co jsem nikdy nepsal. Karlovičovu výhru jsem srovnal s výhrou Andyho.
Reagovat
turista
Není tomu tak. Ivo Karlovič porazil už hodně slavnějších hráčů hráčů a před rokem se mu podařilo Noleho porazit.
Reagovat
mahycek
Federer mu to překazí, už bylo dost Djokoviče, Dolů !
Reagovat
spaniel
Nech tech odbornych kecu :D
Reagovat
Kozoroh
Lol, Federer v Dauhá 2016 nestartuje...
Reagovat
smazaný uživatel
""konkurovat"":)
Reagovat
smazaný uživatel
O víkendu budu tlačit Belgičany.
1) Pro všechny hráče Belgie by to byl největší úspěch kariéry, kterému se ani nepřiblíží.
2) Belgie takový velký úspěch v této těžké době potřebuje
3) Velká Británie je jenom díky Andymu Murraymu. Moc se mi nelíbí, když TÝMOVOU soutěž rozhodne prakticky jediný hráč.
4) Samozřejmě v tom hrají roli sympatie. Zatímco Goffina mám rád, Murray mi moc sympatický není.

a ještě jeden odkaz na konec: http://www.tennis-arena.cz/john-lloyd-murray-nedava-tenisu-dost-andy-ostuda-10082cz/ Odvážná slova na adresu Andyho
Reagovat
Tornes
ad 3) Tak Belgie je tam taky jen díky Goffinovi, nebo ne?
4) V tom bych souhlasil :D
Reagovat
Tornes
A tak ne, díval jsem se na to a máš pravdu, za Belgii úplně stejně jako Goffin přidával body i Steve Darcis. Oba mají celkem po 4 bodech pro tým, Bemelmans dvě vyhrané čtyřhy, Coppejans jednu a jednu dvouhru za rozhodnutého stavu, Desein jednu čtyřhu.

VB - A. Murray má v každém zápase dvě dvouhry a dvakrát i čtyřhru. Jen jeden bod získali bez jeho účasti (Ward - Isner) a nepochybuji, že kdyby Ward nevyhrál, tak Andy hraje čtyřhru taky...
Reagovat
smazaný uživatel
a ještě mě napadl bod 5) Pokud Murray vyhraje, stane se posledním člen BIG 4 (vím, že už neexistuje, ale pořád charakterizuje čtyři nej hráče posledních let) , který vyhraje DC, a tak i motivace posledního člena BIG 4 hrát DC klesne na minimum, což v praxi znamená, že bude DC zas o kousek míň zajímavý.
Reagovat
smazaný uživatel
V současnosti z hráčů TOP 10 nemá kromě Murrayho DC už jen Tsonga, Gasquet a Niši. Takže, jestli příští rok vyhrajou Francouzi, tak den DC můžou zabalit. :D
Reagovat
adalv87
neřekl bych 4hru hrajou dva hráči
Reagovat
adalv87
*z jedné země
Reagovat
smazaný uživatel
Finále RafaNole by mohl být pěkný start do nové sezony pro Rafu...ovšem s dobrým koncem, že :-))
Reagovat
smazaný uživatel
nestraš! :-) finále Rafa & xy by som prijala radšej. Dovolím si tvrdiť, že Srb by vylepšil H2H, :D
Reagovat
Roger_Federer
2mesice dopredu a Rafa uz je zase videny ve finale..
Ty si fakt nenapravitelna..
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale pokud si na turnaji s touhle konkurencí nebude dávat za cíl finále, tak to může rovnou zabalit. To by byl návrat na začátek roku 2015.
Reagovat
smazaný uživatel
Moje rec ;-)
Reagovat
Kozoroh
Dobrý konec finále mít bude, pokud na něj dojde. Otázkou je, pro který fan-tábor :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasne, ze doufam, ze pro nas..tzn. RFF :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist