Dnes autogramiády, od zítřka už jen trénink. Češkám začal finálový týden

9. 11. 2015, 18:22
Aktuality 96
Nedělní večeří, dnešním hodinovým tréninkem a náročným dnem plným různých povinností začaly české tenistky týden, na jehož konci je čeká obhajoba titulu ve Fed Cupu. Kapitán Pála už má k dispozici všechny hráčky kromě Karolíny Plíškové, která se po finále Elite Trophy v Číně připojí k týmu v úterý.
Tenistky si zkoušejí šaty (© Česká sportovní/Pavel Lebeda)

"Neděle byla bonus," řekl Pála o večeři, na níž Petra Kvitová splnila slib a natočila Lucii Šafářové pivo za to, že jí pomohla před deseti dny postoupit ze skupiny do semifinále Turnaje mistryň. "Bude vítězné?" ptala se Šafářová kamarádky a společně si přiťukly na blížící se víkend. "Ať nám to hraje."

Dnes se na přání kapitána konaly všechny mimotenisové povinnosti. "Bude to maso," řekl Pála. Hráčky čekal krátký trénink, setkání s médii, sponzorské povinnosti, zkoušení šatů na nedělní banket a dvě autogramiády.

Od úterý už bude jedinou náplní tenis a příprava na finále, ve kterém Češky mohou získat čtvrtý titul v soutěži za uplynulých pět let. "Je to krásná éra a doufejme, že bude pokračovat," řekla světová šestka Kvitová. "Finále doma je nejvíc. Už dvakrát jsme to zažily a osobně se na to strašně těším," uvedla hlavní hvězda týmu.

Úspěšná série českých tenistek začala před čtyřmi lety právě proti Ruskám. V Moskvě získaly v roce 2011 první titul a z posledních třinácti zápasů prohrály jen v semifinále v roce 2013. "Od výhry v Moskvě se tým ještě víc utužil. Jádro je v tom, že spolu vycházíme i mimo kurt a vše plyne bez potíží," uvedla Kvitová.

Dobrá nálada v týmu bývá polovinou úspěchu a současná generace tenistek je toho příkladem. "Na fedcupový týden se vždy těším, je to vždy úžasný týden," řekla Šafářová. Pohodu doplňuje realizační tým. "Co chceme, to máme. Lepší to nemůže být. Je to dokonale zařízené," chválila Strýcová.

Šarapovová bude bydlet v jiném hotelu než zbytek týmu
Kvitová a světová devítka Šafářová si po Turnaji mistryň v Singapuru v minulém týdnu odpočinuly. "Udržovala jsem se, ale bez rakety a teď jsem si byla poprvé zahrát," řekla Kvitová.

Výhodou českých tenistek by měl být rychlý povrch natřený na deskách. Požadavek zní, aby byl středně rychlý. "Takové je zadání a musím pochválit, že to vždycky vyšlo. Dařilo se nám na něm, holkám vyhovoval a není potřeba měnit," řekl Pála.

Většina ruských hráček dorazila v neděli večer a kapitánka Anastasia Myskinová dnes trénovala s Jekatěrinou Makarovovou, Anastasií Pavljučenkovovou a Jelenou Vesninovou. Světová čtyřka Maria Šarapovová by měla přiletět až v úterý a bydlet má v jiném hotelu než ruský tým.

V minulých letech Češky porazily v Praze ve finále Srbky s Anou Ivanovičovou a Němky s Angelique Kerberovou, ale duel s Ruskami v sestavě se Šarapovovou je výjimečný. "Ten zápas to opepří," přitakala Kvitová. "Je to finále a vždycky do toho jdeme se stoprocentním nasazením, takže není rozdíl, že to je proti Šarapovové. Bude to prestižní jako zápasy předtím," řekla Šafářová.

Ve vyprodané hale budou mít české tenistky jako obvykle i své nejbližší. "Posílal jsem na poště balík lístků panu Kvitovi," vtipkoval Pála. Přijdou rodiče hráček a kamarádi, ale přítel české jedničky bude chybět. "Má nejspíš zápas, takže to asi nestihne," řekla Kvitová o třineckém hokejistovi Radku Meidlovi.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

96
Přidat komentář
Fandina
OT Limoges ... Týna Plíšče Schiavone na place. Týno pojĎ!!!
Reagovat
George_Renel
Ovšem kvalita streamu je hrůzná.
Reagovat
Fandina
Kvalita hrozná a úhel kamery také nic moc.
Týna první set prohrála a ve druhém je to zatím vyrovnané. Pořád mám dojem, že se dívám na Káju. Jen ta levá ruka mě to vždycky vyvrací. A také se mo zdá, že Týna víc míčky točí a nehraje takové prudké rány, jaké hrála Kája teď.
Reagovat
Jabadu
Mám takovej dotaz. A proč se to vlastně nehraje na Štvanici?
Šak teplo.
:-)
Reagovat
Fandina
http://www.tyden.cz/rubriky/sport/tenis/co-stoji-v-ceste-za-obhajobou-sarapovova-hekani-i-nervozita_361852.html
Reagovat
Fandina
http://www.tyden.cz/rubriky/sport/tenis/kvitova-a-spol-trenovaly-v-praze-tleskaly-jim-stovky-deti_361909.html
Reagovat
VlS
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Rankings_Stats/match_stats_2015.pdf
Reagovat
Fandina
Znám to, ale teď jsem si to uložila, vzhledem k tomu, že se to už měnit nebude.
Reagovat
blixa
Koukám, že Kája je "statisticky" dost dobrá ! ;-) A prdelka moje je taky první !!! :D A koťátko taky, juch !!! ;-)
Reagovat
VlS
Prdelka v DF? Nevím, jestli zrovna po tomhle úspěchu touží :-))
Reagovat
blixa
Určitě. Víš co jí to stálo dřiny ?! ;-) :D
Reagovat
Frick
Hraje tam spousta Češek - nebylo by výhodnější ty desítky uspořádat u nás, i třeba s finanční podporou rodičů? Proč to dávat na letenky a hotely, když se to může hrát doma?!
Reagovat
George_Renel
Tak kruci pořádej a nemel pantem co by měli dělat jiní.
Reagovat
slacker
a proc neporadas ty?
Reagovat
George_Renel
Protože mě nevadí, že pořádají jiní....
Reagovat
Frick
Ale proč by měly ty prachy jít do chřtánu aerolinek? Hm?
Reagovat
slacker
a toho zbytecne spotrebovaneho kysliku, neni to ekologicke
Reagovat
Fandina
Protože aerolinky přepravují lidi, tak se nediv, že si za službu účtují peníze. Kdybys ty vykonával nějakou činnost, taky bys účtoval.
Reagovat
George_Renel
To už snad ani není možné. Ty tu blbost předstíráš, že....
No, neminm ztrácet čas.....
Reagovat
lars
a co pronajem haly ?? :)
Reagovat
VlS
A haly vezmeš kde?
Reagovat
smazaný uživatel
Proč hned haly? Třeba by nějaký cirkus pronajal šapitó :)
Reagovat
VlS
I se slonem a tygrama?:-)
Reagovat
slacker
No ale poradat presto muzes, ne?
Reagovat
marekv
To úkolování jiných je už prostě mazec, ale tady bych ti vysvětlení dal. Jako člen jistého tenisoveho klubu mám k těmto typům turnajů informace doslova z první ruky. Ty náklady samozřejmě nejsou jen těch 10 000 USD. Pak je taky zapotřebí mít areál na pořádání, tedy dostatečný počet kurtů v určité kvalitě. Protože nejsme turistická velmoc, tak těch hotelů s tak velkým tenisovým zázemím zase moc není (vlastně mě nějaký ani nenapadá). Pak jsou tu kluby. Ty ale žijí svým životem a to sportovním i ekonomickým. Takový turnaj znamená osm či devět dní bez kurtů. Tedy odpadadá jak příprava sportovní, tak pronájem kurtů za peníze. A do toho se už několikrát za rok klubům nechce.
Reagovat
Herbert_Hoover
Všude dobře, tak co doma :(
Reagovat
tommr
v českém derby Andrea Hlaváčková jasně přehrála Martinu Boreckou. Mladší sestra Pantůčková dostala klepec od Jakupovicový ...
Reagovat
Aussie
Nebo cukrovinková carevna? Myslím, že v žádném případě to není ta nejvhodnější "image" pro sportovkyni. Jednak to nejde dohromady moc dobře s tím jejím amazonským řevem, kvůli němuž sleduji její zápasy zásadně se zvukem staženým úplně dolů a dále, není to také ta nejlépe volená image v časech, kdy je ve vyspělých zemích silně na postupu cukrovka. Sám ji mám; proto jsem na to asi o to víc vysazený. Až si tohle víc lidí uvědomí, bublina splaskne, což už se nejspíš začíná dít. Šarapová už prý před časem přestala uvažovat o tom, že by si legálně změnila jméno na Sugarpova.
Ať je tomu jakkoliv, má ale už pro tento život vyděláno...
Reagovat
Aussie
Ty otazníky se tam objevily místo jména zmíněné tenistky, které jsem napsal azbukou. Ještě se na tomhle fóru moc nevyznám.
Reagovat
blixa
TP bohužel nepapá jiné znakové sady.
Reagovat
Herbert_Hoover
Cukrovinky sice nemůžeš, tedy v klasické podobě, ale můžeš si koupit od Novaka oslí sýr. :)))
Reagovat
tommr
v Dubaji (ITF 75) se dneska našim dařilo: do druhýho kola postoupily Klára Koukalová, Tereza Martincová i Kateřina Vanková ... :)
Reagovat
Fandina
Super!!!
Reagovat
Fandina
http://www.tyden.cz/rubriky/sport/tenis/bitva-se-sarapovovou-pikantnost-finale-tesi-se-kvitova_361806.html
Reagovat
Fandina
http://sport.aktualne.cz/rocket-girl-z-loun-pliskova-lamala-rekordy-muze-byt-globalni/r~10fd761c86ab11e5bd0a002590604f2e/
Reagovat
Fandina
OT ... na některých stránkách TP nahoře je reklama na cestovku na zájezdy na tenis a je tam uvedeno French Open za 4990,-, ale uvnitř je i busem o tisícovku méně. Takže proč nevyrazit, drahé to není.
Reagovat
mrafe
včera jsi někde zmínila, že by tě zajímalo, kdo bude trénovat Klárku. Bude se o trenéra dělit s Petrou C.

http://www.tennis-arena.cz/rikluv-talent-vybrousi-m-stepanek-9878cz/
Reagovat
Fandina
Díky moc. Doufala jsem, že se to co nejdřív dozvíme. Tak super.
Reagovat
slacker
Stepanek uz zase brousi tenistku?
Reagovat
slacker
Jen to ne, s fandionou ve spolecnem autobuse
Reagovat
Fandina
To se neboj, já na FO byla, takže jen tak brzy tam cestu neplánuji.
Reagovat
smazaný uživatel
S tou cestovkou jsem na RG byla...
Reagovat
Fandina
Aha. Tak já tuhle neznám.
Reagovat
Roger_Federer
Hodny zamedtnanec, delas skrytou reklamu? Ma z toho TP a ty osibne procenta??
Reagovat
lars
8. Serena - fakt husty

http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/251688/zaletnici-vybirali-nejzhavejsi-tenistky-bodovala-nejen-kvitova.html?kapitola=222094

Ti co hlasovali, mozna prihlizeli k vysi bank. konta :)
Reagovat
Fandina
Kerber v pětce mě překvapila také, ale nejsem muž, tak asi proto.
Reagovat
Frick
A to tě nenapadlo, že třeba na tu seznamku choděj i černoši, tak se jim Serena logicky zamlouvá více, jako "ta jejich"?
Reagovat
lars
spis to bude tim, ze je to asi jenom lonska top10
Reagovat
lars
ne, Mugu tam je
Reagovat
VlS
No, tak v tomhle výběru se můžu ztotožnit jen s Anou, Garbine a Genie. Místo Sereny bych tam určitě viděl třeba Sloane, z bělošek by mi v takovém výběru silně chyběla Mandy Minela, Camilka Giorgi, Alexandra Mitu a řada dalších. Pro Simonu, Agu, Caro, Petru ani Maruš bych nehlasoval , jsou to hezký holky , ale ani jedna nemá žádnej zvláštní šarm.
Reagovat
lars
vyber z lonsky top10
Reagovat
lars
ne, Mugu tam je
Reagovat
slacker
to posrali kerber a Radwanska pred petrou
Reagovat
smazaný uživatel
Ale musím říct, že Strýcová má u mě plus... :)
http://sport.aktualne.cz/cesky-letos-sarapovovou-valcuji-prestava-hekat-vsimla-si-kvi/r~cf8fc96686f811e5b605002590604f2e/
Reagovat
gigin
Vidíš to a tys na Barunku tak nevrlý vždycky. Já ti říkám kamaráde, nedej pokaždé hned na první dojem ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak či onak, "Barunka" to pro mě pořád nebude... :D
Reagovat
gigin
Jas jasů draku, v klidu :)

Tak ono to je spíš taková nadsázka. Barunka určo není Barunka :DDD
Reagovat
VlS
Barunka je super!
Reagovat
blixa
+1
Reagovat
slacker
Buranka
Reagovat
Fandina
Pěkné, Bára super.
Reagovat
sosna
Chápu, že holky musí prezentovat Steilmann, ale taky Vám ty šaty příjdou extra hnusný?
Reagovat
Frick
Já myslel, že je to něco nemocničního a holky čeká nějaké vyšetření.
Reagovat
George_Renel
Dle vyjádření Báry Strýcové na ranním Radiožurnálu jsou šaty perfektní, a módní, prostě šik.
Reagovat
sosna
Ou, jdu se se svým vkusem zahrabat někam hodně hluboko. A jdu si pustit Báru na webu Radiožurnálu...
Reagovat
sosna
tak žádné aktuální audio s klíčovými slovy Stýcová ani Fed cup jsem nenašla:-(
Reagovat
Frick
Bude až po 22:00
Reagovat
EllNino
Není někde záznam? :-)
Reagovat
George_Renel
Zaslechl jsem to jen jako krátký vstup v ranních relacích mezi 7. až 9.
Reagovat
smazaný uživatel
Včerejší Ozvěny Fed cupu

http://www.ceskatelevize.cz/porady/11044330241-fed-cup-2015/215471291351201-ozveny-fed-cupu/
Reagovat
Frick
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/251706/fed-cup-pomoc-kvitove-i-tituly-ptejte-se-lucie-safarove.html

Jelikož si dokážu představit, že může nastat situace, že tam bude otázka, která by se hodila na mne, tak předem:

NEBUDU POKLÁDAT ŽÁDNÉ OTÁZKY!
Reagovat
Frick
Možná na soudruha stěhovatele bych to někdy zkusil.
Reagovat
Frick
A nebo jo? Trochu se to ve mne mele. Nějak mile.
Reagovat
freeteepek
1/Kája sice zakončí sezonu v rankingu na 11. místě, novou ale začne na 10.
2/Ten poslední zápas s Venus se jí povedl, i když nevyhrála. Venus hrála famózně, lépe než Šarapovová proti Petře na TM. (A to hned ze dvou důvodů: první podání 187km/hod, 6es/1debl.) A proto bych ji nasadil na dvouhry spolu Petrou. Ať si má Šafi zásluhy jaký má, tak Karolína je v současnosti v lepší formě, což právě předvedla. Venus a Maria jsou si stylově velice podobné hráčky...
Reagovat
lars
mozna na 10. Falvia ten svuj konec muze jeste asi posunout
A Lucka asi nebude hrat jen za zasluhy.
Reagovat
lars
* Flavia
Reagovat
Frick
Vrátí se?
Reagovat
Frick
https://www.facebook.com/CentrumPohyboveMediciny/?fref=ts

Byl dnes celkem provoz. :o)
Reagovat
FulnekUltras
ale naše holky to doufám na mezně ;) rychlém povrchu s Ruskami zvládnou raz dva tři...maximálně čtyři... ;)
Reagovat
EllNino
https://twitter.com/tennis_jarkag/status/661224822316273665

Nějak mi uniklo, že se vdala :O :) ...od roku 2016 tedy dost možná Gajdošová-Wolfe, nebo jen Wolfe ? :)
Reagovat
slacker
UZ zase? Tak mlada a uz podruhe vdana? Stjne se zase za par let rozvede.
Reagovat
EllNino
tak Sam jí udajně ubližoval a bral money, tak se nedivim ani ...a tenhle rozhodně vypadá normálnějc než ten rampál Sam :D
Reagovat
slacker
a ten Wolfe je Australan? nebo opet zmeni krajinu?
Reagovat
lars
v clanku nic
Reagovat
FulnekUltras
bude bydlet zcela v pohodě s ostatními členkami týmu... ;)
Reagovat
lars
team ??
Reagovat
smazaný uživatel
V ruském případě spíš skupina individualit..
Reagovat
FulnekUltras
hérečka plus čtyři... ;)
Reagovat
Haitik
Královna nikdy nebydlí se svými podřízenými.. :DDD To nevíš? :D
Reagovat
lars
Aby to jeji hekani ostatni nerusilo :))
Reagovat
blixa
Královna ! má poddané !!! Ne nějaké podřízené, které má kdejakej přiblblej manažer !!! :D
Reagovat
Haitik
Jo to je to slovo! :DD Sorry, já si na to nemohl vzpomenout, tak jsem napsal podřízené.. :D
Reagovat
slacker
skutecne svobodny clovek se vsem "kralum a kralovnam" muze jen vysmat, vazalove se muzou pretrhnout kdo se hloubeji ukloni
Reagovat
Kytka
No spíš carevna. Je to Ruska, tam měli cary a carevny.
Reagovat
Frick
A komouši udělali z cara cáry.
Reagovat
Kytka
A carevna s poddanými.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist