Do finále Davis Cupu mají po čtyřhrách blíž Francie a Austrálie

16. 9. 2017, 18:27
Aktuality 34
Se dvěma mečboly půjdou do zítřejších dvouher v semifinále Davis Cupu australští a francouzští tenisté. Australané v Bruselu jasně ovládli čtyřhru a po dnešku vedou 2:1 na zápasy. Jediný bod chybí k postupu do finále i Francii, která v deblu rovněž ve třech setech zdolala Srbsko.
Herbert/Mahut (© Corinne Dubreuil)

Francouzům zajistili druhý bod pod zataženou střechou Stadionu Pierra Mauroye dvojnásobní grandslamoví šampioni Nicolas Mahut a Pierre-Hugues Herbert. Dvojici Filip Krajinovič/Nenad Zimonjič zdolali hladce ve třech setech. Domácí favorité zaváhali pouze v koncovce třetí sady, kdy z téměř rozhodnutého stavu 5-2 dovolili Srbům otočit na 5-6. Vítězství si však pohlídali díky výhře 7-3 v tie-breaku.

Třetí bod, který by znamenal postup do 18. daviscupového finále v historii, může Francouzům zařídit hned v první nedělní dvouhře Jo-Wilfried Tsonga, jenž se utká s Dušanem Lajovičem. Do pátého duelu jsou nahlášeni Lucas Pouille a Laslo Djere.

Australany přiblížili k finále Jordan Thompson s Johnem Peersem, kteří porazili jednoznačně 6-3 6-4 a 6-0 Arthura De Greefa s Rubenem Bemelmansem. Vykřesat naději bude moci Belgičanům David Goffin v nedělním souboji jedniček s Nickem Kyrgiosem. Po nich by měl hrát De Greef s Johnem Millmanem.

Australané jsou s 28 triumfy druhým nejúspěšnějším týmem daviscupové historie po USA. "Salátovou mísu" získali naposledy v roce 2003, od té doby finále nehráli.

Semifinále Davis Cupu:
Lille (antuka): Francie - Srbsko 2:1
Herbert/Mahut - Krajinovič/Zimonjič 6:1, 6:2, 7:6 (7:3)
Brusel (antuka): Belgie - Austrálie 1:2
Bemelmans/De Greef - Peers/Thompson 3:6, 4:6, 0:6
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

34
Přidat komentář
smazaný uživatel
mal pravdu :(
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda, ze som to za ten kurz nehral. 2.4 na Goffina, doma na antuke, proti Nickovi, ktorý vyhral tento rok na antuke 4-5 zapasov...
Reagovat
George_Renel
http://sport.idnes.cz/tenis-nick-kyrgios-zpoved-09x-/tenis.aspx?c=A170915_133518_tenis_elv
Reagovat
smazaný uživatel
Francuzi sú jasní, Austrália vedie 2:1 ale pred nedelou su paradoxne favoritmi na postup Belgičania..
Reagovat
Davor1
Kyrgios proti Goffinovi rozhodne outsider nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
Nebude, ale kurzovym favoritom bude zrejme David, right?...

No a o druhej dvojhre sa bavit nemusíme, de facto je to 2:2 a o postupe rozhodne suboj jednotiek..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kurzovým favoritom v pomere 2.4-1.45 je Kyrgios..To ma teda celkom udivuje...Zrejme to zranenie Goffina.
Reagovat
smazaný uživatel
Co ta na tom udivuje? Kyrgi je vzdy kurzovy favorit, pokial nehra s Big4. Je to aj koli h2h, a preto, ze je Nick lepsie hrac plus prvy zapas hraju jednotky takze to bude 3:1, mas v tom bordel :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na antuke je lepsim hracom Goffin, tuto jar mali prakticky neporovnatelnu...Ty mudrlant :)
Reagovat
smazaný uživatel
no mali neporovnatelnu, kedze Nickovi zomrel dedko a skoro nehral a ked hral tak to odchodil :) a nie je lepsim hracom na antuke, behat vie kazdy predsa ;) v piatok bol Nickov vykon urcite lepsi jak Davidov
Reagovat
smazaný uživatel
ale pozrela som si a David ma lepsie vysledky na antuke ako Nick, to je pravda :)
Reagovat
skott
Kanaďané se pořádně zapotili, ale nakonec důležitý bod vydolovali a vedou 2-1. Indové dělali co mohli, odvrátili mečbol ve 3.setu a protáhli zápas o dalších 40 minut, nicméně to nestačilo. Vasek Nestora hodně podržel, ten už by měl možná uvolnit místo mladším, talentů mají v Kanadě už dostatek. Na druhé straně sehrál smolný zápas Raja, který byl sice výborný ve hře a hlavně na síti, ale jeho 5krát ztracený servis byl rozhodující. Zítra by to měl Shapo dorazit.
Reagovat
skott
slušné drama zatím v Edmontonu, Raja hraje od začátku zápasu tak nalepenej k síti, že umpirová sebrala Indům důležitý fiftýn při brejkbolu Kanady ve 2.setu za to, že už to přehnal a hrál úder na straně soupeřů.
Reagovat
skott
Nestor s Pospisilem urvali i druhý set těsně před TB, tentokrát ale byli Indové lepší během setu, hlavně Nestor měl obrovské problémy na servisu. Raja pod tlakem ale znova neunesl situaci.
Reagovat
skott
Asderaki se toho vůbec nebojí, Nestorovi podruhé dala time vilation a sebrala první serv, ten dal dvojchybu a daroval Indům brejk ve třetím setu.
Reagovat
skott
Indové dramatizují zápas. Bopanna odvrátil na svém servisu mečbol, aby v dalším gemu Indové brejkli Nestora, který pod hrozbou dalšího time violation a ztráty fiftýnu viditelně spěchal a dělal chyby.
Reagovat
gigin
Tady můžu hulákat?
Reagovat
Jabadu
"Počkej, počkej! ... Slyšíš ten rozdíl,jo? ...Ahóóój! ... hoj. Slyšíš to, jo?!"
"Prosím tě, pojď pryč. To je nějakej blázen, nebo co."
"Dobrý večer, pane mistr!"
"Já ti půjdu koupit limonádu, jo?"
"Hmm ..."
:-)
Reagovat
gigin
Ty máš rád ty filmové a literární hlášky... Znáš tohle, poznáš to?
Reagovat
Jabadu
???
Reagovat
gigin
Vaicův bratranec Hardy si udělal dva parchanty s takovou zlatokopkou, který říkám Al-Káida - má hnusný arabský oči - a ta dala jejich synovi nějaký snobský jméno, takže jsme mu říkali Červík.
Bylo mu tak osm, vlasy měl zastřihnutý za tisíc korun a na sobě značkový oblečení, byl prostě úplně dokurvenej, a my ho vzali na túru.
Al-Káida mu nabalila kufříček, perfektně tam srovnala čtvero bot a dvanáctero ponožek, takže já ten kufřík nechal doma a kluk měl na sobě jen tričko, tepláky a kecky ? stejně bylo léto.
Tenhle Červík byl vychrtlej, doma vůbec nežral, tak jsme zašli do restaurace, objednali si žrádlo jenom pro sebe, na něj se úplně vysrali, a jemu nakonec poprvý v životě došlo, že má hlad - a že prý by si dal řízek. Koupil jsem mu ho a Červík sežral jenom půku: ?Vole,? říkám mu, ?další tři dny nic nebude, tak sleduj, jestli se na nás nedívá číšník, a schovej ten zbytek pod tričko."
Když se v noci vzbudil, tak řízek dožral, a vůbec, začínal se zlepšovat.
Spal v těch jedněch keckách a ve špinavém tričku, já se nezajímal, jestli se umeje, po pár dnech žral všecko s prodával moje pohlednice po deseti korunách, takže vydělal prachy, začalo ho to bavit, dokonce jsme mu někde v lesích ostříhali tu buz@rantskou ofinu, ale to se teda rozbrečel, co na to poví maminka, tak jsem řekl, ?nebreč, čur@ku, koupíme lepidlo a přilepíme to zpátky,? - Červík začal z trávy sbírat svý vlasy, a takhle to šlo celou dobu, jenomže on se potom dostal k telefonu a udělal Fučíka ? zavolal domů, že jsme ho ostříhali, což byl jeho konec: ?Tak tys nás udal, parchante? Na zbytek tour s náma nepůjdeš, dovezeme tě domů, protože udáváš,? a to jsme taky udělali.
Nadosmrti si bude pamatovat, že se udávání nevyplatí, byl z toho úplně hotovej...
Reagovat
Jabadu
Laco Deczi - má to na "atlasu hub".
Ale z čeho to je... nebo co to je ... netuším.
Já bych Laca klidně obvinil i z toho, že i když je to asi jeden z nejlepších trumpeťáků na světě, tak si díky novinářské platbě i dost vymýšlí. Nasolenej a starej je na to dost.
:-)
Reagovat
gigin
Je to z jeho fb, v listopadu mu vyjde kniha.
Reagovat
Jabadu
Žije z ruky do huby. Ten si zas bude vymejšlet!
:-)))
Reagovat
gigin
Znáš ho víc?
Reagovat
Jabadu
Jenom z doslechu. Nejsem jeho ročník. Ale protože se považuji za muzikanta, tak z komunity muzikantů vím, že jeho historky jsou pověstné.
Asi takto:
Žije v USA a tam mají nějaký okruh muzikantských historek o kterých my nevíme a určitě se všechny nestaly zrovna jemu.
U nás koluje pár osvědčených historek, které všichni znají (protože nás není 250 milionů), ale stejně děláme, že je slyšíme poprvé.
Já ale přidám historku, která se stala mému bratru (profesionální muzikant) ve Švýcarsku:

Jako námezdní barový muzikant měl možnost těšit se přízni místní významné hoteliérky a ta ho seznámila s podsaditým chlapíkem, který seděl u vedlejšího stolu. Pokecali, jemu se prý líbila kapela, kdyby prý nedělal něco jiného, tak chtěl být muzikantem. Ale prý neměl dost talentu.
Po příchodu na jeviště se ho ostatní členové ptali:
"Ty se s ním znáš?! ..."
"Neznám, nějakej místní řízek."
(bratr se o sport nezajímá a nezná ani Gabrielu Koukalovou nebo Petru Kvitovou ...pozn.)
"Ty wole, to je Marc Girardelli - mnohonásobný mistr světa a olympijský vítěz ve sjezdovém lyžování!!"
"A má bejt? ..."

To je historka mého bratra a poprvé ji (bez jeho souhlasu) zveřejňuji a nemyslím, že mu to bude vadit.
Je pravá.
:-)
Reagovat
gigin
Díky :)))
Reagovat
gigin
A pak to mělo dohru: seděl jsem ve vinárně s nějakou ženskou z rádia, něco důležitého se mnou domlouvala, říkala mi ?mistře? a ?pane Déczi", a vtom se objevila zuřivá Al-Káida: ?Ty hajzle, cos to udělal s mým synem, přišel domů špinavej, krásný zástřih jsi mu zničil,? paní z rádia to moc nechápala, tak říkám: ?Nezlobte se, to je místní nakoksovaná kurwa, chodí tady hulit čurá*y za prachy a otravuje, vůbec si jí nevšímejte,? no Al-Káida málem omdlela.
Jo, a Červík má ségru, kterou jsem taky něco naučil, bylo jí tak šest.
Jezdívali jsme se koupat na Orlík, a kdykoli byla u silnice autobusová zastávka, tak jsem ji hecoval, ať stáhne okýnko a zařve: ?Já se vezu v drahéma autě a vy jste chudí, takže máte houno!? - ani za tohle mě pak Al-Káida nepochválila.
Ona byla blbá.
A blbí lidi mají blbý psy.
Tahle měla odporného zakrslého dobrmana, kterej každou chvíli kňučel, že chce ven, za pár vteřin, že chce zase dovnitř, a když to udělal dvacetkrát, tak jsem se rozběhl, nakopl ho do prdele, čokl se přilepil na sklo, a kdykoli jsem pak přišel, udělal, hrrrr, a někam zalezl...
Reagovat
Pedronegro
tak to nevím, prosím prozraď zdroj :)
Reagovat
gigin
Laco Deczi fb.
Reagovat
Pedronegro
merci beaucoup :)
Reagovat
gigin
Nema na čemu.
Reagovat
janek_da
dobrý, ale o trošku lepší bylo jak se na něj obořila nějaká tlustá Američanka, proč se na ni dívá, že ji to sexualně obtěžuje. "Bo porovnávám jak jste hnusná oproti té zdi za vama"
Reagovat
Pedronegro
jasně, tady jsou rozhodně všechny pozitivní výlevy anglicky, vlámsky, valonsky, francouzsky i srbochorvatsky vítány :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist