Do finále v Bogotě postoupily Schiavoneová a Arruabarrenaová

15. 4. 2017, 14:52
Aktuality 0
WTA BOGOTÁ - Lara Arruabarrenaová v Bogotě zdolala krajanku Saru Sorribesovou a potřetí v kariéře, z toho podruhé právě na antuce v kolumbijské Bogotě, postoupila do finále. O třetí titul si čtyřiadvacetiletá Španělka zahraje s Italkou Francescou Schiavoneovou, která si v druhém semifinále poradila se Švédkou Larssonovou.
Lara Arruabarrenaová

Čtvrtá nasazená Španělka Lara Arruabarrenaová a šestatřicetiletá italská tenistka Francesca Schiavoneová se utkají o titul na turnaji v Bogotě. Schiavoneová v pátečním semifinále vyřadila turnajovou trojku Johannu Larssonovou ze Švédska 7-5 6-4, Arruabarrenaová zdolala ve třech setech 6-2 4-6 6-4 zdolala krajanku Saru Sorribesovou., která v  růběhu týdne zastavila obě české tenistky Denisu Allertovou a Kateřinu Siniakovou.

Arruabarrenaová získala na okruhu WTA zatím dva tituly, ten první před pěti lety právě na antuce v kolumbijské metropoli. Zápas se Sorribesovou označila za emocionálně náročný, neboť se se soupeřkou velmi dobře znají.

"Jsme opravdu dobré kamarádky, bydlely jsme spolu třeba v Indian Wells nebo i tady v Bogotě," řekla Arruabarrenaová .

V rozhodující sadě přitom Arruabarrenaová prohrávala už 0-4. "V tu chvíli jsem si řekla, vzpomeň si, jak jsi hrála v prvním setu. Hraj agresivněji, choď víc na síť. V tu chvíli byla pod tlakem ona, hrála o své první finále," dodala.

Bývalá světová pětka a vítězka Roland Garros 2010 Schiavoneová, jež letos absolvuje svou poslední sezonu v kariéře, klesla v poslední době v žebříčku až na 168. místo. Její finálová soupeřka je pětašedesátá.

• WTA INTERNATIONAL BOGOTÁ •
Kolumbie, antuka, 250.000 dolarů
páteční výsledky (14. 04. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Schiavoneová (It.) - Larssonová (3-Švéd.) 7-5 6-4
Arruabarrenaová (4-Šp.) - Sorribesová (Šp.) 6-2 4-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist