Do finále v Houstonu postoupili bývalí šampioni Sock a Mónaco

10. 4. 2016, 10:55
Aktuality 9
ATP HOUSTON - Finále na antukovém turnaji v Houstonu si zahrají dva bývalí šampioni. Obhájce titulu Jack Sock v semifinále porazil krajana a nasazenou jedničku Johna Isnera, vítěz z roku 2012 Juan Mónaco vyzrál na Španěla Feliciana Lópeze.
Juan Mónaco

Juan Mónaco se v únoru vrátil po půlroční pauze zavinění zraněním zápěstí. Comeback mu pak komplikovaly ještě problémy s ramenem a ze čtyř turnajů měl zápasovou bilanci 2-4. Nyní už je však naplno zpět. Tento týden se mu daří v Houstonu, kde si na své oblíbené antuce vybojoval postup do prvního finále od začátku loňského března.

Dvaatřicetiletý Argentinec po úvodní třísetové výhře nad Rakušan Geraldem Melzerem neztratil ani set se třemi nasazenými soupeři. Vyřadit dokázal turnajovou dvojku Francouze Benoita Paira, domácího dvojnásobného finalistu Sama Querreyho a v semifinále si poradil i s třetím nasazeným Felicianem Lópezem

V obou sadách sice Mónaco přišel o výhodu brejku, ale příliš ho to mrzet nemuselo. Po sto minutách hry zvítězil 6-4 6-2 a v osmém vzájemném střetnutí si připsal třetí výhru. 

"Během rehabilitací jsem hodně trénoval a věřil jsem, že se můžu do finále znovu dostat. Ale nikdy nevíte, kdy budete hrát nejlépe, nikdy nevíte, kdy se tak stane. A teď jsem moc rád, že ta chvíle přišla opravdu rychle," řekl bývalý desátý hráč světa, který po pauze klesl do druhé světové stovky.

O svůj devátý titul a první po téměř třech letech si vítěz turnaje z roku 2012 Mónaco zahraje ve svém 21. finále, z toho 19. na antuce, v prvním vzájemném střetnutí s domácím obhájcem titulu Jackem Sockem. Třiadvacetiletý Američan v druhém semifinále zdolal bez ztráty podání 7-6 6-3 nasazenou jedničku a šampiona z roku 2013 Johna Isnera, který si během zápasu nechával ošetřovat levé koleno.

Sock před rokem na texaské antuce získal svou první a dosud jedinou trofej na okruhu ATP a neprohrál na ní už 16 setů v řadě. Přes Isnera postoupil do svého celkově čtvrtého finále.

"Miluju hraní v tomto městě, na tomto kurtu. Na zdejším stadionu je skvělá atmosféra. A miluju antuku," prohlásil 25. hráč světa Sock.

• ATP 250 HOUSTON •
USA / Texas, antuka, 577.860 dolarů
sobotní výsledky (09. 04. 2016)
• Dvouhra - semifinále •
Sock (4-USA) - Isner (1-USA) 7-6(4) 6-3
Mónaco (Arg.) - F. López (3-Šp.) 6-4 6-2
• Čtyřhra - finále •
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Estrella/González (Dom. rep./Mex.) 4-6 6-3 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
mahycek
Kde se dá zjistit, tady v portále, pořadí zápasů na zítra v Monte Carlu ? Děkuji.
Reagovat
Fandina
Přehled zápasů je tady, když se klikne vpravo na aktuální turnaje, ale jak nastupují na jednotlivé to není.
http://www.tenisportal.cz/monte-carlo/2016/atp-muzi/
Reagovat
Fandina
jednotlivé kurty
Reagovat
Fandina
http://www.protennislive.com/posting/2016/410/op.pdf
Reagovat
gigin
http://www.atpworldtour.com/en/scores/current/monte-carlo/410/daily-schedule
Reagovat
marekv
Připadá vám normální, že je Lucka ve finále debla a nikde ani čárka ?
Reagovat
Krisboy
To vypadá na spiknutí nebo alespoň bojkot!
Reagovat
sprchon
Nechápu...

Jedeš do Prahy na WTA?
Reagovat
marekv
jj, už sem ti chtěl psát :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist