Do finále v Houstonu postoupili Johnson a Bellucci

16. 4. 2017, 09:11
Aktuality 6
ATP HOUSTON - Do finále antukového turnaje v Houstonu postoupili po úspěšných obratech Američan Steve Johnson a Brazilec Thomaz Bellucci. Johnson vyřadil krajana a nasazenou jedničku Jacka Socka, Bellucci si proti Escobedovi připsal třetí třísetovou výhru v řadě.
Steve Johnson

Steve Johnson prohrál s Jackem Sockem, s nímž loni na olympiádě v Riu získal bronzovou medaili ze čtyřhry, dva letošní souboje v Aucklandu a v Delray Beach. Sock pak nakonec obě akce vyhrál. 

I na antuce v Houstonu měl zápas lépe rozehraný předloňský šampion a loňský finalista Sock. Vedl 6-4 a za stavu 3-3 ve druhé sadě vedl 30-0. K brejkbolu se však nedostal, dějství prohrál a rozhodnout musel třetí set.

Sock v něm vedl 3-1, ale Johnson předvedl skvělý obrat. I díky zisku deset fiftýnů v řadě uhrál pět posledních gamů a zvítězil 4-6 6-4 6-3. Vzájemnou bilanci snížil na 4-5.

Johnson tak postoupil do svého třetího finále na okruhu ATP a prvního na antuce. V hale ve Vídni 2015 neuspěl, loni na trávě v Nottinghamu už titul slavil. Nyní má šanci na první triumf před domácím publikem.

"Kdykoliv můžete hrát na turnaji i v neděli, tak je to dobrý týden. Tohle je moje první finále na americké půdě... Je to zábavné dostat šanci získat titul na domácí půdě," řekl sedmadvacetiletý Johnson.



Jeho finálovým sokem bude o dva roky starší Brazilec Thomaz Bellucci, kterého v jediném vzájemném duelu loni na Australian Open porazil hladce 3-0 na sety.

"Je to antukář. On ví, jak na tomto povrchu hrát. Měl tu skvělý týden, takže to bude zcela jiný zápas než v Melbourne," uvědomuje si Johnson.

Bellucci v Houstonu zdolal všechny čtyři soupeře po třísetovém boji, všechny duely absolvoval během čtyř dnů. Dvacetiletého Američana Ernesta Escobeda, který hrál svůj životní turnaj, v semifinále porazil po úspěšném obratu 5-7 6-4 6-2.

"Je těžké hrát každý den třísetový zápas. Neměl jsem ani den volna. Doufám, že zítra to bude lepší," prohlásil aktuálně 65. hráč světa Bellucci.

Do finále devětadvacetiletý Brazilec postoupil poosmé v kariéře. Všechny čtyři dosavadní tituly získal na antuce, naposledy triumfoval předloni ve švýcarské Ženevě.

• ATP 250 HOUSTON •
USA / Texas, antuka, 600.345 dolarů
sobotní výsledky (15. 04. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Johnson (4-USA) - Sock (1-USA) 4-6 6-4 6-3
Bellucci (8-Braz.) - Escobedo (USA) 5-7 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
spaniel
Bellucci je takový mentál... Johnson křeče, sotva stál na nohách a Bellucci se rozsype.
Reagovat
smazaný uživatel
Mas nanho, pod Borna. Si lepsi.
Reagovat
Lunej..
Ty jsi ale trubicka, fakt.
Reagovat
Lunej..
mi udělal velkou radost, jsem nečekala, že porazí Ponožku,takže dnes držím palce a taky Kohlimu. :)
Reagovat
Nola
mam to sice opacne, ale ani tvoji vitazi mi nevadia, naviac Kohliho mam rada, uprednostnila som Bornu, mlady uz potrebuje nejaky ten titul ako sol
Reagovat
Lunej..
Jsi chtela Ponozku? Vzdyt Steva porad porazel, se divim, ze tentokrat ne. A Bornu popravde moc nesleduju.:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist