Do finále v Lyonu postoupili Thiem a Simon. O deblový titul si zahraje Jebavý

25. 5. 2018, 21:43
Aktuality 2
ATP LYON - Dominic Thiem dnes na antuce v Lyonu zvládl čtvrtfinálovou dohrávku se Španělem Guillermem Garcíou-Lópezem i následný další třísetový souboj se Srbem Dušanem Lajovičem a podle papírových předpokladů postoupil do finále. V něm na rakouského tenistu čeká domácí Gilles Simon.
Dominic Thiem

Dominic Thiem si před dvěma týdny zahrál finále na Masters v Madridu, následně v Římě ale vypadl hned po svém úvodním vystoupení. Týden před Roland Garros se tak dostává do zápasového rytmu při své premiéře v Lyonu.

Roli papírového favorita osmý hráč světa potvrzuje, ale snadné to ve Francii nemá. Za poslední dva dny odehrál šest setů a na kurtu strávil pět hodin.

Navíc čtvrtfinálový souboj s Guillermem Garcíou-Lópezem se kvůli dešti natáhl do dvou dnů. Během včerejší části utkání musel odvracet šest brejkbolů a i když se sám k brejkbolu nedostal, vynutil si třetí sadu. Ta se dohrávala až dnes, Thiem dokonal obrat a zvítězil 6-7 7-6 6-4.

Po dvou a půl hodinách odpočinku nastoupil k semifinálovému duelu proti Dušanovi Lajovičovi a ani se srbským sokem to neměl snadné. I v pátém vzájemném střetnutí ho porazil, poprvé však ztratil set, než zvítězil 6-4 5-7 6-4.



"Mám za sebou dva náročné zápasy. Nepředvedl jsem ideální výkony, ale vyhrát takový zápas je pro sebevědomí kolikrát důležitější, než když postoupíte po hodině hry. Trochu cítím únavu, ale na zítřek budu připravený," řekl Thiem. 

Ve svém 16. finále bude čtyřiadvacetiletý Rakušan bojovat o jubilejní 10. titul, z toho osmý z antuky. Letos může navázat na únorový triumf z Buenos Aires.

Thiemovým posledním sokem bude bude domácí Gilles Simon, s nímž vede ve vzájemné bilanci 6-2. Třiatřicetiletý Francouz Simon se do svého 20. finále dostal po vítězství 6-1 7-6 nad Britem Cameronem Norriem. Poslední 13. triumf slavil letos v lednu v indickém Puné.

Jebavý bude hrát o deblový titul

Roman Jebavý si v Lyonu zahraje o třetí deblový titul v kariéře. Ve dvojici s Nizozemcem Matwém Middelkoopem vyhráli tento týden i třetí zápas a poprvé bez ztráty setu; francouzsko-indický pár Fabrice Martin a Purav Rádža porazili 7-5 6-1. Jejich finálovými soupeři budou Australan Nick Kyrgios s Američanem Jackem Sockem.

Jebavý s Middelkoopem už získali společně titul vloni v září v Petrohradu. Český tenista předtím triumfoval i v květnu v Istanbulu s Jiřím Veselým a ve finálových zápasech na okruhu ATP má stoprocentní bilanci. Middelkoop bude usilovat o sedmý deblový titul v kariéře.

• ATP 250 LYON •
Francie, antuka, 561.345 eur
páteční výsledky (25. 05. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Thiem (1-Rak.) - García-López (Šp.) 6-7(4) 7-6(0) 6-4
• Dvouhra - semifinále •
Thiem - Lajovič (Srb.) 6-4 5-7 6-4
Simon (Fr.) - Norrie (Brit.) 6-1 7-6(6)
• Čtyřhra - semifinále •
Jebavý/Middelkoop (ČR/Niz.) - Martin/Rádža (Fr./Indie) 7-5 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Tornes
Jak jsem psal vedle: Ten Dom je ale pako... Před dvěma dny dva sety, včera čtyři, každý aspoň 10 her. Dnes očekáván tři vyrovnané sety a aspoň dva TB. A na RG přijede totálně vyřízenej a vyletí ve druhým kole.

Ach jo, on je snad fakt nepoučitelnej...
Reagovat
MorusRubra
No nevím, myslím, že dnes vyfičí ve dvou. Ale velké naděje do něj na FO nevkládám.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist