Dodig měl v Čennaí namále, Fognini dohrál s 'kanárem'

2. 1. 2012, 19:47
Aktuality 0
Nepříliš přesvědčivě si zatím vedou na turnaji v indickém Čennaí papíroví favorité. Pátý nasazený hráč Ivan Dodig odvrátil v duelu s domácím Vardhanem pět mečbolů a postoupil až po dvou a půl hodinách. Ital Fognini pobyl na kurtu necelou hodinu a proti Izraelci Selovi uhrál jediný game.
Ivan Dodig

Až 312. hráč světového žebříčku Višnu Vardhan se dlouho mohl opřít o svůj servis, proti kterému Ivan Dodig nedokázal najít recept. Indickému tenistovi stačil jediný brejk k zisku prvního setu, protože při jeho podání si Chorvat nevypracoval jediný brejkbol.

S náročnými podmínkami se Dodig vyrovnal až ve druhém setu, kdy odvrátil pět mečbolů - dva za stavu 5-6 a další tři ve zkrácené hře, kterou nakonec vyhrál 10-8. Roli favorita potvrdil až v rozhodující sadě, kterou vyhrál 6-1.

"Byl to můj první zápas v sezoně a chvíli mi trvalo, než jsem si zvyknul," řekl po vydřené výhře Dodig. "Ale jsem spokojený, že jsem se nevzdal a pořád bojoval."

Výrazně méně spokojený mohl být se svým výkonem šestý nasazený Fabio Fognini. Ital uhrál v prvním setu duelu s Dudim Selou pouhých devět výměn a výsledkem byl jeho první 'kanár' v sezoně. Druhý už sice nedopustil, ale po necelé hodině přesto odcházel z kurtu s ostudnou porážkou 0-6 1-6.

Výsledky - Čennaí (tvrdý povrch, dotace 398.250 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Dodig (5-Chorv.) - Vardhan (Ind.) 4:6, 7:6 (10:8), 6:1, Sela (Izr.) - Fognini (6-It.) 6:0, 6:1, Bhambri (Ind.) - Beck (SR) 6:2, 6:3, Paire (Fr.) - Riba (Šp.) 6:2, 6:1.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist