Dolgopolov na šestý pokus zdolal Nišikoriho a má titul. Japonec prohrál šesté finále v řadě

19. 2. 2017, 20:00
Aktuality 9
ATP BUENOS AIRES - Aleksandr Dolgopolov v pěti vzájemných zápasech s Keiem Nišikorim neuhrál ani set, dnes ve finále antukového turnaje v Buenos Aires však zvítězil 7-6 6-4 a připsal si svůj celkově třetí a první titul po čtyřech a půl letech. Naopak Japonec prohrál už šesté finále v řadě.
Aleksandr Dolgopolov

Aleksandr Dolgopolov má za sebou týden, na který dlouho čekal. Nejprve si proti nasazené dvojce Cuevasovi připsal teprve druhou výhru od loňského července, pak poprvé po 8 měsících postoupil do čtvrtfinále, po roce si zahrál v semifinále, po třech letech se prodral do finále a nakonec ukončil čtyři a půl roku dlouhé čekání na titul.

Osmadvacetiletý Argentinec přitom v dnešním finále čelil nasazené jedničce a světové pětce Keii Nišikorimu, s nímž v pěti vzájemných duelech neuhrál jediný set a naposledy dokonce dostal kanára. Tentokrát ale recept na o rok mladšího Japonce konečně našel. 

Stačilo mu k tomu využít jediný z osmi brejkbolů. V prvním setu plném chyb Dolgopolov přežil za stavu 4-4 soupeřovu šanci na brejk, sadu získal v tie-breaku a první vyhraný set proti Niškorimu mu dodal klid. Ve druhém dějství už nečelil brejkbolu a po sto minutách hry si dokráčel pro vítězství 7-6 6-4. Hráče Top 5 porazil pošesté v kariéře.



"Myslím, že to mohu nazvat perfektním týdnem. Neztratil jsem tady ani seta  poprvé jsem porazil Keie," radoval se Dolgopolov. "Fanoušci mě celý týden podporovali a já se tu cítil velmi dobře."

Dolgopolov hrál ve svém sedmém finále na okruhu ATP a vybojoval třetí trofej, kterou navázal na triumfy z antuky v Umagu 2011 a z tvrdého povrchu ve Washingtonu 2012.

"Jsem rád, že jsem si tu mohl zahrát ve finále, ale bohužel jsem dnes prohrál. Alex hrál lépe než já. Nehrál jsem špatně, tak doufám, že si úroveň své hry udržím" řekl Nišikori, který prohrál s hráčem mimo Top 50 poprvé od října 2014 a sérii 50 výher.

Sedmadvacetiletý Nišikori si dnes znovu pokazil finálovou bilanci na 11-11. Svůj poslední titul slavil před rokem v Memphisu, kde vyhrál čtyři ročníky po sobě. Letos se však rozhodl zaútočit na svůj třetí antukový triumf na antuce a byť došel do finále, už pošesté v řadě v něm neuspěl; loni prohrál souboj o svou 12. trofej v Miami (s Djokovičem), v Barceloně (Nadalem), v Torontu (Djokovičem), v Basileji (Čiličem) a letos v Brisbane (Dimitrovem) i v Buenos Aires (Dolgopolovem).

Oba finalisté se nyní přesouvají na další antukový turnaj do Ria de Janeiro. Nišikori bude opět nasazenou jedničkou a hned v prvním kole narazí na domácího Thomaze Bellucciho. Dolgopolov vyzve Španěla Davida Ferrera.

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 624.340 dolarů
nedělní výsledky (19. 02. 2017)
• Dvouhra - finále •
Dolgopolov (Ukr.) - Nišikori (1-Jap.) 7-6(4) 6-4
• Čtyřhra - finále •
Cabal/Farah (1-Kol.) - González/Marrero (3-Mex./Šp.) 6-1 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Kozoroh
No Niši vynecháním Memphisu udělal krok vedle. Kde jinde než na svém nejsilnějším turnaji měl zastavit neúspěšnou finálovou sérii?
Reagovat
smazaný uživatel
takhle bych to vubec nevidela. Jednak mi samozrejme ani v nejmensim nevadi, ze v Memphisu "nechal" lezet tu kytaru pro Ryana a jednak celkem chapu, co si krehky Nishi od antuky sliboval. Ze ho posetri. Pro pohybovy aparat je antuka velmi prijemna, i kdyz treba maratonska. A Nishi je vyborny antukar. Jenze pokles jeho formy je asi mnohem vetsi, nez i sam cekal.. :-)
Reagovat
turista
No bohužel to vypadá, že je Kei Nišikori na tom momentálně podobně špatně jako Novak Djokovič, Dominic Thiem a Miloš Raonic.
Reagovat
smazaný uživatel
ovsem kazdy z jineho duvodu.. :-)
Reagovat
janek_da
trefilas zobacek na hlavičku
Reagovat
kada.tom
Hmm ..
Reagovat
smazaný uživatel
Nishi silena finalova bilance, neuveritelny uz.. :-( Culik ale savlovy tanec povysil na sport.. no a proc ne? Gratulace.. :-)))
Reagovat
janek_da
byl zázrak, že Niši postoupil do finále. Od 1.kola se trápil
Reagovat
turista
Niši to je ostuda prohrát už šesté finále za sebou a navíc se zbrklým Ukrajincem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist