Dolgopolov neprohrál už posedmé v řadě, Nor Ruud je poprvé ve čtvrtfinále

24. 2. 2017, 08:26
Aktuality 0
ATP RIO DE JANEIRO - Čtyři třísetová čtvrtfinále nabídl čtvrteční program na antukovém turnaji ATP 500 v Riu de Janeiro. Sedmou výhru v řadě přidal navzdory zdravotním potížím Ukrajinec Aleksandr Dolgopolov, poprvé v kariéře postoupil do čtvrtfinále osmnáctiletý Nor Casper Ruud.
Aleksandr Dolgopolov

Aleksandr Dolgopolov minulý týden na antuce v Buenos Aires ukončil osm měsíců dlouhé čekání na čtvrtfinále a nakonec vybojoval i svůj první titul od léta 2012. Nalezenou herní pohodu nyní prodává i v Riu de Janeiro, kde finalista z roku 2014 proměnil i svůj třetí start v postup mezi osmičku nejlepších.


Letos si osmadvacetiletý Ukrajinec poradil s Davidem Ferrerem a ve druhém kole po boji i s Argentince Horaciem Zeballos, jehož navzdory bolestem nohy udolal 7-6 4-6 6-4.

"Dnes jsem měl nějaké potíže s nohou. V jednu chvíli jsem uvažoval, že vzdám. Ale nepřestával jsem bojovat a vyplatilo se," přiznal Dolgopolov na tiskové konferenci.

O postup do semifinále si sedm zápasů neporažený Dolgopolov zahraje se čtvrtým nasazeným Španělem Pablem Carreñem-Bustou, kterého minulý týden porazil ve dvou setech v semifinále Argentina Open. "Hrál jsem s ním minulý týden a byl to zajímavý zápas," řekl Dolgopolov.

Talentovaný Nor Casper Ruud v Riu navázal na svou premiérovou výhru na okruhu ATP, když udolal 6-7 6-4 7-6 Španěla Roberta Carballese Baenu a postoupil do čtvrtfinále.


V něm se osmnáctiletý Seveřan utká s domácím Thiagem Monteirem, který vyřadil krajana a přemožitele nasazené jedničky Nišikoriho Thomaze Bellucciho.

Dvaadvacetiletý Monteiro je ve čtvrtfinále počtvrté v kariéře, dál ale ještě nikdy nedošel.

• ATP 500 RIO DE JANEIRO •
Brazílie, tv. povrch, 1.439.995 dolarů
čtvrteční výsledky (23. 02. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Carreňo (4-Šp.) - Estrella Burgos (Dom. rep.) 6-2 4-6 6-2
Dolgopolov (Ukr.) - Zeballos (Arg.) 7-6(4) 4-6 6-4
Ruud (Nor.) - Carballes (Šp.) 6-7(4) 6-4 7-6(3)
Monteiro - Bellucci (oba Braz.) 7-6(8) 3-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist