Dolgopolov se trápí dál. Prohrál i s Ramem na antuce

8. 2. 2017, 09:10
Aktuality 6
ATP QUITO - Alexandr Dolgopolov skončil na devátém z posledních deseti turnajů už v prvním kole. Formu ukrajinský tenista nenajde ani na prvním letošním turnaji na antuce, byť v ekvádorském Quitu podával proti antukovému analfabetovi Rajeevu Ramovi na vítězství.
Alexandr Dolgopolov

Bývalý 13. hráč světa Alexandr Dolgopolov začal loni v létě laborovat se zraněním zad a kolena a od té doby se trápí. Z posledních jedenácti zápasů deset prohrál, nechytil se ani na prvním antukovém turnaji po devíti měsících.

Rajeev RamPřitom v ekvádorském Quitu měl osmadvacetiletý Ukrajinec dobře rozehraný souboj s Američanem Rajeevem Ramem. Vedl 6-3 a 6-5 a podával na vítězství. Jenže v tu chvíli poprvé přišel o servis a jeho hra se mu sesypala. Ztratil šest gamů v řadě a manko 0-4 už v rozhodujícím dějství dohnat nedokázal. První vzájemný duel prohrál 6-3 6-7 3-6.

"Myslím, že jsem nehrál špatně. Podával jsem na postup, ale měl jsem trochu smůlu," komentoval Dolgopolov. "On hrál dobře, trefil pár winnerů a v tie-breaku pak zahrál skvěle. Ve třetím setu jsem už nenašel svou hru, naopak on trefoval winnery snad z každé pozice. Hned na začátku třetího setu mě dvakrát po sobě brejknul... Nebylo to jednoduché. Snažil jsem se vrátit, ale bylo příliš pozdě."



Aktuálně až 66. tenista světa se bude i nadále snažit zlomit trápení na jihoamerických antukách, neboť v příštích dvou týdnech se představí v Buenos Aires a Riu de Janeiro. Pak už budou následovat turnaje na tvrdém povrchu. V mexickém Acapulku, kde tři ze čtyř startů proměnil v semifinále, bude muset zřejmě do kvalifikace.

Dvaatřicetiletý Ram, jemuž v žebříčku patří až 137. místo, si na své neoblíbené antuce připsal svou teprve třetí výhru v hlavní soutěži turnaje ATP. Tu první slavil před rokem právě v Quitu.

Premiérové vítězství v hlavní soutěži turnaje ATP v úterý zaznamenal Federico Gaio. Pětadvacetiletý Ital navázal na úspěšně zvládnutou kvalifikaci, když ve večerním utkání zdolal 5-7 6-4 7-5 Brazilce Joaa-Olava Souzu. O čtvrtfinále si zahraje s Rakušanem Geraldem Melzerem.

• ATP 250 QUITO •
Ekvádor, antuka, 540.310 dolarů
úterní výsledky (07. 02. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Ram (USA) - Dolgopolov (5-Ukr.) 3-6 7-6(4) 6-3
Olivo (8-Arg.) - Gomez (Ekv.) 5-7 6-2 7-6(5)
Ebden (Austr.) - Velotti (Arg.) 2-6 6-4 6-3
Carballes (Šp.) - Dutra Silva (Braz.) 6-3 6-1
Kicker - Andreozzi (oba Arg.) 4-6 6-3 6-4
Falla (Kol.) - Giannessi (It.) 6-4 6-3
Gaio (It.) - Souza (Brz.) 5-7 6-4 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Pavol
Načo by som ho porážal keď bol na neho lepší kurz. Rusky a ukrajinsky hovoriaci tenisti sú nevypočítateľní.
Reagovat
Krisboy
Antukový analfabet Ram :D
Reagovat
janek_da
pozor, v Quitu se Ramovi daří. A trefoval to tam parádně, to jo
Reagovat
Herbert_Hoover
Dyť to není klasická antuka. Ofenzivní hráči s kvalitním servisem se tam prosadí více než jinde na antuce. Podobně jako v Gstaadu.
Reagovat
Krisboy
Jsem si říkal, že bude asi trošku betonová. Možná i trošku trává jí prorůstá :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Hlavně, když bych chtěl jít fandit, tak bych si musel vzít kyslíkovou masku, popřípadě inhalátor a horolezeckou výbavu :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist