Dolgopolov v Acapulku vyřadil obhájce titulu Ferrera, skončil i Nišikori

25. 2. 2016, 07:03
Aktuality 30
ATP ACAPULCO - S turnajem v Acapulku se během pár hodin rozloučili dva jeho největší favorité a loňští finalisté. Obhájce titulu Španěl David Ferrer ztroskotal na raketě Ukrajince Dolgopolova, druhý nasazený Kei Nišikori nestačil na rozjetého šampiona z Delray Beach Američana Querreyho.
Alexander Dolgopolov

David Ferrer v Acapulku už čtyřikrát triumfoval. V letech 2010 až 2012 na antuce, loni také na tvrdém povrchu. Letos ale titul neobhájí. Nejvýše nasazený Španěl vypadl již ve druhém kole s Ukrajincem Alexanderem Dolgopolovem a dál čeká na své první finále v sezoně. Déle na něj čekal naposledy v roce 2008.

"Nechci porážku nijak dramatizovat. Jen musím hledat řešení, jak se zlepšit. Nemůžu hrát neustále dokonale. Tentokrát jsem se k tomu ani nepřiblížil. Od teď chci myslet už jen na budoucnost," řekl Ferrer po zápase, který se hrál v poledne za obrovského horka.

"Horko bylo stejné pro nás oba. Na to se nechci vymlouvat. Prohrál jsem jen proto, že soupeř byl mnohem lepší. Výmluvy nemám rád," dodal osmý hráč světa.

Sedmadvacetiletý Dolgopolov porazil o šest let staršího Ferrera dvakrát 6-4 a bilanci vzájemných zápasů snížil na 3-8. V celkově 45. střetnutí s hráčem Top 10 si připsal devátou výhru.

"Tohle je pro mě skvělá výhra. Jsem šťastný, že jsem zpátky na kurtu, protože minulý týden jsem měl problémy se zraněním. To byl klíč, protože jsem hrál uvolněně a on byl pod tlakem. Hrál jsem agresivně a získával klíčové fiftýny," komentoval Dolgopolov, který v Acapulku proměnil v postup do čtvrtfinále i svůj čtvrtý start. V letech 2011 a 2014 došel až do semifinále.

"Myslím, že mi tady vyhovují podmínky. Hrál jsem tu dobře na antuce a daří se mi tady i na tvrdém povrchu. A to je důvod, proč se sem vracím a užívám si to tu," dodal ukrajinský tenista.

Ze hry venku už je i loňský finalista a nasazená dvojka Kei Nišikori. Nedávný šampionz Memphisu ve druhém kole prohrál 4-6 3-6 s Američanem Samem Querreym, který si po nedělním triumfu v Delray Beach připsal už sedmou výhru v řadě.



"Vítězství v Delray Beach mi dodalo sebedůvěru a cítím, že se každým zápasem zlepšuju. Cítím se teď oprabdu dobře a výhra nad Keiem mě posouvá ještě dál," řekl Querrey, který snížil vzájemnou bilanci se světovou šestkou Nišikorim na 4-5. Hráče Top 10 porazil po dvou a půl letech a celkově potřinácté.

Ve čtvrtfinále se Querrey střetne s o deset let mladším krajanem Taylorem Fritzem. Osmnáctiletý Američan oslavil jistotu posunu do Top 100 suverénní výhrou, když smetl 6-1 6-3 Victora Estrellu z Dominikánské republiky a podruhé postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP.

Už v úterý skončil v 1. kole třetí nasazený Marin Čilič a tak nejvýše postaveným hráčem mezi osmičkou nejlepších je dvaadvacetiletý Dominic Thiem. Čtvrtý nasazený Rakušan ve druhém kole zdolal 6-7 6-4 6-3 Rusa Dmitrije Tursunova a zahraje si tak o již čtvrté letošní semifinále.

Příštím Thiemovým soupeřem bude Grigor Dimitrov.
Bulharský šampion z roku 2014 si poradil 6-3 6-4 s Američanem Donaldem Youngem.

Ryan Harrison v Acapulku nenavázal na skalp Marina Čiliče a neobhájí tak loňské semifinále. Třiadvacetiletý Američan letos skončil ve druhém kole, v němž podlehl po téměř třech hodinách boje 6-7 6-4 6-7 Ukrajinci Iljovi Marčenkovi.

• ATP 500 ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 1.551.830 dolarů
středeční výsledky (24. 02. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Dolgopolov (Ukr.) - Ferrer (1-Šp.) 6:4, 6:4
Querrey (USA) - Nišikori (2-Jap.) 6:4, 6:3
Thiem (4-Rak.) - Tursunov (Rus.) 6:7 (5:7), 6:3, 6:4
Tomic (5-Austr.) - Mannarino (Fr.) 6:4, 6:4
Dimitrov (7-Bulh.) - Young (USA) 6:3, 6:4
Marčenko (Ukr.) - Harrison (USA) 7:6 (7:3), 4:6, 7:6 (7:5)
Fritz (USA) - Estrella Burgos (Dom. rep.) 6:1, 6:3
Haase (Niz.) - Bedene (Brit.) 6:4, 6:7 (3:7), 6:4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
EllNino
Duško to zvládl, supr :)
Reagovat
gigin
jede jako pila.
Reagovat
smazaný uživatel
uz ma gem, ono to pujde.. :-))
Reagovat
Davor1
Pred turnajom povedal, že do Brazílie prišiel kvôli plážam a chlastu. Tenis mu do programu bohužiaľ nezapadol :D
Reagovat
gigin
A jo vlatně, už si vzpomínám. Tak ok, přepínám stream :D
Reagovat
gigin
Tak a máme to za sebou, teď už jenom hrňte poldecaky buldozerem a čárky pište hráběmi na hajlpapier.
Reagovat
gigin
*na toaleťák prostě
Reagovat
Davor1
:DDD
Benoá splnil nevyhnutné formality a teraz sa môže pokojne naplno oddať činnostiam, ktoré mu prinesú skutočné uspokojenie, také, ktoré mu proste tenis nijako nemôže dať. No, ale veď kto by si to s ním nevymenil? :D

http://www.best-beaches.com/images/sao-paulo-beaches/sao-paulo-brazil-beach.jpg

http://www.morrodesaopaulobahiabrasil.com/imagens/sobre-morro-sao-paulo/festa-pulsar-morro-de-sao-paulo.jpg
Reagovat
gigin
No tvl!! Tak to bych sa vykašlal aj na celého Lajoviča. Alléz!! :D
Reagovat
Davor1
Na tlačovke Nishi vyhlasuje, ako sníva o poste svetovej jednotky, ako sa chce zlepšiť a že sa cíti silný
http://www.tenisovysvet.sk/clanok/18356/nisikori-snivam-o-poste-svetovej-jednotky
a potom príde na kurt a predvedie výkon ako včera, plný UE, DF, s nulovým servisom aj returnom. S týmito tragickými zápasmi, ktoré u neho prichádzajú čoraz častejšie sa nielenže nikde neposunie, ale pôjdu pred neho aj mladíci (Zverev, Fritz, Gyros, Thiem...), ktorí sa bleskovo zlepšujú každým zápasom a u Nishiho to vyzerá skôr naopak :/
Reagovat
SubOptikT
Tak krizi budou mít i tyto děcka, to jsem klidný ...
Reagovat
gigin
Tak Nishi se každou chvíli rozpadá. Jakože zdravotně.
Reagovat
Davor1
To je pravda, včera to ale bolo vyslovene o jeho strašidelnom výkone. V poslednej dobe je už aj Génius konzistentnejší :-))
Reagovat
gigin
:DDDD
Reagovat
janek_da
Pěkně Same. Je to velký tenista. Hraje dobře. Ať to tam vyhraje. Celé.
Reagovat
gigin
:DDD
Reagovat
janek_da
Pozor. A dost možná ještě dál!
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
turista
Querrey by titul v Acapulcu mohl dát.
Reagovat
Davor1
S Fritzlom končíC :-))
Reagovat
janek_da
Sam je o 5cm vvšší. Vyhraje. Fritzovi dávám 2 ... ne 1%.
Reagovat
turista
To je pravda.Navíc Fritz na turnajích ATP začíná a Querrey je rutinovaný.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je skvělé....:) Taylor má velkou šanci...a já už se obával, že to nevypadá dobře. Ovšem teď už ten postup snad neuteče:)
Reagovat
janek_da
ted nevim, jestli budu nakladat lopatama. No každopádně na Taylora bych nevsadil ani ... pětník.
Reagovat
kada.tom
Grigor, Dom a Taylor mi udělali zase velkou radost, škoda jen, že Grigor s Domem na sebe narazí už dnes v noci.
Reagovat
panzer.dragon
rafa může bejt rád, že dolgo v riu nehrál
Reagovat
turista
Rafa se Dolgopolova nebojí a když o něco jde tak ho až na vyjímky porazí.Má s ním aktivní bilanci ostatně jako kromě Djokoviče prakticky se všemi tenisty.Rafa je stále o třídu lepší než Dolgopolov.
Reagovat
panzer.dragon
rafa s nim prohrál dvě poslední střetnutí :-) a prohrál by asi i tohle
Reagovat
turista
Nadal sice s Dolgopolovem 2x prohrál,ale nikdy ne na antuce. Celkovou bilanci s ním má 5:2.Nadal vyhrál 67 titulů ATP a Dolgopolov 2 tituly ATP což dostatečně ukazuje na to kdo z nich je lepší tenista.Navíc v Riu ho před 2 lety zdolal ve finále 2:0 na sety,takže si myslím, že by neprohrál ani teď.Rafa má sice blbé období,ale rozhodně bych ho neodepisoval.
Reagovat
smazaný uživatel
i David je o tridu lepsi.. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist