Domácí hvězda Halepová v Bukurešti nezaváhala

9. 7. 2014, 18:29
Aktuality 1
WTA BUKUREŠŤ - Světová trojka Simona Halepová na úvod antukového v Bukurešti potvrdila roli favoritky. Domácí hvězda šest dní po prohře v semifinále Wimbledonu smetla soupeřku z Nizozemska a postoupila do 2. kola.
Simona Halepová

Simona Halepová si letos zahrála finále na Roland Garros, před šesti dny byla v semifinále Wimbledonu a je první Rumunkou na 3. místě světového žebříčku. Dnes si odbyla premiéru před domácím publikem na turnaji WTA, který se letos poprvé koná v rumunskémetropoli Bukurešti.

Na úvod se Halepová utkala s Indy De Vrommeovou, jež sice neprošla kvalifikací, ale nakonec nastoupila místo Francouzky Kristiny Mladenovicové. V prvním setu favorizovaná Rumunka nadělila osmnáctileté Nizozemce kanára, ve druhé sadě se ale na postup ještě nadřela. Dvakrát nepotvrdila brejk, v desáté hře ale soupeřce vzala už pošesté podání a zvítězila 6-0 6-4.

"Moc jsem si tu atmosféru užívala, bylo to úžasné," pochvalovala si Halepová. "Publikum mě ohromilo a jsem opravdu moc ráda, že jsem dnes vyhrála ve dvou setech. Byl to dobrý vstup do turnaje," dodala dvaadvacetiletá Rumunka, jež se ve druhém kole utká se Srbkou Kruničovou.

Dosud hrála Halepová na domácí půdě jen Fed Cup nebo turnaje ITF. Právě v Bukurešti ale získala hned čtyři ze svých šesti titulů.

Sérii pěti porážek dnes v Bukurešti ukončila druhá nasazená Roberta Vinciová, jež porazila hladce 6-2 6-3 domácí Rumunku Alexandru Dulgheruovou. Vinciová tak nevyrovnala nelichotivou šňůru z úvodu sezony, kdy nevyhrála dokonce v šesti zápasech v řadě.

Petra Cetkovská, která vstup do turnaje zvládla bez potíží už včera, se o postup do svého druhého letošního čtvrtfinále utká s Nizozemkou Kiki Bertensovou. Dvaadvacetiletá hráčka, která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace, dnes zdolala domácí Irinu-Camelii Beguovou 6-0 3-6 6-2.

Sedmá nasazená Cetkovská se s Bertensovou potřetí v kariéře, v předchozích dvou zápasech neztratila ani set.

- WTA INTERNATIONAL BUKUREŠŤ -
(Rumunsko, antuka, 250.000 dolarů)
středeční výsledky (09. 07. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Halepová (1-Rum.) - De Vroomeová (Niz.) 6-0 6-4
Vinciová (2-Rum.) - Dulgheruová (Rum.) 6-2 6-3
Bertensová (Niz.) - Beguová (Rum.) 6-0 3-6 6-2
• Dvouhra - 2. kolo •
Hercogová (8-Slovin.) - Piterová (Pol.) 6-2 5-7 7-6(4)
K. Kučová (SR) - Dinuová (Rum.) 6-2 6-3
Arruabarrenaová (Šp.) - Büyükakcayová (Tur.) 7-5 3-6 7-6(6)
Niculescuová (Rum.) - Kostovová (Bul.) 7-5 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Davor1
Som rád, že to Simonine zranenie členka zo semifinále s Bouchard nebolo vážne a môže štartovať na tomto domácom turnaji, myslím, že výhra na tomto turnaji je povinnosť, prakticky tam nevidím pre Simonu žiadnu konkurenciu...tak verím, že to v pohode dá, rád by som si pozrel v nedeľu nejaké finále a bez jej účasti by to pre mňa nemalo zmysel...come on Simča ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist