Doseděl chce Mustera porazit, ale také pobavit diváky

1. 5. 2008, 20:49
Aktuality 0
Bývalý český tenista Ctislav Doseděl se bude při sobotní exhibici na pražské Štvanici snažit nejen porazit někdejší světovou jedničku Thomase Mustera, ale také pobavit publikum. Exhibiční duel stejně jako loni zpestří program semifinálových bojů turnaje ECM Prague Open.
Profily hráčů
Ctislav Doseděl před 15 lety

Sedmatřicetiletý Doseděl slibuje zajímavou podívanou. "Vyhrát chce člověk v každém věku a za jakékoliv situace. Určitě to nebude boj na krev, ale musí tam být něco, aby to diváky bavilo," řekl na dnešní tiskové konferenci.

Tenista, jehož největším úspěchem bylo čtvrtfinále US Open v roce 1997, ukončil hráčskou kariéru v roce 2001. Do zápasu s Musterem mu dodává sebevědomí také to, že je o tři roky mladší a stále se udržuje v dobré kondici. "Jelikož dělám trenéra, tak se musím udržovat trochu fit. Dělám to i pro svoje zdraví, chodím si zaběhat a na kolo," vysvětlil.

Navíc dost času tráví na tenisovém kurtu, protože trénuje Lukáše Rosola. "Minulý týden jsem ho připravoval na tento turnaj, tak jsme spolu hráli hodně," řekl Doseděl, který zatím za svým svěřencem příliš nezaostává. "Jelikož vím, co na něj platí, tak ho ještě porážím," poznamenal.

V posledním vzájemném zápase na okruhu ATP porazil v roce 1997 na turnaji v Kitzbühelu i Mustera. "To mě docela potěšilo, protože to bylo u něj doma. To jsem hodně chodil na síť," vzpomínal. Neví ale, jestli úspěšnou taktiku použije i v sobotu. "To si ještě musím rozmyslet, uvidíme podle situace."

S Musterem už jednu exhibici hrál, ještě v době hráčské kariéry v Přerově. "Tam mě Muster prosil, abych ho moc nehonil, že je unavený po turnaji. Takže tam jsme to brali vyloženě relaxačně. Nakonec to byla spíš zábava než krvelačný zápas," vyprávěl.

Doseděl na Štvanici dvakrát postoupil do finále turnaje Czech Open a na sklonku kariéry nakonec vyhrál první ročník challengeru. Dlouho vzpomínal, kdy si naposledy zahrál na zdejším centrálním dvorci, nakonec to zřejmě bylo při Davis Cupu s Jihoafrickou republikou v roce 1998.

Se štvanickým centrkurtem má spojenou spoustu vzpomínek. "Nejhezčí to pro mě osobně bylo asi tenkrát, když jsem tady porazil Petra Kordu. To byl dobrý zápas," vrátil se k roku 1998, kdy na Czech Open přehrál druhého hráče světa.

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist