Drama na centrálním dvorci zvládla lépe Stephensová. Američanka zvítězila až v tie-breaku rozhodující sady!

5. 9. 2017, 23:26
Aktuality 14
US OPEN - Sloane Stephensová k radosti domácího publika na centrálním dvorci Arthura Ashe zvládla dramatickou bitvu s šestnáctou nasazenou Anastasijí Sevastovovou. Čtyřiadvacetiletá talentovaná Američanka zvítězila po dvouapůlhodinovém boji až v tie-breaku rozhodující sady. O své premiérové grandslamové finále si zahraje s lepší z duelu mezi Petrou Kvitovou a Venus Williamsovou.
Sloane Stephensová

Sloane Stephensová si po dlouhých čtyřech letech a poprvé na US Open zahrála čtvrtfinále grandslamového turnaje a po dnešní vydřené výhře 6-3 3-6 7-6(4) nad Anastasijí Sevastovovou vyrovnala svůj nejlepší grandslamový výsledek. Američanka, jež zahájila letošní sezonu po operaci levého chodidla až ve Wimbledonu, se na třetím turnaji v řadě probojovala mezi nejlepší kvarteto.

Úvodní sada byla z obou stran velmi nervózní. Hráčky často chybovaly, Sevastovová dokonce vyrobila 18 nevynucených chyb a přestože začala rychlým brejkem, v dalším průběhu neměla šanci. Ve druhé polovině setu si navíc nechala ošetřovat nohu.

Medical time-out se zřejmě neminul účinkem, jelikož ve druhém dějství byla Lotyška jako vyměněná. Se Stephensovou najednou začala držet krok, nečelila jedinému brejkbolu a díky brejku ze čtvrtého gamu srovnala stav na 1-1 na sety.

Statistiky zápasu
Stephensová - Sevastovová
0 esa 1
2 dvojchyby 3
72% 1. podání do kurtu 61%
64% úsp. po 1. podání 73%
40% úsp. po 2. podání 38%
31 vítězné míče 25
41 nevynucené chyby 39
27/41 úspěšnost na síti 13/20
4/9 využité brejkboly 4/11
čas 2:27

Pořádné drama si obě aktérky schovaly až do rozhodující sady. Sevastovová dvakrát promarnila náskok brejku a vypadalo to, že závěr psychicky nezvládne. Lotyška ovšem v prvním i druhém případě, kdy podávala na udržení se v zápase, neztratila jediný fiftýn a rozhodnout musela zkrácená hra. V té měla přece jen lehce navrch favorizovaná Američanka.

"O něčem takovém jsem nikdy ani nesnila, obzvláště teď, když jsem se nedávno na kurty vrátila. Dostat se do semifinále domácího grandslamu je nepopsatelný pocit," radovala se vítězka prvního čtvrtfinálového souboje.

Stephensová dnes hrála své třetí grandslamové čtvrtfinále v kariéře. Kromě toho dnešního uspěla ještě před čtyřmi lety na Australian Open, kde senzačně vyřadila Serenu Williamsovou. O své premiérové grandslamové finále si může zahrát s její starší sestrou, pokud Venus Williamsová zvládne duel s Petrou Kvitovou. Sevastovová naopak ve svém druhém grandslamovém čtvrtfinále, které si po roce zahrála na US Open, neuspěla.

Čtyřiadvacetiletá Američanka se do turnajového kolotoče po operaci levého chodidla vrátila ve Wimbledonu a v All England Clubu ani na další akci ve Washingtonu nevyhrála jediný zápas. Na dalších turnajích ale chytla vynikající formu a v Torontu i Cincinnati postoupila do semifinále.

Letos se dokázala z 957. místa žebříčku WTA vyhopnout o více než 900 pozic. V novém vydání žebříčku bude totiž figurovat nejhůře na 34. místě. Na amerických betonech ji letos dokázaly porazit pouze dvě hráčky, dvakrát Halepová a jednou Wozniacká, obě jsou členkami Top 10.

Stále žije šance, že letošní ročník závěrečného grandslamu sezony ovládnou Američanky. Stephensová již do semifinále postoupila, Venus Williamsová bude hrát s Petrou Kvitovou, zítra vyzve Coco Vandewegheová světovou jedničku Karolínu Plíškovou a Madison Keysovou čeká Kaia Kanepiová. "Bylo by úžasné, kdyby se nám to povedlo," řekla Stephensová.

• US OPEN •
USA, tv. povrch, 50,400.000 dolarů
úterní výsledky (5. 9. 2017)
• Dvouhra ženy - čtvrtfinále •
Stephensová (USA) - Sevastovová (16-Lot.) 6-3 3-6 7-6(4)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

14
Přidat komentář
horska.kraslice
Říkala mně Stázi tobě schází
více ovoce a šťáv
nebuď líný jísti vítamíny
dlouho, dlouho budeš zdráv.

Pak náhle přede mnou schová
svá ústa jahodová
tak jak mám její nápad
vážně chápat,
když právě jahody mám rád.
Reagovat
Jabadu
... Hallo Mary Lou ... Goodbye Heart ...

(ta melodie by mi k tomu seděla)
:-)
Reagovat
horska.kraslice
Autor textu Vlastimil Pantůček, autor hudby Gustav Brom.
Reagovat
Jabadu
Tak si to čekání trochu zkrátíme:
I ti nejlepší si občas rádi zařádí. Jako v tomto povedeném videu tři hudební virtuozi:

https://www.youtube.com/watch?v=qfGggAGITwg

:-)
Reagovat
COMEON
To len mne príde ako strašne nesympaticka hráčka ? či už svojou hrou alebo ešte horším správaním ?
Reagovat
horska.kraslice
Mě dnes překvapila, jak se pořád vztekala a komentovala výměny. Jindy jsem to u ní nezaznamenala. Jinak je mi asi tak nějak lhostejná.
Reagovat
EllNino
Trochu se bojím, že budou v semifinále 4 Američanky ... ve dvou případech bych byl 'i' rád, pokud by vyhrála Venus, tak by mi to až tak nevadilo ... a Madison moc přeju :) ...

Ale už ta Sloane mi tam je proti srsti, a jestli se tam ještě přidá nafoukaná Coleen, tak to bude opravdu US Open ve vší 'kráse' :D
Reagovat
Jabadu
Ad "Coleen":

Když jsem byla malá, bývala jsem občas namyšlená. ... Ale teď už nemám chybu.
(Coco Vandeweghe)
:-)
Reagovat
sprchon
:D :D :D
Reagovat
sprchon
Přesně. :D Upřímně, v případě Petry a Venus je mi celkem jedno, která to vyhraje, jen doufám, že to bude hezkej zápas a o trošku víc samozřejmě přeju Petře. Dvě českoamerický SF by byly v týhle situaci, kdy to Stázka nezvládla, nejlepší. Madison bych bral taky všemi deseti, Kanepi ať si dá kanape. A Kája nechť Colleen zkouří. :)
Reagovat
blixa
Já jsem si přál z američanek v semi jen Sloane, takže už by to mohlo stačit ;-)
Reagovat
Jabadu
Dnes jsem na aktualne.cz (DVTV) viděl zajímavý rozhovor s Dr. Kebrlem. Zde jsem se dozvěděl, že je to bývalý lyžař, což je na jeho figuře i vidět.
Z mého pohledu - úcta, úcta, úcta ...
Reagovat
slacker
skandalni
Reagovat
COMEON
Ako niekomu može byť Sloane proti srsti? :D nechapem..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist