Drama se tentokrát nekonalo. Halepová smetla Šarapovovou a na osmý pokus Rusku poprvé porazila

4. 10. 2017, 11:54
Aktuality 84
WTA PEKING - Očekávaný šlágr dne na turnaji WTA Premier Mandatory v čínském Pekingu předpoklady nenaplnil. Očekávala se totiž další vyrovnaná a dramatická bitva mezi Simonou Halepovou a Marií Šarapovovou. Světová dvojka Halepová však Šarapovovou v osmifinále jasně přehrála a po sedmi předchozích nezdarech ruskou tenistku poprvé porazila. V dalším kole narazí na Rusku Darju Kasatkinovou, která vyřadila loňskou šampionku Agnieszku Radwaňskou,
Simona Halepová (© China Open)

Simona Halepová po výborném výkonu v osmifinále turnaje WTA Premier Mandatory v Pekingu smetla dvakrát 6-2 chybující Marii Šarapovovou a po skončení osmého vzájemného duelu slaví první výhru nad Ruskou.

Šarapovová sice dokázala na rychlý brejk Rumunky odpovědět rebrejkem, nicméně poté ztratila čtyři gamy v řadě a přestože si v sedmém gamu poprvé udržela podání, velký náskok světové dvojky už nedohnala. V prvním setu vyrobila pětinásobná grandslamová šampionka celkem 20 nevynucených chyb oproti jedné z rakety Halepové.

Nic se nezměnilo ani ve druhé sadě. Šarapovová, která od pořadatelů dostala divokou kartu a na China Open se představila poprvé od svého triumfu v roce 2014, i nadále chybovala a Halepová pokračovala ve skvělém výkonu. Na servisu ztratila ve druhém dějství pouhé tři fiftýny a Rusku dvakrát brejkla.

"Určitě jsem proti ní zahrála nejlepší zápas. Mohla jsem se opřít o servis, moc si tenhle okamžik užívám," řekla Halepová. Šarapovová, jež v předchozích dvou kolech vybojovala postup až po třech setech, udělala 39 nevynucených chyb. "Zahrála úžasně, nejlíp v našich vzájemných zápasech. Já jsem nebyla agresivní a nečetla dobře hru. Ve všem jsem byla horší," přiznala Šarapovová.

Halepová v Pekingu kromě vysokých odměn a velké porce bodů do žebříčku bojuje také o post světové jedničky, který jí letos již třikrát unikl. Rumunka byla jedinou výhru od tenisového trůnu na French Open, ve Wimbledonu a v Cincinnati. Aby sesadila Muguruzaovou, musí postoupit minimálně do finále a Svitolinová nesmí získat titul. Ve hře je také Karolína Plíšková. S českou jedničkou se může Halepová potkat v semifinále.

Šarapovová se na kurty vrátila po vypršení patnáctiměsíčního dopingového trestu na konci dubna ve Stuttgartu a uhrála semifinále. V následujících čtyřech měsících však kvůli zdravotním potížím odehrála jen tři turnaje a dohromady pouhých pět zápasů.

V plné síle se vrátila na US Open, kde v prvním kole porazila právě Halepovou a došla do osmifinále. V Pekingu měla problémy již v prvním kole, v němž odvracela mečbol Sevastovové. Dnes poprvé v rámci letošní sezony neuhrála v zápase ani set.

Šarapovová v Číně ještě zůstane. V příštím týdnu bude na divokou kartu startovat v Tianjinu. Díky osmifinálové účasti v Pekingu se poprvé od svého návratu objeví v první stovce žebříčku, konkrétně na 86. pozici.

Halepová dnes postoupila jako první do čtvrtfinále, které si v Pekingu zahraje znovu po třech letech. O svůj nejlepší výsledek v čínské metropoli si zahraje s dvacetiletou Ruskou Darjou Kasatkinovou, s níž sice vede ve vzájemné bilanci 2-1, ale minulý týden ve Wuhanu s ní uhrála pouhé tři gamy.

Kasatkinová se dnes ocitla dva míčky od porážky s obhájkyní titulu Agnieszkou Radwaňskou, k mečbolu však Polku nepustila, získala 9 z 11 posledních gamů a nakonec zvítězila 4-6 7-5 6-2. Radwaňská už rok čeká na titul, naposledy se z triumfu radovala právě v Pekingu.

Statistiky zápasu

Ještě před startem šlágru dnešního dne se bojovalo teprve o postup do osmifinále. Caroline Garciaová, která v sobotu ve Wuhanu získala svůj nejcennější titul, vyhrála už sedmý zápas v řadě. Do prestižního turnaje v Pekingu vstoupila výhrou 7-6(4) 6-4 nad Belgičankou Elise Mertensovou. V osmifinále narazí na Alizé Cornetovou. S krajankou ještě neprohrála.

Jelena Ostapenková si poradila s přemožitelkou Kateřiny Siniakové Australankou Samanthou Stosurovou a zajistila si premiérový start na Turnaji mistryň v Singapuru. Dvacetiletá Lotyška zvítězila 6-3 7-5 a postoupila do osmifinále, v němž se poprvé utká s domácí Shuai Peng. Číňanka ve druhém kole domácí akce potvrdila roli favoritky, když přehrála 6-3 6-2 Monicu Niculescuovou, s níž srovnala vzájemnou bilanci.

Osmifinálové obsazení letošního ročníku zkompletovala Jelina Svitolinová. Ukrajinka potvrdila, že na Ashleigh Bartyovou zahrát umí. Světová trojka zvítězila nad finalistkou z Wuhanu hladce 6-4 6-2, Australanku letos porazila i potřetí a zaznamenala jubilejní 50. výhru v letošní sezoně. O krok se tak přiblížila k obhajobě loňského semifinále a postu světové jedničky. V dalším kole vyzve Jelenu Vesninovou z Ruska, s níž má vyrovnanou bilanci.

Do osmifinále China Open se letos probojovaly také tři české tenistky, které čekají souboje o čtvrtfinále až ve čtvrtek. Česká jednička Karolína Plíšková vyzve Soranu Cirsteaovou, Petra Kvitová změří síly s Caroline Wozniackou a Barbora Strýcová nastoupí proti Darje Gavrilovové.

• WTA PREMIER MANDATORY PEKING •
Čína, tv. povrch, 6,381.679 dolarů
středeční výsledky (4. 10. 2017)
• Dvouhra - osmifinále •
Halepová (2-Rum.) - Šarapovová (Rus.) 6-2 6-2
Kasatkinová (Rus.) - A. Radwaňská (11-Pol.) 4-6 7-5 6-2
• Dvouhra - 2. kolo •
Svitolinová (3-Ukr.) - Bartyová (Austr.) 6-4 6-2
Ostapenková (9-Lot.) - Stosurová (Austr.) 6-3 7-5
Garciaová (Fr.) - Mertensová (Belg.) 7-6(4) 6-4
Shuai Peng (Čína) - Niculescuová (Rum.) 6-3 6-2
• Čtyřhra - 2. kolo •
Babosová/Hlaváčková (4-Maď./ČR) - Stephensová/Watsonová (USA/Brit.) 6-3 6-4
Siniaková/Strýcová (5-ČR) - H. Chan/Cornetová (Tchaj-wan/Fr.) 4-6 6-4 10-7
Bertensová/Görgesová (Niz./Něm.) - Grönefeldová/Peschkeová (8-Něm./ČR) 2-6 7-6(5) 10-5
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil, Ondřej Jirásek

Komentáře

84
Přidat komentář
Torn
Zajímavej zápas, mám rád zápasy, kde jsou stopbally, ale nesmí tam být Kája nebo Tomáš, protože to je o nervy. Kasatkina má takovej klučičící tenis a hraje stylem, mám to na háku, docela se mi její styl líbí.
Reagovat
Frick
ŹÁDNÁ ŠKODA!
Reagovat
VlS
Fakt horká novinka. Neponocuj, ať nejsi sto let za opicema.
Reagovat
Torn
Kdyby jenom 100 :D
Reagovat
Fandina
A v příštím kole Kasatkina. Před týdnem Halep porazila. Takže by ji mohla vyšachovat i tady. :-)
Reagovat
George_Renel
Aga s Dariou je neuvěřitelně nudný zápas. Opravdu pinkaná se vším všudy.
Reagovat
tommr
a ten funebráckej výraz Agy tomu taky moc nepřidává ...
Reagovat
sprchon
Teď na to chvíli koukám a chtěl jsem napsat něco podobnýho. Úplně o ničem, vypínám.
Reagovat
peggy
Mario,bylo to hodne mizerne,ale je jiz prvni stovka.Tak zaber.
Reagovat
com
hmm, tak pokud Karolína postoupí do semifinále, tak tam bude nejpíš konečná :( ..Halep/Radwanska.. jedna lepsi nez druha
Reagovat
tommr
semifinále je ještě daleko. Nejdřív musí Karolína zdolat dvě těžký překážky: v osmifinále jí čeká Cirstea a ve čtvrtfinále Ostapenko/Peng. Při její současný formě by byl velkej úspěch se do toho semifinále vůbec dostat ... :)
Reagovat
EllNino
a co má Karolína s formou oproti celému roku ? :) vždyť hraje konzistentně celou sezonu
Reagovat
tommr
od Wimbledonu se jí moc nedaří. Neříkám, že hraje špatně, ale dobrý to taky není a na nějakej lepší výsledek (míněno finále nebo titul) to nestačí ...
Reagovat
EllNino
tady by to snad vyjít mohlo, uvidíme :)
Reagovat
Jabadu
Ehmm ... my, "Svědci Petřini", to vidime úplně jinak!
:-)
Reagovat
tommr
taky bych byl rád kdyby to Karolína v Pekingu konečně zlomila, ale moc tomu nevěřím. Podle jejích vlastních slov nebere Peking moc vážně a chce se soustředit hlavně na TM ... :)
Reagovat
brixner
Může mi někdo vysvětlit, proč ty hráčky furt mávaj těma pěstičkama? Todle fakt neni žádná sranda! Já vám byl jednou u sousedky, co dělá na jatkách, jezdí tam s těma lodnama plnýma zvířecích mrtvolek a vobčas tajně něco upižlá a přinese mi to, prej proteiny a tak. Je to hodná holka, milá, čistotná, voňavá, všecko, todle dobrý. A já byl tehdá ňák unavenej nebo co, což se mi, samosebou, zase tak často nestává a po porcích šťavnatejch stejků, kdy jsem si pracky utřel tajně do záclony a nastoupil do akce, sem vám tak nějak podivně vyměk nebo co...Vona byla dycky zvyklá na pořádnou porci tvrdejch centimetrů a najednou nic, no prostě nic, ničevo,šlus! A tak se ke mně votočila a máchla svojí pěstičkou...a že prej takle teda ne, když už prej vona dodá měkký masíčko, tak požaduje na oplátku tvrdý poděkování! Jo, logiku to asi má, jenže já byl odsunut až ke zdi a hlavou jsem do ní bacil a zbaven jinak vysokého orientačního smyslu, jsem se nevypotácel k sobě domů, nýbrž ke dveřím babky Mrákotoic! Babka mě má ráda, tak prej "pocem, dam ti na tu hubu vobklad a tady máš valetol,kdyby náhodou zuby..." Voni tydle ženský pěstičky jsou pěkný mršky, dávejte na to pozor, to de kolikrát vo hubu!!
Já už to u jateční sousedky dááávno vodčinil, ale už jí raději svazuju ruce za záda Čendovo vodítkem, vono i lehký pošimrání na trojklannej nerv, udělá svoje! Copa sem ňákej Majk Tajsn, qurva? :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
NRP
Reagovat
zpilat
kua, to zní, jak kdyby to napsal charles bukowski! :-)
Reagovat
brixner
No to je sice hezký, ale kdo to, qurva, je???
Reagovat
VlS
Zeptej se sousedky
Reagovat
brixner
Jo a zase mi přídou dvě krátký na bradu, to tak! Copa sem ňákej boxovací pytel? :-))
Reagovat
zpilat
stejnej prasák jako ty! akorát za ty svoje knihy vydělává pěkný prachy :-D
Reagovat
skott
ze začátku to vypadalo na souboj stopbalů, každá měla v prvních dvou gemech několik úspěšných, ale teď je to dlouhá přetahovaná od základní čáry. 24 minut a skore jen 2-2.
Reagovat
Fandina
Zítra začíná Kája se Soranou v 6:30 na stadium, Petra s Caro také tam, ne dříve než v 12:30. Berďa s Rublevem ne dřív než v 11:30 na druhém největším kurtu a na třetím druhý zápas od 6:30 Bára s Gavrilovou. A také tam Andy s Babos proti Bertens Goerges, ne dřív než v 10 hodin.

http://wtafiles.wtatennis.com/pdf/draws/2017/1020/OP.pdf
Reagovat
Fandina
Jupííííííííí Gríša vyhrál.
Reagovat
blixa
Dořiti !
Reagovat
Fandina
Myslíš dp? Vyhraje jindy. Dneska Gríšulka už ve druhém setu vypadal na odpis, ale nakonec to otočil. Je to kluk šikovná!!!
Reagovat
Fandina
Gríša má první set s DelPem v TB. Super a ještě jeden. Go!!!
Reagovat
blixa
Jedeš !!! Kšá kšá !!!
Reagovat
Fandina
Copak nevidíš, jak hezky Gríšulka hraje a ten jeho jednoručák?
Reagovat
blixa
Grišulka je mi ukradenej ! :D
Reagovat
Fandina
Ale mně ne. Jeden z mých nej!!!
Reagovat
Torn
Aby sis z Grišulky nekákla Fanďulinko. :D
Reagovat
Fandina
Jj, moc hezky se mi na toho chlapce dívá!!!
Reagovat
skott
Elina podobně dominantní jako dnes Simona, jen s tím rozdílem, že Barty hrála přeci jen lépe než Máša. Statisticky (w/ue) ale téměř totožný zápas. Líbí se mi jak Elina už od Wimbledonu vše podřizuje úspěchu na Turnaji mistryň. Aby si neobnovila zranění achilovky, keré ji trápilo v první půlce sezony, radikálně seškrtala turnajový program, včetně obětování Wuhanu a sousetředí se jen na největší turnaje a zůstat zdravá. Jakkoliv mám Vesnu rád, moc nevěřím, že bude schopna Elinu zítra zastavit.
Reagovat
tommr
"Na poslední postupové místo má celkem náskok."

Co je to za nesmysl? Barty je momentálně na posledním postupovým místě takže na něj nemůže mít žádnej náskok ...
Reagovat
tommr
to bylo na triatleta ...
Reagovat
smazaný uživatel
Neuvědomil jsem si, že 12. místo je WC. Ale píší se tady větší blbosti, ne?
Věřím, že na TŠ se Ash letos objeví.
Reagovat
tommr
na TŠ se určitě neobjeví, protože ten byl nahrazenej ET ...
A co se týče šancí na ET tak o ty podle mě přišla dnešní prohrou. Momentálně je sice na posledním postupovým místě ale pokud se nestane něco mimořádnýho tak o něj určitě příjde. Její největší konkurentky totiž na rozdíl od ní ještě hrajou v Pekingu a/nebo na turnajích v příštích dvou týdnech kde si určitě nějaký body nahrajou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za potvrzení, že Ash se na TŠ (ET) určitě neobjeví :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ash ve 2. setu odevzdaná - auty, síť. Ale věřím, že ji letos uvidím nejen ve čtyřhře na TM, ale i na TŠ. Na poslední postupové místo má celkem náskok.
Zítra přeju víc Elene, Elina mě nějak nezaujala.
Potěšila Simona a doufám, že si konečně no.1 uhraje.
V horní části pavouka má Petra nyní plnou mou podporu, ve spodní bych bral zopakování semifinále FO. Ale nevadilo by mi, pokud by se chytla i Aga.
Reagovat
Fandina
Ostapenko je sedmou účastnicí TM, tak to je dobře a o osmé místo bude boj. Konta je ještě napsaná do Moskvy, ale pokud tam hrát nebude, tak má šanci i moje Garcia. A na osmé pozici by byla i když by vyhrála teď v Pekingu. Tomu ale moc nevěřím. Ale i tak mám radost, že Caroline je v race momentálně devátá. Ona hrála super proti nám ve finále FEDu, ale potom to bylo střídavě oblačno, ale na FO byla ve čtvrtfinále, pak vyhrála Mallorku a minulý týden Wuhan, takže super a uvidí se, jestli se na TM ještě nekvalifikuje.
Reagovat
Fandina
Zpět, Mallorku nevyhrála, ale byla tam v SF a také v Monterrey, Bastadu, a Štrasburku.
Reagovat
Torn
Jestli se tam dostane Garcia, tak to vážně korunuje. Nechápu, jak někdo mohl vůbec loni říct, že Kája bude na TM za otloukánka, když narozdíl od Garcii měla 3 tituly, finále GS, SF v IW a Praze. Garcia vyhrála Wuhan a pak ty 3 SF na "250tkách"
Reagovat
Fandina
Jestli se tam dostane, tak proto, že na to bude mít body. A tak je to správně.
Reagovat
Torn
Jestli sis všimla, tak já o bodech nemluvil, spíš jsem narážel na tu úroveň, co loni bylo třeba pro někoho málo, je z letošního pohledu docela luxus. :) At tam Garcia klidně hraje.
Reagovat
Fandina
Nevím, co bylo pro někoho vloni málo. Podle mě se na TM kvalifikuje každý, kdo splní určité podmínky a tím to pro mě končí.
Reagovat
Fandina
Doufala jsem, že Barty dneska Svit porazí, ale koukám, že ta má set a ve druhém brejk. Dneska mi ta moje očekávání nějak nevychází.
Reagovat
Andrew89
že Ash Svitolinu sfoukne jako papír:)
Reagovat
com
a ja doufam, ze pak sfoukne Kasatkina Radwanskou.. A nasledne pak vyridi i Halep stejne jako pred tejdnem ve Wuhanu.. To by Karoline pekne vymetla cesticku :D
Reagovat
Andrew89
jojo Aga musí taky ven...:D zatiim to teda Ash moc nejde, dost chybuje.
Reagovat
Hector21
Ash byla dneska svíčka ve větru...

Mášena jen do počtu a Sammy k nepoužití...

dnes jsem zaujal negativní hledisko
Reagovat
Lunej..
I ty Brute? Mas pocit, ze je tu negativistu malo?:)
Reagovat
Andrew89
jojo byla to svíčka:D
Reagovat
Stan_Borowitz
když má člověk tolik závažných nemocí a zakážou mu brát lék, který na ně zabíral. Obávám se, že Mária Jurijevna to bude mít s návratem opravdu těžké. Ale snad ruští lékaři brzy najdou za Meldonium nějakou náhradu, jsou to přece jen špičkoví odborníci.
Reagovat
Torn
To dle mého vůbec neousivís s tímhle. Prostě dlouho nehrála, není nejmladší...tohle je prostě jen realita.
Reagovat
littlegeorge
se konečně dala zdravotně do pořádku a snad ji to nějaký čas vydrží, aby dosáhla na No1 a konečně byl tento post obsazen hráčkou, která si ho zaslouží
Reagovat
baggik
Muguruza si ho jako nezaslouží jo?
Reagovat
Torn
Tohle je trochu směšný, zasloužila si ho každá hráčka.
Reagovat
bIbec
já bych to slovo "(ne)zasloužit" ve sportu úplně zakázal. Naprosto zbytečné slovíčko. Kdo si co uhraje, to má.
Napadá mě, že třeba lajnový zahlásí out na mečbol v nějakém zápase a ve skutečnosti je to dobrý míč, což je chyba v nejklíčovějším okamžiku zápasu, tam by se teda určitě dalo mluvit o (ne)zásluhách, jinak používání tohohle slovíčka je naprosto zbytečné.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já bych to neomezoval ani na sport. Obecně v životě platí, že kdo si co uhraje, to má.
Reagovat
littlegeorge
Kolik fotbalových či hokejových zápasů proběhlo,že vítěz dosáhl náhodné branky jinak celýzápas bránil, tak se dá říci, že vyhrál nezasouženě
Reagovat
littlegeorge
Gabriňe je též dobrá kandidátka na No1 narozdíl od Karolíny, kde zapůsobila souhra náhod
Reagovat
VlS
Jen malý Jiříčku - Garbine není žádná kandidátka, ale úřadující No 1.
Reagovat
Fandina
Souhra náhod? Kdyby na Nr. 1 neměla body, tak by se jí nikdy nestala.
Reagovat
Fandina
A ty body jsou za výhry, za nic jiného :-)).
Reagovat
skott
zrovna Plíšková je má i za porážky na TM:-)
Reagovat
Fandina
Tak dobře, ale na ten TM se musela nějak dostat a protože tam byla vloni prvně, tak se tam stsejně dostala jen jen za výhry. :-))
Reagovat
Fandina
Nebo snad ET je také bodováno za prohru, tam hrála rok předtím a tuším, že jednou prohrála, s Venus ve finále :-)).
Reagovat
baggik
O nekonečném dobývání tenisového trůnu Simony Halepové by se dala natočit hezká groteska.
Reagovat
smazaný uživatel
No, někdy je člověk rád, když je v práci a nevidí to... Asi to dneska od Mashy byla bída, ale nedá se nic dělat. Někdy už ta prohra proti Halep musela přijít a prohra ve dvou setech taky (tohle je vůbec první od návratu). Možná sehrálo roli, jak jsem včera psal, že Halep bude odpočatější, ale to ať posoudí, kdo to viděl...

Masha měla v Pekingu celkem dobrý los a určitě se z toho dalo vytěžit víc než osmifinále, ale na druhou stranu, v 1. kole odvracela mečbol. Věřím, že ještě něco uhraje v Tianjinu a snad se potom zúčastní i Moskvy.
Reagovat
Haitik
Ten zápas probíhal asi tak, že jak má Maria v každém zápase takovou ztrátu koncentrace nebo jak to nazvat (opět zmíním včerejší zápas s Kaťou stav 4:2 a 40:15), tak jak hrála od tohohle stavu v tom gemu, tak takhle dneska hrála celý zápas.. :DD Ale jednou ta prohra se Simonou přijít musela.. :-/

Ale když si vemu, že je tohle její 6 šestý turnaj po návratu, tak to osmifinále beru.. Musíme být trpělivý! Je v TOP 100, AO 2018 je zajištěno.. Věřím, že příští sezonu už to bude v cajku!
Reagovat
smazaný uživatel
Šestý turnaj, z toho ze dvou musela odstoupit. Taky jsem čekal, že touhle dobou už bude mít těch turnajů dvakrát tolik. Příští sezona snad bude o něčem jiným...
Reagovat
Torn
Chudák moje malá/velká Maruš. Každopádně Simoně to přeju....jednou si vyhrát proti Marii zasloužila a dle všeho i zaslouženě. Čekat, že Maruš bude po návratu hned vyhrávat, stejně tak dostává často nelehké soupeřky, i když to je daň za ty WC, takže vybojovat si to musela a musí stejně. V TOP100 je, takže na AO18 by neml být problém. Zatím ty výkony nejsou až tak přesvědčivé.
Reagovat
Dobry-den
Simča si kráčí pro #1. Teď už to klapne.
Když mohla být jedničkou průměrná hráčka Zloun, tak proč ne Simona, která je kvalitativně daleko výš? Sice jí nefandím, ale po výhře nad Meldonistkou bych jí to celkem i přál ;-)
Reagovat
Haitik
Simona hrála hodně dobře, dneska si vyhrát zasloužila.. Ale to byl teda příšerný výkon od Maruš, jeden z jejích nejhorších co jsem snad kdy viděl.. 39 UE za dva krátké sety, to se jen tak nevidí..
Tak teď Tiajin, tak snad si tam taky připíše nějakou výhru.. :-) A pak možná ještě Moskva.. :-)

Tak snad Karolína to 1. místo urve!
Reagovat
tommr
jj Sharapova dneska podala jeden z nejhorších výkonů co jsem kdy od ní viděl ... :(
Reagovat
Fandina
Simona hrála super, ale doufám, že jestli dojde k semifinále s Kájou, tak ji Kája porazí. Kájo pojď!!!
Reagovat
Lunej..
Velká gratulka a nic jiného než finále neberu :)
Reagovat
blixa
MBSH !
Reagovat
Lunej..
Nejak nechapu souvislost.
Reagovat
blixa
Ve finále bude Kája !!! :-P
Reagovat
Lunej..
Uvidime:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist