Druhý titul, druhý z Hobartu. Mertensová v Tasmánii obhájila svůj triumf a slaví i double

13. 1. 2018, 10:32
Aktuality 1
WTA HOBART - Elise Mertensová získala druhý titul na okruhu WTA a po roce ho slaví opět v Hobartu. V deštěm přerušovaném finále dvaadvacetiletá Belgičanka zdolala 6-1 4-6 6-3 devětadvacetiletou Rumunku Mihaelu Buzarnescuovou, jež má za sebou i přes dnešní porážku životní turnaj. Mertensová navíc v Tasmánii vyhrála i čtyřhru a dosáhla na premiérový double.
Elise Mertensová

Loni si Elise Mertensová v Hobartu došla pro svůj premiérový titul z pozice kvalifikantky a letos triumf dokázala obhájit jako nasazená dvojka. Nikde jinde turnaj WTA ještě nevyhrála. Finále si zahrála už jen loni v Istanbulu.

Na tasmánském ostrově Mertensová vyhrála všech dvanáct zápasů, ke kterým nastoupila. Zatímco loni k triumfu potřebovala celkem osm výher, letos jí stačilo přehrát čtyři soupeřky.

Ve finále, které trvalo dvě a půl hodiny, ale kvůli dešťovým pauzám se protáhlo na celkem sedm hodin, si Mertensová poradila s o sedm let starší Mihaleou Buzarnescuovou. Rumunku zdolala 6-1 4-6 6-3, když proměnila až celkově pátý mečbol.

V 25leté historii turnaje, který v minulosti vyhrála Petra Kvitová či Garbiñe Muguruzaová, se Mertensová stala nejen první úspěšnou obhájkyní titulu, ale také vůbec jeho první dvojnásobnou šampionkou.



Navíc dvaadvacetiletá Belgičanka, 36. hráčka světového žebříčku, o necelé dvě hodiny později zkompletovala double, když ve finále čtyřhry spolu s Demi Schuursovou z Nizozemska porazily ukrajinsko-japonský pár Ljudmila Kičenoková a Makoto Ninomijaová hladce 6-2 6-2. V deblu to byl Mertensové třetí titul a druhý se Schuursovou.

Buzarnescuová byla v 29 letech ve finále na okruhu WTA poprvé v kariéře, ale stihl ji stejný osud jako před rokem krajanku Monicu Niculescuovou, kterou tehdy Mertensová ve finále porazila ve dvou setech.

Loňskou sezonu Buzarnescuová zahajovala až jako 540. hráčka světa, nyní je však na 57. místě a po prvním finále na okruhu WTA se může těšit na premiérový posun do Top 50.

Obě teď čeká přesun do Melbourne. Buzarnescuová bude při své premiéře na Australian Open bojovat o první grandslamovou výhru proti favorizované Dánce Caroline Wozniacké,
Mertensová se v prvním kole utká s úspěšnou kvalifikantkou.

• WTA INTERNATIONAL HOBART •
Austrálie / Tasmánie, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (13. 01. 2018)
• Dvouhra - finále •
Mertensová (2-Belg.) - Buzarnescuová (Rum.) 6-1 4-6 6-3
• Čtyřhra - finále •
Mertensová/Schuursová (3-Belg./Niz.) - L. Kičenoková/Ninomijaová (4-Ukr./Jap.) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
skott
Mertens jako první získala novou trofej, která nahradila tradiční dřevěnou miniaturku Tasmánie. Je poctou bývalé hráčce Angie Cunningham, která zhruba před rokem podlehla ALS. Novou trofej Elise dnes předávaly její malé dcerky.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist