Dubaj: Berdych je ve čtvrtfinále, Rosol dohrál. Djokovič si připsal 700. výhru

24. 2. 2016, 14:46
Aktuality 84
Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Dubaji do čtvrtfinále. Třetí nasazený hráč neztratil ani dnes set, italského kvalifikanta Thomase Fabbiana porazil hladce dvakrát 6-2. Turnaj naopak skončil pro Lukáše Rosola, který nestačil na favorizovaného Feliciana Lópeze.
Tomáš Berdych

Dvojnásobný finalista z Dubaje Tomáš Berdych potvrdil proti Thomasi Fabbianovi roli jasného favorita a i s využitím výrazné výškové převahy nedal šestadvacetiletému Italovi šanci. Až 144. hráč světového žebříčku mu dokázal v úvodu druhého setu vzít jednou podání, Berdycha to ale v hladké cestě mezi nejlepší osmičku nezastavilo.

Ve čtvrtfinále se třicetiletý český hráč utká s Nickem Kyrgiosem, který dnes rovněž ve dvou setech porazil Michajla Kukuškina. Oba tenisté se letos utkali dvakrát: na Australian Open zvítězil Berdych a minulý týden mu Kyrgios v Marseille porážku oplatil.

"Nick hraje hodně dobře, má spoustu sebevědomí a úroveň jeho hry je mnohem vyšší než obvykle. Takže to pro mě bude velká výzva," řekl Berdych. "Rozhodně mu mám co vracet za minulý víkend, takže se musím pořádně soustředit, snažit se pozvednout svou hru a zase předvádět dobrý tenis," dodal český tenista.

O čtvrtfinále dnes v Dubaji bojoval také Lukáš Rosol, který byl v duelu se šestým nasazeným Felicianem Lópezem outsiderem. Rosol přišel o první set po ztrátě podání ve čtvrté hře a i v další sadě byl první, kdo neudržel servis. Vzápětí se mu ale konečně povedl brejk, kterým set poslal do zkrácené hry.

V tie-breaku český tenista vedl 3-0 a 4-2, ale nakonec musel odvracet mečboly. Rosol se dvakrát ubránil a mohl pomýšlet na podobný obrat jako včera, kdy utekl dokonce ze tří mečbolů Indovi Bhambrimu. Čtyřiadvacátý hráč světa López ale třetí šanci využil a vyrovnal tím bilanci vzájemných zápasů s Rosolem na 1:1.

Štěpánek i Veselý v deblu odvraceli mečboly
Zastoupení a dokonce hned dvojnásobné má český tenisty stále i ve čtyřhře. Svůj první zápas zvládli s velkými problémy Radek Štěpánek a Daniel Nestor, kteří prohráli s druhou nasazenou indicko-rumunskou dvojicí Rohan Bopanna a Florin Mergea první set a ve druhém museli odvracet mečbol, utkání ale otočili a i díky zisku osmi míčků v řadě zvítězili 3-6 7-6 a 10-4.

Ve čtvrtfinále se sedmatřicetiletý Čech s třiačtyřicetiletým Kanaďanem střetnou s Poláky Lukaszem Kubotem a Marcinem Matkowským.

Dokonce už v semifinále je na prvním společném turnaji Jiří Veselý s devatenáctiletým Hyeon Chungem. Česko-korejský tandem dnes udolal 6-7 7-6 11-9 španělsko-portugalský pár Roberto Bautista a Joao Sousa, kteří měli v závěru druhého i třetího setu po jednom mečbolu.

O postup do finále si Veselý s Chungem zahrají se Španěly Felicianem Lópezem a Markem Lópezem. Ti dnes vyřadili nejlepší pár loňské sezony a nasazené jedničky duo Rojer/Tecau.


Djokovič vyhrál 700. zápas
Novak Djokovič v Dubaji vyhrál i svůj druhý zápas hladce 6-1 6-2. Po Španělovi Tommym Robredovi si čtyřnásobný šampion poradil i s Tunisenem Malekem Jazírím a ve 14. letošním zápase si připsal 14. výhru.

Celkově osmadvacetiletý Srb zaznamenal jubilejní 700. vítězství na ATP Tour. Mezi aktivními hráči je světová jednička v tomto ohledu třetí za Rogerem Federerem (1067) a Rafaelem Nadalem (775), v historickém pořadí mu patří dvanáctá pozice.

"Zdá se, že už jsem v kariéře odehrál spoustu zápasů," řekl Djokovič, který se ve čtvrtfinále utká s Rosolovým přemožitelem Španělem Felicianem Lópezem.

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2.674.445 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (3-ČR) - Fabbiano (It.) 6:2, 6:2
López (6-Šp.) - Rosol (ČR) 6:3, 7:6 (8:6)

Djokovič (1-Srb.) - Džazírí (Tun.) 6:1, 6:2

Wawrinka (2-Švýc.) - Skugor (Chorv.) 7:5, 6:1
Bautista (4-Šp.) - Chung (Korea) 6:0, 6:1
Kohlschreiber (8-Něm.) - Čorič (Chorv.) 6:2, 7:6 (7:5)
Kyrgios (Austr.) - Kukuškin (Kaz.) 6:3, 6:2
Baghdatis (Kypr) - Pospisil (Kan.) 6:4, 6:2
Čtyřhra - 1. kolo:
Nestor/Štěpánek (Kan./ČR) - Boppana/Mergea (2-Indie/Rum.) 3:6, 7:6 (8:6), 10:4
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hyeon Chung/Veselý (Korea/ČR) - Bautista/Sousa (Šp./Portug.) 6:7 (2:7), 7:6 (8:6), 11:9
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

84
Přidat komentář
Marduch
Tak bohužel nemůžu vidět jinak, než že dál už Tomáš svojí hru neposune, s jeho tenisem není kam, a nejspíš pro něj začíná těžký boj o setrvání v top 10 nejen s Kyrgiosy, Zverevy a Thiemy.
Reagovat
George_Renel
Nejen pro Berdycha. Ostatní jeho vrstevníci jsou na tom podobně. Stačí se podívat na výsledky Rafy, Davida, Tsongy a dalších.
Reagovat
svetova.dvojka
a žádné obrázky na tu jeho napudrovanou slepičku v publiku...,kdo ví jestli jí vůbec Tomáš souloží... nebo i má jenom na ozdobu a aby si někdo neřekl, že je gay, ti se hledali až se našli :-(
Reagovat
svetova.dvojka
Není nad to vidět protažený Berdycha ksicht... a že prý finále Djokovič-Berdych..., to se ti fakt povedlo Vojtěchu Bidrmane...
Reagovat
kodkar
Napůl chcíplý Kyrgios si vytřel zadek s Tomášem, který si sním chtěl jenom pinkat, no byla to velká bída jak při podání a i ve hře Toma.
Reagovat
tommr
to byla hra kočky s myší. Kyrgios je další ze stále se rozrůstající řady hráčů, který Tomáš už nikdy neporazí ... :(
Reagovat
George_Renel
To je prostě život. Kyrgios je na cestě vzhůru a stejně jako Tom v jeho věku začíná porážet harcovniky světové špičky.
Reagovat
tommr
ta dnešní porážka byla ovšem pro Tomáše mimořádně ponižující, protože Kyrgios ho jasně přehrál i když nebyl úplně fit a Tomáš se nezmoh ani na sebemenší odpor ... :(
Reagovat
George_Renel
O těch zdravotních trablech bych trochu pochyboval. On má ty problémy se zády chronické a já bych dokonce řekl, že dnes hrál Nick lépe než včera.
Reagovat
smazaný uživatel
o zralosti jeho uvah pochybuju od prvopocatku, ale se zranenim by nehral snad ani on.. :-)
Reagovat
George_Renel
Schválně se mrkni jak chodí přihrbený a na záda si stěžuje pořád. Mně se nezdálo že by ho to nějak zvlášť limitovalo. Snad jen že nebyl na začátku kloudně rozcvičený.
Osobně jsem dnes s výhrou Toma nepočital, i když bych ji mu i nám moc přál.
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem se snazila o jeho uvahach psat hodne kulantne (jako ze nejake ma) ale uz prave napr. drzeni tela prozrazuje, ze s telem pracuje (zatim) "zvlastne".. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
neprehanej, ponizujici urcite ne, jen priserne (samo)nasiraci, Berda zrejme premotivovan.. a nebyl sam, taky se hlasim.. ;-)
Reagovat
tommr
přemotivovanej? Mě to naopak připomínalo zápasy s Djokovicem nebo Nadalem kdy Tomáš nastupuje na kurt už předem smířenej s porážkou a není schopnej zahrát ani to co umí natož přidat něco navíc ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
ze by si ho zrovna s nimi jakkoliv treba i jen podvedome spojoval, tomu neverim, spis ma jeste pod kuzi posledni prohru a jak chtel, byl svazany.. :-)
Reagovat
tommr
no at už byl důvod jakejkoli Tomáš každopádně odehrál dnešní zápas v těžký křeči a dělal technický i taktický chyby za který by se musel stydět i mnohem slabší hráč než je on ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
hral blbe, to je fakt, aaaale tak uz to nerozmazavej.. :-)))
Reagovat
svetova.dvojka
Tomáš Berdych jeden z nejlepších hráčů současnosti...
Reagovat
tommr
Tomáš je dneska naprosto marnej. Kyrgios má sice nějaký problémy se zádama, ale s Tomášem si přesto vytírá kurt jak se mu zamane ... :(
Reagovat
tommr
Kyrgios si už vybírá MTO - zřejmě něco se zádama. Pro Tomáše tak svitla naděje, protože jinak než skrečem soupeře přes Kyrgiose postoupit nemůže ...
Reagovat
janek_da
tak jistě, proč by se Tom dřel.
Reagovat
tommr
Kyrgios je zcela evidentně nějak indisponovanej, ale i jeho poloviční výkon zatím stačí na příšerně hrajícího Tomáše ... :(
Reagovat
Tuttovka
No tak tomu se říká začátek :D.
Reagovat
Lunej..
zase se mi sesli, tak dneska bys to Tome mel dat. Hodně štěstí:)
Reagovat
gigin
Dobře Dome, přechod z cihly na hard vypadá zatím dobře. Dnes důležitý moment ve třetím setu za stavu 3-4 odvracečka bb a pak si mu to hned sebral, pak si si to podržel a já jsem to do konce s tebou vydržel. QF s poblázněným Dimim by mohl být fajny souboj. Tak Bamos Dome!!
Reagovat
Frick
http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/men's-tournament/info.aspx?tournamentid=1100036586

A já si myslel, že Futures jsou mezinárodní tunaje :-D

BTW: Futures se teď hrajou s 10.000 a 25.000 doatcí...
Reagovat
Tornes
Máš tam jednoho Novozélaňďana, co víc bys chtěl? :D
Reagovat
Frick
No jo. Ale rozeznej to při tom rozlišení.
Reagovat
Tornes
Celkem nedávno Roger v jednom rozhovoru prohlásil, že by své děti neučil jednoruční backhand a jako jeden z důvodů uváděl horší return jednoručním bh. Zaujalo mě to a udělal jsem si menší studii kdy jsem porovnal úspěšnost jednoručních bh proti obouručním. Výsledky, které mě vyšly, jsou rozhodně zajímavý a dají se interpretovat více způsoby.

Porovnával jsem úspěšnost returnu hráčů s 1hbh v první stovce (celkem 23 hráčů) + tak pro zajímavost Samprase, na kterého mám taky spoustu dat. Jako nejdůležitější statistiku jsem určil procento vyhraných míčů po podání do bh, byť jsem sledoval i procento, ve kterém hráči zvládli odreturnovat.

Tyto výsledky jsem porovnával proti proti celkovému průměru na tour, který vychází na 38 % vyhraných míčů po returnu, a to jak z forhandu, tak z backhandu. Lze tedy usoudit, že obecně mají hráči přibližně vyrovnané statistiky na bh i fh returnu.
Reagovat
Tornes
A jak jsou na tom hráči s 1hbh? 10 z nich má lepší statistiky na bh, 1 je má shodné a 13 má lepší statistiky na fh. Toto srovnání vychází pro 1hbh vcelku dobře, ovšem háček se skrývá v detailech - zatímco pouze tři z 10 hráčů s lepším bh returnem jej má výrazně (tj. o pět a více procent) lepší, ze 13 hráčů s lepším fh ho má výrazně lepší hned šest.

Celkový průměrný return z forhandové strany má průměrný hráč první stovky s 1hbh o 1,5 procenta lepší, než z backhandové. Jelikož celková čísla jsou shodná (38 a 38), lze usoudit, že že průměrný return 1hbh je mírně horší, než průměrný return obouručně. Na druhou stranu celých 10 hráčů z celkových 24, tj. takřka polovina má lepší svůj bh return než fh return, což tuto hypotézu mírně kazí.

Můj osobní závěr je, že jednoruční return je složitější úder na zvládnutí než obouruční return a existují hráči, u nichž je tento úder velká slabina - ti naopak u obouručně hrajících hráčů takřka neexistují. Na druhou stranu pokud hráč tento úder ovládne, dostane se de fakto na úroveň hráčů s 2hbh. Neříkal bych tedy nutně, že je jednoruční bh automaticky horší na return, spíše bych jej považoval za složitější na naučení.
Reagovat
Tornes
Při tomhle zkoumání jsem narazil také na spoustu dalších zajímavých faktů.

Federerův forehandový return je na úrovni Djokoviče, backhandovým zaostává.

Murray má takřka totožná čísla jako Federer.

Nejlepší forhandový return má Nadal, nejlepší backhandový return Djokovic.

Většina (průměrně řekl bych tak cca 3/5, ale u některých hráčů až 2/3) podávajících míří do backhandu soupeře, a to i u těch hráčů, kteří mají z backhandu výrazně vyšší úspěšnost returnu/výhry v bodě, než z forhandu (např. Anderson nebo Simon).

Ferrer, o kterém se zde často mluvilo v sousilostech s nejlepším returnem, nemá příliš dobrá čísla (než Federer je horší třeba o 3 %, což je dost).

Vycházím z čísel tennisabstractu. U některých hráčů (zejména níže postavených) není dostatek zápasů a jejich čísla je třeba brát s rezervou, u nikoho nejsou zahrnuty všechny zápasy. Obecně jsou zahrnuty spíše zápasy pozdějších kol/zajímavější, většina hráčů tedy bude mít pravděpodobně o něco horší statistiky než oficiálně.
Reagovat
smazaný uživatel
diky a uznani za ten cas a praci.. :-) Navic me osobne opravdu zajima samotna hra, jeji pribehy a s mnohem vetsi chuti si pitvam, kde hrac stoji u balonu nez na zebricku.. Je hrozne, ze to takhle napisu (prace stoji usili a vek neni zadna zasluha) ale tve zavery nejsou nic, k cemu bych nedosla prostou empirii. Jsem ale potesena, ze je konecne potvrzena i statisticky.. :-) Presto se nemohu nejak zodpovedne rozhodnout, jestli bych dnes - nebo zitra.. :-) ucila sve deti (svuj) jednorucny BH. Zradila bych ho.. nezradila.. ??? :-)
Reagovat
gigin
Hlavně je nauč FH regulovčík. To je budoucnost.
Reagovat
smazaný uživatel
tak prirozene vymyslim, jak jim zivot usnadnit, ne zkomplikovat.. :-) S tim jednorucnym ci obourucnym BH bych to nechala na nich, na jejich dispozicich, sikovnosti.. a rozhodla bych ja.. :-)))
Reagovat
gigin
Jak jinak :)) Jinak Dom je převekslovaný z obouručáku na jednoručák. Mám podezření, že v tom máš prsty :))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) to je zajimave.. ale deje se, tusim Tatiana Maria v holkach napr. Jo, na Dmitrije jsem se divala, v prvnim se drzel (na podani) suprove.. .-)) Ne, gratulace.. ;-)
Reagovat
gigin
Jj :) A škoda Harryho, aj brejček byl ve třetím...

Nic no, dnes sa těším na Nicka, se mi líbí jak chvátá na servu a jak je po něm vidět jaký je mašťák :DD Samozřejmě Marcos musí zdolat Spoiled Princess a Ostapenko. Život je fajn :)))
Reagovat
smazaný uživatel
schvalen jen Baggy..:-)))
Ale ta Ostapenko prijemnou reakci po sezobnuti Kvitky zaskocila, to zas jo.. ;-)
Reagovat
gigin
Oni ti Lotyši jsou pokorní. Gulba, když klepne třeba i Rogera tak je taky v klidu :DD

Nic jdu makat. Ke strojům!! Mám blbého mistra no...

Hezký den přeju, sojči :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
gigin
Jinak Tornes je tu známý svými rozbory. Taky ho obdivuju. A po tvé dnešní reakci se možná dalších nedočkáme :))
Reagovat
smazaný uživatel
neverim, urco ho to bavi a jiste tusi, oc je prinosnejsi nez pavlac, agitky, vice ci mene sofistikovane dno dusicek a konec koncu i cela empirie.. ;-)
Reagovat
gigin
Tak jak pravíš, pravíš fajn :)

Ale stejně ti musím poděkovat, páč jsem se tebou inspiroval a taky jsem začal sledovat hru a né žebře a výsledky (nakonec stejně mi nic jiného s Gulbou nezbývalo :)) a můžu ti říct, že je to příjemné. Rozšířilo mi to obzory, stáj a jsem jakoby v takovém větším klidu. Zajímají mne zápasy, které mne dříve nezajímaly v éře Djokolandu. Děkuji ti :)
Reagovat
smazaný uživatel
zase se mnou sice peres o zed, ale mi to neva a ja diky tobe, tenis je proste tak nadherna hra, ze si kazdou trochu pozornosti rozhodne, ale rozhodne zaslouzi.. ;-)))
Reagovat
gigin
:DDDD Jsi moc fajn ;)
Reagovat
Tornes
Jo, máš pravdu - já jsem si vlastně v konečném závěru také pouze potvrdil to, co jsem si tak nějak myslel. V čem to pro mě je užitečné je něco jiného - zjistím spoustu zajímavých informací a vždy trošku líp pochopím, jak tenis funguje. Třeba jsem doteď netušil, že backhandem takřka všichni častěji úspěšně zreturnují (tj. vrátí) podání, a spoustu dalších zajímavostí (viz i minulý příspěvek).

Na druhou stranu to, že jsem tentokrát potvrdil svůj původní záměr neznamená, že tomu tak je vždy. Naopak často jsem zjistil, že data tvrdí něco úplně jiného, než se mi na první pohled zdálo. A proto mám rád, když si svoje dojmy/prvotní závěry vždy ideálně potvrdím na datech, abych zjistil, nakolik jsou pravdivé.
Reagovat
smazaný uživatel
to je tim, ze FH je (nekdy az moc) otevreny uder.. :-) A te "druhe strane" velmi rozumim, mne nekdy umravni oko (podlehajici vasnim) i pouhe pozapasove statistiky.. :-))
Reagovat
janek_da
Potvrdils mě co si jsem si tak nějak myslel, dík.

Šlo by z abstracttennisu i zjistit, ne že bys to měl zpracovávat, i jak jsou bh úspěšné v:

1. winnery ze základní čáry - dle mě borci ala Gasquet, Wawra jich mají daleko víc než obouručáci
2. UE error ze základní čáry - tady by to mělo být podobné s returnem + řekl bych, že i největší borci na 1h bh mají trochu víc UE
3. prohozy - no to bych řek, že obouručáci musí vést, díky lepšímu topspinu
4. loby - jasně lepší pro obouručáky

A pozor do jednoručného bh nezahrnuju slajsovaný, to je hodně jiný typ úderu, s jinými výsledky

Osobně hraju jednoruč(nemyslím slajs) i obouruč. Z toho jednoručného bh se mi taky daří dávat pumelice. Kros i podél. Nevím jestli je to technicky správně, ale já si přidržuji krček rakety levou rukou, když už pravá chce švihnout. Takový princip praku. Obouručný bh mám spíš zase levoruký forehand, kdy pravá ruka jenom koriguje umístění, švih dodává levá ruka.
Reagovat
gigin
Jak co hraješ osobně, na to slouží vzkazník.
Reagovat
smazaný uživatel
me ten prak moc zaujal.. :-))) Krcek si drzi a raketu vede (a ulevuje hrajici ruce) vlastne kazdy jednorucak, zalezi na povrchu a kolik ma casu na uder atp, samozrejme, presto jsou u jednotlivcu odlisnosti, napr. Robredo, Fedex podle me s mirou, Almagro, Risa temer vubec, Stan naopak nejdele... ovsem z praku jako janecek nestrili nikdo!!! :-)
Reagovat
janek_da
Soječko, samozřejmě trošku přeháním, abych to bylo jasnější. Že bych jel pravou rukou "na plný plyn" a levá ruka pořád držela raketu, to zas ne. Prostě mi to trošku pomůže k rychlejšímu švihu a řekl bych, že i jistějšímu provedení úderu. A opravdu i s tím "ulevením" právé ruce to platí.

No a jestli to dělají i ostatní jednoručáci, tak to asi dělám správně :)
Reagovat
smazaný uživatel
vim, pisemne se hraje blbe.. :-) Ja taky potrebuju u BH levou ruku, nejlip to poznam, kdyz mam plne kapsy a drzim pri sranda pinkani v ruce jeste dalsi mic, strasne mi vadi. Na FH je mi to jedno, a protoze jsem stara skola, sranda servis dam take klidne se dvema mici v ruce.
Reagovat
Tornes
To co píšeš trošku souvisí s další "studií", kterou plánuji a kterou jsem vlastně už dávno i začal, akorát je to trošku složitější s ní. Minimálně ty W a UE tam budou zapracovaný.

Na tennistabstractu máš statistiky pro vítězné míče, UE i loby, to by neměl být problém. Prohozy, to je trošku problém, ty jsem tam vůbec nenašel.

Jinak k těm lobům - na ty jsem se nedávno díval a je to přesně ten případ, kdy data úplně nepodporují obecně známá fakta. Jestli se nepletu, tak je obecně přijímána premisa, že nejlepší loby současnosti má Murray. Je pravda, že je rozhodně používá nejčastěji (porovnávám pouze big4 a Hewitta). Počet pokusů o lob za zápas je - Murray skoro 6,5, Nole 3,6, Lleyton 3,4, Rafa něco přes 2 a Roger něco pod 2.

Ovšem jeho úspěšnost je u daných pokusů velmi malá - pouze 27 %. Jak Nadal (31), tak Federer (32), Djokovic (35) i Hewitt (39) mají úspěšnost lobů o poznání lepší.

Samo o sobě to tedy není zcela vypovídající. Dalo by se to totiž napsat také tak, že zatímco Hewitt průměrně lobem za zápas získá 1,33 bodu, Murray průměrně má 1,75 úspěšného lobu (Nole 1,27, Nadal 0,9 a Roger pouze 0,67). Ale stačí to Murraymu?

Je tedy Murray lepším lobbistou než Nole, potažmo Hewitt? Za mě ne. 0,42 úspěšného lobu z 3,1 pokusů navíc (tj. úspěšnost "lobů navíc" pouze 13,5 %), ani 0,48 z 2,9 pokusů navíc (16,5 %) mu pro to rozhodně nestačí.

PS: Hewitta porovnávám pouze pro historickou zajímavost, přičemž převážná většina jeho dat je z doby po roce 2011, tedy dávno po jeho vrcholu.
Reagovat
janek_da
Jestli tam ale čtu správně, tak nerozlišují typ lobu - fh, fh-slice, bh-2h, bh-1h, bh-slice

Takže ten co mě zajímá bh-1h x bh-2h ,tam je dost minoritní a třeba jednoručáci tenhle typ lobu používají úplně minimálně.

K tej samotné interpretaci úspěšnosti lobů. Kdo se mnou hraje, tak ví že je umím zahrát a hraju je. Tak nestojí nalepený u sítě a nemám tak velkou úspěšnost. Jenomže zase má smůlu v tom, že mi otevírá prostor pro křížné prohozy nebo můj oblíbený míček pod nohy.
Reagovat
gigin
Doufám, že letos na jaře přijedeš. Vyzývám tě!! Já ti dám lobů a prohozů až ti bude kozlik malej, tvl...
Reagovat
gigin
Kurňa do vzkazníku.
Reagovat
janek_da
tvl, a ještě mě k tomu zrasuješ :)

Lobu i prohozu mi dáš hafo, páč na síti nejsem žadný expert. Ale chodím na ni rád a doufám :)
Reagovat
gigin
:)))

Však dáme mač. Jak sa oteplí, ozvi sa. Do vzkazníku samozřejmě.
Reagovat
janek_da
jj, vzkazník. Kukám, že jsi se stal vzkazníkovým evangelistou :D
Reagovat
gigin
To víš :)))) To je neodiskutovatelný fakt!
Reagovat
Tornes
Je tam rozlišen fh lob a bh lob, nerozlišují se tentokrát už dál na slice a topspin loby. Na 1hbh lob a 2hbh lob to nerozlišuje, pouze víš, který hráč je jednoručák a který obouručák, porovnáním většího počtu pak můžeš zjistit, jestli to má nějaký vliv.
Reagovat
janek_da
ok,
Reagovat
PH94
Nemá na to žebříček a nehrál žádný daviscupový zápas během čtyř let, přesto bronzový medailista z Londýna Juan Martin Del Potro doufá, že mu organizátoři udělí divokou kartu.
"Byl by to sen jet na olympijské hry, ale já nevím, jestli se tentokrát mohu zúčasnit. Pokud chtějí, můžou mě pozvat. Moc bych si to přál."
Reagovat
EllNino
tím si o ní tak nějak řekl :D
Reagovat
janek_da
Pěkně Nole. Pamatujte na moje slova. Z toho kluka jednou něco bude!
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych ho nepřeceňoval. Teď vyhrál 2 zápasy, ale předtím skoro měsíc ani jeden.
Reagovat
janek_da
Si povíme v půlce jeho kariery.
Reagovat
VlS
no, z každýho jednou něco bude, cca 70 % vody, kvantum uhlíku a něco jinejch prvků, a dřív nebo pizděj se to všechno zase zapojí do koloběhu přírody :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Naše těla jsou sestavena z popela vyhaslých hvězd a v ten se zase promění. Co se stane s informačním obsahem, to nikdo neví. Všichni tak nějak potajmu doufáme, že se nerozplyne jako slzy v dešti...
Reagovat
Kozoroh
Před chvílí No1e počet vyhraných zápasů na ATP Tour zaokrouhlil na 700 :-)
Reagovat
Pe3k
For glory!
Reagovat
Kozoroh
?Every milestone is special and gives you an extra motivation to play well,? Novak told ATPWorldTour.com. ?Being a part of the history books is a huge honour and is something that is always present, even though you try not to focus all your attention on record-breaking opportunities. You use it to push yourself to give your best.?
Reagovat
gigin
Chung & Vesely defeated Princess & Whiner. Bamos!
Reagovat
Kozoroh
V 1. setu Djoker Jaziriho spláchl 28 minut 6:1, 2. set už však nabízí vyrovnanější hru. I tak má No1e zápas pevně pod svou kontrolou.
Reagovat
gigin
Já su právě ve stresu jak toto može dopadnút.
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
janek_da
Slyšel jsi ten rachot? Teď k vám doletěl zvuk, jak mi spadl balvan ze srdce. No, možná to nebyl balvan, a možná to nebylo ze srdce.
Reagovat
mahycek
Dobře Jaziri, pozvedni mě náladu, po Petře. Dělám si srandu.
Reagovat
Pe3k
https://www.youtube.com/watch?v=w5NRPswN8-U

No myslím si, že Bérdyč byl raději když pořád narážel na Andersona, než teď když dostává pořád Kyrgiose...
Reagovat
PH94
Tak zuž je tu opět klasický souboj Berdycha s Kyrgiosem :D No, myslím si, že zítra bude mít Berdych určitě větší šanci než v Marseille a asi by to tentokrát měl zvládnout.
Reagovat
Marduch
Snad jedině přes únavu Gyrose, jinak mě nepadá, čím by při současné konstelaci Tom Gyrose přestřílel. Nebo...snad kdyby se Tom pořádně hecnul, jenže je to Tom.
Reagovat
smazaný uživatel
Zas Béďa narazí na Gyrose, to je smůla :D
Reagovat
Kozoroh
Po týdnu Berdycha opět čeká střet s Gyrosem. A aby Berďa oplatil porážku z Marseille, tak se bude muset hodně zapotit, Gyros i v Dubaji předvádí skvělý tenis. Můj tip je, že znovu vyhraje Gyros a Dubaj bude blíž k finále No1e-Gyros.
Reagovat
George_Renel
má nějaké pomalé dráty, článek doputoval z počítače na web za 40 minut .-b.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist