Duo Bucie prolétlo do semifinále. Hlaváčková poprvé porazila neoblíbené Rusky

24. 1. 2017, 03:48
Aktuality 31
AUSTRALIAN OPEN - Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová se na kurtu během čtvrtfinálového utkání čtyřhry příliš neohřály. Pár Raquel Atawová/Yi-Fan Xu smetly dvakrát 6-1 a po 54 minutách postoupily do semifinále. Mezi nejlepší čtyři páry se dostala i Andrea Hlaváčková. Se Shuai Peng poprvé v kariéře přehrála Jekatěrinu Makarovovou s Jelenou Vesninovou.
Lucie Šafářová a Bethanie Matteková

Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová na letošním Australian Open dominují. Česko-americké duo postupuje zatím beze ztráty setu a v boji o semifinále nedalo nejmenší šanci Raquel Atawové s Yi-Fan Xu.

Vítězky dnešního utkání kvalitně servírovaly (76%), odvrátily obě brejkbolové hrozby a soupeřky navíc drtily i na returnu. Oproti jedenáctým nasazeným zaznamenaly téměř trojnásobek vítězných míčů a za pouhých 54 minut slavily vítěství.

"Takhle rychlé čtvrtfinále nepamatuju," řekla Šafářová českým novinářům v Melbourne po bleskovém postupu.

O finále se předloňské vítězky prvního grandslamu sezony a letošní druhé nasazené střetnou s Japonkami Eri Hozumiovou a Miju Katovou. "Už za sebou máme tři vítězství na grandslamech a hodně vítězných turnajů, takže jsme v jiné pozici. Nechci říct, že je to očekávané, ale jedeme sem vyhrát. Ne jen uhrát nějaký výsledek," řekla Šafářová, s Mattekovou-Sandsovou i vítězky French Open 2015 a loňského US Open.

V semifinále si vítězky Australian Open z roku 2015 zahrají s japonskou dvojicí Eri Hozumiová/Miyu Katová, s níž se dosud neutkaly.

Mnohem náročnější čtvrtfinálové utkání mají za sebou Andrea Hlaváčková a její deblová partnerka Shuai Peng. Česká tenistka poprvé v kariéře na sedmý pokus našla recept na sehrané ruské duo Jekatěrina Makarovová/Jelena Vesninová.

Česko-čínský pár měl dlouho navrch. Za stavu 5-4 ve druhé sadě ale nedokázal zápas dopodávat do úspěšného konce a nakonec si musel postup vybojovat až v tie-breaku, v němž po krásném voleji Hlaváčkové využil druhý mečbol.

Hlaváčková s Peng zatím prohrály jen 2 z 20 duelů. Vstup do sezony oslavily triumfem v Shenzhenu. V semifinále je čeká nejvýše nasazený francouzský pár Caroline Garciaováa Kristina Mladenovicová, které dnes zdolaly 1-6 6-2 6-1 domácí tandem Ashleigh Bartyová a Casey Dellacquaová a jako poslední postoupily do semifinále. V něm se nejvýše nasazené Francouzky utkají s Andreou Hlaváčkovou a Shuai Peng.

• AUSTRALIAN OPEN 2017 •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 50,000.000 dolarů
úterní výsledky (24. 0. 2017)
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Matteková-Sandsová/Šafářová (2-USA/ČR) - Atawová/Yi-Fan Xu (11-USA/Čína) 6-1 6-1
Hlaváčková/Shuai Peng (12-ČR/Čína) - Makarovová/Vesninová (3-Rus.) 7-5 7-6(5)
Garcíaová/Mladenovicová (1-Fr.) - Bartyová/Dellacquaová (Austr.) 1-6 6-2 6-1
Hozumiová/Katová (Jap.) - Lučičová-Baroniová/Petkovicová (Chorv./Něm.) 6-3 6-3

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

31
Přidat komentář
VlS
vyřadily Casey s Ash, sice 1. set hladce projely 1:6, ale pak to 6:2;6:1 otočily. Porazit je nebude snadné, hlavně prohozy po lajně od Kiki, to je jed ( a Beth tu boční lajnu hlídá nerada). Uvidíme, Andy, radši je zastavte, jo?
Reagovat
blixa
Koukal jsem na to, ale Kiki s Carou mi pořád přijdou že to hrajou jako dvě slušný singlistky, Bětka s Luckou mají daleko víc dablový myšlení. Věřím že je ve finále vykostí (pokud k němu dojde).
Reagovat
tommr
jj ideální finále by bylo Andrea versus Lucka a myslím si, že je k tomu opravdu hodně blízko ... :)
Reagovat
kada.tom
Holkám čtyřhra zatím aprádně vychází, zvlášť to, že se Andree podařilo skolil Rusky je pro ni osobně určitě velká věc :-) V SF bude mít tým "Bucie" nějaké Japonky, no ... ty jsou asi docela překvápko turnaje, tak snad jim Lucka s Beth jízdu ukočej. Na Andreu se Shuai čekají v každém případě těžké soupeřky, jedo jestli Australanky nebo Francouzky.
Reagovat
VlS
Kiki s Caroline - těžká písemka, Andy na ně!
Reagovat
Fandina
Barty s Dellacqua vyhrály v prvním setu nad Garcia Mladenovic. Koukám, že Barty se po pauze vrátila v plné síle a tehdy úspěšný deblový pár s Dellacque je zpět. Pamatuji, kdy začínaly, v roce 2013 jsem byla na FEDu v Ostravě a tenkrát se jim začalo dařit, Barty byla mladá holčina, hrály proti Háčkám za rozhodnutého stavu, tehdy prohrály, ale jinak to byl úspěšný pár a pokračovaly v tom, až do přerušení Barty.

Jinak doufám, že se Caro s Kiki nedají a ještě otočí.
Reagovat
tommr
s trochou nadsázky se dá říct, že nadpis článku vystihuje i dění na kurtu. Andrea poprvé porazila neoblíbené Rusky a byla na to téměř sama. Neštastný Čínance - která jindy hraje skvěle - dnešní zápas vůbec nevyšel a zkazila co se dalo. Nedokázala dopodávat ani jeden set a celkem přišla o podání třikrát. Naštěstí Andrea měla dneska svůj den a podala výjímečnej výkon a chyby svý spoluhráčky dokázala kompenzovat ... :)
Porážka Rusek mj. znamená i to, že Lucka Šafářová už má po dnešku zajištěný nejhůř čtvrtý místo v deblovým žebříčku ... :)
Reagovat
VlS
Zápas jsem naprosto ostudně prochrápal :-(. Andy splnila úkol, kterej jsem jí dal, díky a gratulace.
Reagovat
smazaný uživatel
taky jsem nic nevidela.. :-) Osobne je mi treba Kata mnohem sympatictejsi nez cela Hlavackova, ale tentokrat jsem ji prala moc, kdyz se ji dari, je opravdu skvela deblistka, opravdu se jen tak neceho nezalekne..
Reagovat
tommr
Andrea hraje v deblu o dvě třídy líp než v singlu ... :)
Reagovat
brixner
No aby ne, když to, co posere, za ní může vyžehlit parťačka! Lahváčková je parodie, ne ona sama, je fajn, je i docela hezká, klidně bych jí i klátil a to jsem spíš na brunety! Ale její hra je naprostá tragédie, to se prostě musí nechat!
Reagovat
blixa
Brixner, to už je obsese ! Co na to tvůj psychiatr ? ;-) :D
Reagovat
tommr
občas se na nějakej zápas Andrey podívej a pak něco piš. Dneska byla nejlepší hráčka na kurtu a jako jediná si celej zápas dokázala udržet servis ...
Reagovat
brixner
No a já z ní vobčas sotva udržím stolici :-) Lahváčková by se na tenis měla vysrat a jít třeba do krámu do úseku Uzenin, tam s těma klobásama, čabajkama a salámama může mávat, jak chce! To by byl pohled- vohnutej kabanos v ruce a zatnutá pěstička :-)
Reagovat
Fandina
To jsou příměry, nevím, koho tím chceš ohromit, ale to tedy krajně trapné, jestli ti to nevadí a ani to nevypovídá nic o skutečnosti. Jinak bych se třeba i zasmála, ale tohle je opravdu o ničem.
Reagovat
brixner
Bábinko, fakt je mi vcelku fuk, co zrovna Ty považuješ za trapné a nejspíš asi nebudeš patřit mezi ty, co se často smějí, asi nemají čemu, jsi tak vážná :-) Ale výkony Lahváčkové jsou trapné pro mě, asi jako ten vohnutej kabanos, kterej bych si stejně nekoupil...Nesnaž se nikoho vychovávat, je to k ničemu;-);
Reagovat
Fandina
Ale ty jsi trapný, chápeš to? Až na půdu jsi s některými názory trapný. Postav se k tomu jako chlap a přiznej si to. Takhle se člověk k dámě nechová.
Reagovat
VlS
Lahváčkovou neznám, takže nemůžu soudit.
Reagovat
VlS
A to už pěkně dlouho, i když po "strašné zradě LH" je to tady ignorováno.
Reagovat
VlS
Lucy s Beth jsem viděl, Lucka dneska skvělá, při jejím servisu se hrálo málo. Ještě by to chtělo nasadit Beth obojek, aby zbytečně nevyžírala míče, na který tak tak dosáhne a zbytečně kazí nebo nahrává na winner. Trochu jak děcko - musím si vždycky plácnout. Ale celkově jasný.
Reagovat
Fandina
Andrejka hrála dobře, ale zase není pravda, že Peng byla úplně mimo, jak píšeš. Na podání Andrejky dostkrát pomohla na síti a zakončila, kdež to Andrejka na podání Peng tohle moc nedělala. Ale jinak souhlasím, že Andrejka byla lepší.
Reagovat
Fandina
A teď jsem si vzpomněla, že Basa říkal, že Peng hraje moc krátké rány a dává tím prostor Ruskám.
Reagovat
tommr
Pengová mohla na síti zakončovat, protože Andrea podávala tak dobře, že soupeřky její podání returnovaly jen s vypětím všech sil. Ona sama včera ale podávala tak slabě, že si Rusky mohly vybrat kam ten return šoupnou a Andrea k zakončení na síti moc příležitostí nedostala ...
Tím ale nechci říct, že je Pengová slabší hráčka než Andrea. Normálně hraje velice dobře a i celkem slušně podává. Včera jí ale zřejmě rozhodilo to jak nedokázala dopodávat první set a od tý doby byla strašně nervózní a zkazila co se dalo i nedalo ...
Reagovat
Fandina
Já psala o výměnách, kdy si Andrea vyměňovala po svém podání nakříž s protihráčkou a Peng do toho vlítla a zakončila. Toho jsem si všimla víckrát. Ale jinak se nechci přít, že nehrála Andrejka hrála určitě líp, o tom není sporu.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidim to na 3 ceske krasky ve finale. Lucka proti Andree a Kaja proti Venus
Reagovat
vendulkabendulka
Chipmunk power!
Reagovat
Fandina
Andrejka s Peng mají set proti Makarove Vesnina. Ze začátku měly brejk, ale pak se protihráčky zvedly a vyrovnaly na 5:5. Nakonec ale Andrejka dopodávala na set. Tak ještě jeden holky pojď a go!!!
Reagovat
Fandina
Dopodávala po další brejku.
Reagovat
Fandina
hlavně Šafinka hrála top. Tak jen tak dál. Gratulka!!!
Reagovat
misa
https://www.instagram.com/p/BPmvUwWDFTg/
Reagovat
EllNino
Lucka i Beth jsou docela pohybově nadané :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist